Menu
 

Topic:

3 keizersnede

Dan  schreef op: 08-04-2013 21:16:32

Mijn beide kindjes zijn geboren d.m.v. een keizersnede. Mijn zoon met een spoedkeizersnede, mijn dochter 1 februari met een geplande keizersnede.
In maart ben ik op nacontrole geweest bij de gyn. Consult ging erg snel en ik heb eigenlijk niet heel duidelijk antwoord op mijn vragen gehad. Gyn vertelde dat het litteken dun is.

 Ondanks dat  ik gezegend ben met 2 prachtige kinderen, vind ik het erg moeilijk te accepteen dat ik geen derde kindje zou kunnen krijgen, dat ik de keuze niet zelf kan maken.

Zijn hier dames die 3 keizersnedes hebben gehad? Hoe verliep de 3e zwangerschap en keizersnede?
 
Quote
Navigatie
RE: 3 keizersnede
Meanne  schreef op: 08-04-2013 21:18:27
Ik ken zelfs mama's die een vierde keizersnee hebben gehad.
 
Quote
RE: 3 keizersnede
Debby1977  schreef op: 08-04-2013 21:20:31
Een nicht van mij heeft 4 keizersnedes gehad. Haar werd wel na de 4e op het hart gedrukt om het daarbij te laten.
 
Quote
RE: 3 keizersnede
Krumelke  schreef op: 08-04-2013 21:21:40
ik ken ook iemand die na 2 spoed keizersnedes een natuurlijke bevalling heeft gehad. had niet de voorkeur, maar ging toen zo snel allemaal dat het niet anders kon.

misschien kun je de gyn bellen om een telefonische afspraak te maken. om hem (of haar) toch nog duidelijk te kunnen vragen naar de mogelijkheden voor een 3e zwangerschap.
 
Quote
RE: 3 keizersnede
Dan  schreef op: 08-04-2013 21:29:20
Bedankt voor je antwoord Meanne.

Na mijn eerste keizersnede begreep ik van de gyn en de verloskundige dat ze het liefst niet meer als 3 keizersnedes uitvoeren i.v.m. kans op scheuren van de baarmoeder. Ik heb dus altijd graag 3 kindjes gehad. De derde niet heel dicht achter de tweede, maar wellicht over een jaar of 5/6. Het viel dus behoorlijk rauw op mijm dak toen det gyn vertelde dat het litteken dun is. Wellicht heb ik last van mijn hormonen, mijn meisje is 9 weken oud, maar ik heb het er best moeilijk mee. Bij veel dingen denk ik: dit was de laatste keer, snik.
 
Quote
RE: 3 keizersnede
Dan  schreef op: 08-04-2013 21:33:09
Misschien inderdaad een goed idee om over een aantal jaar weer eens een consult bij de gyn te maken.

Natuurlijk bevallen is voor mij geen optie. Mijn zoon had het niet oveleefd als hij niet via een keizersnede ter wereld was gekomen. Behoorlijk traumatische ervaring geweest.

 
Quote
RE: 3 keizersnede
Marjolein852  schreef op: 08-04-2013 22:32:31
Mijn oudste was een speodks. Na 42 weken ingeleid en na 2.5 dag nog nis muv koorts..

De 2e een geplande ks na 42 weken Niks inleiden!

De 3e weer een spoedks. Stond gepland met 39 weken en 1 dag (39 weken was een zondag!), maar toen braken de vliezen..

Alle 3 de zwangerschappen ben ik fluitend door gekomen. Het litteken is een mooi dun streepje. Geen problemen mee gehad. Ja, soms een beetje jeuk..

Over scheuren vd baarmoeder is niks gezegd.. Bij de derde had ik gevraagd om gewoon vaginaal te bevallen en als ik had gezeurd had dat vast gemogen. Dat heb ik zelf laten varen.. Uiteindelijk maar goed, want de navelsterng zat 2 keer rond haar nekje.

Als ik jou was, zou ik het een jaartje laten rusten en daarna met de gyn om de tafel gaan zitten..

Geniet van je dochter! ( en je andere kindje)
 
Quote
RE: 3 keizersnede
Kimmv3  schreef op: 08-04-2013 22:34:05
Er zijn mama's waar meerdere keizersnedes mogelijk zijn en bij anderen is het na de eerste of tweede niet meer verantwoord. Dit ligt geheel aan de conditie van de baarmoeder en de dun of dikheid van het litteken.

Ikzelf heb drie keizersnedes gehad. Eerste was een spoedkeizersnee de andere twee gepland. Bij mijn derde keizersnee ging het niet zoals het hoort te gaan. Ik bleek vanbinnen helemaal verkleefd te zitten als gevolg van mijn tweede keizersnee. Ze zijn met 2 gyneacologen een uur lang bezig geweest om alles beetje bij beetje los te maken eer de baby geboren kon worden. Voor mij was het daarom dat ze zeiden beter ook geen kindjes meer te krijgen. Dus heel wat anders dan een te dun litteken. Maar ja. Voor iedereen is het dus anders helaas.

Als jouw kinderwens voor een derde over een tijdje nog zo groot is. Dan zou ik me tegen die tijd ook opnieuw door de gyn laten onderzoeken en echt willen horen waarom wel of niet.

Voor mij is mijn kinderwens vervult. Maar weet bij de eerste en tweede dat ik idd heel blij was dat ze groen licht gaven voor een eventuele volgende zwangerschap. Gewoon omdat je dan zelf de keuze hebt en dat deze niet voor je gemaakt wordt. Dus ik snap jouw gevoel van verdriet hier wel goed in.

Succes meid, enne geniet van je mooie kleine wondertje!
 
Quote
Navigatie


Reageren op 3 keizersnede
Naam
Bericht