Menu
 

Topic:

stacaravan

Anoniem  schreef op: 29-12-2011 13:19:24
Hallo,

Wij zitten te denken om ergens een stacaravan te kopen. Wie heeft er 1 en kan me vertellen wat er allemaal bij komt kijken? Verzekeringen enz.

Is het leuk, willen jullie niets anders meer of valt het tegen. En als je een jaar financieel moeilijk zit dan gaat het stageld natuurlijk gewoon door, verhuur je dan de caravan?

wie kan me een beetje inwijden in het campingleven haha!

Alvast bedankt
Jacq38
 
Quote
Navigatie
RE: stacaravan
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 14:01:57
Wij hebben sinds 4 jaar een sta-caravan. Allereerst hebben wij bepaald waar we zouden willen staan, in de buurt van bos of strand en de maximale reisafstand. Als je namelijk op vrijdagmiddag/avond naar de camping gaat wil je niet eerst nog 2 uur rijden. Toen we het gebied bepaald hadden (voor ons was dit Brabant) hebben we een lijst gemaakt van alle campings in het gebied. Toen op internet de campings opgezocht en gekeken wat voor voorzieningen er waren en de prijzen bekeken. Toen hadden we een lijst met 8 campings en die zijn we in een weekend gaan bekijken. Toen nog even op MP gekeken welke caravans te koop stonden. Vaak hebben ze bij de receptie en lijst met de te koop staande caravans.

Wij hebben geluk gehad door in dec. te kopen omdat veel mensen van hun caravan af willen voor 1 januari (ivm stageld).

Wij staan nu in Bergen op Zoom en hebben een geweldige caravan, waar we iedere vakantie en de weekeinden zijn. Onze caravan is een Likon, (zo'n grote witte woonwagen met erker) met 2 slaapkamers, badkamer, apart toilet, keuken en woonkamer. Eigenlijk heeft het niks met kamperen te maken, we zouden er in kunnen wonen. Caravan is voorzien van dubbel glas en volledig geïsoleerd.

Het valt niet tegen want wij hebben gekozen voor een gebied waar van alles te doen is, dus bos om de hoek, strand is vlakbij, bergen op zoom leuke winkelstad, veel fietsroutes en op de camping is een zwembad, speeltuin, kinderboerderij. Het enige wat me tegengevallen is is de kliek van de al oudere campinggasten. Je komt er nauwelijks tussen, maar we staan er voor onze kinderen en die vinden het geweldig.

Onze caravan is verzekerd tegen brand, inbraak en storm, kost € 34 per jaar. Stageld is € 1400 voor heel jaar (incl toeristenbelasting en water/electra). Wij betalen in mei altijd het stageld voor een heel jaar (van vakantiegeld) en nog nooit gehad dat we het niet konden betalen.

Ik zou mijn caravan nooit verhuren, we hebben alles nieuw en hij is helemaal verbouwd, zou het zonde vinden als er wat mee gebeurt, en eigenlijk ook wel vies idee dat anderen in mijn bed liggen.
 
Quote
RE: stacaravan
RE: stacaravan
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 14:10:25
Link werkt niet en krijg foto niet geplakt.
 
Quote
RE: stacaravan
Alice  schreef op: 29-12-2011 14:22:59
 
Quote
RE: stacaravan
Alice  schreef op: 29-12-2011 14:23:28
Heb je even geholpen.
Mooi hoor!
 
Quote
RE: stacaravan
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 14:24:04
Dank je wel !
 
Quote
RE: stacaravan
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 14:54:06
Ziet er heel gezellig uit, is trouwens een leuk idee zo'n stacaravan, ga ook eens overna denken ! Groet, mirdepir
 
Quote
RE: stacaravan
Nina1  schreef op: 29-12-2011 15:11:20
wij hebben ook al zo'n 4 jaar een chalet. en wij rijden er wel 2 uur voor, puur omdat we ook een boot hebben en we daar ook graag zijn. en van ons uit is het 2 uur rijden wil je een mooie omgeving hebben (vlakbij balk) en wij vermaken er ons prima.
tis even een investering maar die verdien je makkelijk terug. je hoeft namelijk alleen het stageld te betalen en de toeristenbelasting(op sommige campings ook de stroom appart!)
wij konden niet kiezen waar we kwamen te staan en kunnen hem ook niet verplaatsen. we kijken trouwens als enige op het water uit! dat is wel een pre bij ons!

en verhuren, dat zul je in overleg met de camping moeten doen want niet iedereen wil dat. en je moet zelf in de buurt wonen om het in de gaten te houden. nadeel is dan wel dat wanneer het eens mooi weer is je dan niet naar de caravan kunt als ie verhuurd is. en de schoonmaak he. jij bent wel voorzichtig maar mensen die huren maakt het weinig uit als er eens iets stuk gaat...helaas.
maar het is de moeite waard!
 
Quote
RE: stacaravan
Mammie  schreef op: 29-12-2011 15:58:05
wij hebben ook een chalet, en die verhuren we ook.
superchalet met www ervoor en .nl erachter. kijk maar es
 
Quote
RE: stacaravan
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 18:05:40
Idd Anoniem je kan er idd permanent in wonen, wat een mooie inrichting leuk hoor!!

Wij hebben er 1 gezien alleen is de camping niet echt super. Maar locatie wel. We vinden het wel een hele uitgave maar goed bespaart ons wel weekendjes weg en de zomervakantie (2000 euro ong.)

Pff we dubben even verder.

Bedankt voor de reacties.

 
Quote
RE: stacaravan
Anoniem  schreef op: 30-12-2011 14:50:24
Wij hebben onze tourcaravan verkocht en van de opbrengst en wat spaargeld deze gekocht. (de oude eigenaar wilde er graag vanaf dus we hebben er € 3500 voor betaald). Inmiddels istie helemaal verbouwd en alles vervangen (heb superhandige man) en de waarde is inmiddels > € 8.000. Dus naast dat we goedkope vakanties hebben is het ook nog een leuke investering.
 
Quote
RE: stacaravan
Nina1  schreef op: 31-12-2011 07:37:38
wij krijgen er ook meer voor terug dan dat wij er 4 jaar geleden voor betaald hebben. wij hebben dus een chalet,(zijn meer geld kwijt dan met een stacaravan) met eigen douche en wc(vrij grote ruimte). riolering is aangesloten ed. eigen tuin erbij. kortom heerlijk. wil ook niet meer anders. of de jongens moeten groter zijn en dat we alleen nog maar op de boot bivakeren. ook heerlijk!!
 
Quote
RE: stacaravan
Anoniem  schreef op: 31-12-2011 12:12:57
Lekker is dat he Nina een eigen plekje waar je vakantie kunt vieren, als onze kinderen groter zijn en niet meer naar de camping willen, zouden we graag een camper willen. Maar die zijn duur !
 
Quote
RE: stacaravan
Nina1  schreef op: 31-12-2011 14:01:37
ja een eigen plekje voor je vakantie of weekend (vanaf april tot oktober bijna elk weekend!) is heerlijk!! even lekker weg.
 
Quote
Navigatie


Reageren op stacaravan
Naam
Bericht