Menu
 

Topic:

Zondebok

Anoniem  schreef op: 07-04-2013 20:45:14
Ik doe dit anoniem ivm privacy van mijn dochter. Ze is 9 jaar en ik zit met een zeer vervelende situatie. In haar klas zit een meisje waar ze al jaren mee speelt. Meisje is apart en ik vermoed dat zij iets mankeert, wat verder niet uitmaakt maar er zijn daardoor weleens vreemde voorvallen geweest.

tot zover niks aan de hand. Op school spelen ze samen en hebben normaal contact. Ik krijg van ouders steeds vaker verhalen te horen dat ze verhalen rond vertellen dat mijn dochter dat meisje pest. Er worden hele gemene verhalen over mijn kind vertelt die niet waar zijn, ik heb ze gecheckt bij juf en andere betrokkenen. Ik heb de moeder gebeld, ze zou mij terug bellen wat niet gebeurd is en ze ontwijkt mij. Ondertussen gaat het geklets maar door.

ik vermoed dat dit meisje ontdekt heeft dat ze aandacht krijgt met dit onderwerp en zo ontstaat een cirkel. Ik heb juf gesproken, de meiden gaan gezond met elkaar om in de klas.

ik weet niet meer wat ik kan doen, voor mijn gevoel wordt mijn kind beschadigd door deze ouders. Zo vertelde dochters hartsvriendin dat die moeder gezegd heeft dat ze bij dochter uit de buurt moet blijven omdat ze pest. 

Ik durf niet meer op ze af te stappen omdat idoeniet rustig kan blijven.

wil eigenlijk alleen die last van mijn hart, ik ben zo boos op die mensen!
 
Quote
Navigatie
RE: Zondebok
Monica Mv 2  schreef op: 07-04-2013 20:49:43

Ooh jee een welles nietes verhaal

Vreselijk, ik herken het gelukkig niet maar ik zou me er ook rot onder voelen

Dikke knuffel

 
Quote
RE: Zondebok
Anoniem  schreef op: 07-04-2013 20:51:02
Het verhaal is compleet verzonnen door het meisje en ouders nemen het over en bazuinen het rond.
 
Quote
RE: Zondebok
Blauwtje  schreef op: 07-04-2013 20:51:25

Lastig zeg.

Dus als ik het goed begrijp, verteld het meisje aan haar ouders dat ze gepest wordt door jouw dochter en de ouders nemen aan dat dat waar is?

Ms een gesprekje met de ouders EN met de juf erbij?

 
Quote
RE: Zondebok
Anoniem  schreef op: 07-04-2013 20:56:19
Juf zegt dat dit buiten school valt En ouders ontwijken mij.
 
Quote
RE: Zondebok
Blauwtje  schreef op: 07-04-2013 21:00:16
Maar ze spelen toch niet meer samen buiten school?
Dan zou het dus moeten gebeuren om en nabij het schoolgebeuren.

Ik zou het wel waarderen van juf als ze toch een gesprekje aan zou willen gaan.
Moeilijk!

 
Quote
RE: Zondebok
Inky69  schreef op: 07-04-2013 21:01:12
IK vind het wel vreemd dat de ouders van jouw dochters hartsvriendin dit ook zomaar voor waareid aannemen. Ik neem aan dat ze je dochter wel beter kennen.

Ik zou ook zeker met hun een gesprekje aanknopen.
 
Quote
RE: Zondebok
Anoniem  schreef op: 07-04-2013 21:04:47
Moeder van haar hartsvriendin was woest dat die moeder dat deed

ze speelden wel na school, mag van mij nu niet meer. Vorige week ging dochter daar spelen na school, bij het weggaan zegt dat meisje dat het bij haar moet zodat haar ouders kunnen zien dat mijn dochter niet pest. Ik ging dochter halen en ze was verdrietig. Ze hadden leuk gespeeld maar meisje riep tijdens het spelen steeds niet doen, ophouden, ik vind dit niet leuk en je doet mij pijn. Zo gek dis dat meisje dus en dochter mag daar dus niet meer heen 
 
Quote
RE: Zondebok
Blauwtje  schreef op: 07-04-2013 21:08:58
achjeetje zeg, wat erg dat dat meisje zo doet!!

Lijkt me een moeilijke situatie om uit te komen. De ouders staan natuurlijk achter hun kind en het wordt een welles/nietes verhaal.

Ze spelen niet meer samen dus, ms gaat het nu langzaamaan de goede kant op?
 
Quote
RE: Zondebok
Anoniem  schreef op: 07-04-2013 21:11:42
Op school gaan ze gewoon met elkaar om. Ik snap dat de ouders achter haar staan maar vind het een gebrek dat ze niet checken, dat heb ik ook gedaan.

de praatjes gaan door dus helaas stopt het hier niet vrees ik.
 
Quote
RE: Zondebok
Blauwtje  schreef op: 07-04-2013 21:17:44
Dat snap ik, vind het ook wel kortzichtig dat ze niet even verder kijken en het zomaar aannemen dat het zo is.

De laatste keer dat je dochter er speelde was vorige week, toch?
Als ze nu dus niet meer gaat, ms worden de praatjes dan minder?

En als dat niet het geval is, dan heeft het meisje er dus over dat ze gepest wordt onder schooltijd want anders zien ze elkaar niet, toch?
Dan is het toch handig dat juf ook tegen die ouders zegt dat er niks aan de hand is.
Ms een eye-opener voor die mensen! Van jou zullen ze niks aannemen denk ik helaas..

 
Quote
RE: Zondebok
Marie8  schreef op: 07-04-2013 21:18:39
In dit geval kun je in mijn mening 2 dingen doen.

Niet reageren, geen aandacht aan schenken en je dochter instructie geven hoe ze hiermee kan omgaan als meisje zulke dingen doet ; nl. per direct opstappen om zo te laten merken dat het niet ok is en wederom geen aandacht aan besteden.

Of wel degelijk op de ouders afstappen, rustig blijven, eerst navragen wat er volgens hun speelt en vervolgens kort en bondig meegeven dat je niet gediend bent van geklets. Dat volgens jou het verhaal anders is en als zij ergens problemen mee hebben, dat ze naar jou komen.

Houd de eer aan jezelf en probeer er een beetje luchtig naar te kijken. Voor je dochter waarschijnlijk ook prettiger als jij er als volwassene ook relaxed onder kunt blijven.
 
Quote
RE: Zondebok
Jolanda1974  schreef op: 07-04-2013 21:21:01
Ik zeg niet dat het zo is hè.. maar gaat jullie dochter wel geheel vrijuit? Wij hebben ook een akkefietje op school gehad en dat meisje hield ook bij hoog en laag vol dat zij niet aan het pesten was terwijl onze dochter zei van wel. Ik ging natuurlijk uit van het verhaal van onze dochter,maar dan nog stel ik haar ook de vraag wat haar aandeel in het verhaal is. Pesten is absoluut niet toegestaan, laat dat duidelijk zijn. De juf heeft het toen echt goed bekeken op school en het bleek dus wel degelijk aan de orde. Alleen wilde de ouders van het meisje het nog steeds  niet geloven want hun dochter zei dat ze niet aan pesten was.

Een lastige situatie dus. Sterkte !
 
Quote
RE: Zondebok
Anoniem  schreef op: 07-04-2013 21:21:55
Ik bleef er eerst rustig onder maar toen kwam dochter verdrietig thuis en vroeg zich af waarom die ouders haar haten. Vervolgens hoorde ik dus weer een voorval, het blijft terug komen. 

Ik hoop dat juf met de meiden praat zodat het daar duidelijk is, afhankelijk daarvan kijk ik verder wat te doen.
 
Quote
RE: Zondebok
Blauwtje  schreef op: 07-04-2013 21:23:09

Quote Anoniem:
Ik bleef er eerst rustig onder maar toen kwam dochter verdrietig thuis en vroeg zich af waarom die ouders haar haten. Vervolgens hoorde ik dus weer een voorval, het blijft terug komen. 

Ik hoop dat juf met de meiden praat zodat het daar duidelijk is, afhankelijk daarvan kijk ik verder wat te doen.



agos..

Heb je een man? Kan hij niet gaan praten met die lui?
 
Quote
RE: Zondebok
Spatje  schreef op: 07-04-2013 21:26:35
ik heb dit 2 jaar geleden aan de hand gehad, mijn dochter zat in groep 3 en ze was vriendin met een meisje wat heel geniepig is, zijn we in de loop der jaren achter gekomen, ze fokte mijn dochter totaal op en die van mij deed dan ook nog alles, totdat het een keer uit de hand liep en mijn dochter iets deed wat totaal niet mocht, dat meisje deed net alsof ze van niks weet, terwijl zij de boel had lopen stoken, godzijdank stond de juffrouw achter mijn dochter, maar ze moest haar wel straffen aangezien ze iets had gedaan wat niet mocht

vervolgens gingen de gekste praatjes de ronde, zo erg dat er meisjes waren die niet meer met die van mij mochten spelen, de mama's zagen elkaar ook prive van die kinderen en het geklets bleef

mijn dochter merkte het niet zo, maar ik des te meer en dat deed vreselijk veel pijn, de juf zei dat ik me niks van het geklets op het schoolplein moest aantrekken, maar dat deed ik toch

op een dag stond ik na school te wachten, de bekende schoolpleinmaffia stond ook op een afstandje met een man of 6, mijn dochter komt naar buiten met een klasgenootje en dat meisje zei dat ze niet met mijn dochter mocht afspreken omdat ze stout was, nou echt, ik werd woedend, ben op dat groepje afgestormd en heb op een heel rustige maar zeer directe toon gevraagd of ze aub wilde ophouden met kletsen over mijn dochter, dat het mij pijn deed, terwijl er niks van waar was, heb even uitgelegd hoe het zat en ben woedend weggelopen

het heeft wel geholpen, want opeens mocht mijn dochter wel weer afspreken, enne die dames van de schoolpleinmaffia heb ik lekker links laten liggen, ook als ze me heel vriendelijk gedag zeiden, mijn man zei al ze zijn zeker bang dat je weer op ze afgaat

dusssssssssss ik zou echt de ouders even aanspreken met dochters erbij



 
Quote
RE: Zondebok
Anoniem  schreef op: 07-04-2013 21:27:51
Mijn dochter gaat 100 % vrijuit ik heb alles gecheckt.


het is begonnen met een incident. Meisje deed iets op school en moest bij de Dirk komen. Meisje zei dat mijn dochter haar gedwongen had maar 2 klasgenoten hebben gezegd dat dit niet waar is. vervolgens hoor ik dat de ouders rond vertellen dat meisje door mijn dochter straf heeft. Dat heb ik dus gecheckt.

week later zit meisje bij mijn dochters vriendin in de auto. Vertelt daar dat ze het idd zelf deed. Moeder van dinnetje vraagt haar dat te herhalen en ze zegt dinerend dat mijn dochter haar dwong.

meisje vertelt thuis dat ze de enige is die niet op dochters feestje mag komen, moeder gaat ouders rond bellen behalve mij. Dat verhaal kwam niet van mijn dochter, die was die week ziek thuis.

in de klas spelen en werken ze juist veel samen. Ben er zelf 2 x per week bij overblijf en dan zijn ze ook altijd met elkaar.


 
Quote
RE: Zondebok
Anoniem  schreef op: 07-04-2013 21:29:42
Ik vertel mijn man bewust niet alles, lijkt mij gezonder 

denk dat ik hen binnenkort wel spreek maar wil eerst helder hebben hoe het op school gaat.
 
Quote
RE: Zondebok
Anoniem  schreef op: 21-04-2013 19:45:32
Juf gesproken, zij was verbaasd omdat de meiden spelen met elkaar. Heeft ze samen apart genomen en beide meiden vertelden gezellig dat ze bevriend zijn en soms wel eens ruzie maar nooit langer an een dag. Intussen gaat het geroddel door en begin ik mij toch af te vragen in hoeverre juf zich hier baan kan distantiëren......
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zondebok
Naam
Bericht