Menu
 

Topic:

extreem moe en altijd kwaaltjes

Anoniem  schreef op: 28-12-2011 23:12:25
ik moet even van mij af schrijven.

Ik ben moe extreem moe, elke dag weer in strijd met mijzelf om mijn bed uit te komen, mijzelf uit bed te sleuren & dat niet alleen ik stik van de "kwaaltjes" noem maar op ik heb het of ik ken het wel . dit is al iets langer dan 2,5jaar zo .
Ik ben op van alles geprikt van b12 tot en met reuma alles is goed .

ik slik de pil niet of andere anticonceptie wat ik gebruik. ik slik geen medicijnen alleen de laatste weken paracetamollen om zo de dag door te komen .

om een kwaaltje op te noemen :
paar weken terug kreeg ik last van mijn tong, alsof ik mijn tong had verbrand, dat verplaatste van het puntje van mijn tong naar achter mijn tong, toen zeikant tong naar irritatie gehemelte . dat heeft in totaal +- 2week geduurd.

nu op moment, ineens soort keelpijn, als je je hand op je kin legt en langzaam naar begin van je hals gaat, daar doet het zeer, ook als ik er op druk en het voelt wat dikker, ook dit heb ik vaker duurt een paar dagen en dan is het weg.
wat al heel lang speelt is dat ik net een houten pop ben, alles kraakt !

echt lieve meiden, ik kan wel JANKEN of ik ben al aan het janken, voel me een oud wijf, met alle kwaaltjes, de 1 is over de ander begint, en in een hele maand voel ik mij 2 dagen goed, en ook niet moe.
Mijn eigen dokter zegt dat het tussen mijn oren zit.
ik natuurlijk boos, alsof ik het leuk vind om zo te leven!

de vervanger van mijn huisarts, die zegt niet echt met zulke woorden dat het tussen mijn oren zit maar zegt dat ik in een negatieve spiraal zit.
Hij vind mij een moeilijk leven hebben, 3 (jonge) kindjes met behoorlijk tempramend, partner met wisseldiensten,geen tot amper oppas,

zelf vind ik het niet moeilijk maar dat van dat oppas gebeuren ja dat is wel eens minder ja .

maar verder ben ik het met hem ook niet eens.

ik wil er vanaf! ik wil niet moe zijn, ik wil mijn energie weer terug! ik wil mijzelf weer zijn, wil miijn huisje weer langzamer hand spik en span hebben.
Ik wil niet meer dat mijn partner uit zijn werk thuis komt en dan de boel hier thuis ook nog eens gaat doen omdat ik gewoon te moe ben om maar iets te doen. al is het maar dat ene papiertje van de grond rapen !

als ik naar bed ga, denk ik, morgen moet het anders! en dan word ik wakker en dan lijkt het alweer of ik 3 flessen wiskey heb leeg gezopen en 100km heb gelopen op naaldhakken .

ik hoor veel moeders dat ze moe zijn, maar bij veel moeders, is er al snel een oorzaak gevonden. en bij mij is de oorzaak tussen de oren .

mijn omgeving snapt het niet of ja ze snappen het wel maar ook weer niet.

Mijn moeder houd bij hoog en laag dat het een allergie is voor onze katten. ben ik op getest maar ook daar was niks uitgekomen .

ik ga binnenkort met manueletherapie beginnen misschien helpt dat nog.

ik ben gewoon ten einde raad, soms heb ik echt even iets van, wat doe ik hier nog?

beetje warig verhaal, en ik ga bijna geloven dat het echt tussen mijn oren zit allemaal ...
misschien herkent iemand het? of hebben jullie nog ideeen ?
Misschien ligt het inderdaad aan de katten? maarja vind daar maar eens een ander huisje voor tijdelijk om te kijken of het echt zo is ...

 
Quote
Navigatie
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
Mamsv4  schreef op: 28-12-2011 23:24:23
Ik ken iemand met ME en daar lijkt jouw verhaal wel wat op.
Misschien kan je even googlen op de symptomen.
En ik zou terug gaan naar de huisarts en eventueel om een verwijzing vragen om verder te laten onderzoeken in het ziekenhuis
Het lijkt me verschrikkelijk om je elke dag zo te voelen, heel veel sterkte
 
Quote
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 00:05:24
Heb je ooit een tekenbeet gehad?
Ziekte van lyme kan nl ook alleaal vage klachtjes geven.
 
Quote
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
  schreef op: 29-12-2011 07:47:19
Ben je bang voor ziektes?
Wat je zegt: bij andere moeders word er een oorzaak gevonden, dat is niet altijd zo hoor, ik denk meestal niet zelfs!
Pieker je veel? Hoge werkdruk?

waarom vraag ik dit?
Ik ben een enorme hypochonder, heb 2 kindjes, waarvan er 1 vaak ziek is, pieker veel , ben bijna altijd duizelig/moe hierdoor heb ik veel vage klachten, of echt serieuze klachten waar ik voor onderzocht ben maar waar niks uitkomt, ik ben er van overtuigd dat dat door mn psyche komt, lichaam en geest staat zo ontzettend in verbinding!
Ik wil nu niet direct zeggen dat dit bij jou ook zo is, ken je niet eens, maar vandaar mijn vragen.
 
Quote
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 08:18:49
of ik een tekenbeet heb gehad weet ik niet .

werkdruk nee ik ben gewoon een TBM.
Bang voor ziektes ja/nee .
ik pieker niet, maar ben wel de hele dag aan het denken, kleine dingen hoor geen grote zorgen ofzo .
heb de laatste jaar weel een angst, voor sommige een onterechte angst, en voor weer andere een terechte angst, een angst waar ik me voor schaam zeg maar .

ben ook bang dat mijn kindjes zonder hun mama moeten doen .

het rare vind he vermoeidheid is, dat ik in de avond dus niet meer moe ben.

Maar net ook weer, de jongste was om half 7 wakker en moest mij echt uit bed sleuren, en dan kijk ik in de spiegel, rooie kringen om mijn ogen kleine oogjes .
was het eeder dat ik in de ochtend de oren van je kop kletsten is het nu dat ze allemaal hun mond moeten houden .
 
Quote
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
Heleenmv2  schreef op: 29-12-2011 09:16:05
Ik herken het een beetje.
Ook hier kan ik tegenwoordig 's ochtends zéér slecht mijn bed uitkomen en heb ik echt wel zo'n 45 minuten nodig om 'op te starten' en er weer helemaal te staan, klaar voor de dag.
Gek genoeg sprong ik een paar jaar terug zowat mijn bed uit en was het: ogen open en gáán.
Ik ben van ochtendmens, avondmens geworden. Overdag niet vooruit te branden, heel lusteloos en 's avonds WIL ik nog van alles (DOE helaas niet veel nuttigs, het is meer dat ik krampachtig 'mamatijd' wil) en kan ik me er niet toe zetten om vroeg naar bed te gaan. Volgende ochtend spijt en neem ik me wéér voor om die avond toch écht eens op tijd naar bed te gaan, etc.

Ik denk altijd dat het er aan ligt dat ik ouder word en dus 'gammel', voel me soms echt een oud wijf als ik 's ochtends stijf en niet uitgerust mijn bed uit moet komen. En het is eigenlijk zo sinds de kinderen er zijn. Zeker de eerste 4 jaren waren dan ook zó slopend, met extreem gebroken nachten en kinderen die veel en vaak een beroep om me deden 's nachts. Ik heb het gevoel dat ik dat nooit meer 'ingehaald' heb ofzo. Het idee van een winterslaap klinkt bijzonder aantrekkelijk moet ik zeggen!

Ik heb verder wel wat vage klachten, maar ook dat heb ik altijd toegeschreven aan het ouder worden en niet te lang bij stil gestaan.
 
Quote
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 09:23:45
Melissa hier

Ik herken het ook, ik had het heel erg, werd smorgens moe wakker en wist bij god niet hoe ik de dag door moest komen, elk klusje leek een berg waar ik nooit over zou komen en allerlei kleine kwaaltjes (aften, slechte huid, slechte concentratie, lusteloos en moe, netelroos en migraine en nog meer)

Ik dacht dat het er bij hoorde bij het ouder worden. Tot een vriendin van mij me een boek liet lezen over eten, aan de hand van de informatie uit dat boek (Eet jezelf mooi, slank en gelukkig van Amber Albarda) ben ik meer informatie gaan zoeken. Bij mij was het een combinatie van toch te weinig vitamines en mineralen. En alle gifstoffen die ik dagelijks binnenkreeg via mijn voeding (Je lever raakt daardoor overbelast en zuivert niet alles meer uit je bloed). Ik eet nu ongeveer 70% biologisch, eet dagelijks zo'n 400 gram rauwe groente (groentesapjes meegerekent, versgeperst natuurlijk) en eet 3 stuks fruit.

EN ik heb mijn energie weer terug, mijn huid straalt, ik kan me weer concentreren, en sta smorgens echt weer fit mijn bedje uit met zin in de komende dag. En migraine is bijna helemaal weg, netelroos nog niet weer gehad.

Baad het niet schaadt het niet.
 
Quote
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
Heleenmv2  schreef op: 29-12-2011 10:12:55
@ Melissa;
Ik heb het boek net aangevraagd bij de bieb!
Aan de ene kant ben ik heel benieuwd en wil ik wanhopig graag dat ik door zo'n relatief eenvoudige verandering me veel beter zou kunnen voelen.
Maar aan de andere kant... het idee van -bijvoorbeeld- dagelijks groentensapjes maken... ik wordt al moe van het idee! (En ik ben to-taal geen keukenprinses en ERG van het gemak etc. en ik blief ook bijna niks! )
Ach, ik kan in ieder geval het boek lezen!

Hoe kom je er achter dat je vitamines en mineralen tekorten hebt? Ik heb trouwens al een tijdje het idee dat mijn lever niet optimaal functioneert. Ook bij vlagen netelroos en ik krijg ook steeds meer 'rode moedervlekjes' waarvan de huisarts zei dat het ook van de lever afkomt...
 
Quote
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 10:33:43
Ik ben erachter gekomen doordat alle kwaaltjes steeds meer verdwenen naarmate ik meer verse groente en fruit tot mij nam. En heb een tijdje weer 'normale' groente en fruit gegeten en voel dan echt dat ik minder word.
 
Quote
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
Dicha  schreef op: 29-12-2011 10:53:16
Vreemd Heleen dat de huisarts je dan geen bloed laat prikken als hij vind dat het van de lever afkomt..
Met een bloedonderzoek kunnen ze zo de leverwaarden meten.

Ano hebben ze ook een schildklieronderzoek gedaan??
 
Quote
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
Anoniem  schreef op: 29-12-2011 11:01:16
Eten kan inderdaad wel eens wat zijn, al is mijn eetlust er tegenwoordig ook niet echt beter op geworden, neem er de tijd niet voor zelfs met avond eten niet, daar zal ik nu ook eens beter op gaan letten!

schilklier hebben ze ook op geprikt was niks mee.

ik schijn in 2009 wel pfeiffer te hebben gehad, maar volgens de assistent en dokter kan het ook daar aan niet liggen .

 
Quote
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
Lindemv2  schreef op: 29-12-2011 11:40:47
heel herkenbaar. Ik kan je hier mijn heel lang verhaal neerpennen, maar het komt erop neer dat ik ook 2 jaar gesukkeld heb. Alles onderzocht, ik werd er hypochonder van. Dacht dat ik het K-woord had, dat m'n kinderen zonder mij zouden moeten.

uiteindelijk ben ik 'pnd' verklaard. Antidepressiva hebben me er bovenop geholpen. samen met ... magnesium!!!! ik had ook altijd maar spierpijn, enz.. en magnesium bleek te werken. Je moet het wel zeker 3 maanden nemen.

nu, na de geboorte van mijn zoon ging ik dezelfde weg op. Weer neem ik lichte antidepressiva en vitaminen. maar, weet je wat mij vooral weer geholpen heeft, een tip van iemand op 'het vorige forum'.. ik ben nl ook nogal aan de magere kant. Mijn lichaam leeft gewoon constant op reserves. Door de kinderen en de drukte heeft mijn lijf gewoon geen tijd om reserve op te bouwen. Nu neem ik dus ook nog nutrilon erbij. kan je zo in de apotheek krijgen, het is een soort extra voeding in melkvorm. Alles wat je nodig hebt zit er in, en zo neem ik dus een extra maaltijd om aan wat extra gewicht te komen.

verder is ook visolie een tip. Let er wel op dat het van een goed merk is! kost wel wat, maar je hebt er energie voor terug.

werken je darmen wel goed?
 
Quote
RE: extreem moe en altijd kwaaltjes
Esthermv2  schreef op: 29-12-2011 16:26:43
Nou, sorry hoor, maar ik vind dat je hier niet mee moet gaan expirimenteren! Ga terug naar de huisarts en eis desnoods dat ze je van top tot teen laten onderzoeken. Het is jou lijf, jou leven!
Maak evt. een lijstje met klachten die je hebt of hebt gehad en laat dat de huisarts zien. Als je daar bent vergeet je er anders te noemen!
Succes!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op extreem moe en altijd kwaaltjes
Naam
Bericht