Menu
 

Topic:

Voel me een beetje voor blok gezet

Lilly  schreef op: 05-04-2013 16:09:13
Hey iedereen, even van me af schrijven.
Onze dochter heeft een vriendinnetje die net als zij 16 is.
Nu komt dat vriendinnetje net langs met de vraag of ze nog 4 dagen hier mag blijven slapen. 
Ik heb natuurlijk gevraagd waarom en dit is de reden:
Ze ging normaal gezien bij haar vriendje blijven slapen van donderdag tot dinsdag, maar ze heeft ruzie met haar vriendje en dat gaat dus nu niet door. Thuis mag ze echter niet binnen omdat haar mama erop gerekend had dat ze weg ging zijn en haar mama behoefte heeft aan rust
Ik vind het zo erg!!!! Ten eerst een meisje van 16 dat zomaar 5 dagen bij haar vriendje mag gaan slapen ze is daar toch nog veel te jong voor? En dan heeft ze ruzie met haar vriendje , is haar mama er niet eens om haar te steunen, maar moet ze maar een andere plaats vinden om te blijven want haar mama had op rust gerekend!!!

Gisteren had een ander vriendinnetje gezegd dat ze mocht blijven slapen, maar dat mocht maar één nacht , en nu rekent ze er dus op om hier te mogen blijven tot dinsdag omdat ze nergens anders naartoe kan. Kan ik dit weigeren? , neen toch waar moet dit meisje dan naartoe? Maar nu zit ik wel 4 dagen met een meisje dat ik notabene niet beter ken dan van eens te zien op de school van mijn oudste.
Komt ook nog eens bij dat we deze maand financieel al aardig krap zitten, dus dat dit voor ons ook nog wel eens een extra aanslag op ons budget is.

p.s: ik heb al contact opgenomen met de mama en het is echt gewoon zo (dacht eerst dat het meisje dat verzonnen had). Haar mama zegt het gewoon zelf zonder schaamte ofzo , ze had gezegd dat ze 5 dagen weg ging zijn dus moet ze maar zien dat ze een plaats vindt waar ze naartoe kan. Moet ze maar geen ruzie maken met haar vriend.
Ze moet niet werken , of weg ofzo ze wil gewoon rust! En eerlijk gezegd had ik veel zin om te zeggen: weet je wat mevrouw, ik heb zelf 5 kinderen met allemaal milde tot zeer zware problemen, rust is iets wat ik al jaren niet heb gehad. Maar geen haar op mijn hoofd die dit met één van hen zou doen!
 
Quote
Navigatie
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Anmv3  schreef op: 05-04-2013 19:24:12
Ik zou met meisje verhaal gaan halen bij de moeder.
Is inderdaad anders dan over de telefoon.
Zou een goed gesprek aangaan en vertellen dat je
hier geen goed gevoel bij hebt..als iemand mij zou vragen een paar dagen de zorg over
te nemen, omdat diegene er helemaal doorheen zit dan zou ik dat met liefde doen, als het maar iemand is
die ik goed ken, maar op deze manier niet !
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Lilly  schreef op: 05-04-2013 19:37:54
Net even een gesprekje gehad met het meisje. Het eerste wat me opviel was dat ze erg weinig wil zeggen over haar leefsituatie thuis. Heb de mama nog eens gebeld , ze wil niet dat we langskomen want dan doet ze de deur toch niet open. Het meisje mocht wel even langskomen om nog wat kleren te halen. 
Heb haar gezegd dat het wel haar verantwoordelijkheid is om te zorgen voor haar dochter en dat ze dat niet zomaar van zich af kan schuiven. Haar reactie erop was dat ze niet vond dat het haar probleem was , maar die van haar dochter en dat ze zelf maar moest zoeken waar ze naartoe kon. 
Heb met het meisje besproken dat we haar deze keer zullen opvangen maar dat dit niet elke keer kan. Ook gezegd dat dit eigenlijk niet door de beugel kan en dat wij graag de politie zouden informeren en om raad willen vragen. Meisje gaf aan dit heel erg niet te willen en ze het begrijpt waarom we dat willen , maar als we dat gaan doen ze hier niet kan blijven maar weg zal gaan. Ze zei ook: ik ben mijn papa al kwijt, mijn mama is de enige die ik nog heb.
Wat er met de papa is gebeurd wil ze niet over spreken, gescheiden? Dood? Ik weet het niet. Wel dat ze helemaal geen contact met hem heeft.
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Lilly  schreef op: 05-04-2013 19:43:30
Heb haar wel gezegd dat ik dit zal bespreken met de leerlingbegeleidster op school, want dat dit niet kan. Dit vond ze precies wel ok?
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Liefje  schreef op: 05-04-2013 19:43:49
Nou het meisje kon blijven slapen en ik zou jeugdzorg en politie inschakelen is die moeder nou helemaal wijs!!!! En ik zou tegen het meisje zeggen als dit ooit weer gaat gebeuren ze meteen bij mij moet komen en dat er altijd plek voor haar is.

GVD hoe kun je een kind zo behandelen!
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Moossie33  schreef op: 05-04-2013 19:51:14
Ik heb hetzelfde als kind meegemaakt.
Maar dan nog stapje erger.. Stond met mijn 16de met  mijn spullen letterlijk opstraat.
sloten en al vervangen.

Kwalijk, heel kwalijk kan gewoon niet.
Er is toen totaal geen hulp gekomen..
Nu 14 jaar later vind ik dat heel erg.
Was er maar hulp, was er maar een instantie die ingreep.

Het meisje kan niet inschatten hoe erg het is, en natuurlijk wil ze geen politie etc..
Ze komt voor dr moeder op, logisch.
Maar aub, wees jij de verstandigste en zoek hulp voor het meisje..
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Ivy  schreef op: 05-04-2013 19:52:17
Ik vond het eigenlijk wel een goed idee wat ik hier eerder las, van de moeder een vergoeding eisen voor de  dagen dat het meisje logeert.  Ik denk ook dat ze het dan af zal leren.

Aan de andere kant is zij als moeder echt gewoon verplicht om te zorgen voor de basisbehoeften van haar dochter (onderdak, voedsel, kleding, onderwijs) en daaraan voldoet ze gewoon niet als ze haar kind 5 dagen buiten laat staan.  Ik kan me niet eens voorstellen wat die moeder bezielt!  Heb zo te doen met het meisje...  Ze is wel strafbaar bezig, toch?  In dat opzicht zou melden bij de wijkagent wel de goede keuze zijn. 

Goed idee om het te bespreken met de leerlingbegeleidster op school.  Wie weet heeft de moeder er genoeg aan als ze door zo iemand op het matje geroepen wordt.
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Liefje  schreef op: 05-04-2013 19:56:21
Ja het meisje kon mij wat ik schakelde wel de instanties in omdat ik de volwassenen ben en ik vind en zie dat zo iemand hulp nodig heeft.
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Snuitje  schreef op: 05-04-2013 19:59:51
Ik zou haar gewoon bij haar moeder voor de deur afzetten. Als moeder haar niet binnen laat gewoon de politie bellen. Het is toch van de gekke dat jullie nu 4 dagen voor het meisje moeten zorgen. 

Ook al is je dochter nog zo onuitstaanbaar, dan nog kan je het niet maken om haar buiten te laten staan.


 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Onsjanneke  schreef op: 05-04-2013 20:00:56
Super lief van je Lilly

Ik hoop dat je dit weekend haar vertrouwen kan winnen. Wie weet krijg je tussen de bedrijven door nog meer kans om rustig met haar te praten. Dan kan je na het weekend een beslissing nemen om instanties in te schakelen.

Want eerlijk gezegd vind ik het verontrustend klinken.
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Liefje  schreef op: 05-04-2013 20:05:59
Oh dat zou ik dus nooit kunnen he welk kind dan maar af te zetten waar t niet welkom is.

Nee t meisje kan er niks aan doen die verdiend niet nog een afwijzing ik zou alles uit de kast trekken om te zorgen dat ze zich thuis gaat voelen en vertrouwd en dat ze weet dat ze altijd een plek heeft waar ze wel welkom is.

Mijn broer heeft ook toen een vriendin gehad was ook van die leeftijd en hun hebben toen beiden bij mijn ouders gewoond meisje had ik geen goed huis bij  haar moeder. Mijn moeder kende haar niet eens maar mijn broer heeft de situatie verteld en de deur stond meteen wagenwijd voor haar open.

En zo zal ik dat ook ten alle tijden doen.
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Marie8  schreef op: 05-04-2013 20:40:45
Poe wat een situatie. Lief dat je zo meedenkt met het meisje, dat siert je.
Ik zou haar persoonlijk ook laten blijven.

En aan de andere kant zou ik toch wel het amk bellen voor advies, want dit is voor nu een oplossing maar geen structurele. Wat gaat ze volgende week doen? Hoeveel rust heeft moeder dan nodig. Ze kan nu haar moeder nog hebben, maar haar moeder wijst haar af, dat is toch ook een onveilig gevoel. Als de problemen zo groot zijn, kan er misschien beter gekeken worden naar een structurele plek waar ze terecht kan en toch contact met moeder kan houden op een manier die moeder aan kan. Maar goed, dat is jou zorg niet. Bij het amk kun je ook advies krijgen over hoe je met die moeder in gesprek gaat. En ook wat je evt nog meer zou kunnen doen. Dat kan zonder namen te noemen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze meteen het meisje uit huis komen trekken. Dat gebeurt sowieso niet zo snel.
Maar ik vind het wel een zorgelijke situatie hoor. 
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Lilly  schreef op: 05-04-2013 20:44:41
Maar ik woon niet in Nederland, is er in België ook zo'n dienst waar je (eventueel anomniem) raad kan vragen? Nederland is hier maar 2 km van mijn deur, maar zowel wij als dat meisje wonen dus in België  dus ik denk niet dat het amk iets voor ons kan betekenen?

 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Son  schreef op: 05-04-2013 20:47:18
Zou moeder depressief.zijn ?
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Liefje  schreef op: 05-04-2013 20:48:58
NOu dat weet ik ook niet maar dan zou ik gewoon even de politie bellen en vragen wat je hier nou mee moet doen. Dat het meisje gewoon bij je blijft maar dat hier toch iets mee gedaan moet worden.

Neem aan dat jullie wel politie hebben
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Marie8  schreef op: 05-04-2013 20:52:20
Oh dat is een goede vraag Lilly, ik weet dat eigenlijk niet. Misschien kun je eens naar de dichtsbijzijnde amk in NL bellen met die vraag. Ik heb even proberen te googlen maar dan kom ik uit op vetrouwenscentrum kindermishandeling en ik kan zo niet zien of hier ook (anonieme) adviesgesprekken onder vallen.
Amk NL werkt zo wel en vrij prettig is mijn ervaring.
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Liefje  schreef op: 05-04-2013 21:07:41
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Lilly  schreef op: 05-04-2013 21:18:56
Nou politie hebben we hier wel hoor, maar ik heb haar beloofd dat ik daar mee zou afwachten tot ik wat meer duidelijkheid krijg over hoe het nu verder loopt. De vertrouwenspersoon daar wil ik niet mee wachten , want ik wil wel dat dit profesioneel goed opgevolgd wordt. Daar neem ik dus na de paasvakantie meteen contact mee op. Maar ik wil ook niet diegene zijn die daarvoor (de opvolging) verantwoordelijk is.
Ik heb al een heel zwaar gezin, en kan die verantwoordelijkheid er niet ook bijnemen. En ik moet ook opletten hoe ik het allemaal aanpak want 3 van mijn eigen kinderen zijn autistisch en bij de anderen wordt ook autisme vermoed en ze hebben ook nog allerlei andere problemen. Ik merk nu al aan mijn kindjes dat dit heel veel invloed op hen heeft. Het was immers niet iets wat verwacht of gepland was en dat doen we normaal bij alles wel.
Het taalgebruik van het meisje is ook niet echt... nou ja hoe zeg ik het best... beleefd zal ik maar zeggen, je hoort echt wel dat ze aso is opgevoed (ook al bedoeld ze het niet slecht hoor)
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Pacific  schreef op: 05-04-2013 21:20:48
Vertrouwenscentrum kun je bellen, zit oa in Antwerpen, soort jeugdzorg van Belgie.
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Lilly  schreef op: 05-04-2013 21:22:27
Liefje, bedankt voor je link, ik ga die morgen zeker eens goed bekijken. Voor vandaag ga ik er met haar niet verder op in. Eerst moet de rust wat weerkeren. Ze is nu samen met onze dochter de hond aan het uitlaten, en daarna kijken we wat televisie. Morgenavond gaat onze spelletjesavond gewoon door, zodat ze niet de hele tijd geconfronteerd wordt met dat ze hier is omdat ze thuis niet mocht zijn. Gewoon normale dingen doen.
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Blauwtje  schreef op: 05-04-2013 21:25:09
Jeetje Lilly, respect voor jou met je al zo drukke gezinnetje dit er nog bij te hebben. Knuffel! wat doe je dit goed!
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Bepje  schreef op: 05-04-2013 21:56:00
Goed Lilly dat je het zo oplost voor nu. En het komend weekend idd gewoon de dingen doen die jullie anders doen, je hoeft je verder niet aan te passen wat dat betreft.
 
Quote
RE: Voel me een beetje voor blok gezet
Liefje  schreef op: 05-04-2013 22:24:42
Nou zeker lief van je zeker omdat je zelf kindjes hebt die eigenlijk beter geen verandering kunnen hebben of ongeplande dingen.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Voel me een beetje voor blok gezet
Naam
Bericht