Menu
 

Topic:

Onrustige baby

Moontje1981  schreef op: 28-12-2011 21:09:02
Hallo moeders,
Mijn tweede dochter van 6 weken oud is ontzettend onrustig.... ze wil overdag amper slapen, is heel druk met bewegen, veel te alert, schrikkerig. Ik wil wel regelmaat aanhouden maar als ze alleen maar ligt te krijsen op haar bedje (dat ga je echt niet 10 minuten afwachten) dan ga je vanzelf maar wat met haar lopen rond sjouwen; wipper, box, op de arm etc. Wandelen werkt wel dat slaapt ze constant, staat ze 1 sec weer in huis wordt ze wakker... Ik heb een bakerslaapzak, infacol voor krampjes, noem maar op. Vanwege heftige uitslag in haar gezicht en hals (pukkeltjes) ben ik nu ook nog aan speciale voeding gegaan voor koemelkallergie, twee weken uitproberen, Nutramigen, haar zus heeft het ook. Maar dat spul is SMERIG en daardoor drinkt ze weer moeilijk, max 90 ml, dus komt ze vaker voor de voeding, kortom, HET IS EEN ROMMELTJE!!!!!!!!!!! Vreselijk dit, 's nachts komt ze uiteraard ook nog, onze oudste dochter was daarentegen zo makkelijk, sorry dat ik het moet zeggen maar dit valt zo enorm tegen!!! Ze is een schatje begrijp me niet verkeerd maar phoe hee, dit had ik niet verwacht. We hebben stress en slaap tekort, daardoor hebben mijn man en ik ook nog lekker ruzie, ook omdat ik vind dat hij wel erg veel aan mij overlaat..................................
Misschien moet ik even van me afzeuren, ik hoop op de gouden tip uiteraard... herkend iemand dit??? Ben bang dat ik gewoon moet volhouden... hoop zo dat het met een maand of drie vier allemaal een stuk beter gaat....!!!!!
 
Quote
Navigatie
RE: Onrustige baby
Minou  schreef op: 28-12-2011 21:11:18
Slaaptekort is het meest frustrerende en je kunt er kapot aan gaan. Ik weet het nog toen met Stella...

Gouden tip heb ik niet, wel een hele dikke knuffel!
 
Quote
RE: Onrustige baby
Pollyanne  schreef op: 28-12-2011 21:18:13
is het geen buikslaper??? mijn kinderen waren ook onrustige slapers, en sinds ik ze op de buik slapen, echt waar zijn het super slapers...
 
Quote
RE: Onrustige baby
Blauwtje  schreef op: 28-12-2011 21:30:34
wat vermoeiend he. Ik lees je verhaal en mijn eigen verhaal komt daarbij weer naar boven, en ook hoe vermoeiend het was.

1 ding, vergeet regelmaat eventjes. Dat komt wel.
Je dochter heeft toch ergens last van, zo te lezen. (ms zit ik ernaast, ben geen arts, maar zo komt het op mij over) Dat schrikkerige herken ik ook heel erg in mijn zoontje. Ik moest zijn handjes vasthouden zodat ie door kon slapen. Hij sliep sowieso de eerste maanden op ons. Wij wisselden elkaar af snachts.
Hoe is dat bij jullie? Omdat je schrijft dat je man veel aan jou overlaat?

Trouwens, je zeurt niet hoor
 
Quote
RE: Onrustige baby
Moontje1981  schreef op: 28-12-2011 21:45:36
Thanks meiden!!

Grappig dat je buikslapen noemt Pollyanne, toevallig ligt ze nu al een zeldzaam uur in haar bedje nog wel op haar buik te slapen... dat gaat idd iets beter maar alleen als ze al in redelijk diepe slaap bij mij ligt en dan snel in bed leggen, anders gaat ze weer liggen wringen en wordt ze boos. Maar 's nachts doe ik dat eigenlijk sowieso niet op haar buik, dat is toch eigenlijk niet aan te raden? Volgens de boekjes dan.. ;-)

Ik hou ook weleens haar handjes vast! Ja ze heeft wel ergens last van lijkt het, we zijn ook van alles aan hetproberen. Osteopaat, nu die voeding weer.. Ze slaapt idd ook het beste op ons. Nee ik ben meestal de pineut 's nachts helaas... en overdag ook heel de dag... Hij gaat soms wel een flesje maken ofzo, maar de voeding dan geven dat is zeldzaam tot nu toe, in de nacht dan... helaas heeft hij een beetje een ouderwetse instelling lijkt het... hij helpt echt wel een klein beetje, maar gewoon veel te weinig. Hij vind dat ik het allemaal maar in mijn eentje aan moet kunnen want 'ik moet sterk zijn'... en hij heeft ook zijn rust nodig.. ja hallo en ik dan.... dus daar hebben we telkens ruzie over gezellig haha.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Blauwtje  schreef op: 28-12-2011 21:50:46
oh niet fijn dat je man je niet meer steunt. Aan de andere kant, hij moet ook gewoon naar zijn werk de dag erop zeker? Ik weet neit of het iets voor jullie is, maar wij deden het zo dat mijn man de avond deed (vanaf een uur of 9, dan ging ik naar bed) tot een uur of 2, half 3. En dan wekte hij me en deed ik de 2de helft en de dag, omdat hij moest werken.

Probeer 1 ding uit over een periode van 2 week, zodat het niet verwarrend wordt en het helder is of iets werkt of niet.

Slaapt ze ingebakerd?
 
Quote
RE: Onrustige baby
Anna28  schreef op: 28-12-2011 21:52:37
vervelend is dat zeg! Hoop dat er snel rust komt en dat je lekker kunt gaan genieten!
Ook ik had de eerste weken een behoorlijk onrustig mannetje. Veel huilen, slecht tot niet slapen... bij hem was het verborgen reflux. Met 3 weken heeft hij medicijnen gekregen en met 5 weken was het een heel ander kereltje.
Hij heeft wel tot 5 maanden ingebakert geslapen en is daarna een echte buikslaper geworden. (ingebakert sliep hij op zijn zij met een zijligkussen) Omdat op zijn rug liggen gewoon pijn deed met de reflux, het voedsel stroomde dan vaak terug.

Volgens de boekjes is buikslapen inderdaad niet aan te raden, maar er is heel veel over geschreven. De verhoogde kans op wiegendood is tegelijkertijd vastgesteld met kamertemperatuur, rokerige ruimtes enz.
Tips als je het wel wilt proberen: neem een earosleepdekje, mocht ze dan met haar neusje in het matrasje gaan liggen dan kan ze gewoon doorademen. Als ze sterk is in haar nekje zal dat waarschijnlijk niet snel gebeuren maar dan hoef je je daar geen zorgen over te maken. Ik heb ook altijd zo'n dekje gebruikt.

En verder... je kunt zeggen: volg haar ritme. Maar sommige baby's hebben niet echt een goed ritme. Die willen te vaak te veel dingen die even niet kunnen. Mijn zoontje wilde alsmaar eten en nooit slapen bijvoorbeeld. Toen heb ik met hulp van het CB een ritme gemaakt. Binnen een paar dagen draaide hij daar goed in mee en werd hij een stukje rustiger.
Meestal wordt gezegt: volg je kindje, in dit geval zou ik zeggen: volg je moederhart en kijk wat het beste is voor jou en je kindje.
succes, en als je vragen hebt of je vertrouwd het niet zou ik gewoon eens langs de huisarts of kinderarts gaan.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Moontje1981  schreef op: 28-12-2011 22:07:46
Blauwtje, dat hebben we wel een paar keer gedaan ja, maar het sloop er snel weer in dat ik alles deed. Had me net voorgenomen om er vanaf vandaag weer mee te beginnen hihi, ik ga zo mooi naar bed!!! Nu is wel net mijn oudste dochter niet lekker, zat net huilend bij me op de bank, dus ik ben benieuwd wat de nacht nog in petto heeft....

Anna, ze spuugt nooit dus dan kan het toch geen verborgen reflux zijn?? Ze boert weleens wat op, dat wel? Ja ik hoop morgen telefonisch contact te krijgen met het consultatiebureau om tips te krijgen.. ze heeft idd totaal geen ritme... echt zo lastig!! Ze is trouwens wel heel erg sterk in haar nekje gelukkig, dus ik vertrouw het buikslapen op zich wel.

Nou ik ga nu even douchen en dan naar bed!!! Hoop dat me een paar uurtjes gegund zijn... ;-) Bedankt meiden, zal morgen weer proberen te kijken hier!
 
Quote
RE: Onrustige baby
Anna28  schreef op: 28-12-2011 22:12:35
juist dan is het verborgen. Mijn zoontje spuugde ook nooit, maar slikte en slikte wel. Overstrekte zich ook enorm. Maar niet gezegd dat jouw meisje dat heeft hoor! Was ter illustratie

Hoop dat je nuttige tips kunt krijgen, en anders even medische check laten doen ofzo.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Blauwtje  schreef op: 28-12-2011 22:12:54
aahh...sterkte voor vannacht en beterschap met je meisje

Om even je vraag aan Anna te beantwoorden...verborgen reflux is juist niet zichtbaar, ze spugen daarbij dus niet, maar het zuur komt wel omhoog. In feite is het nog erger dan gewone reflux, want daarbij spugen ze dus en zijn ze eht kwijt. Bij verborgen reflux komt het omhoog, en zakt het vervolgens weer terug, het gaat dus 2 x door de slokdarm

Google anders even op verborgen reflux en bekijk of je dochtertje ook die symptomen heeft.

Sterkte meis!!
 
Quote
RE: Onrustige baby
Blauwtje  schreef op: 28-12-2011 22:13:28
oh ik zie dat Anna al gereageerd heeft
 
Quote
RE: Onrustige baby
  schreef op: 28-12-2011 22:16:21
Mijn zoon heeft ook verborgen reflux gehad.
Bij hem zei ik altijd dat hij weer last van zuurtjes heeft (ik heb zelf ook reflux).. Vertrokken gezichtje.. hardop slikken.
Toen hij opgenomen werd in het ziekenhuis, bleek hij reflux te hebben, alleen huilde hij nooit anders hadden we het misschien eerder ontdekt.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Moontje1981  schreef op: 30-12-2011 21:51:24
Oooooh ok ja ik had al zo'n vermoeden dat dat slikken dan verborgen reflux moest zijn. Goh geen idee of ze dat dan heeft... maar ze slikt wel vaak ja. Ik heb vandaag haar bed al wat omhoog gezet aan de kopkant zeg maar, zodat ze in elk geval misschien wat minder last heeft van opkomend zuur...
Sinds gisteravond ben ik dus met inbakeren begonnen... moet zeggen dat ze vandaag al heeeeel veel in bed gelegen heeft! Het is niet zo dat ze constant slaapt, ze is nog wel veel wakker en soms wat aan het protesteren, maar het grote verschil is dat ze nu verder rustig blijft en niet gaat panieken of overstuur raakt... de prikkels worden nu dus wel sterk verminderd, dus daar ben ik erg blij mee!!!
Zal eens gaan googelen op die verborgen reflux! Thanks meiden! Fijne jaarwisseling alvast!!!
 
Quote
RE: Onrustige baby
Anoniem  schreef op: 30-12-2011 22:12:16
ze is ook nog erg jong natuurlijk...misschien heeft zij wel gewoon mamahonger? wat het ook is..ze heeft je nabijheid wel nodig,heb je al een draagdoek geprobeerd? het lijkt een hoop gedoe en ingewikkeld maar dat ius het btotal niet,je kunt haar zo lekker bij je dragen terwijl jij je handen vrij hebt...succes ermee
 
Quote
RE: Onrustige baby
Angelique  schreef op: 30-12-2011 23:27:25
ooooo wat herkenbaar
hier ook dito ben er et beetje doorheen
maar ook een slaapweigeraar en enorme mama hponger
veel krampen gehad maar verder eigenlijk helemaal nergens last van
echt alleen mama hangen dan was t goed
zelfs papa was soms niet goed

nu naderd hij de 5 mnd en word alles langzaam beetje beter
geen krampen meer nog wel mama honger maar minder
hij heeft beetje ritme gekregen en slaapt zelfs
is niet veel maar toch
is even heel zwaar en pittig en idd zei ook jayden was erg huilde veel maar dit niet slapen is vreslijk
gelukkig heeft mijn partner wel goed geholpen
nachten waren voornamelijk voor mij hij moest werken maar als ik er na 2 uur echt doorzat dan pakte hij het wel op dan moest ikgewoon even en time out en na 10 min kon ik weer rustig mijn kind rustig maken

ik heb geen gouden tip hier was het tanden op elkaar en door bikkelen succes
 
Quote
RE: Onrustige baby
Moontje1981  schreef op: 02-01-2012 09:27:08
Hee meiden,
Nou dat bakeren is de oplossing hoor! Ze is sinds donderdagavond al superrustig en veel aan het slapen!!! Heeeeeeerlijk! Ze blijft gewoon rustig in die doek en slaapt veel makkelijker in! Echt ongelofelijk. Ik ben er blij mee!!
Bedankt voor jullie reacties, jullie ook succes met alles en de beste wensen voor 2012!!
 
Quote
RE: Onrustige baby
Annikamv3  schreef op: 02-01-2012 10:16:51
Wat fijn dat je je methode gevonden heb.
Hier ook 2 onrustige meiden gehad en die zijn ook veel ingebakert geweest echt ideaal.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Alice  schreef op: 02-01-2012 10:26:41
Ik snap dat het heel fijn is dat je kindje nu goed slaapt, dat is goud waard. Maar bekijk ook even de nadelen van inbakeren. Het is niet allemaal goud wat er blinkt.

Even gekopieerd:
======================
Wanneer niet inbakeren?
Medische redenen, oftewel contra-indicaties, om een kind niet in te bakeren:

(Verhoogde kans op een) dysplastische heupontwikkeling;
Koorts;
Eerste 24 uur na D(K)TP, HIB of andere vaccinaties;
Ernstige luchtweginfectie en/of benauwdheid;
Voorkeurshouding door een afwijking in de wervelkolom.
In de volgende, bijzondere omstandigheden mag een baby alleen worden ingebakerd na toestemming van een arts:

Veel spugen of terugvloeien voeding.
Wanneer het spugen een gevolg is van onrust, kan inbakeren wel worden toegepast. Heeft het spugen een andere oorzaak, dan mag een baby niet worden ingebakerd.


Eczeem

In het algemeen kan een kind met droog eczeem wel, maar een kind met nat eczeem niet ingebakerd worden.


Neurologische afwijkingen


Baby van drugsverslaafde moeder


Pre- en dysmatuur geboren baby's


In ziekenhuis in foetushouding in omslagdoek. Thuis in omslagdoek of inbakerdoeken en altijd in rugligging.



Inbakeren veroorzaakt een fysieke verwijdering tussen moeder en kind en vergroot daardoor het risico van een verstoorde hechtingsrelatie
===========================

Ik zou in elk geval even je kindje laten onderzoeken om uit te sluiten dat er geen voorkeurshouding is en dat er geen verhoogde kans is op heupdysplasie. De osteopaat kan je hier vast wel helpen.
Ook is 't raadzaam het terugvloeien van de voeding te bekijken, als dat minder wordt door inbakeren is 't ok, maar blijft het hetzelfde, dan is inbakeren niet goed.
Laat je kindje onderzoeken of er geen andere reden is dat ze huilt.. ze kan zo maar een oorontsteking ofzo hebben. Met inbakeren smoor je het gehuil, maar je neemt niet de oorzaak weg, dus pas er mee op.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Alice  schreef op: 02-01-2012 10:27:05
Ik snap dat het heel fijn is dat je kindje nu goed slaapt, dat is goud waard. Maar bekijk ook even de nadelen van inbakeren. Het is niet allemaal goud wat er blinkt.

Even gekopieerd:
======================
Wanneer niet inbakeren?
Medische redenen, oftewel contra-indicaties, om een kind niet in te bakeren:

(Verhoogde kans op een) dysplastische heupontwikkeling;
Koorts;
Eerste 24 uur na D(K)TP, HIB of andere vaccinaties;
Ernstige luchtweginfectie en/of benauwdheid;
Voorkeurshouding door een afwijking in de wervelkolom.
In de volgende, bijzondere omstandigheden mag een baby alleen worden ingebakerd na toestemming van een arts:

Veel spugen of terugvloeien voeding.
Wanneer het spugen een gevolg is van onrust, kan inbakeren wel worden toegepast. Heeft het spugen een andere oorzaak, dan mag een baby niet worden ingebakerd.


Eczeem

In het algemeen kan een kind met droog eczeem wel, maar een kind met nat eczeem niet ingebakerd worden.


Neurologische afwijkingen


Baby van drugsverslaafde moeder


Pre- en dysmatuur geboren baby's


In ziekenhuis in foetushouding in omslagdoek. Thuis in omslagdoek of inbakerdoeken en altijd in rugligging.



Inbakeren veroorzaakt een fysieke verwijdering tussen moeder en kind en vergroot daardoor het risico van een verstoorde hechtingsrelatie
===========================

Ik zou in elk geval even je kindje laten onderzoeken om uit te sluiten dat er geen voorkeurshouding is en dat er geen verhoogde kans is op heupdysplasie. De osteopaat kan je hier vast wel helpen.
Ook is 't raadzaam het terugvloeien van de voeding te bekijken, als dat minder wordt door inbakeren is 't ok, maar blijft het hetzelfde, dan is inbakeren niet goed.
Laat je kindje onderzoeken of er geen andere reden is dat ze huilt.. ze kan zo maar een oorontsteking ofzo hebben. Met inbakeren smoor je het gehuil, maar je neemt niet de oorzaak weg, dus pas er mee op.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Annikamv3  schreef op: 02-01-2012 10:29:10
Moet eerlijk toegeven dat ik het niet helemaal eens ben met het boven genoemde lijstje.

Die van mij waren allebei dysmatuur en mochten gewoon ingebakerd worden.

En met spugen mocht het minder alleen als je erbij was dus overdag dutjes in de box ofzo.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Alice  schreef op: 02-01-2012 10:32:45
Ik snap dat het heel fijn is dat je kindje nu goed slaapt, dat is goud waard. Maar bekijk ook even de nadelen van inbakeren. Het is niet allemaal goud wat er blinkt.

Even gekopieerd:
======================
Wanneer niet inbakeren?
Medische redenen, oftewel contra-indicaties, om een kind niet in te bakeren:

(Verhoogde kans op een) dysplastische heupontwikkeling;
Koorts;
Eerste 24 uur na D(K)TP, HIB of andere vaccinaties;
Ernstige luchtweginfectie en/of benauwdheid;
Voorkeurshouding door een afwijking in de wervelkolom.
In de volgende, bijzondere omstandigheden mag een baby alleen worden ingebakerd na toestemming van een arts:

Veel spugen of terugvloeien voeding.
Wanneer het spugen een gevolg is van onrust, kan inbakeren wel worden toegepast. Heeft het spugen een andere oorzaak, dan mag een baby niet worden ingebakerd.


Eczeem

In het algemeen kan een kind met droog eczeem wel, maar een kind met nat eczeem niet ingebakerd worden.


Neurologische afwijkingen


Baby van drugsverslaafde moeder


Pre- en dysmatuur geboren baby's


In ziekenhuis in foetushouding in omslagdoek. Thuis in omslagdoek of inbakerdoeken en altijd in rugligging.



Inbakeren veroorzaakt een fysieke verwijdering tussen moeder en kind en vergroot daardoor het risico van een verstoorde hechtingsrelatie
===========================

Ik zou in elk geval even je kindje laten onderzoeken om uit te sluiten dat er geen voorkeurshouding is en dat er geen verhoogde kans is op heupdysplasie. De osteopaat kan je hier vast wel helpen.
Ook is 't raadzaam het terugvloeien van de voeding te bekijken, als dat minder wordt door inbakeren is 't ok, maar blijft het hetzelfde, dan is inbakeren niet goed.
Laat je kindje onderzoeken of er geen andere reden is dat ze huilt.. ze kan zo maar een oorontsteking ofzo hebben. Met inbakeren smoor je het gehuil, maar je neemt niet de oorzaak weg, dus pas er mee op.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Alice  schreef op: 02-01-2012 10:36:14
Dysmatuur is een contra-indicatie omdat er goed naar hongersignalen van de baby gekeken moet worden. Als je dit op een andere manier opvangt, is 't ok, voor flessenkindjes is dat ook minder van toepassing dan voor borstvoedingskindjes.
Een ingebakerd kindje kan niet (goed) aangeven dat 't honger heeft, maar als je op de klok voedt, maakt 't geen verschil. Bij bv is dat normaal gesproken niet het geval.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Annikamv3  schreef op: 02-01-2012 11:02:08
ja oke als je het zo uitleg dan verklaart het wel.
heb alleen maar flessen kindjes
 
Quote
RE: Onrustige baby
Anna28  schreef op: 02-01-2012 11:59:26
Ook ik ben het niet helemaal eens met bovenstaande lijstjes.
Heupdysplasie is haast niet meer mogelijk door het inbakeren, mits je het verkeerd doet. De heupjes en beentjes blijven altijd vrij in de moderne bakerdoeken/bakerzakken. Ik weet niet welke bakermethode ze gebruikt, maar als dat de puckababy is dan is er helemaal niets aan de hand, dat is een heel los bakerzakje.

Juist voor onrustige refluxbaby's is inbakeren de methode, kindjes zijn zo onrustig en kunnen daardoor niet in slaap komen. Gevolg is dat ze oververmoeid raken en dat is niet goed.

Inbakeren kun je zien als het terugbrengen naar de veilige geborgenheid van de baarmoeder. Ze konden daar ook niet spartelen en wild bewegen/maaien, maar zaten lekker strak in mama's buik. Door in te bakeren geef je ze dat geboren gevoel terug.

Natuurlijk: baker altijd met beleid en probeer af te bouwen als je kindje een goed dag/nacht ritme heeft en zelf lekker kan doorslapen.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Moontje1981  schreef op: 02-01-2012 13:26:54
Die lijstjes zijn ook geen gevolg of risico bij inbakeren, ze zijn juist bedoeld als je baby al last van dingen op het lijstje heeft, dan mag je niet beginnen met inbakeren!
Daar heeft mijn dochter gelukkig allemaal geen last van! Ik geef flesvoeding maar daarbij laat ze zich toch echt wel horen als ze geen zin meer heeft of honger hoor, ook al ligt ze ingebakerd.
Ik heb een pacco doek, heupjes helemaal vrij, superveilig.
Die bewering dat inbakeren een afstand creeert tussen moeder en kind vind ik wel wat overdreven hoor, jeetje... ze krijgt genoeg aandacht van me tussendoor. Het is alleen een hulp voor het slapen, anders ligt ze de hele dag wakker en is ze oververmoeid... ook niet goed voor de band tussen moeder en kind, want ik was super gefrustreerd en mijn dochter uiteraard ook!!
Het gaat gewoon erg goed nu, over 5 weken bouw ik weer af, hopelijk is het dan niet meer nodig!!
 
Quote
RE: Onrustige baby
Blauwtje  schreef op: 02-01-2012 13:31:53
Als je als moeder zijnde je kind goed observeert, weet je wel of inbakeren kan of niet. Laat het je alstjeblieft niet aanpraten Moontje dat je geen goede band zou kunnen opbouwen oid.
Je weet zelf het beste waar je kind baat bij heeft.
Ik ben het wel mee eens dat het zeer raadzaam is om eerst medische klachten uit te sluiten.
 
Quote
RE: Onrustige baby
Moontje1981  schreef op: 02-01-2012 13:36:26
Thanks Blauwtje, ben al bij een huisarts, consultatiearts en osteopaat geweest, alles zag er prima uit. Het voelt gewoon goed zo dus ik ben er blij mee. ;-)
 
Quote
RE: Onrustige baby
Anna28  schreef op: 02-01-2012 14:56:04
Ben het helemaal eens met Blauwtje, laat je niks aanpraten... ik heb me ook vreselijk onzeker gevoeld omdat ik zo de wind van voren kreeg van mede-forummers (op het oude bb). Inbakeren zou slecht zijn, je zou je kind ermee verwaarlozen omdat het niet zou kunnen communiceren enz enz.
Terwijl Tim er juist heel erg veel baat bij had. Ineens kon hij slapen en lag hij niet uren te huilen, ineens kreeg hij een ritme en zat zijn gezichtje niet steeds onder de krassen van het maaien.
Kijk naar je kindje en naar wat hij nodig heeft, en volg je mamahart
 
Quote
RE: Onrustige baby
Mo27  schreef op: 02-01-2012 14:59:43
hier ook een reflux kindje die we op advies van Cb hebben ingebakerd
Jeetje wat was dat een wereld van verschil. idd gewoon goed naar je kindje kijken
jij weet wat het beste voor je kindje is

Ik weet wel dat ik het inbakeren ons een heel anders kind gaf
 
Quote
RE: Onrustige baby
Moontje1981  schreef op: 02-01-2012 15:54:18
Mo27 en Anna28, idd, een wereld van verschil he! Ze is nu zo rustig en vrolijk, eerst gefrustreerd en overprikkeld. En dat was ze afgelopen woensdag nog!! Wat een ommezwaai. Nee ik luister idd naar mijn eigen gevoel en naar mijn kindje en dat zit goed!!! Fijn dat het bij jullie ook zo goed werkte!!
 
Quote
RE: Onrustige baby
Anna28  schreef op: 02-01-2012 16:03:36
Fijn om te horen Moontje1981!
Ik heb de pacco ook heel lang gebruikt, een erg fijne doek die op een veilige manier gemakkelijk te gebruiken is.

Ik dacht maar zo: het is ook niet niks voor zo'n kleintje... 9 maanden lekker strak ingepakt in de baarmoeder, alleen maar een beetje bewegen, niet maaien, hard trappelen of uitstekende lichaamsdelen...
Dan is het juist heerlijk om weer lekker ingepakt te kunnen slapen.

Er zullen altijd voorstanders zijn en tegenstanders... net als bij flesvoeding of borstvoeding, bij vroeg of laat bijvoeden, bij buikslapen en rugslapen....
Volg je hart en je gevoel en kijk naar je kindje, dan komt het helemaal goed
 
Quote
Navigatie


Reageren op Onrustige baby
Naam
Bericht