Menu
 

Topic:

Even Niet  schreef op: 03-04-2013 20:45:49
Hallo, ik doe dit maar even anoniem. Ik heb een huis geërfd en ik wil dit graag gaan verhuren. Een goede verhuurder, dat wil ik worden. Maar wat is dat dan?... Hebben de huurders hier misschien tips?
 
Quote
Navigatie
RE:
Liefje  schreef op: 03-04-2013 20:52:48
Ik heb 1 tip ga je er heel erg in verdiepen want eenmaal je huis verhuurt betekend dat je bijna geen zeggen meer hebt over je huis. Ook al wat de huur niet betaald, ook al wordt je huis vernield niks nada rechten heb je.

Dus enige tip zoek het goed uit en bedenk je 3x maal voordat je het aan iemand verhuurt.


 
Quote
RE:
Even Niet  schreef op: 03-04-2013 20:58:41
Ooooh... daar ben ik dus bang voor...
 
Quote
RE:
Famke  schreef op: 03-04-2013 21:01:34
Kan of wil je het niet liever verkopen?
 
Quote
RE:
Liefje  schreef op: 03-04-2013 21:02:02
Ik kwam laatst toevallig iets tegen wat op tv was geweest over een huurder die keer op keer iedereen bedonderder en daar in werd aan t licht gesteld hoe moeilijk het wel niet is om daar als verhuurder wat aan te doen.

Kijk hier maar ff:

http://www.mama-life.nl/topic/lees/15943

Ik denk dat de enigste optie is om te kijken of je iemand kunt vinden die je echt kent en vertrouwd maar dan nog heb je geen garantie.

Is verkopen geen optie?
 
Quote
RE:
Even Niet  schreef op: 03-04-2013 21:02:25
We kopen het als belegging, willen er over pakweg 10 jaar - na renovatie - zelf gaan wonen.
 
Quote
RE:
Even Niet  schreef op: 03-04-2013 21:02:45

Quote Even niet:
We kopen het als belegging, willen er over pakweg 10 jaar - na renovatie - zelf gaan wonen.


HOUDEN het als belegging moet dat zijn...
 
Quote
RE:
Liefje  schreef op: 03-04-2013 21:03:04
Of wellicht dat je per kamer kunt verhuren? Ik weet niet hoe de regels dan zijn maar kamerverhuur kan wel eens iets beter zijn omdat niemand het totale huis huurt en je mss dan ook minder rechten hebt ofzo.

 
Quote
RE:
Mieps01  schreef op: 03-04-2013 21:04:44
Wij verhuren een huis. Ik denk dat het begint met wat de staat van onderhoud van het huis is. Het hoeft geen paleis te zijn, maar alles moet werken en in mijn beleving goed schoon gemaakt te kunnen worden. Dan komt het bepalen van de huurprijs. reken je niet rijk. je betaald als eigenaar nog een hoop verhuurdersdeel aan waterschap enzo en ook opstalverzekering en als je het goed wilt doen ook ieder jaar een deel aan onderhoud. Dat kost toch geld en omdat je er zelf niet woont en het daarom vaak ook niet zelf kunt doen kost dat toch geld. Onze ervaring is dat je daarmee al op een niet heel lage huur uitkomt, terwijl ook wij niet rijk hoeven te worden van het huis.. Dan komt het zoeken naar een huurder, het is een stuk makkelijker om een fijne verhuurder te zijn als je prettige huurders hebt😮 wij hebben eerst huurders gehad die om de maand te laat waren met betalen maar wel altijd iets te zeuren hadden. Nu hebben we huurders die gewoon op tijd betalen, even meekijken als we ons jaarlijks onderhoud laten doen daar blij mee zij  en geen kritiek leveren, maar weleens oplossingen aandragen als er eens iets is. Wij hebben ons leergeld betaald. 2 maanden huur als borg, en de huur vooruitbetaald voor de eerste van de maand. wij willen alleen nog huurders die kunnen aantonen dat ze de huur goed kunnen betalen. Ik wil een contract van onbepaalde tijd zien. Geen eigen bedrijfje ofzo. Ik wil in een huis ( geen appartement) een net stelletje met of zonder kinderen, geen man alleen. onze eerste huurders hebben ons huis behoorlijk uitgewoond en ons met een grote bek met een berg schade laten zitten . Onze huidige huurders wonen gewoon fijn in onze huis daar wordt gewoond niet uitgewoond. Dus wees erg voorzichtig met je huurder. Beetje geluk moet je ook hebben. Succes!!! 
 
Quote
RE:
Even Niet  schreef op: 03-04-2013 21:05:22

Quote Liefje:
Of wellicht dat je per kamer kunt verhuren?



Dat is geen optie, het huis ligt op het platteland, geen studenten of mensen die kamers verkiezen in de buurt.
Plus dat het dan weer een heleboel aanpassingswerken gaat vergen.
 
Quote
RE:
Famke  schreef op: 03-04-2013 21:06:01
Of het alleen verhuren als noodopvang,dat ze het bv voor max een half jaar kunnen huren of bestaat/mag zo iets niet?
Hier heeft de kerk een paar huisjes die als nood opvang worden verhuurd aan mensen die bv gaan scheiden en de een nog geen ander huis heeft of iemands huis wordt gerenoveerd enz
 
Quote
RE:
Even Niet  schreef op: 03-04-2013 21:09:15

Quote famke:
Of het alleen verhuren als noodopvang,dat ze het bv voor max een half jaar kunnen huren of bestaat/mag zo iets niet?
Hier heeft de kerk een paar huisjes die als nood opvang worden verhuurd aan mensen die bv gaan scheiden en de een nog geen ander huis heeft of iemands huis wordt gerenoveerd enz



Wij zijn belgen en wonen daar ook. Hier is een enorm tekort aan woningen voor sociaal verhuur. Dus boden wij ons huis aan om "sociaal te verhuren", tegen een lagere prijs dan privé, maar wel goed beheerd. Helaas komt er geen schot in de zaak, het kantoor laat niet meer van zich horen, ook niet na nieuwe contactname. Maar wel staat er zowat elke drie maanden een artikel in de krant over het tekort aan woningen voor sociaal verhuur... ??? vandaar dat we dan maar de private markt op gaan... en dat ook goed willen doen.
 
Quote
RE:
Anoniem  schreef op: 03-04-2013 21:12:36
Niet toevallig een huis in Drenthe? Wij zijn namelijk op zoek naar een leuk huurhuis
 
Quote
RE:
Even Niet  schreef op: 03-04-2013 21:13:47

Quote anoniem:
Niet toevallig een huis in Drenthe? Wij zijn namelijk op zoek naar een leuk huurhuis



Haha, laatste keer dat ik het checkte lag Drenthe niet in België.
 
Quote
RE:
Mieps01  schreef op: 03-04-2013 21:13:52
Ik lees niet zo goed of je geld hebt geerft of het huis. Maar onze rekensom zo uit het knuistje is dat je kosten neutraal bent als je ongeveer 40% eigen vermogen erin hebt zitten dan dek je de kosten van het geld/ hypotheek of ander verloren rendement onderhoud belastingen en verzekeringen maar maak je nog geen cent winst. Laatste is dat als het ondrhoudsintensief pand is, dat het misschien sowieso niet zo'n handig pand is voor verhuur.
 
Quote
RE:
Liefje  schreef op: 03-04-2013 21:13:53
volgens mij ligt drenthe niet in belgie
 
Quote
RE:
Liefje  schreef op: 03-04-2013 21:14:12
Maar goed kamerverhuur geen optie?
 
Quote
RE:
Anoniem  schreef op: 03-04-2013 21:16:17
Hahah, neuh, das nogal ver.... Was even afgeleid door de tv en had het laatste berichtje niet gezien ;-)

Maarre, zijn de regels van verhuur misschien in Belgie niet anders geregeld dan in Nederland?
 
Quote
RE:
K  schreef op: 03-04-2013 21:16:37
Vergeet niet dat de hypotheekverstrekker ook nog akkoord met gaan met verhuren. We hebben in dezelfde situatie gezeten en ook overwogen het geerfde huis als belegging te zienn (studie kids) maar de hypotheekverstrekker ging niet akkoord met verhuren. Dan houdt het op....
 
Quote
RE:
Even Niet  schreef op: 03-04-2013 21:25:23
Typ ik net een heel verhaal, is het weg! Soms werkt dit forum langs mysterieuze wegen...

Op de vragen i.v.m. lenen en hypotheken, verduidelijk ik hieronder de situatie even.

Maar goed... even wat meer info. Ik heb samen met mijn broer ons ouderlijk huis geërfd. Het ligt door een toevalligheid binnen onze mogelijkheid om mijn broer uit te kopen zonder daarvoor te hoeven lenen, we hebben plots geld in handen. Omdat we de banken voor geen haar vertrouwen, willen we dit geld veilig stellen, beleggen zeg maar... Over x aantal jaar, als hier de kinderen uit ons grote huurhuis weg zijn, willen wij mijn ouderlijk huis opnieuw betrekken. Tot die tijd willen we het verhuren.

Huren verloopt in België mogelijk anders, maar het gaat mij meer om de vraag, wanneer spreek je als huurder over een goeie verhuurder. Ja, ik weet het, ik ben zelf ook huurder, maar de situatie is nu lichtjes anders. En dat ga ik nu niét verduidelijken, als jullie het goed vinden.













 
 
Quote
RE:
Liefje  schreef op: 03-04-2013 21:29:44
Oke je bent een goede verhuurder vind ik als je toch met enige regelmaat controleerd of vraagt of alles naar wens en of er nog dingen gemaakt moeten worden die kapot zijn.

Huis moet schoon geleverd worden en dingen moeten het allemaal doen.

Ja en eigenlijk verwacht ik verder niet zoveel ik zou als verhuurder bv wel bepaalde dingen aanschaffen voor huurder waarvan jij vind dat het nodig is om bv de badkamer goed te onderhouden (HG spul, gootsteenontstopper enz)

En ik zou vooral heel graag willen dat mijn huurders alles aan zouden geven want ik zou willen dat mijn huis in prima staat van onderhoud blijft dus dat als er iets gebeurd en daardoor kapot gaat ze niet schromen om te bellen.

 
Quote
RE:
Even Niet  schreef op: 03-04-2013 21:32:58
Liefje, dankjewel voor de inbreng. Ik hoop in de eerste plaats op een goeie communicatie.
 
Quote
RE:
Ster  schreef op: 04-04-2013 13:15:42
maar begrijp ik nu goed dat je zelf nog een woning huurt???? waarom ga je dan nu zelf het huis niet betrekken, dat scheelt toch huur voor 10 jaar???? lijkt mij ook een behoorlijk bedrag en je hebt geen gedonder met huurders, die kun je er ook niet zomaar uitzetten als je er wel pas over 10 jaar wilt gaan wonen....
 
Quote
RE:
Mikmvg  schreef op: 04-04-2013 13:41:47
Als je in het huurxcontact duidelijk laat opnemen dat het voor bepaalde tijd is met een maximm van 10 jaar, dan kan dat volgens mij wel.

En gootsteenontstopper kopen door de verhuurder? Klinkt mij heel gek in de oren.
 
Quote
RE:
Femke  schreef op: 04-04-2013 14:35:57
In nederland zou ik het via een makelaar doen...wij hebben 2x een huis lees krot gekocht wat lang te koop stond en daardoor verhuurd werd. Maar men, die eigenaren schrokken altijd zo van de staat van hun huis. Weet nu niet wat de staat is, maar ga er vanuit dat als mensen niet in hun eigen huis wonen ze er meestal niet zo goed voor zorgen als dat jezelf zou doen...Een makelaar kan dan goed bemiddelen tussen schades...Elke keer toen wij het huis kochten verhaalde de de makelaar de reparatiekosten op de huurder en niet op de eigenaar...ik zou het dus uitbesteden aan een betrouwbaar vastgoedbedrijf/makelaar. Je houdt er dan misschien iets minder aan over, maar dat is volgens mij niet je voornaamste doel. 
 
Quote
RE:
Even Niet  schreef op: 04-04-2013 16:38:58

Quote Ster:
maar begrijp ik nu goed dat je zelf nog een woning huurt???? waarom ga je dan nu zelf het huis niet betrekken, dat scheelt toch huur voor 10 jaar???? lijkt mij ook een behoorlijk bedrag en je hebt geen gedonder met huurders, die kun je er ook niet zomaar uitzetten als je er wel pas over 10 jaar wilt gaan wonen....



Dat klopt. Wij huren zelf een veel grotere woning in een bosrijk gebied. Een oase van rust voor ons kind met autisme. Het rijhuis dat straks het onze wordt, biedt veel minder rust en is aanzienlijk kleiner. Ideaal voor als de kinderen over x jaar de deur uit zijn. De huur die de woning in die tijd zal opbrengen, moet dienen voor de renovatie tegen de tijd dat we het zelf betrekken.
 
Quote
RE:
Even Niet  schreef op: 04-04-2013 16:40:18

Quote Mikmvg:
Als je in het huurxcontact duidelijk laat opnemen dat het voor bepaalde tijd is met een maximm van 10 jaar, dan kan dat volgens mij wel.



In België wordt standaard gewerkt met 3-6-9 jaar contracten. Dus als we goed in de gaten houden wanneer en hoe, dan kunnen we tijdig onze eigen woning terugclaimen.
 
Quote
RE:
Ster  schreef op: 04-04-2013 16:49:54
dan snap ik dat je het zo doet

maar idd goed op papier, en als ik het zo lees met die contracten in belgie scheelt dat al enorm...hier in nederland krijg je ze er niet zomaar uit
 
Quote
Navigatie


Reageren op
Naam
Bericht