Menu
 

Topic:

speurtocht

Bianca29  schreef op: 03-04-2013 11:01:44
dochterlief word over 2 weken 10 jaar ,nu wil ze graag een speurtocht door de wijk hier doen ,maar hoe pak ik zo iets aan. wat is leuk en niet kinderachtig ,mag best wat moeilijker zijn hoor. ze wil 8  kinderen uitnodigen ,samen met broer zijn er dan 10 kinderen aanwezig.
jongens en meisjes. er blijven er 4 salpaen ,daar nog leuke tips voor. kortom alles is welkom ,kom maar op met jullie ideeen.
 
Quote
Navigatie
RE: speurtocht
Caatje  schreef op: 03-04-2013 11:19:14
Hier kun je al wat tips vinden. Succes!
 
Quote
RE: speurtocht
Femke  schreef op: 03-04-2013 11:24:15
-kralen route, kettingen maken, 1 kleur als begin, rood is dan bijv rechts, dan een blauwe kraal voor linksaf en rechtdoor weer een andere kleur...elk kruispunt wel gebruiken dan. 
-fotoroute; foto's maken waarop iemand (je  dochter bijv of iemand gek verkleed)  de goede weg op wijst
-kruispuntenroute; teken elk kruispunt na met een pijltje erop, dit is het makkelijkst.
-kaartjes of iets ophangen wat ze moeten volgen, je kunt dan ook opdrachtjes op de kaartjes zetten, bijv liedje zingen, opdrachtje in de speeltuin..wij hebben een keer een heksen thema gehad en toen had ik kleine heksenhoedjes uitgeprint, uitgeknipt en die opgehangen langs de route, wel altijd eng of het niet stiekum door andere kinderen weer wordt weggehaald..
- je route verpakken als schatkaart en dan kijken of je bij een bekende ergens in de tuin een schat met wat lekkers kan verstoppen

Veel succes ermee hoop dat je er wat aan hebt..!
 
Quote
RE: speurtocht
Femke  schreef op: 03-04-2013 11:26:22
Oja wat ook wel lukt met die leeftijd is een nummer route. Je gebruikt dan alleen nummers van dingen in de wijk...huisnummers maar ook andere nummers op bordjes, lantaarnpalen bijv. Of je kunt ook andere symbolen natekenen, fotograferen..
 
Quote
Navigatie


Reageren op speurtocht
Naam
Bericht