Menu
 

Topic:

amalgaan vullingen vervangen

Mvi  schreef op: 03-04-2013 08:38:02
Morgen moet ik naar de tandarts om 3 vullingen te laten vervangen omdat deze klein beetje barstjes zouden vertonen. Ik heb van de laatste vervanging van amalgaan naar wit enorm veel pijn daarna gehad voor een paar maanden lang. Ik heb nu nergens last van, heb wel een betrouwbare tandarts maar heb toch een naar gevoel erbij. Zouden jullie, zonder klachten, deze laten vervangen? of gefaseerd in 3x?
 
Quote
Navigatie
RE: amalgaan vullingen vervangen
Kaasje  schreef op: 03-04-2013 08:40:59
Ik had 2 jr terug een gebroken grijze vulling en met vervangen voor een witte heeft de tandarts die andere 2 grijze ook gelijk vervangen.

Heb er helemaal geen pijn van gehad.

Vervelend dat jij zo'n pijn gehad hebt, ben je toen wel terug geweest om het na te laten kijken?
 
Quote
RE: amalgaan vullingen vervangen
Famke  schreef op: 03-04-2013 08:41:22
Ze zeggen altijd dat een witte vulling je daar langer last van kan hebben.
Ik heb zelf vorig jaar voor het eerst een klein gaatje gehad,daar is een witte vulling ingezet en het is bij mij ene weekje iets gevoelig gebleven en daarna nergens meer last van gehad.
Ik denk dus dat ik zelf voor 3 in een keer zou kiezen,als je wel last krijgt even doorzetten ben je er in een keer van af en anders moet je 3 keer...
 
Quote
RE: amalgaan vullingen vervangen
Mama Van Drie  schreef op: 03-04-2013 08:47:13
Ik kan me niet voorstellen dat het aan het soort vulling zou liggen, wel is het een feit dat als je een gaatje hebt er eerst geboord moet worden en daar kan een kies soms een ' trauma'  van hebben en nog evem gevoelig blijven, maar dat is nu niet echt aan de orde, hoewel hij het wel even moet schoonmaken.

 
Quote
RE: amalgaan vullingen vervangen
Debby1977  schreef op: 03-04-2013 08:49:30
Ik heb daar ook zoveel last van gehad. Als je er nog niet mee poetst dan kan ik je aanraden om te gaan poetsen met Sensodyne, dit heeft mij enorm geholpen. Succes!
 
Quote
RE: amalgaan vullingen vervangen
Irma Mv T En B  schreef op: 03-04-2013 08:50:05
Ik laat in twee keer al mijn amalgaan vullingen veranderen.
Eerst de linkerkant en daarna de rechterkant.
Linkerkant beetje last van gehad na 3 degen was het over en rechts moet 23 april.
Ik doe wel alles met verdovingen en daarom kan het niet tegelijk.
 
Quote
RE: amalgaan vullingen vervangen
Ivy  schreef op: 03-04-2013 09:39:24
Ik heb vorig jaar ook een vulling laten vervangen.  Nooit last van die kies gehad, tot de tandarts de vulling vervangen heeft.  Nu voel ik hem nog steeds.  Er zat kennelijk een lek onder in de oude vulling of zoiets.  Ik weet niet of het aan het soort vulling ligt, maar zou er zelf niet voor kiezen vullingen te laten vervangen zonder klachten.

Ik ga toch eens Sensodyne proberen, zoals Debby aanraadt.
 
Quote
RE: amalgaan vullingen vervangen
Mvi  schreef op: 03-04-2013 09:54:26
mijn jongste ligt nu ziek op bed, heb mijn afspraak verplaatst tot na de vakantie ben idd na het vervangen van die laatste permanent aan het poetsen met Rapid van Sensodyne, smeerde die hele kies eerst helemaal in en liet het dan intrekken zeg maar. sindien gebruik ik geen andere tandpasta meer, gelukkig zijn ze nog wel eens in de aanbieding bij kruidvat want je betaal 4,50 per tube   ik denk wel dat ik ze dan na d vakantie laat vervangen, heb igg nu een beetje tijd om er over na te denken.
 
Quote
RE: amalgaan vullingen vervangen
Jacq39  schreef op: 03-04-2013 10:16:15
Heb ik ook altijd als ik een witte vulling krijg. Met Sensodyne oid poetsen helpt wel maar volgens onze tandarts moet je ook zeker een "gewone"tandpasta erbij gebruiken omdat sensodyne niet voldoende werkt op andere gebieden. Je kan bv 1 keer met gevoelige tandpasta poetsen en 1x met een gewone. En ik zou het ook in 1 keer laten doen zodat je 1 keer de napijn hebt en niet drie keer.

Succes
 
Quote
Navigatie


Reageren op amalgaan vullingen vervangen
Naam
Bericht