Menu
 

Topic:

goede verloskundige in amsterdam?

Nijntjepluis  schreef op: 02-04-2013 13:22:19
Hoi mamas zijn hier mamas die ervaring hebben met verloskundige in amsterdam centrum??
wij willen nu maar naar de bilderdijk iemand ervaring of tips??
 
Quote
Navigatie
RE: goede verloskundige in amsterdam?
Cir  schreef op: 02-04-2013 14:03:50
Alleen Amsterdam noord, Terra Praktijk. Hele goede ervaring mee. Zit een team wat al jaren hetzelfde is.
 
Quote
RE: goede verloskundige in amsterdam?
Nijntjepluis  schreef op: 02-04-2013 14:24:33
ik zal die zo eens even googelen dankje cir

 
Quote
RE: goede verloskundige in amsterdam?
Mvl&d  schreef op: 02-04-2013 14:48:29
Ik zat bij http://www.vroedvrouwen-ruyschstraat.nl/. Ik googlede net even en er werken nog steeds dezelfde vroedvrouwen als 10 jaar geleden, toen ik er kwam. Leuk team !
 
Quote
RE: goede verloskundige in amsterdam?
Son  schreef op: 02-04-2013 15:52:55
Ik zat in Amsterdam zuidoost 12 jaar geleden..aan mij heb je niks
 
Quote
RE: goede verloskundige in amsterdam?
Jojos Mam  schreef op: 15-08-2014 15:15:00
Ik kan de Ruysschtraat afraden. Ik ben vorig jaar (augustus 2013) bevallen. In de maanden voor de bvalling waren ze bij de Ruyschstraat super aardig en ik had er alle vertrouwen in. Toen ik moets bevallen had de verloskundige die ik het minst vaak gezien had dienst, opeens moest alles totaal anders dan mij in de maanden ervoor door haar collega's verteld was, ook bij de voorlichtingochtend over bevallingen die ze als praktijk organiseren.
Het was heel vervelend om op zo'n moment met onduidelijkheid en conflicten te zitten. En het werd alleen maar erger.

Wij woonden heel klein, op 4 hoog zonder lift en met een balkon dat slecht toegankelijk is voor de brandweer. Ik had gezegd dat ik in het ziekenhuis wilde bevallen en er was mij meerdere keren verzekerd dat dat geen enkel probleem was.
De verloskundige die de bevalling kwam doen had wel een probleem met ziekehuisbevallingen. Bovendien, elke keer als ik een beetje duidelijkheid probeerde te krijgen over het verloop van de bevalling, veranderde ze het gespreksonderwerp.

Na uren van weeen, terwijl ik met mijn vriend stond te overleggen hoe we het beste met de tegenwerkende verloskundige om konden gaan, kreeg ik een weeenstorm. Toen ik daaruit kwam besloten wij ons (ook) onredelijk op te stellen en zeiden we tegen de verloskundige dat we zonder haar een ziekehuis gingen zoeken. Toen pas zei ze dat ze dan, vooruit dan maar, voor ons ging bellen. Nadat ze nog eens 10 minuten had getreuzeld kreeg ik persweeen en bleek ik volledige ontsluiting te hebben.

Wij hadden het bed een beetje te hoog gemaakt en bovendien heeft het geen randen om je aan vast te houden, dit leverde hysterische tafrelen op omdat ik mij niet goed kon verplaaten waardoor zij er niet goed bij kon.
Mijn zoon bleek in het vruchtwater gepoept te hebben.
Uiteindelijk heeft mijn vriend geholpen bij het persen. Als ik met mijn bezwete en bebloede been uit was geschoten waren we alledrie (mam, kindje en pappa) uit het raam 4 hoog naar beneden gekukeld.

Ik heb later nog een gesprek met de veloskundig gehad waarin zij haar excuses aanbood voor de verkeerde voorlichting door haar collega's.
Ik heb daarna geen contact meer gezocht met de praktijk. Ik ben nog steeds erg boos maar we hebben het alledrie overleefd ondanks hun gekut, en dat is het belangerijkste.
 
Quote
Navigatie


Reageren op goede verloskundige in amsterdam?
Naam
Bericht