Menu
 

Topic:

kolf vraagje

Mieps01  schreef op: 27-03-2013 20:22:55
Ik ben mijn productie een beetje aan het opkrikken en kolf nu elk uur. Ik kolf maar erg weinig. Ongeveer 20/ 25 cc per keer. maar is dat dan alleen voor-melk? Of is het als ik zo vaak in de drie uur kolf toch ook achtermelk? Ik supplementeer mijn zoontje van 8 weken na elke voeding, normaal dus KV na de borst Maar nu dus ook mijn kolfopbrengst. maar wil hem niet alleen maar "magere" melk geven natuurlijk.. dan vries ik het liever in. Mijn mannetje heeft al niet verschrikkelijk veel spek..
 
Quote
Navigatie
RE: kolf vraagje
Mama-van-aimy  schreef op: 27-03-2013 20:25:44
Als je meerdere keren in 3 uur tijd kolf is het meer de achtermelk dan voormelk.

Ik zou het hem zeker geven en niet invriezen.

Want als het bijvoorbeeld wel alleen maar voormelk is, dan zet je alleen maar voormelk in ze vriezer en dan zou je nog steeds geen volwaardige voeding hebben.

Dus gewoon lekker geven!
 
Quote
RE: kolf vraagje
Mam Van Twee  schreef op: 28-03-2013 10:24:36
Misschien handig om even op www.borstvoedingsforum.nl je vraag te stellen of eens rond te neuzen in de informatielinkjes die bovenaan staan. Daar kun je heel veel steun en tips vinden.

Ik weet niet waarom je na elke voeding kv bij geeft en hoeveel, maar met 8 weken zou je zoontje wel de kracht en techniek moeten hebben om zelf als goede kolf te fungeren en zelf de produktie nog iets op te krikken.
Jouw lichaam reageert op zijn vraag. En als hij zijn vraag verhoogt door bv eerder te komen voor de volgende voeding is dat juist goed, wanneer je minder kv bij zou geven.

Mijn advies is om een paar dagen de deur dicht te houden en je lekker te focussen op je kindje. Bij elk hongersignaal (onrustig, smakken, handjes in de mond) gewoon aanleggen ook al is dat alweer na een uur. Veel huid op huid contact of op je arm of op schoot op de bank
Je kunt tijdens een voeding ook wisselvoeden, dwz als je de ene borst aangeboden hebt totdat je kindje niet meer actief drinkt, wissel je naar de andere kant. Is je kindje dan nog niet voldaan, dan leg je hem weer aan borst 1 aan en desnoods nog een keer aan borst 2. Let daarbij niet op de klok, maar alleen op of je je kindje nog actief hoort/ziet slikken. Meestal kost het een dag of 3 om je produktie op te krikken is mijn ervaring.

Als je maar 20/25 cc kv per keer bijgeeft, zou het te doen moeten zijn om helemaal zonder te kunnen. Heb vertrouwen in je lijf.
 
Quote
RE: kolf vraagje
Mama_anja  schreef op: 28-03-2013 16:45:49
waarom kolf je  waarom voedje bij? ik zou proberen alleen eerste te voeden en kijken hoeveel tijd er tussen zit en  hij zal van zelf klusteren of  regeldagen
 
Quote
RE: kolf vraagje
Mieps01  schreef op: 28-03-2013 18:40:57
Ik voed niet 25 bij. Ik kolf 20 tot 25 Per keer. Ik voed 60 cc bij. Kindje groeide niet goed genoeg vanaf de start. hij is ook de 4 e en hoewel ik het zou willen kan ik niet heel de wereld stoppen om hem genoeg te voeden. Mijn andere 3 zijn , 6 jaar, 5 jaar en 3 jaar. Ik heb nogal gestreden. En het doet me pijn om kv te geven, maar dat hij nog bv krijgt is al een waar huzarenstukje. Ik ben meer aan het strijden nu om niet nog meer kv bij te hoeven geven... 
 
Quote
RE: kolf vraagje
Mam Van Twee  schreef op: 28-03-2013 19:21:40
He balen hoor zo'n moeilijke start. En ben het helemaal met je eens. Beter een mix van bv en kv dan alleen maar kv.
Dikke knuf in ieder geval, strijd is nooit echt fijn.

's ochtends heb je meestal de meeste voeding. Misschien is het een idee om direct na de eerste voeding [er zijn zelfs vrouwen die het tijdens het voeden kunnen ) de 2e borst waar je kindje het minst uit gedronken heeft nog na te kolven (misschien terwijl de anderen nog slapen of dat ze achter de boterham zitten). Dan heb je kans op een mooi opbrengst.

Wat ook kan helpen, want het klinkt alsof je bij het kolven tussendoor geen toeschietreflex, krijgt syntocinon neusspray te gaan gebruiken. Bij mij hielp dat tijdens de borstvoedingsperiode met de 2e ook bij het kolven. Merkte ook dat het moeilijker was om de rust te vinden om de tsr op gewekt te krijgen.

Ik kolfde ook vaak 's avonds voor ik ging slapen, rustig voor de tv. Dan was ik niet afgeleidt door de oudste of werk of huishouden.

Succes en ik hoop echt dat het goed lukt om je produktie op te krikken.
 
Quote
RE: kolf vraagje
>monique  schreef op: 29-03-2013 11:13:02
ik heb ook al eens gelezen dat domperidon(hopelijk schrijf ik dat nu goed) kan helpen bij het opkrikken van de hoeveelheid bv.
en misschien kun je 's avonds als de andere kids op bed liggen de kleine wat extra aanleggen, een soort van clusteren, dat voert ook de hoeveelheid op.

succes.
 
Quote
RE: kolf vraagje
Mama_anja  schreef op: 29-03-2013 14:16:26
jee dat is vervelend   voor je dat het niet zo gaat als je had gehoopt 
hoe lang ben je nu aan het strijden 
want ik denk dat je daar heel erg  moe van gaat worden 
en elke voeding die hij uit de borst krijgt is 1 maar je moet naastje kleine ook aan je zelf denken 
maar wat wel helpt is als ie snachts nog komt te voeden en anders te kolven 
want dan maakt je lichaam een bepaalde stof goed aan maakt 

hoop dat wat je wil je gaat lukken maar denk ook altijd aan je zelf en vraag anders een lactatie kundige wat te doen
 
Quote
Navigatie


Reageren op kolf vraagje
Naam
Bericht