Menu
 

Topic:

een paar uurtjes meer werken?!

Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 26-03-2013 15:34:42

WUZmail: Oplossing financiële crisis




W.A. van der Hoef


Nu bestaat een werkweek uit 36 uur. Dat was 53 jaar geleden nog 48 uur. Omdat het zo goed ging met de economie kon dit teruggebracht worden, eerst naar 40 uur en daarna naar 38 resp. 36 uur.Waarom dan niet, nu het zo slecht gaat meer uren werken voor hetzelfde loon. Wat je hiermee bereikt is, dat je goedkoper kan produceren en daardoor beter kan exporteren, want de klant koopt daar de producten het goedkoopst zijn. Het gevolg is meer vraag naar onze producten, dus meer werk en meer mensen die aan de slag kunnen.


Ja zal men zeggen. Meer uren maken voor hetzelfde geld! Waarom niet? We zijn toch ook minder uren gaan maken zonder dat we loon of salaris hebben moeten inleveren. Beste mensen, laten we ons aanpassen aan de omstandigheden . We willen toch allemaal dat het weer beter gaat. Thuis blijven zitten en maar klagen, dat lost niets op.

goed idee of niet?



 
Quote
Navigatie
RE: een paar uurtjes meer werken?!
Boterbloem  schreef op: 26-03-2013 15:41:01

Moeilijk...


 


Als het DE oplossing is dan is het een idee, maar dan zou iedereen tegelijkertijd mee moeten gaan.

MAAR als we nu al amper meer banen kunnen krijgen, is er dan voor zoveel meer uur nog werk?


Daarbij is alles duurder geworden dus zullen mensen mogelijk binnenkort 2 banen moeten hebben om rond te moeten komen, en dat kan niet als je veel meer uur gaat draaien.

Denk dat het te simpel gesteld is.

 
Quote
RE: een paar uurtjes meer werken?!
Inky69  schreef op: 26-03-2013 15:45:17
Ik zou zeggen.......minder uren werken, daardoor creeer je meer werk en daardoor minder minder werloosheid.
 
Quote
RE: een paar uurtjes meer werken?!
Jolijn  schreef op: 26-03-2013 15:46:45
geen goed idee.
Wij zijn in europa het land met de minste arbeidsuren, maar qua arbeidsproductiviteit zijn we nummer 5.

de relatie tussen meer werkuren en hogere productiviteit is dus niet zo één op één als je denkt.

DUs de gevolgen van dat idee: meer werkeloosheid, want minder mensen doen hetzelfde werk, minder geld te besteden (meer uren werken, zelfde geld verdeeld over minder mensen).

 
Quote
RE: een paar uurtjes meer werken?!
Vanity  schreef op: 26-03-2013 16:16:45
Er staat, we zijn toen ook minder uur gaan werken en mochten ons salaris behouden. Dat was voor de mensen toen dus inderdaad leuk. Maar laten we wel wezen, WE hebben dat niet gedaan. WE zouden er niks mee opschieten, WE zouden namelijk meer opvang moeten hebben, niet meer geld krijgen en wel minder thuis zijn. Terwijl WE nooit de uren hebben teruggedaan. Dat hebben ZE gedaan. 1000 jaar geleden. En daar plukken we nu met zn allen de vruchten van

Nee hoor, ik vind het onzin! Overigens werkt mijn vriend een stuk meer dan dat. Ik niet, maar ik zit ook niet thuis te klagen. Ik ben namelijk best tevreden!
 
Quote
RE: een paar uurtjes meer werken?!
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 26-03-2013 16:23:31

Ik wil ook nog leven!  En genieten van ons gezin. Wij moeten al zoveel en er word ook nog verwacht dat je aan mantelzorg doet.


Wij werkten eerder misschien wel meer. Maar toen zaken de meeste vrouwen nog op de bank. En die tijden hebben wij nooit meegemaakt.

 
Quote
RE: een paar uurtjes meer werken?!
Cir  schreef op: 26-03-2013 16:28:58
Ja, ik vind het ook niet echt te vergelijken met vroeger. Toen waren de gezinnen met vooral één kostwinner. Werk was veel minder efficient vergeleken met nu.
Plus dat ik het gewoon niet heel gezond vind om zoveel uren per week te werken.
 
Quote
RE: een paar uurtjes meer werken?!
Femke  schreef op: 26-03-2013 16:33:34
Als het zou werken prima, maar het komt erop neer dat iedereen dezelfde uren blijft draaien, we kunnen namelijk niet meer uren werken en dan zou je dus minder salaris overhouden en gaat de economie dus nog meer achteruit...Prima dus als het zou werken,  maar dat is totaal niet bewezen...
 
Quote
RE: een paar uurtjes meer werken?!
Mar80  schreef op: 26-03-2013 18:02:14
Alleen voor niets gaat de zon tegenwoordig nog op. Ik zou dus niet meer willen werken voor hetzelfde salaris. Mijn baas werkt ook tegen een riant salaris....

Daarbij is het werktempo zo hoog, veel hoger dan 15 jaar geleden...
 
Quote
Navigatie


Reageren op een paar uurtjes meer werken?!
Naam
Bericht