Menu
 

Topic:

Eten in mond laten staan

Heleen  schreef op: 25-03-2013 13:40:20
Meiden wie heeft er tips???

Mijn zoontje van 3,3 jaar laat iedere maaltijd zijn brood in zijn mond staan en weigerd om dit door te slikken! Het is standaard bij het laatste hapje, het is niet dat hij teveel krijg, net heb ik een halve boterham voor hem gemaakt nu zit hij inmiddels al een uur met het laatste hapje in zijn mond. Ik weiger om het uit zijn mond te halen, ik heb alles al geprobeerd, ander beleg, minder klaarmaken, belonen niets helpt! Wie herkent dit gedrag?
 
Quote
Navigatie
RE: Eten in mond laten staan
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 25-03-2013 13:53:06
Helaas kan ik je hier niet bij helpen, maar wat frustrerend moet dat voor jou zijn...Succes!
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Nellemv2  schreef op: 25-03-2013 13:58:03
Wat gebeurt er uiteindelijk mee? Uitspugen of toch doorslikken?

Waarschuwen dat ie anders niet van tafel mag?

Moet hij het opeten..dus moet hij zijn bord leegeten van jou?

Ik zeg altijd dat niets moet qua eten dan..wil je niet meer? Prima.

Verder zou ik er niet teveel aandacht aan besteden.
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Ivy  schreef op: 25-03-2013 14:01:06
Mijn jongste slikt ook bepaalde dingen gewoon niet door.  Vlees, kokos, sommige groente etc.
Ik heb geen idee wat je er aan zou kunnen doen.

Ze krijgt van ons dus nooit vlees, maar mijn schoonmoeder had haar wel een keer vlees gegeven tijdens een familie-etentje.  Kwamen we 2 uur later thuis, had ze nog steeds vlees in haar mond!  Het heeft bij haar ook niet te maken met dat ze haar bord leeg moet eten of zelfs maar dat ze uberhaupt iets moet eten, ze slikt sommige dingen gewoon niet door.

Mijn oudste zusje deed dit vroeger ook, stopte vaak eten bij haar wangen (hamsteren).  Mijn ouders hebben daar verder nooit iets aan gedaan.  Het ging vanzelf over.  Ik zou er ook niet teveel aandacht aan besteden.  Bij mijn dochtertje vis ik het trouwens wel regelmatig uit haar mond.
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Liefje  schreef op: 25-03-2013 14:13:32
Is het alleen bij t laatste hapje?
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 25-03-2013 14:27:23
Mijn jongste dochter heeft dit ook een hele lange tijd gedaan, weet nog steeds niet waarom, maar het is wel vanzelf overgegaan. Soms spuugde ze het na ruim een uur ineens uit of ze begon heel hard te huilen en dan haalden wij het uit haar mond. We hebben het wel zoveel mogelijk geprobeerd te negeren
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Hope  schreef op: 25-03-2013 15:37:40

Als het bij het laatste hapje is, dan zou ik dat laatste hapje gewoon weg laten. Of is dat te simpel gedacht? Blijkbaar slikt hij het één na laatste hapje nog wel door als ik jouw verhaal goed begrijp. Dus als hij dat gedaan heeft kan je toch dat laatste stukje niet meer geven? Eens kijken hoe hij dan reageert.
Neem aan dat hij dat op zijn leeftijd al wel duidelijk kan maken?

 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Heleen  schreef op: 25-03-2013 15:48:17
Nee hij hoeft zijn bord van mij niet leeg te eten, genoeg is genoeg! Ik zeg iedere maaltijd voordat we gaan eten als je genoeg moet je het niet meer in je mondje stoppen, dan zegt hij standaard dat is goed mama!

Het laatste hapje weglaten heeft geen zin want dan doet hij het met het hapje daarvoor, het is standaard als zijn bord leeg is dat hij het in zijn mond laat zitten. het gekke is dat hij dit eigenlijk alleen maar thuis doet als hij bij oma eet dan gebeurd dit eigenlijk nooit!

Ik weiger nu om het eruit te halen en hij moet dus aan de tafel blijven zitten tot zijn mond leeg is, eerst maakte hij hier een drama van en bleef huilen nu blijf hij gewoon zitten en houd het stug in zijn mond. Vanmiddag heeft hij een uur gezeten aan tafel en uiteindelijk slikte hij het kokhalzend door, ik vind het zielig op het moment maar probeer ook vol te houden omdat ik merk als ik het er uit haal het steeds erger word!

Maar hoe moet ik het dan negeren? hem gewoon uit zijn stoel halen en laten lopen?


 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Hope  schreef op: 25-03-2013 15:53:39
Ja, maar ik bedoel dat je hem dus het één na laatste hapje laat opeten, er ligt dan dus nog een stukje op zijn bord. Hij gaat er vanuit dat hij dat nog op moet eten, dus kauwt zijn mond leeg. En dan haal je dat laatste stukje weg.
Tenminste dat zou ik doen, maar het kan zijn dat je dat zielig vindt en het niet wil, dat weet ik niet. Je hebt gelijk dat je hem laat zitten, het slaat nergens op dat hij dat doet. Uiteraard gaat hij kokhalzen als hij het uiteindelijk doorslikt, het lijkt me ook vreselijk om eten door te moeten slikken dat ik al een uur in mijn mond heb gehouden. Maar schijnbaar maakt hij er nu een soort machtsstrijd van. Tenminste, zo lees ik het hè. Kan zijn dat jouw ervaring heel anders is, maar ik ben er ook niet bij
Het is dus ook niet om je aan te vallen, of te vertellen hoe je het moet doen. Het is meedenken hoe ik zou reageren
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Heleen  schreef op: 25-03-2013 20:07:20
Hope: Zo komt het ook absoluut niet over hoor ik vraag het juist omdat ik niet goed weet wat ik er mee moet!

Maar van dat laatste stukje weghalen is wel het proberen waard, ga ik morgen ochtend gelijk doen kijken hoe het dan gaat!

Ik heb zelf ook echt het idee dat het een machtstrijd is geworden en ik wil dat niet dus zoek naar een oplossing om er voor te zorgen dat ik zelf uiteindelijk niet boos word, als het meerdere keren op een dag gebeurd dat raakt uiteindelijk echt je geduld een beetje op

Brrr het lijkt mij ook vreselijk om dat door te moeten slikken, ik vind het ook erg zielig om te zien maar probeer er gewoon helemaal niet opp te reageren!

Misschien kwam ik een beetje kort over maar dit is zeker niet zo bedoeld!!
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Hope  schreef op: 25-03-2013 20:59:50
Nee hoor, ook jij kwam niet zo over Het is alleen altijd lastig, geschreven tekst kan soms anders overkomen dan bedoeld. En hoe de één sommige dingen oplost, kan bij de ander helemaal geen goed idee lijken. Dus vandaar dat ik wat voorzichtig ben met opperen om dat laatste stukje voor zijn neus weg te halen haha. Het kan zijn dat je dat heel zielig zou vinden. Maar ik ben benieuwd hoe hij dan zal reageren. (dus ik kom morgen nog ff lezen hier hoe het is gegaan hoor)

Boos worden wil je ook niet elke keer en negatieve aandacht is ook aandacht natuurlijk dus ik geef je groot gelijk als je het probeert te negeren. Maar het is zeker lastig als hij dat een aantal keer per dag doet.

Hopelijk gaat dit helpen! (en anders denken we toch gewoon weer met je mee )
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Heleen  schreef op: 26-03-2013 09:31:01
Dit zal je altijd zien, alsof hij meegelezen heeft vanmorgen zonder problemen heel zijn boterham op!!! Ik ben benieuwd of dit vanmiddag ook weer zo is!!
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Hope  schreef op: 26-03-2013 09:32:33
Hahaha, wat een stunt!! Misschien heeft hij al door dat je niet onder de indruk raakt? Hopen dat het vanmiddag weer goed gaat!
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Blauwtje  schreef op: 26-03-2013 09:35:42

Quote Heleen:
Dit zal je altijd zien, alsof hij meegelezen heeft vanmorgen zonder problemen heel zijn boterham op!!! Ik ben benieuwd of dit vanmiddag ook weer zo is!!



hij doet het erom
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Heleen  schreef op: 27-03-2013 13:12:59
Inderdaad Blauwtje, vanmorgen was het weer raak nu was zijn boterham nog niet op dus kon ik ook niet proberen om het laatste hapje weg te halen. ik heb hem direct weer op zijn stoel gezet zonder wat zeggen en binnen 5 minuten slikte hij het al door! Dus er zit vooruitgang in!!!
 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Hope  schreef op: 27-03-2013 14:30:45
Kijk! Hij begint al door te krijgen dat hij het dus niet lang hoeft te proberen!

 
Quote
RE: Eten in mond laten staan
Corine  schreef op: 27-03-2013 14:37:39
Super meis!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Eten in mond laten staan
Naam
Bericht