Menu
 

Topic:

2 kinderen, 2 adressen

Even Ano  schreef op: 24-03-2013 13:26:31

Mijn ex en ik zijn bijna een jaar uit elkaar. Pas begin dit jaar is hij verhuisd naar een (tijdelijk) huurhuis. We hebben 2 kinderen en staan alle 4 (nog) ingeschreven op het adres van ons koophuis. Het is nog niet duidelijk wie hier uiteindelijk blijft of gaat wonen of wellicht gaat het huis in de verkoop. We hebben de intentie co-ouderschap te gaan doen. Momenteel zijn de kinderen één vaste avond bij mijn ex en daarnaast 1 of 2 nachten in het weekend. Dit spreken we per keer af. Nu heb ik gelezen dat het belastingtechnisch voordeliger is om bij 2 kinderen de inschrijfadressen te verdelen. Wie heeft hier ervaring mee en doet dit? Wat komt er bv. extra bij kijken? Kinderen staan nu bv. bij mijn zorgverzekering ingeschreven, moet dit dan ook apart? Vind het zo raar klinken, een kinderverdeling, maar om eerlijk te zijn vind ik extra belastinggeld ook fijn, alhoewel dat dus als profiteren klinkt. Mochten de kinderen er echter last van krijgen, door bijkomende regeltjes, dan doen we dit uiteraard niet.

 
Quote
Navigatie
RE: 2 kinderen, 2 adressen
Liefje  schreef op: 24-03-2013 19:17:28
Oh en ik snap het gevoel van anno mijn kindjes staan ook allebei op mijn adres terwijl het ook anders zou kunnen maar dat voelt niet goed op een of andere manier (tenminste niet op dit moment)
 
Quote
RE: 2 kinderen, 2 adressen
Mamsie  schreef op: 24-03-2013 19:23:49

Tjonge Deborah weer lekker gevoeig...
Dat je het ergens niet mee eens betn dat begrijp ik nog, maar waarom zo reageren....

Aan de ene kant vind ik het ook krom klinken om het te doen, aan de andere kant als je co-ouderschap aangaat dan heb je er ook beiden recht op.
TO ik hoop dat jullie er goed uitkomen met elkaar, lijkt me allemaal maar lastig!
Succes met zoeken naar oplossingen

 
Quote
Navigatie


Reageren op 2 kinderen, 2 adressen
Naam
Bericht