Menu
 

Topic:

Waarom??? Politie vraagje

Debby1977  schreef op: 22-03-2013 19:27:30
Waarom zijn er zoveel mensen die altijd maar afgeven op de politie? Van de week zag ik ook weer een foto bij een kennis op facebook. Dat de politie schijnbaar tegenwoordig in een zwart busje rijdt met reclame van een bloemenwinkel. De commentaren erop zijn dan "ratten" "naaiers" "oplichters" enz enz.

Ik vraag me dan serieus af waarom? Als je je netjes aan de regels houdt heb je toch niks te vrezen? Ik snap dit nooit zo goed.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Waarom??? Politie vraagje
S@ssefr@s  schreef op: 23-03-2013 18:43:08
Tjee, dat laatste heb ik ook gehad pas geleden. Ik reed naar de pomp, maar kreeg mijn dop er niet uit, vastgevroren. Ik ben toen maar weer weg gegaan, mijn man zou er `s avonds wel naar kijken. Ik was even bang dat het zou lijken of ik weg was gereden zonder betalen, maar ze hadden vast camerabeelden zodat ze konden zien dat ik niet getankt had. Bovendien kunnen ze dat binnen ook zien. Ik heb er inderdaad niets meer over gehoord. Wel erg raar zo Jo, geen bewijzen, maar wel iemand beschuldigen. Ik kan me vootstellen dat dat heel rot was voor je vader.
 
Quote
RE: Waarom??? Politie vraagje
Jolijn  schreef op: 23-03-2013 19:09:22
met een gordel niet om doen heb je niet alleen jezelf, maar de hele maatschappij. Als je levenslang letsel oploopt dragen we collectief de ziektekosten en de arbeidsongeschiktheidskosten.
 
Quote
RE: Waarom??? Politie vraagje
Ans Mv J.k.d  schreef op: 23-03-2013 20:01:00

Quote mamsie:
Wat ik zo erg vind aan deze verhalen, is dat het natuurlijk niet altijd even handig is van de politie, maar al het goede werk lijkt daarmee voro niets.
En tja de meeste boetes heb je nu eenmaal gewoon aan jezelf te danken, je weet de regels en kiest ervoor om ze te overtreden.
Klaar!
Ik heb ook echt wel eens moeite gehad met de politie meerdere keren zelfs, maar ben ook niet altijd een makkelijke geweest...
Maar daarmee verliezen ze nog geen respect.

Overigens is hier de kat van de buren dood gereden..ook door de politie zonder herrie en zwaailichten, maar die gingen naar een stilalarm, een oud vrouwtje wat overvallen was, ze hebben de daders ook gepakt.
Dat politie niet altijd rijd met zwaailichten en sirenes op heeft te maken met wat ze aan eht doen zijn.
Maar goed ze kunnen dingen wel netjes oplossen!
Hier is dat gelukkig heel keurig gedaan, ja natuurlijk een paar uur later, ze hadden wel op dat moment iets beters te doen!
Maar wel netjes opgelost.

En ja er zullen absoluut rotte appels tussen zitten, maar om daar nu het hele korps maar voor te straffen en het respect af te nemen...
Het gevaar is dat dat dus nu overgebracht wordt aan onze kinderen....die krijgen daar echt wel wat van mee...

en als jullie de politie in Nederland al beroerd en corrupt vinden, moet je even in Afrika komen



ff hierop reageren er was geen stil alarm. De sirene ging namelijk aan toen ze op de weg waren. Ze zaten dus weldegelijk fout, gaf me neef die bij de politie zat ook toe. Maar dat win je dan niet want zo hebben zij wel weer een wetje daarvoor dat ze ingedekt zijn. Maar de behandeling die we kregen. We hadden notebene ons hondje in de armen. Mijn moeder haar jas helemaal onder bloed. En nog heb ik nachtmeries over hoe ons hondje tussen die vier banden ging. Afijn ik stop ermaar mee. Het is niet het wword politie waar ik moeite mee heb wel de mensen die de verkeerde pet op hebben.
 
Quote
RE: Waarom??? Politie vraagje
Jo  schreef op: 23-03-2013 20:13:41
Ik snap Boterbloem dat jij anders tegen de politie aankijkt omdat je dicht bij het vuur zit.
Jou man is een integer politieagent die naar eer en geweten zijn beroep uitvoert.
Ik denk dat de meeste politieagenten hun vak zien als roeping anders hou je het niet vol voor een hongerloontje.
Maar er zullen er ook tussen zitten die kicken op macht en gezag.
 
Quote
RE: Waarom??? Politie vraagje
Suus  schreef op: 23-03-2013 20:17:48
Ik heb ook weleens een onaardige agent gehad, maar komt niet bij mij op om de politie te haten. Vandaag trof ik een asociale kut bij de juwelier.... Dan vind ik haar stom, niet haar werkgever.
 
Quote
RE: Waarom??? Politie vraagje
Boterbloem  schreef op: 23-03-2013 23:08:55

Quote Jo:
Ik snap Boterbloem dat jij anders tegen de politie aankijkt omdat je dicht bij het vuur zit.
Jou man is een integer politieagent die naar eer en geweten zijn beroep uitvoert.
Ik denk dat de meeste politieagenten hun vak zien als roeping anders hou je het niet vol voor een hongerloontje.
Maar er zullen er ook tussen zitten die kicken op macht en gezag.


Niet geheel anders hoor, kan best beamen dat er rotte appels tussen zitten die het verzieken voor de rest, en daar heb ik ook erge moeite mee. 

Want het nadeel is: 20 agenten kunnen ontzettend veel goeds opbouwen en het fantastisch doen, maar als er 1 eikel komt met een rotstreek is dat waar de mensen over praten, en niet wat de andere 20 doen.

Daarom zal ik niet snel een topic voorbij laten gaan waarin enkel negatief gekletst wordt. Want zo lijkt het alsof het allemaal corrupt is, en dat het verschrikkelijk is. Ik laat een weerwoord klinken zodat mensen ook daar even weer bij stil staan. Ik geloof dat dat soms nodig is om het perspectief te bewaren want het is al snel een valkuil erin mee te gaan terwijl we vergeten wat ze nog meer doen.

Maar het is bij mij wel met dagen. Zoals nu ben ik heel neutraal. Maar weet dat ik een paar jaar geleden ook in een topic heb gezeten waarin gezeken werd terwijl mijn man 2 mensen had gereanimeerd die dag en een pistool op zich gericht had gekregen. Dan is het vast oneerlijk hoe ik reageer, maar dan denk ik wel eens: jullie hebben geen idee... geen enkel idee.

Want helaas door teveel het negatieve te laten klinken zijn er mensen (ook de rotte appels, want ik geloof dat de meesten hier absoluut niet hun verhaal doen om ze zwart te maken, ze willen gewoon hun verhaal kwijt wat ook moet kunnen) die al die verhalen meenemen en vinden dat wanneer er een agent reanimeert dat ze mogen komen klagen. Of wanneer ze iemand stabiel houden dat dat het moment is om meneer agent de les te lezen. En die kant van het verhaal ken ik ook.

Het is allemaal zo dubbel. Je moet je verhaal kunnen doen, maar teveel negativiteit laat je erin meetrekken.

Toen ik mijn galblaas eruit moest ging ik ervaringen lezen op het internet. Verschrikkelijk! Heb doodsangsten uitgestaan wat ging er veel mis. Maar wat bleek, je hoort alleen het negatieve. Zo vaak gaat het helemaal niet mis (in verhouding dan). Het leek alsof 90 procent mis ging. Het kan een vertekend beeld geven.

Als ik dan hoor: geen gordel om dan breng ik niemand in gevaar dan denk ik: maar wat vind je in gevaar brengen? En wat vind je er van als je opgeruimd moet worden door een agent, dat je kinderen je niet meer kunnen zien om afscheid te nemen, en inderdaad wat sis of suus zegt, het trauma van de anderen die jou zien. Je brengt zoveel mensen in gevaar, lichamelijk of psychisch. Maar vaak denken we niet eens zover, want het valt allemaal wel mee.

Punt is alleen: agenten zien anders dan dat het wel meevalt. En zij reageren vanuit dat oogpunt.
 
Quote
RE: Waarom??? Politie vraagje
Debbel79  schreef op: 24-03-2013 08:01:09

mijn grootste wens van kleins af aan was al om bij de politie te gaan. ik had alles al uitgestippeld, ik zou naar de politieschool in apeldoorn gaan, en van daaruit wilde ik proberen om resercheur te worden. als klein meisje droomde ik daar al van.

helaas liep het anders en zakte ik voor de keuring door mijn slechte ogen. met mijn -6 kwam ik er niet doorheen.
ik was er kapot van. destijd moest je een zichtpersentagen hebben van minimaal 60% zonder bril voor als tijdens een gevecht je bril af zou vallen.. nou.. mijn zicht zonder bril is nog geen 10%.

vooral omdat ze nu veeeeel minder streng zijn. nu zou ik zonder problemen de keuring doorgekomen zijn.

soms, heeeel soms denk ik erover om me alsnog om te laten scholen, maar dat zou helemaal niet kunnen. weer naar school, financieel de eerste jaren heeeeel veel inleveren, en dat gaan we niet redden...

ik heb respect voor deze mensen. overal zitten ratten tussen, bij elk beroep. er zitten ook bitches tussen thuiszorgmensen, die scheren we toch ook niet allemaal over 1 kam. of leerkrachten, wat zit daar soms wel niet voor tuig tussen? ook die worden gewoon met respect behandels.

waarom politie dan niet?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Waarom??? Politie vraagje
Naam
Bericht