Menu
 

Topic:

Lage bloeddruk ..

Danimvsenna  schreef op: 19-03-2013 13:45:58
Ik heb altijd al wel  een lage bloeddruk. En vaak is mijn hemoblobine gehalte ook te laag.
Ben het dus wel gewend om rustig op te staan, en niet ineens mijn bed uit te springen

Maar nu heb ik de afgelopen tijd (aantal weken) weer steeds vaker last van duizeligheid.
Wilde de huisarts eigenlijk niet bellen, omdat ik weet dat ze zou zeggen dat ik dan bloed moet gaan prikken (en ik heb het niet zo op naalden ).

Maargoed, het is echt vervelend, als ik loop, even stil sta, en weer verder loop word ik al zo dizzie!
Gister toch maar huisarts gebelt, gelijk mn lab-papiertje op kunnen halen, en bloed laten prikken.

Vandaag de uitslag, HB ghalte is prima! (8,3 mmol/l)
Conclusie huisarts: het ligt aan je lage bloeddruk...

Maar wat kan ik daar nou mee?!
Ja, zouter eten, maar dat doe ik al. Het lijkt me ook niet goed om dat altijd te blijven doen, en krijg ook niet het idee dat het helpt.
Toen ik hoogzwanger was, was mijn bloeddruk 90/60. Moest maar dubbelzoutte drop eten. Lekker! maar het hielp geen bal.



Nog meer meiden last van een lage bloeddruk? En wat hielp bij jullie??
 
Quote
Navigatie
RE: Lage bloeddruk ..
Kolibrie  schreef op: 19-03-2013 13:48:07
Ik ben momenteel erg veel gewicht kwijt geraakt maar daarmee keldert mijn bloeddruk ook.. ik ben ook steeds duizelig enzo... Ik voel me er ook niet lekker bij maar weet niet wat ik er aan moet doen... Toen ik 50 kg zwaarder was had ik er geen last van toen was mijn bloeddruk eindelijk normaal...
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Mariel71  schreef op: 19-03-2013 13:49:34
Ik heb oiok een lage bloeddruk.... ben ook gauw dizzy en duizelig... nu heb ik er ook nog eens griep bij en ben nu echt de hele dag dizzy.....

Ik zou niet weten wat helpt... bij mij helpt er doorgaans niet echt wat tegen helaas.......

Maar tips zijn wekom... Ook totn ik hoogzwanger was was alle drie de keren mijn bloeddruk niet hoger dan 80/60, 1 keer was hij geloof ik 90/65 maar normaal is hij echt nog veel lager hoor bij mij......
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Mariel71  schreef op: 19-03-2013 13:52:37
Heeft inderdaad ook wel met voedsel en gewicht te maken, ik heb nu griep en ben in 5 dagen tijd ook al weer 4 kilo afgevallen. , weeg nu nog maar 60 kilo en ben 1.70 lang ... Ik voel wel dat ik binnenkort als ik beter ben weer ff goed moet eten want als ik teveel afval word ik ook altijd heel erg dizzy duizelig draaierig 
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Xsara  schreef op: 19-03-2013 13:56:10
eens flink ruzie maken met je man, dan gaat je bloeddruk denk ik ook wel flink omhoog... haha grapje natuurlijk...

misschien kun je je huisarts vragen wat je kunt doen?. Ik denk dat het kunstmatig omhoog jagen van de bloeddruk helemaal niet goed is.. dus dmv zout eten enz..

of even googlen of je iets kunt vinden over het omhoog krijgen van de bloeddruk?

verder denk ik dat je je levenstijl alleen maar aan kunt passen, dus gewoon alles een beetje slow ipv snel zoals we hier gewend zijn..

het lijkt me erg vervelend trouwens..
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Anne Mv 3  schreef op: 19-03-2013 13:56:54
Hoe is het met je ferritine? Dat is je ijzervoorraad.
Mijn Hb is ook prima maar mijn ijzervoorraad is erg laag (helaas vergeten om de waarde te vragen)
Hiervan kun je ook duizelig en moe zijn (ik ben niet duizelig maar met een laag HB ben ik óók niet duizelig...)

Ik heb nu nog wat onderzoeken bij de internist, er is dus nog geen behandelplan voor de lage ferritine - maar daar moet dus wél wat mee!

Tóch de dokterassistente nog even bellen en vragen naar de ferritine.. (als je ferritine laag blijft is de kans groot dat je Hb ook weer gaat zakken)
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Danimvsenna  schreef op: 19-03-2013 14:03:56
@ Anne, ze hebben alleen bij HB getest..
Weet dus niet hoe het met mijn ferritine staat.

Ruzie maken met man gaat moeilijk als je alleenstaand bent

Verder is mijn gewicht normaal geloof ik?!
Voor mijn zwangerschap woog ik 49 kg (bij 1.66 cm). Nu ben ik 10 kg zwaarder....
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Kyla  schreef op: 19-03-2013 14:05:30
Juist zoete drop gaan eten, want datgene dat je bloeddruk laat stijgen is niet zozeer het zout, maar een stofje dat in zoethout zit. Zoethoutthee werkt ook goed. Het blijft denk ik toch behelpen, bij mij is het vanzelf over gegaan...
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Anne Mv 3  schreef op: 19-03-2013 14:18:53
Ik had een half jaar geleden een laag HB, duurde wel even voor het weer omhoog ging. In december was het weer prima maar ik bleef moe, normaal gesproken voel je je op knappen als je staaltabletten gebruikt - maar dat voelde ik dus niet.
Door de huisarts werd ik ook naar huis gestuurd....
Nu (bij de internist) blijkt dat de ferritine erg laag is, logisch dat ik me nog steeds niet goed voel!
Als je je duizelig en vervelend blijft voelen zou ik toch nog eens bloed laten prikken
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Bloemblaadje  schreef op: 19-03-2013 14:49:34
Ik heb al jaren een lage bloeddruk en heb er bij vlagen erge last van. Dan heb ik dagen dat ik echt enorm duizelig ben en gewoon niet lekker ben. Maar ik kan er ook niks aan doen. Vorg jaar was ik in het ziekenhuis voor de nova-sure en kon ik weer langer blijven, omdat mijn onderdruk daalde naar de 45 en ik weer aan het infuus moest. Ik heb het toen weer gevraagd, maar ook hun hadden geen idee wat ik eraan kon doen. Hoewel je beter een te lage dan een te hoge kan hebben ben ik er toch niet altijd zo gelukkig mee.
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Mamaartje  schreef op: 19-03-2013 15:21:10
De dokter zei tegen mij idd ook dat het voorallastig is een lage bloeddruk te hebben. Er is nietveel aan te doen. Rustig aan doen als je er last van hebt! 
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Anna28  schreef op: 19-03-2013 15:51:37
Ik lees even mee of er nog iets voorbij komt.... ook ik heb een wat lage bloeddruk. Periodes gaat het beter, maar het is vooral gevaarlijk rondom operaties bij mij. Dan zakt het ineens dramatisch wat soms ernstig kan uitpakken (zoals met de bevalling van Tim) 
Rustig aan doen werkt redelijk vaak, maar het voelt vaak slapjes en dizzy aan, erg rottig!
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Alice  schreef op: 19-03-2013 15:56:10
Een te hoge bloeddruk kan vaak omlaag worden gebracht door minder zout te eten. Zout (specifiek het natrium erin) houdt immers vocht vast. Dat vocht wordt (deels) opgenomen in het bloed waardoor het volume toeneemt en de druk op de wanden van de vaten stijgt. Geldt het omgekeerde ook? Kan een te lage bloeddruk worden verholpen door extra chips of drop te nuttigen?

Geen goed idee, zegt voedingsepidemioloog Marianne Geleijnse (Wageningen Universiteit), gespecialiseerd in het effect van zout op de gezondheid. Zout kan een te lage bloeddruk inderdaad verhogen maar het is slecht voor de nieren. Het glycyrrhizinezuur in drop bijvoorbeeld kan bij hoge inname processen in de bijnieren verstoren.

Het aantal mensen met een chronische lage bloeddruk (bovendruk minder dan 100, onderdruk lager dan 60) is gering, zegt Geleijnse. Veel mensen dénken dat ze er last van hebben omdat ze licht in hun hoofd worden als ze snel opstaan. Maar dat duurt vaak maar een paar seconden en het is opgelost zodra het lichaam weer voldoende bloed naar het hoofd heeft gepompt. Meestal treedt dat verschijnsel op bij mensen die van zichzelf een iets lagere bovendruk hebben dan 120. Maasr dat getal is slechts een richtwaarde, benadrukt Geleijnse. 'Een bovendruk van 100 is helemaal niet abnormaal. Het is zelfs gunstig omdat je minder kans hebt op hart- en vaatziekten.'

Wie echt een te lage bloeddruk heeft, ondervindt daarvan soms vervelende gevolgen, zoals duizeligheid, hoofdpijn en (heel soms) flauwvallen. Als een achterliggende aandoening een rol speelt, of medicijngebruik, moet die oorzaak uiteraard worden verholpen, zegt ze. 'Maar als mensen van nature een lage bloeddruk hebben, is dat niet gevaarlijk, alleen soms onplezierig.'

Voor wie vaak duizelig is, heeft Geleijnse wat tips. Eet een normale hoeveelheid zout (6 gram per dag) en daarnaast af en toe een zoute snack. Drink voldoende, maar geen alcohol (want dat maakt de vaten wijder en verlaagt de bloeddruk). Wees matig met inspanningen bij warm weer (vanwege vochtverlies). Let op medicijngebruik: 'Veel ouderen krijgen een te lage bloeddruk omdat ze te veel pillen slikken tegen een te hoge bloeddruk. Als zij vallen kunnen de gevolgen ernstig zijn omdat ze sneller iets breken.'

En verstevig de kuitspieren zodat het bloed sneller terugstroomt naar boven. Door te sporten, of door steunkousen te dragen.
 
Quote
RE: Lage bloeddruk ..
Danimvsenna  schreef op: 20-03-2013 11:23:08
Inderdaad Alice, zoiets acht ik al. Ga maar niet nog meer zout eten.

Bedankt meiden voor de reacties.
Zal misschien toch maar weer de assistent bellen...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Lage bloeddruk ..
Naam
Bericht