Menu
 

Topic:

schoonmoeder & kleinkinderen

Schoondochter  schreef op: 17-03-2013 21:08:44
sorry, doe het even,anoniem. waarachijnlijk het zoveelste,schoonmoeder/schoonmoede schoondochter topic. en ik,heb hier in het,verleden,vaker (anoniem over,gepost). Maar mijn,vraag is,maakt het nou echt zo ontzettend veel verschil of,je,dochter kinderen krijgt of je,zoon? Ik,snap,best dat het gevoelsmatig anders ligt of je,eigen dochter gaat bevallen of je,schoondochter. Wij,waren van mijn,schoonmoeders kinderen,de eersten die kinderen kregen. Daar,was ze ook heel leuk mee. Wij hadden 3.kinderen tot schoonzus 1 een kindje kreeg. Die wordt bijna 3.en sindsdien wordt,er niet meer naar onze kinderen omgekeken. Voor onze,kinderen telt deze oma ook niet echt meer mee. sinds een maand heeft,schoonzusje twee ook een baby gekregen. Dus ik verwacht geen verbetering. Bij ons wil ze,niet oppassen, bij hun,wel.ik schrijf dit vanaf mobiel en niet pc dus sorry voor de vele fouten.mijn man heeft onlangs zijn ongenoegen geuit en nu zoekt ze dat bij mij. wil binnenkort komen praten. maar het gaat mij niet om mij, het interesseert me echt niet,dat,er geen tijd en energie in mij wordt gestoken,.maar het steekt me wel dat ze niet omkijkt naar onze kinderen.sorry voor het geklaag. maar hoe gaat dat bij jullie? merken jullie verschil? heb,gelukkig,een hele liever moeder die een superoma is voor,de kinderen. maar ik wordt er wel eens,verdrlietig van....
 
Quote
Navigatie
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Caithy  schreef op: 20-02-2016 21:18:51
Ik denk dat het wel onderscheid maakt of je dochter een kind krijgt of je zoon, MAAR voor het kind zou er geen verschil moeten zijn.

 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Gast  schreef op: 04-02-2017 14:00:28
Ik zie dat dit een ouder topic is, maar toch wou ik er even op reageren. Mijn schoonmoeder, had ik een goede band mee, is er niet meer. Schoonvader komt regelmatig langs, maar is een afstandelijke man. Mijn ouders (ma werkt niet en pa is parttime met pensioen en parttime werken) zijn zeer afstandelijke grootouders hoewel ze geen hobby's hebben. Houden nooit rekening met hun kleinkinderen, halen ze nooit af in de opvang, komen af en toe op bezoek, beloven naar de speeltuin te gaan met de kleinkinderen of ze te komen halen om te logeren, maar doen dit nooit... Ik vind het heel moeilijk dat mijn ouders zo zijn. Zelfs toen ik niet kon lopen (bekkeninstabiliteit) kreeg ik geen hulp, daar zijn instanties voor zeiden ze. Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar dat zou een ellenlange lijst zijn van geen interesse of inleving. . Daarom wil ik dus zo min mogelijk met mijn ouders te maken hebben. Nu willen ze in de zomer af komen als wij op vakantie zijn. Ze begrijpen niet dat wij (man en ik) dit niet zien zitten. Ben ik onredelijk?
 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Bepje  schreef op: 05-02-2017 01:14:46
Bedoel je dat ze willen langskomen op jullie vakantie adres  ?
 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Gast  schreef op: 05-02-2017 18:05:24
Ja, inderdaad. Wij kijken naar een heel druk jaar echt uit naar een vankantie met ons gezin (we hebben 2 dochtertjes van 3 en 5 jaar).
We zagen het echt niet zitten dat ze meekomen maar dachten dat ze het over een weekend hadden. Toen mijn pa merkte dat ik het niet fijn vind dat hij een week wil afkomen op de camping waar we gereserveerd hebben was zijn reactie: je gaat mij toch niet vertellen dat ik niet op vakantie mag he! Ik vraag mij af waarom hij perse met ons mee wil om de kinderen te zien, want ze kijken er nauwelijks naar om... Man en ik zien het allebei niet zitten en vrezen dat we het toch zullen moeten zeggen als we van de vakantie willen genieten en ons eigen ding doen op de camping...
 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
K  schreef op: 05-02-2017 19:46:34
Ik las net mijn reactie van 4 jaar geleden terug en ik denk er nog steeds zo over: mis mijn schoonmoeder ❤️ En ben blij dat mijn ouders er nog zijn en lieve grootouders voor hun inmiddels bijna 4 kleinkinderen. 

Mbt de vraag van gast.... wij nemen mijn ouders eenmaal per jaar op vakantie. Qua sfeer is dit anders dan wanneer we met z'n viertjes zijn. We weten inmiddels ook dat een te kleine ruimte tot irritaties leidt... maar we alles bij elkaar genomen genieten er wel van. We doen altijd net andere dingen dan die we zelf zouden bedenken en de jongens vinden dat leuk. Zeker omdat het contact met opa en oma op andere momenten meer korte momenten zijn, soms ook nog bij anderen, bijv bij een verjaardag. En er dus minder aandacht dan is dan tijdens zo'n vakantie. 
Misschien willen ze op deze manier juist investeren in de relatie met jullie en jullie kinderen? Van te voren afspraken maken over wat je met elkaar deelt en wat je apart doet helpt. Bijvoorbeeld met eigen gezin ontbijten, daarna gezamenlijk iets ondernemen, etc. 
Succes! 

 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Bepje  schreef op: 06-02-2017 09:55:59
Misschien willen ze dat doen om de kinderen langer te zien of omdat je man er iets van gezegd heeft. Je zou kunnen voorstellen of ze een ander, weekendje, met jullie weg willen. Dan heb je ze geen hele vakantie maar komt ze toch ergens tegemoed. Mocht het niks zijn dan weten jullie dat meteen en zo ja dan kan je nog eens een weekendje volgend jaar of zoiets.
 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Sas  schreef op: 06-02-2017 13:26:52
Schoenmoeder komt om de week op vrijdag en haalt dochter dan op en is dan een leuke oma.
Als we bij schoonouders thuis zijn, is mijn schoonvader erg leuk, maar past zich niet aan.
Mijn 2 schoonzusjes komen 3 keer per jaar bij hun vader en moeder en zien elkaar bij verjaardagen, maar een speciale band is er niet.
Het is echt een loszand familie en heel anders dan mijn ouders.

Mijn ouders was onze dochter het eerste kleinkind en hoewel mijn zusje 5 maanden later een zoon kreeg, heeft mijn dochter een speciale band met opa en oma.
Nu kom ik ook uit een hecht gezin en gaan we iedere week bij mijn ouders eten en nu mijn ouders met pensioen zijn, komen ze ook om de week op woensdag.

 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Duifje  schreef op: 06-02-2017 13:30:09
Ik zou eerlijk zijn en zeggen dat jullie graag de vakantie met jullie gezin willen houden. Je kan ze wel een voorstel doen om een keer een weekendje weg te gaan.

Verder over (schoon)ouders. Ik vind het een lastig iets. Ik heb het waarschijnlijk erg getroffen, want hier totaal geen problemen. Ik kan me ook voorstellen dat het niet leuk is als je (schoon)ouders onderscheidt maken of niet betrokken zijn. Aan de andere kant, je kiest als stel bewust om kinderen te krijgen, hier hebben de toekomstige opa en oma geen inspraak in (gelukkig maar), maar dat betekent ook dat zij er misschien helemaal niet zo op zitten te wachten, terwijl je als mama en papa wel enorm veel verwachtingen hebt van opa en oma. En om maar even de advocaat van de duivel te spelen, niet alle kinderen zijn even leuk. Dat wil je als ouders natuurlijk niet horen, maar met de een heb je vaak meer als met de ander.
Zelf heb ik meerdere neefjes en nichtjes, de meeste vind ik erg leuk, maar het zoontje van mijn zusje vind ik gewoon echt geen leuk kind. Ik probeer hem natuurlijk wel gelijk te behandelen als het gaat om cadeautjes e.d. maar ik zal hem minder snel te logeren vragen. Hij heeft gewoon rare trekjes, zo heeft hij weleens dingen van mijn zoon gejat en dingen kapot gemaakt. Mijn zus vindt hem natuurlijk de liefste van de wereld, dat snap ik, maar ik ben na een dag helemaal opgebrand als hij is geweest en dat ervaar ik niet bij mijn andere neefjes en nichtjes.
Helaas lijkt er een taboe op te heersen en moet je als opa, oma, tante etc. aan allerlei verwachtingen voldoen.
 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Gast  schreef op: 11-02-2017 16:13:33
Bedankt voor de reacties. Ik ga er nog eens over nadenken wat we gaan doen. Van de ene kant kan het goed meevallen, van de andere kant... Het zal afwachten zijn wat het wordt als ze een weekje afkomen. Ik zou wel willen dat ze zo door het jaar wat minder afstandelijk zouden zijn...
Groetjes
 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Nerise  schreef op: 11-02-2017 19:48:06
Bij ons zouden ze niet eens weten welke camping :-p

Maar als ik je vader was, dan was het kwartje toch al bij me gevallen. Je gaat toch niet als mensen aangeven dat ze het niet zo leuk vinden!?!?
 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Gast  schreef op: 21-02-2017 20:18:12
Aangezien mijn pa heeft gezegd "ge gaat mij toch niet vertellen dat ik niet op vakantie mag gaan" heeft hij het wel door, maar wil hij t niet aanvaarden. Wij hebben er zo naaruit gekeken om onder ons gezin te gaan, 12 dagen voor onszelf en we hebben beslist dat we dat toch gaan zeggen. Mijn pa zal er niet gelukkig mee zijn, maar dat is dan maar zo...
 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Jen9  schreef op: 21-02-2017 20:40:23
Een weekendje vind ik eigenlijk meer dan genoeg. de opmerking van je vader vind ik echt heel gemeen, en daarmee zou voor mij een weekend ook al verkeken zijn.

Goed dat je het gaat zegge... Ook al zou t nu escaleren, dan gaat t alsnog escaleren in de vakantie... Je kan het maar beter eerlijk zeggen. en wel zo snel mogelijk.
 
Quote
RE: schoonmoeder & kleinkinderen
Gina   schreef op: 31-10-2020 09:06:44
Ik zit  al deze berichten  te lezen en het is al heel wat jaartjes geleden allemaal. 
Maar het probleem is van aller dag 
Mijn schoonmoeder heeft altijd  meer interesse in de kinderen van mijn man zijn ex vriendin.gehad ,  De twee  kinderen van  haar zoon waren niet  echt boeiend voor haar. 
Heel in het begin maakte ik me eigen daar erg druk om. Later dacht ik zoek het lekker uit met die Kids van haar . Mijn kinderen hebben  een fantastische Opa en Oma  mijn eigen ouders.
Nu jaren later zijn onze twee   kinderen  haar enigste twee kleinkinderen zelf ouders   .
Ze hebben totaal geen band met haar. 
En juist nu ze ouder wordt  wil ze ineens  wel de Oma zijn die ze nooit geweest is.  Mijn kinderen  gaan erheen omdat  ze het zielig vinden. 
Ik zelf ben nu Oma van drie heerlijke kleinkinderen  . En ik zou nooit maar dan ook nooit verschil maken tussen  de twee kinderen van mijn zoon . En die van mijn dochter.  Ze zijn alle drie mijn leven .
 
Quote
Navigatie


Reageren op schoonmoeder & kleinkinderen
Naam
Bericht