Menu
 

Topic:

Buurmeisje steeds maar bij ons

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-03-2013 14:18:03
Wij hebben niet veel kinderen in de straat. mijn oudste speelt veel met de 2 buurmeisjes in de straat. De oudste speelt hij heel vaak mee. Maar de jongste komt alleen maar als de moeder met de oudste naar sport gaat omdat ze geen zin heeft om mee te gaan. En dan blijft ze bij ons tot 18.00. Anders kijkt ze bijna nooit naar mijn zoon om. Nu ook weer, vraagt mijn zoon of zij hier kan blijven omdat haar zus naar de paarden gaat met de moeder (vader werkt). Ik ben er eigenlijk een beetje zat van. Maarja, de moeder is een goede vriendin en mijn zoon heeft anders niemand te spelen. Nou moet ik zeggen dat het vaak wordt gevraagd of ze even bij ons kunnen blijven omdat de ouders weg gaan. Omdat mijn zoon het leuk vind om met ze te spelen zeg ik ja maar ergens vind ik het niet zo leuk dat het meisje alleen met mijn zoon speelt omdat ze geen zin heeft om met de ouders mee te gaan.
 
Quote
Navigatie
RE: Buurmeisje steeds maar bij ons
Jolanda1974  schreef op: 16-03-2013 14:22:14
Als het zo'n goede vriendin is zou het zeker met haar bespreken.
 
Quote
RE: Buurmeisje steeds maar bij ons
Jen9  schreef op: 16-03-2013 14:23:03
ben t met Jolanda eens is, als t een goede vriendin is , moet e dit bespreken.
 
Quote
RE: Buurmeisje steeds maar bij ons
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-03-2013 14:35:09
Ze zijn nu weg dus ik denk dat de moeder het misschien ook vreemd vond om haar nu naar ons toe te sturen vlak voor ze weggaan. Ik ga iig zeggen dat ik het niet wil in het weekend. Prima als ze met z'n allen buiten spelen maar ik vind het ook wel lekker om een beetje te luieren en in huis te rommelen in het weekend.
 
Quote
RE: Buurmeisje steeds maar bij ons
Fransje72  schreef op: 16-03-2013 15:16:35
Ben ik blij dat ik niet de enige ben waar dit bij gebeurt. Idd rustig mee in gesprek gaan. Als ze echt een goede vriendinis, luisterd ze. Gewoon op een rustige manier. Succes
 
Quote
RE: Buurmeisje steeds maar bij ons
Liefje  schreef op: 16-03-2013 18:25:55
Ik vind dit soort dingen niet kunnen kindjes mogen altijd komen spelen maar vind wel dat zeker als het buurkindjes zijn en ik zeg om 5 uur we gaan zo eten dat het kindje naar huis kan waar een ouder aanwezig is.

Ik vind namelijk niet dat je iemand maar als makkelijke oppas kunt gebruiken.
 
Quote
RE: Buurmeisje steeds maar bij ons
Jolanda1974  schreef op: 16-03-2013 18:47:35
Dat is hier ook zo hoor.. iedereen mag komen spelen maar wel als papa en/of mama thuis zijn. Ik ben geen kinderopvang zodat pa en moe rustig kunnen winkelen.
Wij hebben een buurvrouw die zegt rustig tegen de buurtkinderen, dus ook van ons van 5 & 7 jaar, dat zij maar op haar dochtertje van 2 jaar moeten passen want zij wil slapen. Vader is gewoon thuis maar de kleine mag niet naar binnen. Daar hebben we dus wel een stokje voor gestoken. 
Het is een ander verhaal als de kinderen al samen spelen en er wordt netjes gevraagd of het kind in kwestie even kan blijven omdat ze wat moeten doen. Dan mag het eigenlijk altijd wel. maar eerst netjes vragen, en dan niet door het kind maar door de ouder zelf. Ik doe dat zelf ook nl.. ik laat onze kinderen niet zelf hun oppas regelen 

Onze kinderen "moeten" inprincipe altijd met ons mee, ik ga ze altijd halen. Soms zegt de buurvrouw dat ze zo lekker aan het spelen zijn dat ze wel mogen blijven spelen. Maar dan doen wij alleen het hoognodige en gaan niet uitgebreid winkelen of zo. 
 
Quote
RE: Buurmeisje steeds maar bij ons
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 16-03-2013 20:52:22
Nou weet je wat het is, wij vragen hun eigenlijk bijna nooit voor iets. Wij hebben geen familie in de buurt wonen die op kan passen maar toch regel ik alles zelf, desnoods komt mijn vriend eerder van huis als ik geen oppas heb. Zij hebben elk 5 broers en zussen en beide ouders die allemaal in dezelfde stad wonen. En als ik op de dag dat de oudste moet sporten op het plein sta zegt de moeder tegen mij dat de jongste geen zin heeft om mee te gaan. Dus met andere woorden, mag ze tot 18.30 bij jullie blijven? Ik heb de afgelopen maanden elke vrijdag de sleutel en babyfoon gehad omdat moeder ging sporten en vader was nog niet thuis van het werk. (Ze wonen 2 huizen verder en de kids lagen dan in bed en worden nooit wakker dus voor mij verder geen moeite)Prima, tot de kinderen wisten dat mijn zoon mocht opblijven op vrijdag en dan bij mij wilden zitten. Daar heb ik dus geen zin in, voor een keertje wel maar niet elke keer. Dat is nu opgelost, maar dan denk ik ben ik nu zelf aan het zeuren of zouden anderen er ook zo over denken?
 
Quote
RE: Buurmeisje steeds maar bij ons
Lisje  schreef op: 16-03-2013 20:55:53
Je eigen grenzen veilig stellen, als jij het niet fijn vind voelen, moet je die dingen niet meer doen én eerlijk gezegd vind ik je gevoel helemaal niet raar.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Buurmeisje steeds maar bij ons
Naam
Bericht