Menu
Topic:
Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39 Gast
| Wie heeft het allerlekkerste recept voor tomatensoep... Ik moet een pan maken voor 7 volw en 8
kinderen. Het is voor avondeten in combi met tosti en stokbrood. Wil het met verse
tomaten doen, evt tomatensap, gepelde tomaten oid. Hoeveel zal ik maken 3/4 liter? En dan een simpel recept zonder snufje van dit en snufje van dat. Wie weet een
lekker simpel Basisrecept?????
|
Datum: 13-03-2013 19:37:57 | Quote |
Jacq39 schreef op: 13-03-2013 19:37:57
|
Wie heeft het allerlekkerste recept voor tomatensoep... Ik moet een pan maken voor 7 volw en 8
kinderen. Het is voor avondeten in combi met tosti en stokbrood.
Wil het met verse
tomaten doen, evt tomatensap, gepelde tomaten oid.
Hoeveel zal ik maken 3/4 liter?
En dan een simpel recept zonder snufje van dit en snufje van dat.
Wie weet een
lekker simpel Basisrecept????? |
|
Quote |
Navigatie
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Lelie Lid

| Ik
maak deze altijd, alleen dan met verse soepgroenten ipv diepvries. En ik neem vaak wat meer
groentes.
Gevulde tomaten-groentesoep
Ingrediënten
- 2 el olijfolie +
- 2 uien, gesnipperd +
- 1 kg tomaten, in vieren +
- 1 blikje tomatenpuree (70 g) +
- 2 runderbouillonblokjes
+
- 250 g gehakt half-om-half +
- 100 g vermicelli, verkruimeld +
- 1 pak soepgroente fijngesneden (300 g,
diepvries)
Bereiden
- 1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten toe en
bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree even mee en voeg 750 ml water en de
bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken. Pureer met de staafmixer.
2. Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout en peper en vorm kleine balletjes. Voeg de
balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7
min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met Boulognebroodjes
(afbakbrood).
|
Datum: 13-03-2013 19:40:39 | Quote |
Lelie schreef op: 13-03-2013 19:40:39
|
Ik
maak deze altijd, alleen dan met verse soepgroenten ipv diepvries. En ik neem vaak wat meer
groentes.
Gevulde tomaten-groentesoep
Ingrediënten
- 2 el olijfolie +
- 2 uien, gesnipperd +
- 1 kg tomaten, in vieren +
- 1 blikje tomatenpuree (70 g) +
- 2 runderbouillonblokjes
+
- 250 g gehakt half-om-half +
- 100 g vermicelli, verkruimeld +
- 1 pak soepgroente fijngesneden (300 g,
diepvries)
Bereiden
- 1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten toe en
bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree even mee en voeg 750 ml water en de
bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken. Pureer met de staafmixer.
2. Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout en peper en vorm kleine balletjes. Voeg de
balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7
min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met Boulognebroodjes
(afbakbrood).
|
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Flower schreef op: 13-03-2013 19:50:44
|
ik maak het altijd zelf, maar het is wel snufje van dit en een snufje van dat......
roux
maken van klont boter en dezelfde hoeveelheid bloem. blikje tomatenpuree erdoor en ff goed
laten garen. goed roeren. een liter rundvlees bouillion er door doen, goed blijven roeren en
een blik tomaten erdoor doen. half pakje kookroom toevoegen (slagroom mag ook) op smaak
maken met zout, peper, knoflook en basilicum
ik doe er ook noog balletjes en soms wat
fijn gesneden groente door.
eet smakelijk |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Mamax2 Gast
| Als je tomaten kiest, kies dan roma tomaten die zijn zooo lekker!
|
Datum: 13-03-2013 20:28:31 | Quote |
Mamax2 schreef op: 13-03-2013 20:28:31
|
Als je tomaten kiest, kies dan roma tomaten die zijn zooo lekker! |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39 Gast
| Quote
Sismvnick&demi: | Ik denk dat er inmiddels
al 10 topics over tomatensoep zijn  |
Ja maar dan moet ik 10 delen doorspitten, of kan jij ze voor mij hier neerzetten die
recepten SNEL?
|
Datum: 13-03-2013 20:38:21 | Quote |
Jacq39 schreef op: 13-03-2013 20:38:21
|
Quote
Sismvnick&demi: | Ik denk dat er inmiddels
al 10 topics over tomatensoep zijn  |
Ja maar dan moet ik 10 delen doorspitten, of kan jij ze voor mij hier neerzetten die
recepten SNEL? |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39 Gast
| Waarom die grote ogen of mis ik echt iets????
|
Datum: 13-03-2013 21:05:00 | Quote |
Jacq39 schreef op: 13-03-2013 21:05:00
|
Waarom die grote ogen of mis ik echt iets???? |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39 Gast
| Oh misschien dat "SNEL"maar dat is met een grote knipoog hoor 
|
Datum: 13-03-2013 21:05:47 | Quote |
Jacq39 schreef op: 13-03-2013 21:05:47
|
Oh misschien dat "SNEL"maar dat is met een grote knipoog hoor  |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39 Gast
| Oh k.t keek alleen bij eten en drinken...... Ga verder kijken maar mocht hier nog iemand zijn
Goddelijke, niet te versmaden, zelf gemaakte, niet al te moeilijk dingen ingrediënten hebben
mag het nog geplaatst worden toch Sis 
|
Datum: 13-03-2013 21:12:07 | Quote |
Jacq39 schreef op: 13-03-2013 21:12:07
|
Oh k.t keek alleen bij eten en drinken...... Ga verder kijken maar mocht hier nog iemand zijn
Goddelijke, niet te versmaden, zelf gemaakte, niet al te moeilijk dingen ingrediënten hebben
mag het nog geplaatst worden toch Sis  |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39 Gast
| Tomatensoep dus!!! 
|
Datum: 13-03-2013 21:13:46 | Quote |
Jacq39 schreef op: 13-03-2013 21:13:46
|
Tomatensoep dus!!!  |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Cir schreef op: 13-03-2013 21:19:04
|
Ik heb een lekker recept tomaten soep met mais. Gaan ook wat verse kruiden in dus ik weet niet of
voor jou dat nog onder "makkelijk" valt? Als je het recept wilt, geef maar een gil. Onze
kids zijn er dol op. |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Minou schreef op: 13-03-2013 21:20:55
|
ik gooi er nog ballen bij  maar klinkt goed lief! |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39 Gast
| Heb even tussen de recepten geneusd maar zie geen tomatensoep recepten of de titel moet anders zijn
dan "tomatensoep"of iets wat er op lijkt haha.... Dus Sis waar in die 10 topics??? Ben vast oud en
dan zie je het allemaal niet zo goed.......
Cir graag, hoor graag je recept....
|
Datum: 13-03-2013 21:23:51 | Quote |
Jacq39 schreef op: 13-03-2013 21:23:51
|
Heb even tussen de recepten geneusd maar zie geen tomatensoep recepten of de titel moet anders zijn
dan "tomatensoep"of iets wat er op lijkt haha.... Dus Sis waar in die 10 topics??? Ben vast oud en
dan zie je het allemaal niet zo goed.......
Cir graag, hoor graag je recept.... |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Anne Lid


| Quote
Sismvnick&demi: | Oke mijn recept:
Al in 10 topics, maar ag vooruit.
Ik doe altijd onegveer een kilo tomaten, deze kook ik
in ongeveer 500 ml boullion. Als ze zacht zijn haal ik de staafmixer erdoor, dan kook ik de
soepgroenten erin. En gooi ik er van alles in wat ik lekker vind,zout, peper, wat
knoflook, thijm, peterselie, ect ect. En soms ook nog een pakje room voor creme
soep. |
Klinkt lekker..gebruik je een bepaalde soort tomaten ? En is
die soep dan 'dik' of heel erg waterig? Mij lukt dat dus niet he..gebak in alle soorten en
maten, maar soep... 
Sommige 'vrienden' zijn als de schaduw je ziet ze alleen als de zon schijnt. Anderen zijn als
de zon zelf ze komen op als het donker is.;-) |
Datum: 13-03-2013 21:50:49 | Quote |
Anne schreef op: 13-03-2013 21:50:49
|
Quote
Sismvnick&demi: | Oke mijn recept:
Al in 10 topics, maar ag vooruit.
Ik doe altijd onegveer een kilo tomaten, deze kook ik
in ongeveer 500 ml boullion. Als ze zacht zijn haal ik de staafmixer erdoor, dan kook ik de
soepgroenten erin. En gooi ik er van alles in wat ik lekker vind,zout, peper, wat
knoflook, thijm, peterselie, ect ect. En soms ook nog een pakje room voor creme
soep. |
Klinkt lekker..gebruik je een bepaalde soort tomaten ? En is
die soep dan 'dik' of heel erg waterig? Mij lukt dat dus niet he..gebak in alle soorten en
maten, maar soep...  |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Cir Lid


| Quote
Jacq39: | Heb even tussen de recepten
geneusd maar zie geen tomatensoep recepten of de titel moet anders zijn dan "tomatensoep"of iets wat
er op lijkt haha.... Dus Sis waar in die 10 topics??? Ben vast oud en dan zie je het allemaal niet
zo goed.......
Cir graag, hoor graag je recept.... |
Ik ga
hem zo even voor je opzoeken, nu effe beeb in bad doen
mama van 4 jongens |
Datum: 14-03-2013 10:29:48 | Quote |
Cir schreef op: 14-03-2013 10:29:48
|
Quote
Jacq39: | Heb even tussen de recepten
geneusd maar zie geen tomatensoep recepten of de titel moet anders zijn dan "tomatensoep"of iets wat
er op lijkt haha.... Dus Sis waar in die 10 topics??? Ben vast oud en dan zie je het allemaal niet
zo goed.......
Cir graag, hoor graag je recept.... |
Ik ga
hem zo even voor je opzoeken, nu effe beeb in bad doen |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Spatje schreef op: 14-03-2013 10:51:34
|
als ik zelf soep maak dan doe ik aardappelen schillen totdat de bodem bedekt is, die kook ik dan ,
als ze gaar zijn giet ik het water af en stamp ze een beetje , dan zijn ze goed gekneusd, maar heb
je toch stukjes aardappel en het zorgt gelijk voor een binding, zo begin ik mijn tomatensoep altijd
 |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Cir schreef op: 14-03-2013 11:20:24
|
Kruidige tomatensoep: ( 4 personen)
bak drie fijngesneden
sjalotjes en 1 geperst teentje knoflook circa 5min. in
2 el. olijfolie. Voeg 500 gr. verse tomaten
in stukjes, 1 takje tijm en 2 dl. groentebouillon toe en stoof de
tomaten circa 20 min. tot ze zacht zijn. Schenk er nog 4dl. groentebouillon
bij. Roer een blikje uitgelekte maïs samen met 6 el. fijngesneden
kruiden ( peterselie, kervel en bieslook) door de soep en verwarm alles.
Dit
laatste doe ik nooit maar ik zet het er wel voor je bij:
Frituur 3 el
basillicumblaadjes 30 sec. in hete olie (185.c) Garneer de soep met basilicum
en 75 g geschaafde oude boerenkaas.
Die kaas skip ik en de basilicum doe
ik er gewoon versgesneden op.
|
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39 Gast
| Thanks allemaal, denk dat ik van de verschillende recepten de ingrediënten haal en dan wordt
het vast lekker!!! 
|
Datum: 14-03-2013 13:13:34 | Quote |
Jacq39 schreef op: 14-03-2013 13:13:34
|
Thanks allemaal, denk dat ik van de verschillende recepten de ingrediënten haal en dan wordt
het vast lekker!!!  |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Bloemblaadje schreef op: 14-03-2013 13:25:03
|
Nee, inderdaad GEEN vleestomaten. Die fout heb ik pas gemaakt en dat leek in de verste verte niet op
tomatensoep. Was niet echt lekker zullen we maar zeggen. |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Corine Gast
| Om niet nog een topic te openen over tomatensoep maar hier de vraag
Hoe voorkom ik velletjes in de soep, vorige keer met een staafmuxer.gedaan maar toch zaten er nog
van die opgerolde velletjes tomaat in.....brrr
|
Datum: 15-03-2013 14:21:04 | Quote |
Corine schreef op: 15-03-2013 14:21:04
|
Om niet nog een topic te openen over tomatensoep maar hier de vraag
Hoe voorkom ik velletjes in de soep, vorige keer met een staafmuxer.gedaan maar toch zaten er nog
van die opgerolde velletjes tomaat in.....brrr |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Spatje schreef op: 15-03-2013 14:22:28
|
tomaten ontvellen vantevoren door ze 15 sec in net gekookt water te leggen, dan eruit halen, vallen
de vellen er zo af |
|
Quote |
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Cir schreef op: 15-03-2013 18:06:45
|
Nog een aanvullen op de tip van Spadje: En dan voor het onderdompelen een oppervlakking kruisje
onder in de tomaat zetten dan kan je makkelijk het vel los trekken. |
|
Quote |
Navigatie
Reageren op Zelf gemaakte Tomatensoep