Menu
 

Topic:

Zelf gemaakte Tomatensoep

Jacq39  schreef op: 13-03-2013 19:37:57
Wie heeft het allerlekkerste recept voor tomatensoep... Ik moet een pan maken voor 7 volw en 8 kinderen. Het is voor avondeten in combi met tosti en stokbrood.

Wil het met verse tomaten doen, evt tomatensap, gepelde tomaten oid.

Hoeveel zal ik maken 3/4 liter?

En dan een simpel recept zonder snufje van dit en snufje van dat.

Wie weet een lekker simpel Basisrecept?????
 
Quote
Navigatie
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Lelie  schreef op: 13-03-2013 19:40:39

Ik maak deze altijd, alleen dan met verse soepgroenten ipv diepvries. En ik neem vaak wat meer groentes.

Ge­vul­de to­ma­ten-groen­te­soep





Specificaties






Ingrediënten



  • 2 el olijfolie +

  • 2 uien, gesnipperd +

  • 1 kg tomaten, in vieren +

  • 1 blikje tomatenpuree (70 g) +

  • 2 runderbouillonblokjes +

  • 250 g gehakt half-om-half +

  • 100 g vermicelli, verkruimeld +

  • 1 pak soepgroente fijngesneden (300 g, diepvries)




Bereiden



  1. 1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree even mee en voeg 750 ml water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. koken. Pureer met de staafmixer. 2. Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout en peper en vorm kleine balletjes. Voeg de balletjes, vermicelli en soepgroente toe aan de soep. Breng aan de kook en laat op laag vuur in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met Boulognebroodjes (afbakbrood).

 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Flower  schreef op: 13-03-2013 19:50:44
ik maak het altijd zelf, maar het is wel snufje van dit en een snufje van dat......

roux maken van klont boter en dezelfde hoeveelheid bloem.
blikje tomatenpuree erdoor en ff goed laten garen. goed roeren.
een liter rundvlees bouillion er door doen, goed blijven roeren en een blik tomaten erdoor doen.
half pakje kookroom toevoegen (slagroom mag ook)
op smaak maken met zout, peper, knoflook en basilicum

ik doe er ook noog balletjes en soms wat fijn gesneden groente door.

eet smakelijk
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Mamax2  schreef op: 13-03-2013 20:28:31
Als je tomaten kiest, kies dan roma tomaten die zijn zooo lekker!
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39  schreef op: 13-03-2013 20:38:21

Quote Sismvnick&demi:
Ik denk dat er inmiddels al 10 topics over tomatensoep zijn



Ja maar dan moet ik 10 delen doorspitten, of kan jij ze voor mij hier neerzetten die recepten SNEL?
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Noukertje  schreef op: 13-03-2013 20:43:30

Quote Jacq39:
[...]

Ja maar dan moet ik 10 delen doorspitten, of kan jij ze voor mij hier neerzetten die recepten SNEL?



 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39  schreef op: 13-03-2013 21:05:00

Quote noukertje:
[...]



Waarom die grote ogen of mis ik echt iets????
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39  schreef op: 13-03-2013 21:05:47
Oh misschien dat "SNEL"maar dat is met een grote knipoog hoor
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Minou  schreef op: 13-03-2013 21:07:13


dat ziet een blinde dat het met een knipoog is!

WAAR BLIJVEN DIE RECEPTEN??


 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39  schreef op: 13-03-2013 21:12:07
Oh k.t keek alleen bij eten en drinken...... Ga verder kijken maar mocht hier nog iemand zijn Goddelijke, niet te versmaden, zelf gemaakte, niet al te moeilijk dingen ingrediënten hebben mag het nog geplaatst worden toch Sis
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39   schreef op: 13-03-2013 21:13:46
Tomatensoep dus!!!
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Minou  schreef op: 13-03-2013 21:15:27


 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Cir  schreef op: 13-03-2013 21:19:04
Ik heb een lekker recept tomaten soep met mais. Gaan ook wat verse kruiden in dus ik weet niet of voor jou dat nog onder "makkelijk" valt?
Als je het recept wilt, geef maar een gil.
Onze kids zijn er dol op.
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Minou  schreef op: 13-03-2013 21:20:55
ik gooi er nog ballen bij

maar klinkt goed lief!
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39  schreef op: 13-03-2013 21:23:51
Heb even tussen de recepten geneusd maar zie geen tomatensoep recepten of de titel moet anders zijn dan "tomatensoep"of iets wat er op lijkt haha.... Dus Sis waar in die 10 topics??? Ben vast oud en dan zie je het allemaal niet zo goed.......

Cir graag, hoor graag je recept....
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Minou  schreef op: 13-03-2013 21:25:51
ballentent, hihi

Aah Jacq..de ouiderdom..hihi
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39  schreef op: 13-03-2013 21:28:54

Quote Minou:
ballentent, hihi

Aah Jacq..de ouiderdom..hihi



Oké ik ben oud zeg nou maar waar de recepten staan
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Anne  schreef op: 13-03-2013 21:50:49

Quote Sismvnick&demi:
Oke mijn recept:

Al in 10 topics, maar ag vooruit.

Ik doe altijd onegveer een kilo tomaten, deze kook ik in ongeveer 500 ml boullion.
Als ze zacht zijn haal ik de staafmixer erdoor, dan kook ik de soepgroenten erin.
En gooi ik er van alles in wat ik lekker vind,zout, peper, wat knoflook, thijm, peterselie, ect ect.
En soms ook nog een pakje room voor creme soep.



Klinkt lekker..gebruik je een bepaalde soort tomaten ? En is die soep dan 'dik' of heel erg waterig?
Mij lukt dat dus niet he..gebak in alle soorten en maten, maar soep...
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Cir  schreef op: 14-03-2013 10:29:48

Quote Jacq39:
Heb even tussen de recepten geneusd maar zie geen tomatensoep recepten of de titel moet anders zijn dan "tomatensoep"of iets wat er op lijkt haha.... Dus Sis waar in die 10 topics??? Ben vast oud en dan zie je het allemaal niet zo goed.......

Cir graag, hoor graag je recept....



Ik ga hem zo even voor je opzoeken, nu effe beeb in bad doen
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Spatje  schreef op: 14-03-2013 10:51:34
als ik zelf soep maak dan doe ik aardappelen schillen totdat de bodem bedekt is, die kook ik dan , als ze gaar zijn giet ik het water af en stamp ze een beetje , dan zijn ze goed gekneusd, maar heb je toch stukjes aardappel en het zorgt gelijk voor een binding, zo begin ik mijn tomatensoep altijd
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Cir  schreef op: 14-03-2013 11:20:24
Kruidige tomatensoep:
( 4 personen)

bak drie fijngesneden sjalotjes en 1 geperst teentje knoflook circa 5min. in 2 el. olijfolie.
Voeg 500 gr. verse tomaten in stukjes, 1 takje tijm en 2 dl. groentebouillon toe en stoof de tomaten circa 20 min. tot ze zacht zijn.
Schenk er nog 4dl. groentebouillon bij.
Roer een blikje uitgelekte maïs samen met 6 el. fijngesneden kruiden ( peterselie, kervel en bieslook) door de soep en verwarm alles.

Dit laatste doe ik nooit maar ik zet het er wel voor je bij:

Frituur 3 el basillicumblaadjes 30 sec. in hete olie (185.c)
Garneer de soep met basilicum en 75 g geschaafde oude boerenkaas.

Die kaas skip ik en de basilicum doe ik er gewoon versgesneden op.


 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Jacq39  schreef op: 14-03-2013 13:13:34
Thanks allemaal, denk dat ik van de verschillende recepten de ingrediënten haal en dan wordt het vast lekker!!!
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Bloemblaadje  schreef op: 14-03-2013 13:25:03
Nee, inderdaad GEEN vleestomaten. Die fout heb ik pas gemaakt en dat leek in de verste verte niet op tomatensoep. Was niet echt lekker zullen we maar zeggen.
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Corine  schreef op: 15-03-2013 14:21:04
Om niet nog een topic te openen over tomatensoep maar hier de vraag
Hoe voorkom ik velletjes in de soep, vorige keer met een staafmuxer.gedaan maar toch zaten er nog van die opgerolde velletjes tomaat in.....brrr
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Spatje  schreef op: 15-03-2013 14:22:28
tomaten ontvellen vantevoren door ze 15 sec in net gekookt water te leggen, dan eruit halen, vallen de vellen er zo af
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Corine  schreef op: 15-03-2013 14:23:36
Thanx!
 
Quote
RE: Zelf gemaakte Tomatensoep
Cir  schreef op: 15-03-2013 18:06:45
Nog een aanvullen op de tip van Spadje: En dan voor het onderdompelen een oppervlakking kruisje onder in de tomaat zetten dan kan je makkelijk het vel los trekken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zelf gemaakte Tomatensoep
Naam
Bericht