Menu
 

Topic:

help pas geemigreerd en heel veel bezoek

Else  schreef op: 13-03-2013 13:55:07
Lieve dames mag ik even klagen,

We zijn nog niet zo heel lang geleden geemigreerd naar een ander land binnen Europa. We zijn nog volledig bezig met settelen en wennen aan ons nieuwe land en stad waar we wonen. Nu is het zo dat de familie en vrienden heel graag willen komen en eigenlijk allemaal direct. In principe kan het ook, we hebben een groot huis met extra badkamer enz. Maar in plaats van dat we tijd hebben om met ons gezin te wennen aan het nieuwe land, leven we van het ene bezoek naar het andere. Steeds moeten we weer een stukje van het huis inleveren, bezoek faciliteren, ze wegwijs maken in de stad enz. En dat terwijl we zelf nog maar nauwelijks wat gezien hebben of weten. De kinderen worden ook steeds weer geconfronteerd met NL terwijl ze druk bezig zijn met proberen te intergreren en de taal te leren. Kortom het is vermoeiend en verwarrend. Ik ben om eerlijk te zijn echt een beetje op van de zenuwen. Ben niet zo heel gastvrij zeg maar, heb graag alleen maar mijn gezinnetje om mij heen, in plaats van een heel weekend of week andere mensen erbij. Laats liet ik hierover wat los tegenover mijn moeder en die begreep het gewoon niet. Ze zei dat ik toch juist blij moest zijn met zoveel belangstelling. Help, hoe zouden jullie hier mee omgaan?
 
Quote
Navigatie
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Kaasje  schreef op: 13-03-2013 13:58:19
Moelijk.
ene kant fijn dat ze willen komen, maar je moet er voor waken geen gratis vakantie plek te worden....

Zitten je kinderen op school? Werk jij?

Misschien kun je dan zeggen dat jullie daar erg druk mee zijn en het even beperken tot wanneer er vakantie is?
Of dat gasten wel mogen komen, maar dat jullie overdag druk en afwezig zijn... dat ze op zichzelf zijn aangewezen? ( dat ontmoedigd miss een beetje)

 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 13-03-2013 13:59:33
Gewoon aangeven wat je hier ook doet. Als  de ouders van beide kanten zijn geweest is het voorlopig toch prima? Vrienden en kennissen kunnen best wachten.
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Kyla  schreef op: 13-03-2013 14:00:41
Precies wat jij zegt in jouw tekst, zo ook aan anderen vertellen. Wat jammer dat jouw moeder dat niet kan begrijpen. Heb je toen hetzelfde gezegd als hierboven?
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Alice  schreef op: 13-03-2013 14:07:09
Kan me er heel wat bij voorstellen. 
Zou het ook gewoon eerlijk zeggen. 
Als mensen vragen of ze kunnen komen, gewoon aangeven dat jullie druk zijn alles op te bouwen en daar even tijd in willen steken
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Slabbertje  schreef op: 13-03-2013 14:07:16
mijn zwager is naar spanje gegaan en heeft een prachtig groot en ruim huis maar...ze hadden als groet een kaart naar vrienden en familie gestuurd met een prachtig gedicht ...om duidelijk te maken dat ze eerst even rustig willen wennen en verkennen voordat de visite losbarst en dat ze visites zelfs in willen plannen als hun daar klaar voor zijn,
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Else  schreef op: 13-03-2013 14:10:50
Tja kaasje en Nina, ik denk idd ook dat we gewoon wat meer onze grenzen aan moeten geven. Daar zijn we allebei niet zo goed in. De kinderen gaan naar een lokale school, en daar zijn ze 5 lange dagen, weekend is voor hen echt bij komen (moet je voorstellen dat je 5 dagen een taal hoort die je niet verstaat!) Mijn man heeft een drukke baan en ik zit op een taalschool en ben druk bezig met solliciteren. Aan het einde van de dag zijn we moe!
We wonen nou eenmaal in een stad in een land dat iedereen wel eens gezien wil hebben, heel leuk, maar idd een beetje een gratis vakantie-adres gevoel! Maar we willen ook niet iedereen van ons 'afduwen' zeg maar!
Ik denk dat mijn man en ik vanavond gewoon even een plan moeten trekken. Dit weekend krijgen we weer bezoek en we hebben deze week drie keer de vraag gehad of ze binnenkort mogen komen van verschillende gezinnen. Bah nooit gedacht dat ik dit nog eens als een probleem zou ervaren!
 
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Else  schreef op: 13-03-2013 14:12:50
Slabbertje, wat een goed idee van je zwager, hadden wij ook aan moeten denken!
Kyla en Alice, eerlijk zijn lijkt mij ook idd het beste! Ik denk dat we daar maar even voor gaan!
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Xsara  schreef op: 13-03-2013 14:15:00
weigeren!!!! gelijk grenzen stellen.. echt je eigen leven kan zo niet beginnen, iedereen heeft vakantie en jou leven staat stil dan..

mijn ouders zijn geemigreerd naar Bali en ze hadden altijd familie, vrienden over de vloer. Uiteindelijk hebben ze naast hun huis een vakantiehuis gebouwd zodat ze de mensen niet meer bij hun in huis hadden.. echt het heeft ze toen al bijna hun huwelijk gekost.. (uiteindelijk jaren later alsnog) maar jullie eigen leven gaat nu voor.. jammer voor de familie en vrienden maar het is niet anders!

succes met settelen...
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Mama1977  schreef op: 13-03-2013 14:22:47
Net zoals de dames hier boven mij al aangeven!
Gewoon eerlijk zeggen!Kan me voorstellen dat jullie je het heel anders hadden voorgesteld.
Maar ook wel enige herkenning van jou verhaal,ik/wij zijn ook "te goed" en kunnen ook nooit echt NEE zeggen.
Eerst jullie eigen gezin en de andere mensen moeten daar maar begrip voor hebben.
Ben wel heel nieuwschierig waar jullie nu wonen dan!!

 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Else  schreef op: 13-03-2013 14:26:56
Ha ha, ja dat snap ik. Maar ik denk echt dat dat to much information is. Als ik hier herkend wordt ben ik echt niet blij. maar goed misschien is dan het probleem wel in een keer opgelost .
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Bepje  schreef op: 13-03-2013 14:30:31
Ik denk dat je idd het best eerlijk kunt zijn. Je kunt er eventueel ook nog bij vermelden dat het in de papieren gaat lopen qua financiën. Kijk of er in de buurt een huisjespark of iets dergelijks is en verwijs daarnaar en zeg dan dat je graag een middag of avond met ze optrekt maar voor meer geen tijd hebt. Succes.
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Else  schreef op: 13-03-2013 14:32:02
Xsara, dat gevoel heb ik dus ook dat wij er zelf aan ten onder gaan. Nu kan onze relatie wel wat hebben maar de bezoeken creeeren echt wel spanning! Daarnaast moeten de kinderen zich ook steeds aanpassen aan anderen, dat vind ik gewoon niet goed voor ze! Thuis moeten ze gewoon kunnen relaxen en niet steeds beleeft en vriendelijk zijn naar anderen. Kom uit een omgeving waar dit erg wordt verwacht!
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Mama1977  schreef op: 13-03-2013 14:32:35
Hahaha ja Else dan kom je meteen duidelijk binnen hahaha
Sorry hoor ff geintje tussen door!
Maar ik hoop dat jullie straks je verdiende rust in het gezin krijgen,even lekker jullie eigen leven daar opbouwen.
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Else  schreef op: 13-03-2013 14:37:01
Bepje, in de papieren lopen doet het. We wonen in een heel duur land: een zakje chips kost hier bijvoorbeeld al 3 a 4 euro.
Het is wel grappig, de week voordat ik zou emigreren kwam ik nog even bij de huisarts. Een hele lieve vrouw, ze had alleen nog even een boodschap voor me: probeer niet alles zelf te regelen, vraag anderen om ook eens voor jouw te zorgen en stel grenzen! Daar had ze wel een puntje te pakken en daar ga ik nu maar eens mee aan de slag!!
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Myself  schreef op: 13-03-2013 14:38:50
Ik denk dat je in je openingspost al heel veel hebt geschreven wat je ook zou kunnen gebruiken in een mail naar 'lieve familie en vrienden'.
Je mag toch zeggen dat het wennen langer duurt dan verwacht en dat jullie daarvoor wat meer tijd willen krijgen?

Op die manier kan zoiets toch niet verkeerd overkomen lijkt mij?
En mocht dat wel het geval zijn, zegt het denk ik meer over diegene dan over jou.
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Else  schreef op: 13-03-2013 14:40:12
Haha, mama 1977: ik zet hier gewoon even echte naam, adres, naam van mijn kinderen land, plaats straat, gewoon alles neer en mijn problemen zijn opgelost! Hoor niks meer uit NL! ha ha ha
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Bepje  schreef op: 13-03-2013 14:59:38
Dan zegt het al genoeg eigenlijk wat de huisarts zei. Ik heb in een boek over emigreren gelezen dat de kans bestaat dat je een goedkoop vakantieadres wordt en je privé kwijt bent, mogelijk iets als ïk mis alleen de hema". Zeker als het gewoon te rijden valt vanuit NL, en was iedereen die langskomt in Nl ook een goede vriend of alleen een vage kennis ? Daar zit natuurlijk ook verschil in. De sleutel voor de oplossing hebben jullie zelf in de hand, je zult er zelf paal en perk aan moeten stellen. Bedenk samen met je man een goed plan voor als er weer iemand belt, ik zou als ik zo iemand was best begrijpen dat het niet allemaal zomaar kan.
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Boterbloem  schreef op: 13-03-2013 15:10:26
Mogelijk iets in de mail dat je het fijn vind dat iedereen jullie wil opzoeken, maar omdat het wennen meer tijd kost dan verwacht jullie graag jullie huis de komende tijd voor jullie alleen willen, en mensen die jullie toch willen bezoeken van harte welkom zijn op visite maar wel graag een eigen slaapplek en dat het dagelijks leven gewoon door kan gaan.. zoiets.

Lijkt me moeilijk hoor, want je bent idd heel makkelijk een goedkope vakantieplek, maar zo hoort het niet te zijn.
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Else  schreef op: 13-03-2013 15:14:25
Weetje Bepje, daar zit ook eigenlijk de angel! Die dokter zei dat niet voor niets. Mijn man is eerder dan ik en onze kinderen vertrokken. In die maanden dat ik alleen was in NL heb ik de emigratie voorbereid. En er was eigenlijk niemand die me hielp. ik zorgde alleen voor de kinderen, verkocht het huis, regelde de verhuizing, trok letterlijk in mijn eentje zware spullen die we niet mee wilden naar de stort, ga zo maar door. Niemand hielp, hoefde ook niet want wij wilden weg! Maar goed een beetje belangstelling was leuk geweest. En nu zijn we er en staan ze allemaal op de stoep en kan ik voor iedereen gaan zorgen!
Sorry loop hier even mijn uit te storten! het is wel grappig dat dat boek zo heet want idd ik mis alleen de Hema en ok ook de Albert Hein.  Grappig hoor dat jullie me even op het juiste spoor leiden: Ik ga paal en perken stellen en opkomen voor ons gezin!
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Ania  schreef op: 13-03-2013 15:17:04
Wij hadden net het omgekeerde probleem: omdat we te ver woonden (China) kwam er bijna nooit iemand...
We hebben dus voor een aantal mensen (moeders, broers) tickets gekocht of geld gegeven, zodat ze toch eens zouden komen.
We hebben in 7 jaar tijd 8 bezoeken gehad, waarvan 4 van onze moeders...

Ik vind de tips hierboven heel goed, gewoon een lieve mail opstellen en daarin jullie grenzen neerzetten.
Ga eens denken over een schema voor jullie zelf, wanneer willen jullie wel dat bezoek komt, en wanneer niet.
En misschien kun je dat schema ook in die mail zetten.
En aangeven dat als in een periode al iemand komt, die dus "volgeboekt" is...

Een voorbeeld: b.v. elke 2 maanden 2 weken voor bezoek (aaneensluitend).
Komt er dan al iemand, zal de volgende persoon 2 maanden moeten wachten... zo werkt het ook bij vakantieparken .

Ben wel benieuwd waar jullie wonen, wil je mij een pb sturen?
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Kaasje  schreef op: 13-03-2013 15:19:00


Zo de bui die je nu heb gebruiken om je plan op te schrijven!
Als er iemand belt, pak je je papiertje erbij met redenen waarom je NIET wil.
Maak een mailtje en op ieder mail verzoek om langs te komen, mail je het zelfde stukje terug... krijg je geen scheve gezichten, je schrijft tenslotte naar iedereen hetzelfde.

Laat je niet meer overrompelen.
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Jackyes  schreef op: 13-03-2013 15:41:30
Erg herkenbaar allemaal, ook wij wonen in het buitenland. Ook bij ons klopte men de eerste jaren aan als met op zoek was naar gratis onderdak.....tot we aangaven dat het erg gezellig is als men langskomt, maar dat we zelf aan het werk/school zijn en dat het voor de kinderen erg onrustig is als er continue ´vreemde´ mensen in huis zijn. Voor de bezoekers is het maar 1 week, maar voor ons is het 30 x een week.
Wij hebben een afspraak gemaakt met een verhuurbedrijf dat hier appartementen verhuurt. Zodra we het hoe en waarom uitleggen is er tot nu toe alleen maar begrip getoond.
Kortom, er zit niets anders op dan de stoute schoenen aantrekken en het jullie toekomstige bezoek vertellen als ze bellen/mailen.
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Lisje  schreef op: 13-03-2013 15:54:08
Als je e-mail adressen van familie en vrienden hebt of je hebt ze op facebook, een mail typen en naar al die adressen versturen. Krijg de indruk dat ze jullie als gratis vakantie adres zien en alleen de reis nog hoeven te betalen, komen ze wel echt voor jullie??? Zou er ook zo klaar mee zijn, als ik je verhaal lees. En als er wel is mensen komen en het loopt in de papieren een bijdrage vragen, dat ze daar trouwens zelf niet mee komen, verbazend..
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Satekroket  schreef op: 13-03-2013 16:31:27
Ik woon nu sinds 18 jaar in een land waar nederlanders erg graag naar toe komen en we hebben een groot huis met genoeg ruimte. Maar ik heb er helemaal een einde aan gemaakt, aan al die bezoeken.
Het is erg jammer en verdrietig om erachter te komen dat het die mensen, vaak ook familie helemaal niet om jou gaat, maar om een goedkoop vakantieadresje. (in Maart komen skieen en geen kaartje toen onze dochter werd geboren in augustus enz..enz..enz..)
Ik was het spuug spuug spuug zat. Ik kreeg telefoontjes van mensen die zeiden; we komen naar jullie toe! Dan zei ik doodleuk; goh wat leuk, en waar slapen jullie??? Ehhhh bij jullie?? Nou nee hoor. Wij zijn geen hotel.
Nu komen er alleen nog maar mensen die we zelf graag zien. En we maken hele duidelijke afspaken.
Bijvoorbeeld dat ze niet bij ons eten, maar zelf koken in de andere keuken enz. enz.
Maar ook met die duidelijke afspraken kan ik me heel erg ergeren aan bezoek. Ik ben gewoon niet tolerant meer, omdat ik te vaak over me heen heb laten lopen.
Mijn man komt ´s avonds meestal laat thuis, dan wil ik gewoon met mijn man op de bank hangen en ik heb geen zin om nog de serveerster/reisleidster/gastvrouw/kokin uit te hangen voor al die mensen die heerlijk op onze bank neerploffen en een o zo heerlijke vakantie hebben. 
Dus gewoon duidelijk zijn!!
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Mieps01  schreef op: 13-03-2013 17:20:20
In Barcelona hadden we ook jullie probleem. Jan en alleman kwam op bezoek. Was soms net een bed and breakfast. Nu wonen we ver en op een plek waar tickets duur zijn. Alleen mijn  schoonouders zijn geweest...ook een beetje zuur. Voor jou nu.. Periodes afspreken en dat dan net niet altijd de goedkoopste tickets voor een ander oplevert.. Hun probleem.. Ze zijn al gratis bij jou hè! Ik kon het niet goed genoeg dat nee zeggen en dat is echt niet goed!
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Proestie  schreef op: 13-03-2013 17:51:48
Je moet inderdaad paal en perk stellen aan de bezoeken. Sterker nog, ik zou alleen voor ouders en broers/zussen als je het goed met ze kunt vinden in huis laten logeren. Vrienden zou ik een huisje in de buurt laten huren.
Ik ben ook heel gevoelig voor veel mensen om me heen. Ik vind het doodvermoeiend al zijn ze nog zo lief. Bespreek met je man wat jullie wel en niet willen. Schroom ook idd niet om een bijdrage in de kosten te vragen.
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Satekroket  schreef op: 13-03-2013 18:12:21
Ik heb hier ook uren in het ziekenhuis gezeten met bezoek. Acute blindedarmontsteking, wortelkanaalbehandeling midden in de nacht, gescheurde kniebanden in het weekend, nog 40 wachtende voor u, gescheurde enkelbanden enz. enz. enz.
Bezoek is vreemd en weet vaak niet hoe te handelen bij ziekte of problemen, dus daar kan je ook nog eens achteraan.
Zat met enorme stuwing in het ziekenhuis met bezoek, man thuis met een brullend kind die geen fles wou.
En dan ben je echt niet meteen weer blij van een doosje merci. Nee dat gaat gewoon ten koste van je eigen levenskwaliteit.
Zelfs in mijn kraamweek zat er bezoek in de tuin te zonnen. (wat een verrassing! we komen zooo spontaan naar de baby kijken) en mijn moeder die eigenlijk bij mij was om voor mij en de baby te zorgen liep met koffie voor de gasten.
Nee ik ben helemaal genezen van mijn gastvrijheid hoor. Goed voor mij en pech voor de bezoekers.
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Mafkees  schreef op: 13-03-2013 18:15:45
Mijn oom en tante wonen sinds een jaar in Spanje en ontvangen bezoek in schoolvakanties. (of het zijn goede vrienden of familie)
Dit hebben ze direct duidelijk aangegeven.

Wel interessant om te lezen, ik zie alleen de andere kant dus. Heerlijk huis, zon en strand. Gastvrije oom en tante die het heerlijk vinden om bezoek te ontvangen.
Maar wel volgens hún agenda.

Ook daar vragen ze een waslijst met producten. Bijv. shag...
Ook, als je vraagt of je mag komen, krijg je direct de regels door: om de dag boodschappen doen en koken, etc.

Jij bepaalt meisje. Jouw huis, jouw gezin...hoe jij het wil geef je aan. En als ze dat niet begrijpen is dat hun probleem!
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Suusmv3  schreef op: 13-03-2013 18:50:57
heb een oom en tante in zuid frankrijk wonen en die hebben een gastenverblijf op hun erf laten bouwen voor de "visite" zit een heuvel en bos tussen dus je hebt geen last van elkaar.... 

oh en elke vakantie mag er maar 1 ( behalve in de zomer dan 2) gezinnen komen logeren. 

andere tante is in duitsland gaan wonen... heel leuk maar ben dr nog nooit geweest omdat ik me juist bezwaard voel om met 5 man aan te komen en bij haar in huis komen logeren
 
Quote
RE: help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Jo  schreef op: 13-03-2013 18:57:20
Mijn oom en tante wonen in Oostenrijk sinds een paar jaar, mensen die ze normaal niet zien willen dan een week ofzo komen.
Eerlijk gezegt vind ik het ronduit asociaal om te komen als je normaal nooit komt.
Ik snap 100% hoe je je voelt, je wilt mensen niet voor het hoofd stoten maar ook gewoon je eigen leven hebben.
Eerlijkheid is het sleutelwoord denk ik, daar bereik je uiteindelijk het meeste mee denk ik. Succes!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op help pas geemigreerd en heel veel bezoek
Naam
Bericht