Menu
 

Topic:

gbp/fvallen

Anske  schreef op: 12-03-2013 17:17:25
Hoi dames,

Je hoort zoveel verschillende verhalen over afvallen en vooral gbp operaties.
Wie wilt er eens heel serieus, niet verkeerd bedoeld serieus hoor, mij alles vertellen over een gbp?
En dan bedoel ik echt alle voor en tegens. De dokter zei tegen mij dat het 1e jaar heel erg zwaar is. Graag wil ik weten hoe en ik wat voor opzicht. Voor wie is het al meer dan een jaar geleden en hoe gaat het nu met jullie?  Ik hoor zoveel verschillende verhalen. Heel je leven voedingssuppelementen blijven slikken, wat zijn dat precies en waar bestaat dat uit. Kun je heel veel dingen niet meer eten? Maar heb je er toch nog wel zin in? Wie was ook een hele erge snoepkont en heeft het toch gedaan. Ik ben bang dat ik het niet aankan.
Graag wil ik echt ALLES weten.

Wie durft?
 
Quote
Navigatie
RE: gbp/fvallen
Anske  schreef op: 12-03-2013 17:22:56
En waar houdt het ergens op.
Ik vind het helemaal niks om als een skeletje door het leven te gaan daarna. (voor mij dan he)
En je krijgt een vetschort, word dat vergoed om die weg te halen, en als je benen en armen dan gaan bungelen.
 
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Tja  schreef op: 12-03-2013 17:23:15
Lieve niet onder mijn echte naam deze keer.
Ik heb een GBP, nu 6 jaar geleden. Was meer dan 70 kilo afgevallen, waarvan ik er nu al 25 terug heb.
Niet het eerste jaar is zwaar, alles nadien is zwaar ! In dat eerste jaar gaat het haast vanzelf, ik durfde ook amper te eten.
Ik was na een jaar 62 kilo lichter, in het tweede jaar nog 10 kilo kwijtgeraakt en daarna begon het gevecht opnieuw.
Ik kan nog steeds geen grote hoeveelheden eten, is niet erg uiteraard, dat helpt de schade beperken. Van veel snoepen word ik misselijk, net als van de combi zuivel/suiker, dus rijsttaartjes lukken niet.
Ik heb elk jaar een periode van bloedarmoede en ik heb er migraine van overgehouden.
Er is ook het veloverschot, ik heb alleen een buikwandcorrectie laten doen, de rest hangt er maar wat bij. Ik voel me in ieder geval niet mooier dan voor het gewichtsverlies
Zou ik het nog eens overdoen? Ik denk het wel... Hoewel ik al terug ben bijgekomen, weeg ik toch nog altijd minder dan bij aanvang.
Nu nog de motivatie vinden om opnieuw wat af te vallen, ik voelde me toen echt wel beter...
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Kolibrie  schreef op: 12-03-2013 17:25:19
Voor mij is het nu vier en een halve maand geleden... In het ziekenhuis heb ik wel veel pijn gehad.. Toen ik thuis was ging het beter... Alleen het weer opnieuw wennen aan eten vond ik zwaar... Had helemaal geen trek en helemaal geen honger... Ik was een vreselijke snoepkont... Nu lust ik nog steeds wel een snoepje in tegenstelling tot de hele zak die ik vroeger at... Maar met mij gaat het nual heel goed en ervaar het niet als zwaar... Ben nu 45-50 kg kwijt en voel me prima! Ik slik maagbeschermers, dat is voor het eerste half jaar... Verder slik ik multivitamines van kruidvat en calciumtabletten op recept... Dat is voor de rest van mn leven... Maar ik ben super tevreden en heb er nooit spijt van gehad... Ik krijg mijn leven terug!
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Debby1977  schreef op: 12-03-2013 17:27:35
Ik heb zelf een GBP gehad in November 2011, ben nu 63 kilo kwijt.
Ik vond het zelf eigenlijk helemaal niet zwaar en heb het ook niet moeilijk met het feit dat je bijna niet kunt snoepen.
Ik kan wel nog alles eten, veel mensen krijgen na de gbp een mel intolerantie, maar ook melk kan ik verdragen.

Als ik het over moest doen dan deed ik het! Ik voel me nu stukken fitter en de complimenten vliegen me om de oren.

En moeilijke momenten zul je vast wel krijgen. Ik heb dat gelukkig niet, ik was echt een hele grote snoepkont en eet nu ook nog weleens af en toe een chipje of dropje, maar gewoon een klein handje vol, meer niet en dat is ook genoeg.

En de risico's heb ik afgewogen, zo dik blijven was ook een groot risico en aan alle operatie's kleven risico's dus de keuze was voor mij snel gemaakt.
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Kolibrie  schreef op: 12-03-2013 17:29:13
@tja, zou jij kunnen aangeven hoe het nu komt dat je weer zwaarder bent geworden? Eet je meer of vaker? Of eet je weer slechtere dingen? Ik ben daar ook wel weer bang voor dat ik toch weer aankom enzo...
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Kolibrie  schreef op: 12-03-2013 17:30:33
Oja, en ik kan ook gewoon alles eten... Niets waar ik niet tegen kan gelukkig, alleen suiker kan ik maar heel beperkt eten anders wordt ik misselijk...
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Debby1977  schreef op: 12-03-2013 17:31:34
Vetschorten e.d worden niet meer zo heel snel vergoed, je moet dan minstens een jaar stabiel zijn in gewicht. Bij mij valt het vetschort wel mee eigenijk, mijn armen flubberen wel, maar dat neem ik voor lief.

Ik ben van kledingmaat 58/60 naar 44 gegaan. Volgens mij stopt het afvallen op een gegeven moment vanzelf.

En je zult je eetpatroon toch moeten aanpassen want de operatie is slechts een hulpmiddel. Ik ben gelijktijdig met een kennis geopereerd, zij de sleeve ik de bypass en ze is maar 25 kilo afgevallen, maar ze eet verschrikkelijk slecht en snoept nog veel...............zonde van zo'n zware ingreep!
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Anske  schreef op: 12-03-2013 17:34:29
Dank je dames.
Kolibrie heb je ook al eens geprobeerd om gewoon minder te snoepen. Ik zag niet stoppen met snoepen want dat kan ik ook niet.
Mag ik vragen wat je woog voor de operatie.
Ik ben echt ene probleem met eten,dus ben ook bang dat ik dingen moet gaan eten die ik eigenlijk nog niet eens lust ofzo.
En die calcium tabletten zijn die groot dan.

En Tja, ik had eigenlijk het idee dat je daarna niet meer kan aankomen. HOe kan dat dan?
En die bloedarmoede is dat normaal dan? Ziet het er niet lelijk uit als je overal van die vellen hebt hangen.
Sorry hoor als ik het bot of raar zeg, maar weet hetniet anders te zeggen.

Ik weeg nu 145 kilo en ik zou het liefst proberen om eerst zo af te vallen. Door minder te snoepen. Als ikiemand zou weten die met mij onder schooltijd nordic walking zou willen doen, zou ik het gelijk doen. Maar ja ik ken niemand hier in de buurt. Bergen op Zoom
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Kolibrie  schreef op: 12-03-2013 18:05:22
Ik heb wel geprobeerd om minder te snoepen maar het lukte me gewoon niet! Ik bleef altijd denken aan snoepen en eten, mijn wereld draaide om eten... Een vreemde maar leuke bijkomstigheid is dat je op een of andere manier niet meer zo om eten geeft, dat is tenminste mijn ervaring!

De calciumtabletten moet je fijnkauwen dus geen probleem... En de multivitamines die je moet slikken kun je ook als bruistabletten nemen dus allemaal geen probleem!

Ik snap je vragen over de vellen enzo helemaal... Ik denk alleen dat je het een beetje anders moet zien... Dit is een operatie die je leven kan redden... En zo wordt er ook mee omgegaan.. Dit doe je niet om mooier te worden... Je doet dit om je leven te redden... Sorry als ik het nu weer bot zeg maar dingen als "maar ik lust ditof dat niet" is geen optie... Je eet wat je lichaam nodig heeft aan bouwstoffen... Zo moet je het zien... Je doet het als je er 1000% voor wil gaan en anders niet...

Ik begon op 168 kg en zit nu ongeveer op 121 kg

 
Quote
RE: gbp/fvallen
Angelique  schreef op: 12-03-2013 18:24:22
is voor iedereen anders natuurlijk
ik heb hem gehad in sept 2009
ik ben 63 kg kwijt en sta al ruim 2 jaar stil en vind het vreselijk
ik heb nooit spijt maar toch denk ik regelamtig had ik maar

het eerste jaar was wel even zwaar je hele leven gata overhoop overal oplettten heb zelf tegen uitdroging aan gezeten eht eten drinken in belans houden is erg lastig ook het vele momenten eten is lastig vol te houden
ik kan ongeveer 2x zoveel eten als net na de ok
en ja baal daar soms best van
ik heb ook niet het gevoel ik zit vol ik krijg pas nadien een singaal je hebt te veel op en word ziek
waardoor de maag natuurlijk ook weer sneller uitzet
ik moet steeds dus opletten wat ik opschep en eet en soms is dat erg lastig
je went er wel groot deel aan maar toch is dat wel een meoilijk punt
ik kan wel snoepen kan ook inmiddels weer prik drinken
heb kwa drinken ook heeel lang moeten zoeken dronk water maar goed je wilt wat anders drinkt sapjes capri sun enz enz maar op de duur werd ik daar gewoon stuk voor stuk ziek van momenteel drink ik thee water cola en sprite iets anders is heel alstig paar slokjes sap en dan moet ik stoppen
melk ja ik heb dus de intolerantie ik krijg een dumping in mijn hoofd heeeel vreemd en artsen snappen er niets van maaar zodra als ik een slok melk of room ofzo binnen krijg dan word ik misseleijk en lijkt alles inmijn hoofd zich te spannen kan lastig uit leggen maar moet echt plat
vorige keer had iemand room in de macroni gegooid werd er echt ziek van na een hap
suiker kan ik best veel van hebben erg jammer me een verkapte suikerverslaving

voedingssuplementen
dat zijn vaak multi vitamine die van kruidvat kauw tabletten a/z worden vaak aangeraden die slik ik dus ook dagelijk
verder slik ik vit d en staaltabletten
en word ik maandelijkelijk geinjecteerd met vit 12
door dat je maag en darmen omgelegt word is de opname verstoord uitvoedsel haal je nouwlijks meer iets dus je moet bij slikken en blijven controleren
bij mij is het erg lastig en ijzer d en b12 blijven gewoon aan de lage kant
ook nu ik dagelijks slik enz blijf ik tegen die ondergrens hikken
bij artsen is er niet veel over bekend dus ja je moet je best doen voor goede hulp
moet zeggen dat zeker de artsen die met gbp te maken hebben dat die beter op de hoogte zijn

weet je als iemand mij vraagt zou je het weer doen zeg ik ja ik heb geen spijt en ben blij dat ik die 63 kg kwijt ben (woog 165 kg )
maaar de gevolgen al die te korten ik bene r al bijna 2 jaar mee aan worstelen en t wil niet opschieten mede door de te korten behoorlijk verlaagde weerstand vanaf nov al af en aan ziek gaat soms weekje goed en dan weer pet
oke seizoen enz werkt niet mee veel zijn ziek maar als ik vit was geweest zou het vele male minder zijn geweest

ook heb ik een behoorlijk vetschort en ja das echt erg voel me er niet fij bij maar ja jaar stabiel en een bmi van 30 laat ik nou op 33 zitten en gewoon niet meer afvallen
hopenlijk kan ik van de zomer de energie vinden als die vits onder controle zijn dan kan ik meer sporten en dan misshcien weer wat kwijt raken

als mensen mij vragen zou je het aan raden? zeg ik denk er goed over na kijk naar je situatie hoeveel ben je te zwaar wat heb je allemaal al gedaan heb je het er voorover kan je er meer dan 100% achter staan ondanks de evt gevolgen (je kan net als deb erdoorheen fluiten maar kan ook minder )

en wil je niet is het je waard zwaar te blijven ga je het op een andere menier kunnen hoe ziet je toekomst eruit
in mijn geval zag ik mezefl binnen 5 jaar in een rolstoel of wellicht dood en dat was het mij niet waard wilde geen opgever zijn tegen over mijn kindjes wilde NU voor ze vechten dan over paar jaar dood zijn
ja het is zwaar maar je zult hoe dan ook de rest van je leven moeten knokken voor die klotige kilos maar dnek er niet te licht over
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Xsara  schreef op: 12-03-2013 18:34:01
ik heb de tussen oplossing.. een gastric sleeve, dat is het verkleinen van de maag maar niet het omleggen van de darmen. het is ook deficitief, de restmaag wordt er uitgehaald. je houdt een kleine banaan over dan..

de operatie viel me reuze mee, ik heb nog geen 2 dagen in het ziekenhuis gelegen.

het is 6 april een jaar geleden en ik ben bijna 50 kilo afgevallen. ik was bijna 140 en nu rond de 90. Ik voel me herboren.. voor mij is het goed zo, nou onder de 90 wil ik nog wel graag, ik heb geen vetschort maar ben wel week... haha .. ik had diabetes en een hoge bloeddruk, lever afwijking en nu heb ik niks meer.. gebruik geen medicijne of insuline meer.. ik beweeg vrijer en kan gewoon normaal eten..

ik beweeg erg intensief, 4 tot 5 keer per week.. doe veel lopend en op de fiets.
ik kan alles eten, heb geen dumping (omdat ik niets aan de darmen heb gehad) dus ook witbrood en vlees
ik kan per maaltijd 1.5 broodje op en warm eten is een flinke lepel groente, kleine aardappel en een klein stukje vlees. dan geen toetje meer.. tussendoor een appel of een biscuitje.. met een verjaardag een stukje taart en wat chipjes kan allemaal.. maar je moet wel blijven oppassen dus.. als je zou willen zou je dus ook de hele dag kunnen snaaien en dat gaat dan mis natuurlijk..

ik heb wel haartuitval gehad maar dat is bijgetrokken.
ik heb multivitamines gehad een 8 maanden maar ik kreeg er knallende hoofdpijn van en in overleg gebruik ik het nu niet meer, ik krijg extra bloed controle en het ziet er goed uit..

al met al ben ik super tevreden.. het viel mij allemaal erg mee.. nadelen heb ik niet ervaren al had ik er wel op gerekend.. misschien helpt dat. de strijd blijft wel, het is een hulpmiddel maar je moet bewegen en nog steeds opletten wat je in je mond stopt..

ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt... verdiep je eens in een mini gastric bypass of een gastric sleeve..
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Debby1977  schreef op: 12-03-2013 18:34:52
Ik heb de kauwvitamines van Davitamon compleet, die waren het beste volgens het ziekenhuis. Calciumtabletten heb ik ook en die kun je kauwen. Ik heb ook ijzertekort en slik daar tabletten voor. Mijn bloed is pas geprikt en mijn B12 is nog nooit zo goed geweest dus dat is gunstig. Ik val na bijna 1,5 jaar nog steeds af, weliswaar niet meer zoveel maar toch. Ik woog 163 en een beetje voor de operatie en zit nu net boven de 100.
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Moossie33  schreef op: 12-03-2013 19:04:28
3 jaar geleden stond ik er ook voor.
Via het NOK goedkeuring gekregen om in Mol geopereerd te worden.
Ik ging er volledig voor.
Tussen de goedkeuring en de operatie zelf heb ik erg zitten twijvelen. Kreeg veel angst.
Ook angstaanvallen.
Ik was te bang voor overlijden en andere comlicaties.
Ik heb de avond voor de operatie afgezegd. Ik was kapot van de angst.

Toen de angst weg was, wou ik de operatie eigenlijk nog steeds. Toen weer geprobeerd en het
lukte weer niet. weer afgezegd. ( wel iets eerder dit keer)

Daarna ben ik terecht gekomen bij de psych van bergen op zoom.
Ik wil de operatie wel, maar de angst overheerste. Ook bij de psych ging het niet weg.

Ondertussen zie ik in me omgeving veel gebeuren, diegene die de operatie hebben ondergaan
hebben allemaal vitamines tekort, en komen weer aan. Ook krijgen ze steeds meer eetlust en is het snoepen moeilijk te weerstaan.

Ik heb sinds het laatste gesprek bij de psych in boz besloten niet meer verder te gaan in het traject.
Dit is dus in totaal 2 jaar geleden en ik ben gelukkig wel wat afgevallen sindsdien. zo'n 12 kilo.
Mijnn bmi is nu 38.

Ik wil verder toch op eigen houtje verder.
Ik zie de vitamine tekort niet zitten, ik heb spierreuma en ik ben daar al vaak helemaal moe en kapot van.
Het blijft een strijd altijd, Probleem zit in je hoofd en niet in je maag... Het is een hulpmiddel. Maar je zult het zelf uiteindelijk moeten doen.

ik denk dat als je echt zo zwaar bent en ziek ervan bent, slaapappneu, suikerziekte, etc dat het dan echt je laatste redmiddel is.
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Debby1977  schreef op: 12-03-2013 19:08:24
Xsara, als je een snoepkont bent zoals de TO dan is een sleeve niet aan te raden aangezien die bijna niet ziek worden van suikers en dat is juist de clou van de bypass. De bypass wordt echt aangeraden bij mensen die veel snoepen. Die kennis van mij wilde geen bypass terwijl ze wel een echte snoeper is en bij de chirurg had ze aangegeven dat ze het van het eten had en niet van het snoepen, dat is dus jezelf voor de gek houden en in je laten snijden en dan gewoon op dezelfde voet verdergaan.
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Xsara  schreef op: 12-03-2013 20:30:16
ik ben ook een snoepkont maar omdat ik levenslang  medicijnen gebruik waar ik niet zonder kan en die na een gbp niet goed opgenomen konden worden zijn we tot een sleeve gekomen, beter iets dan niets.. en als je eenmaal zoveel bent afgevallen zoals ik nu dan is de verleiding wel groot maar dat verspeel je ook niet zomaar.. ik schrijf ook dat het voor mij ook echt een strijd is, maar dat blijft het altijd.. ook mensen met een gbp dumpen niet op alles, er zullen altijd dingen zijn die je wel kunt eten/drinken.. de knop zal toch om moeten, als je denkt dat je het zomaar wel even gaat redden met een gbp omdat toch niks meer kan dan is het misschien ook wel een hele tegenvaller en kan men alsnog de grenzen op gaan zoeken.. ik vind dat je alle opties moet bekijken, en omdat to niks weet is het verstandig om ook de andere operaties te bekijken..
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Anske  schreef op: 12-03-2013 21:23:55
Allemaal bedankt voor jullie ervaringen.
Ik ben ook een schijterd hoor, dat geef ik wel toe.
Aan de ene kant heb ik zoiets van het is het laatste middel en ik wil eerst zelf kijken of iets kan doen. Minder snoepen, meer fruit e.d.
Ik heb inderdaad af en toe het gevoel, ik moet zeggen HAD, van dat het wel makkelijk is om je te laten opereren. Ik ben daar in middels wel van terug gekomen na alles wat ik gelezen heb. Maar dat komt omdat ik alleenmaar hoor, ik ben zoveel afgevallen en ik zoveel.Vandaar dat ik ook de echte ervaringen vraag. en dat waar jij last van hebt Angelique,daar ben ik juist bang voor.
Ik weet natuurlijk ook wel dt je dit niet doet om er mooier van te worden. Maar ik kreeg het vandaag te horen en ik heb het idee dat het een beetje door mijn strot geduwd word. Ik weet niet meer wie het schreef hoor. Maar ik had ergens op internet juist gelezen dat het voor echte snoeperds ook niet  aangeraden word, en dan vooral voor de emotie-eters. En daar ben ik er 1 van. Juist om dat gezegd word, een operatie lost niets op, qua het psychise dan he. En daar zit ik dan ook wel mee hoor.
Pfoeh wat moeilijk.. 
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Debby1977  schreef op: 12-03-2013 21:28:57
Nee qua psyche misschien niet, maar als je een keer goed ziek bent geweest van het snoepen dan laat je het de volgende keer wel. Ik was ook een echte emotie eter, maar met die operatie is ook die knop omgegaan bij mij. Ik heb trouwens sinds de operatie geen hongergevoel meer, maar dat is ook bij iedereen verschillend.

Maar als ik hoor hoe je er tegenop ziet dan lijkt me deze operatie niks voor jou en denk ik dat je niet eens door de psychologische test komt.
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Angelique  schreef op: 12-03-2013 21:30:46
hier emotie eter en had/heb bing eating disorder
en juist dat is wel goed een sleeve niet maar gbp wel juist omdat je veel suiker enz niet kna verdragen je kan gewoon niet veel eten en als je ziek word van die chocola ofzo dan eet je echt wel brood want trek heb je wel gewoon
kijk het helpt gewoon wel maaaaaar psychische hulp kan ook zeker een uitkomst bieden ik heb zelf jaren therpie gehad maar dat begon om andere reden en daar viel de verslaving weer onder
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Kolibrie  schreef op: 12-03-2013 21:46:39
Ik kan ook best veel dingen gewoon eten... Chocolaatje, spekkie, snoepje, hagelslag op brood... Maar niet meer dan 1 of 2 anders gaat het wel echt mis... Ik ben dus van mening dat het wel helpt als je een echte snoepkont bent!
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Debby1977  schreef op: 12-03-2013 21:49:23
Ik deel die mening ook. 1 bonbon, hooguit 2 en dan is het wel klaar

Een echte dumping heb ik nog nooit gehad, wel eens dat ik wat misselijk werd, maar dat was voor mij dan een teken dat ik dat gewoon niet meer moet eten of drinken
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Angelique  schreef op: 12-03-2013 21:57:26
idd en een echtedumping is echt niet tof die heb ik 2 keer gehad dat ik echt niets kon niet staan niet zitten niet liggen niet bewegen van de pijn
een milde dumping dan moet ik gewoon 30/45 min plat op de bank ook als ik te veel op heb
en nee ook dat is niet leuk dus zeker buitenshuis let je echt wel op hoor
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Saskia1980  schreef op: 12-03-2013 21:59:57
Ik heb ook een GBP sinds 14 november 2012 voorheen een maagband. Ik ben een van de die niet snel afvalt ik ben nu 15,5 kilo kwijt in 4 maanden tijd maar moet zeggen ik was ook niet topzwaar woog 103 toen ik geopereerd werd. Had toen een bmi van 35.6 en nu 30.2. Ik heb af en toe een dumping, ik kan wel gewoon tegen melk en suikers alleen niet teveel. Ik was een ontzettende chocola verslaafde   en nu NIET meer.. ook is mijn hongergevoel minimaal en daardoor kom ik dus niet aan de 6-8 eet momenten per dag. Ik ben blij met mijn keuze mede doordat ik met mijn maagband 2,5 jaar ellende heb gehad, spugen, altijd pijn met eten en nu is dit zeg maar de hemel. Ik kan ook best nog veel eten maar stop bewust op tijd en met avondeten zet ik altijd een boterham bordje neer zodat ik ook niet meer kan eten. Ook met een operatie zal je er zelf achter moeten staan en kiezen voor gezonde dingen want ook dan werkt het niet. 
Verder heb ik vit D te kort en B12 waar ik injecties voor krijg nu 5 weken achter elkaar en dan weer bloed prikken. Ik slik multivitamines via de kliniek waar ik begeleid word. 

Succes met je keuze!! 
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Ladyb  schreef op: 16-03-2013 19:29:17
Ik lees zo jullie verhalen en begrijp eruit dat je dus zelfs weer aan kan komen naar een gpb ? En dat je maag gewoon weer kan groeien en je dus weer meer kan eten ?
Maar je kan je hele leven niet zonder extra multi-vitamine of zelfs B12 injecties ?

Ik vind dat het er uiteindelijk toch op neer komt dat je je levenstijl moet aanpassen om gewicht te verliezen en daar kan een gpb dus bij helpen maar dat je toch ook zelf de discipline moet gaan opbrengen om gezonder en minder te eten of je maag dat nu wel aankan of niet.

Ook lijkt het mij geen overbodige luxe om daarbij te sporten, ik begrijp uit jullie berichten niet of jullie dat ook doen.

Bij mijn kinderen op school zit een vrouw die echt 4x zo slank is geworden, echt ik geloof het nog steeds niet. Maar deze vrouw zie ik ook regelmatig in haar hardloopkleding op het schoolplein staan en ik weet dat je er veel bij sport.

Ik zelf ben zo'n 20 kg te zwaar, baal ik van maar wil ik dat dit minder wordt zal ik toch zelf de knop om moeten zetten en ik ben momenteel goed op weg, alhoewel ik teveel van snoepen hou, hihi.
 
Quote
RE: gbp/fvallen
Kim Mv J En B  schreef op: 17-03-2013 16:59:29
Hoi TO...

Ook ik heb een GBP gehad. Ik ben geopereerd in augusts 2011. En nu75 kilo kwijt.

De operatie zelf is me enorm meegevallen. Wel had ik het gevoel toen ik wakker werd door een vrachtwagen te zijn aangereden.. Van de morfinepomp werd ik hartstikke misselijk dus die heb ik laten verwijderen. Ik kreeg extra paracetamol toegedient via mijn infuus.

Het opnieuw leren eten viel me vreselijk tegen. Overal werd ik misselijk van. Of ging ik dumpen.. 
Regelmatig lag ik met pijn en ellende op de bank. Wat ik vandaag kon eten kon morgen maar heleaal fout vallen. 

Ik vond het eerste jaar idd heftig. Maar kwa afvallen ging het allemaal vanzelf.. MAAR eerlijk is eerlijk.. NU vnd ik het nog pittiger.. Mijn trek in lekkers en snoepjes is terug. En mijn "honger" gevoel ook.. Bij lange na niet hoe het was.. En nu ik ben bevallen 2,5 week geleden word het hongergevoel weer minder maar toch vind ik het pittg.

Zou ik deze operatie opnieuw laten doen?? JAZEKER....
Heb ik ooit spijt gehad?? NEE absoluut NIET..

Vind ik het jammer om minder te kunnen eten?? OP dagen als kerst enz ja absoluut.. En heb daar dan ook echt moeite mee.. In mijn hoofd ben ik nog steeds die vrouw die zoveel kon eten als ze wilde.. Mijn lijf wil echter anders..

Ik ben van maat 56 naar 42 gegaan en die lubberd nu om mijn kont..
Ja ik heb een buikschort en drilbenen en een flap onder mijn arm maar ik vind mezelf de mooiste vruw op aarde..

In het fotohoekje staat een topic van mij... Daarin staan foto's van voor de ok en vlak voor mijn zwangerschaptest...
Misschien leuk om er eens te kijken..

1 ding weet ik wel... Soms viel het me allemaal flink tegen... Maar meestal lukte het allemaal zonder al te veel ellende....
 
Quote
Navigatie


Reageren op gbp/fvallen
Naam
Bericht