Menu
 

Topic:

Ik heb het gevoel dat...

Ff Niet  schreef op: 10-03-2013 07:18:41
...... Ik niet oud wordt...

al sinds ik een klein meisje ben "weet" ik dat ik niet oud wordt. Dat is een gevoel dat ik heb, ik heb ook geen idee waar dat vandaan komt, maar het is er nu eenmaal.

ik vind het ook helemaal niet eng of zo, het is nu eenmaal zo. Als ik bejaarden mensen of zo zie, weet ik dat ik zo ver nooit zal komen.

er zijn een aantal dingen in mijn leven geweest die ik "aangevoeld" heb en die ook allemaal uitgekomen zijn. Zo voelde ik op een dag toen mijn oma net zoals elke maandagavond naar huis ging dat ik haar nooit meer zou zien, ik zie haar nog lopen door de deur met grijze jas en hoofddoek op. Idd, die nacht kreeg ze een herseninfarct en stierf ze.

mijn vader is na een lang ziekbed op jonge leeftijd overleden, ook zijn dood wist ik van te voren. Ik werd midden in de nacht wakker en wist dat het zover was, ben ik mijn auto gestapt erheen gereden en een half uur later stierf hij in mijn armen.

het is niet alleen een gevoel, ik WEET het gewoon... Maar ja... Wat is niet oud? Ik ben nu 34 en voor mijn gevoel tikt mijn klokje behoorlijk nu.
ik laat me er niet door beïnvloeden hoor, het is nu eenmaal zo. Ik heb ook het idee dat het niet plotseling zal zijn, maar dat er een ziekbed aan vooraf gaat, heb zelfs het gevoel dat ik weet waar ik aan ga overlijden. Nou ja gevoel... Ik WEET het gewoon. Eigenlijk heel bizar...

weet niet wat ik hiermee wil hier, maar ik moet het gewoon even kwijt. 

Zijn er mensen die dit herkennen?

(als er mensen zijn die me menen te herkennen, wil graag ano blijven, pb sturen mag uiteraard)
 
Quote
Navigatie
RE: Ik heb het gevoel dat...
Xsara  schreef op: 10-03-2013 07:28:39
ik herken het niet als zijnde dat ik niet oud zou worden maar wel van mensen om mij heen.. ik wist precies wanneer mijn dochter was overleden, in mij, dat was heel heftig.. ik voel ook als er iets is met mijn kinderen, zo ook gisteren, tand door de lip, hij was samen met mijn man weg, had het uitgesproken naar mijn dochter toe en ik voel als het niet goed gaat met mijn schoonvader. s middags zeg ik dat ik een raar gevoel heb over mijn schoonvader en s avonds gaat hij onderuit en de noodarts moet komen.. ik hoef ze dan ook niet te zien, het gevoel kan ook zijn als ik ze al een tijdje niet gezien heb.. zo heb ik dat gehad bij het overlijden van mijn oma, toen was ik 11, bij het overlijden van mijn opa, ik was toen ver in de 20. Ik doe er niks mee, het is zoals het is.. ik let er verder niet op, kan er natuurlijk ook niet veel mee.. alhoewel ik nu even in een moment zit waarbij ik wel een beslissing neem om niet meer uren te gaan werken voor iemand en over te gaan omdat ik het gevoel heb dat haar moeder gaat overlijden.. mensje is nog erg fit maar toch... dus eigenlijk hoe ik er wel rekeing mee..

wat zou je zlf willen met je gevoel??? een onderzoek in het ziekeknhuis zodat je dingen uit kunt sluiten of dat het weg gaat???
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Ff Niet  schreef op: 10-03-2013 07:33:13
Nee, een onderzoek in een zh heeft geen zin. het is nu eenmaal zo. Het is ook niet te voorkomen denk.

ben blij dat er iemand is die er wat van herkent haha!


 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Anno  schreef op: 10-03-2013 07:50:02
Ik herken jou gevoel van 'weten' enorm,ik wist dat wij na ons meisje nog 2 jongens kregen ik wist precies na ons flatje naar wat voor huis we gingen ik heb het ook als ik foto's zie zo wist ik waar wij gingen slagen voor onze trouwringen. En het minder leuke als klein meisje wist ik al dat mijn lieve mama niet oud ging worden dat rotgevoel heb ik altijd gehouden en toch hoop ik dat ik daarin zo mis zit,wel 4 weken geleden heeft ze diagnose borstkanker gekregen pfff. En zo heb ik nog wel met veel meer dingen met mijn gevoel geljjk gehad mijn man zegt dat ik een sterke intuitie heb..
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Xsara  schreef op: 10-03-2013 07:53:01
zo zie je maar weer, het is nog geen 8 uur en al 2 mensen die het herkennen... ook al is het deels..

als je denkt dat het niet te voorkomen is zou je dan met iemand die meer van intuitie ofzo afweet ervoor kan zorgen dat j er af kunt komen.. want het lijkt me van de andere kant ook niet prettig..
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Mafkees  schreef op: 10-03-2013 08:13:30
Dat herken ik deels ook wel.
Soms voel ik iets aan. Kan het gevoel dan niet uitleggen en meestal gebeurd er dan ook iets.

Als ik ineens zenuwachtig word ofzo, en een onbestemd gevoel bel ik nu ook wat mensen op en meestal is het gevoel dan juist.
Een keer zo'n raar gevoel gehad, kon het niet plaatsen, 'avonds belde ik met mijn moeder, bleek ze in de ochtend (toen ik dat voelde) onder een kast lag op haar werk, die was omgevallen!

Ik denk ook intuitie.

Het gevoel hoe verder met je leven enzo ken ik dan niet.

Lijkt me zwaar, maar belangrijk dat het je leven niet gaat overheersen ofzo.
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Nala  schreef op: 10-03-2013 08:30:17
Herken het niet van mijzelf, maar wel in die zin dat mijn man ook sterke gevoelens heeft, soms ook dromen.
Die dromen hebben we inmiddels aardig kunnen "ontcijferen" aangezien het niet de daadwerkelijke persoon is of personen zijn vaak zijn ze gezichtloos, maar hij kan ook dromen over gebeurtenissen buiten de familie en vrienden etc om, zo had hij een week voor de vliegtuigcrash hier in de buurt over de kennissen die daar vlakbij wonen en de nacht erna over een neer gestort vliegtuig op een veld.
Die week daarop werdt hij gebeld door die kennis dat er zo juist een vliegtuig in het weiland tegenover hun huis was neergekomen.

Zelf voel ik heel sterk de gevoelens van mensen om mij heen, voel wanneer het goed gaat maar ook wanneer het niet goed gaat, onze kleine meid heeft dat ook, echter loopt zij er weleens in vast in heftige emoties die zij voelt omdat ze het nog niet kan plaatsen.
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
3muppets  schreef op: 10-03-2013 09:27:16
Dat gevoel van niet oud zullen worden herken ik. Heb dat gevoel al heel lang.
En voel soms ook dingen aan. Dan weet ik dat iets gaat gebeuren en dat klopt dan meestal ook. Dat zijn gelukkig geen hele vervelende of nare dingen.

Heb ook wel eens een onbestemd gevoel, alsof er iets boven mn hoofd hangt. Kan er de vinger niet echt op leggen en vaak gebeurt er dan ook iets die dag.

Intuitie denk ik!


Maar het lijkt me best moeilijk om ernstige dingen ook aan te voelen, zoals jij dat hebt!
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Minou  schreef op: 10-03-2013 09:30:38

Petra..hier ook exact!

 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Minou  schreef op: 10-03-2013 09:33:06

Quote Ff niet:
Nee, een onderzoek in een zh heeft geen zin. het is nu eenmaal zo. Het is ook niet te voorkomen denk.

ben blij dat er iemand is die er wat van herkent haha!





Het WETEN is erg zwaar lieffie, nu is het idd de kunst hoe emee te leven. Weet niet of ik je "ken" heb het gevoel van wel.

 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
3muppets  schreef op: 10-03-2013 09:33:57
Oh, echt Minou?

Bijzonder!!
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
3muppets  schreef op: 10-03-2013 09:33:57
Oh, echt Minou?

Bijzonder!!
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Minou  schreef op: 10-03-2013 09:40:40
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Ff Niet  schreef op: 10-03-2013 10:00:42
ik voel regelmatig ook andete minder ingrijpende dingen aankomen idd. maar ik weet niet beter. als kind gebeurde het regelmatig dat ik buiten mezelf trad. beetje lastig uit te leggen. ik was er wel maar ook weer niet. het leek dan of ik aan het staren was maar ik kon mezelf niet hervatten om uit die staarmodus te komen zeg maar. heel apart.

dat heb ik nu niet meer.

zou kunnen dat je me herkent van hier minou
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Angelique  schreef op: 10-03-2013 10:49:14
ik ken het wel maar omgekeerd ik weet dat ik met mijn partner oud en gelukkig zal worden
al heb ik wel idee dat ik uiteindlijk als laatste over blijf
de rest van mijn ervaringen en verhalen ken je volgens mij wel dus hoef ik niet meer uit te leggen
begrijp je ieder geval goed ook het uittreden erg herkenbaar
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Naatje  schreef op: 10-03-2013 15:01:13
Ik herken het ook maar dan hetzelfde als angelique.

Ik weet dat ik heel oud word, en eerlijk vind ik dat heel beangstigend, waar andere misschien zouden zeggen dat dat een heel dankbaar gevoel zou moeten zijn.

Ik voel dus ook dat ik als laatste overblijf, en dat lijkt me echt verschrikkelijk eenzaam.

Heb trouwens goddank niet het gevoel dat ik mijn kinderen overleef.

lijkt me ook heel heftig als je voelt dat je niet oud word, maar kan me voorstellen dat als je 'weet' dat het ergens ook goed zo is.

Ik geloof trouwens ook dat ieders leeftijd kosmisch vaststaat, dus het zou mogelijk kunnen zijn dat mensen het aanvoelen.
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Angelique  schreef op: 10-03-2013 15:20:55
idd naatje dat denk ik ook
maar ben zelf ook iemand van er is al een padje voor je uitgestippeld en ja je kan afwijken maar komt er uiteindlijk ook weer op terug
denk dat sommige dingen voorbestemt zijn
en nee ik dnek niet dat ik mijn kinderen overleef maar blijf alls laatste over tav mijn partner
 
Quote
RE: Ik heb het gevoel dat...
Mama Van Drie  schreef op: 10-03-2013 15:30:22
Ik herken er niets van, heb dat zelf helemaal niet.
Maakt het je niet bang of eigenlijk verdrietig , te weten dat je niet oud wordt en misschien dus ok je kinderen niet als volwassenen meemaakt? Hoe vind je man/partner het dat je dit gevoel zo hebt?
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ik heb het gevoel dat...
Naam
Bericht