Menu
 

Topic:

nieuwe man, te snel of niet?

Ff Zo  schreef op: 05-03-2013 23:23:44
Als je man is overleden, je kinderen zijn de deur uit, je ontmoet een jaar na t overlijden een andere man waar je verliefd op wordt... is dat dan te snel vinden jullie?


beetje vreemde vraag misschien, maar kan t niet uitleggen ivm privacy
wat is snel? en is t te accepteren voor de kinderen al?
 
Quote
Navigatie
RE: nieuwe man, te snel of niet?
Lisje  schreef op: 06-03-2013 10:05:07
Je bent net verliefd en date af en toe of bedoel je dat je al samenwoonplannen etc. hebt, vind dat ook nogal een verschil.
 
Quote
RE: nieuwe man, te snel of niet?
C@th  schreef op: 06-03-2013 10:14:51
nee, mijn nichtje overleed en binnen een jaar had haar vriend/verloofde een nieuwe liefde en 2 jaar later werd hij ook nog vader. de vriend/verloofde van mijn nichtje heeft nog steeds contact met mijn oom en tante en zijn dochter wordt beschouwd als kleindochter..
 
Quote
RE: nieuwe man, te snel of niet?
Belske  schreef op: 06-03-2013 11:01:38
Negen maanden na het overlijden van mijn vader had mijn moeder alweer een relatie met een andere man. Voor ons, mijn broer en ik was dat niet makkelijk om te verwerken, maar we wisten allebei dat het OF dat was OF geen moeder meer... Ze kon de eenzaamheid niet aan, miste onze vader ontzettend hard en was onder bedekte termen al komen vertellen dat ze niet meer wilde leven, ze wilde van mij toen weten of ik voor mijn jongere broer (ik was toen 29, hij 15) zou zorgen in dat geval... Dus, hoewel we de man niet mochten en niet begrepen wat onze moeder erin zag, accepteerden we het. Maar de omgeving was ongemeen hard in hun oordeel. In India was er een tijd dat weduwen mee op de brandstapel gingen, wel... in onze omgeving gebeurde dat OOK, maar dan op sociaal vlak. Lekker oordelen over een ander, zijn we toch zo goed in...
 
Quote
RE: nieuwe man, te snel of niet?
Cassandra  schreef op: 06-03-2013 11:06:09
Ik denk dat iedere nabestaande dat voor zichzelf mag en kan beslissen, zelf mag beslissen vanaf wanneer er weer ruimte is voor nieuwe liefde. En ik denk dat ieder die een ander nieuw gevonden liefde ontzegt, juist nadat er ook verdriet is geweest, ieder die zijn medemens liefde en geluk ontkent eens hard bij zichzelf moet nadenken wat voor mens hij/zij zelf eigenlijk is. Leven en laten leven en elkaar niet zo beoordelen naar de eigen maatstaven. Mensen moeten elkaar geluk en liefde gunnen en niet zeggen: je mag pas weer gelukkig worden als ik dat goed vind. Dat is gewoon egoistisch....

 
Quote
Navigatie


Reageren op nieuwe man, te snel of niet?
Naam
Bericht