Menu
 

Topic:

Limburgs zoervleisj

Jacq39  schreef op: 01-03-2013 20:23:00
Alles in huis om dit eens te maken, maar klopt het dat ik een marinade moet maken van een halve liter water en halve liter azijn en dan kruidnagelen,laurier???

Echt zoveel vocht?

Wie weet raad ga het zo voorbereiden vind het alleen zoveel een halve liter van het 1 en van het ander....
 
Quote
Navigatie
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 02-03-2013 16:58:20
En de kruidnagelen en laurier meebakken met het vlees?
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 02-03-2013 17:13:04
Vlees aanbraden met uien ( uien heb ik al bij de marinade erbij)

Vocht terug en laten sudderen tot het goed gaar is, dan stroop, ontbijtkoek erbij en binden

Altijd met friet en sla, flinke kwak mayo. Heeeeeerlijk
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 02-03-2013 17:14:49
Ow laurier en kruidnagel haal ik er pas uit als we gaan eten, mijn man houdt niet van veel azijn, dus hier altijd wat meer stroop
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 02-03-2013 17:16:46
Thanks Spatje, ik heb het opstaan!!! Ben benieuwd....
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 02-03-2013 17:19:52
Smakelijk, als het te zuur is dan wat meer stroop of wat suiker erbij
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Alice  schreef op: 02-03-2013 18:16:07
Eerst proeven, dan zeuren Sis 
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Alice  schreef op: 02-03-2013 18:23:06
Zuurvlees is niet logisch, het is lekker! 
Het is zoetzuur trouwens. Ga het nou maar gewoon een keer proeven. Het is zeker niet hetzelfde als stoofvlees, hoewel dat ook lekker is. 
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 02-03-2013 18:57:02
Het vlees wordt zolang in azijn gezet omdat de azijn het vlees zacht en nog malser maakt
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 02-03-2013 19:33:03
Spatje hoeveel Stroop erbij? Heb 800 gram vlees, of is dat per smaak verschillend?
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 02-03-2013 19:43:27
Zo het is nu al lekker alleen nog een beetje zuur, nog wat meer stroop erbij. Maar nu weet ik hoe je vlees heeeeeel mals krijgt, bij hachee of stoofvlees altijd een scheut citroen/wijn of iets maar hoe zuurder hoe malser en dat hef je op door er stroop bij te doen!!!

Vlees valt echt uit elkaar echt super!!!!!
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 02-03-2013 19:44:13
Per smaak verschillend, ik doe meestal 2 flinke eetlepels op 500 gram, soms zelfs iets meer hahaha
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 02-03-2013 19:51:45
Klopt, hier wat meer eetlepels maar goed had ook 500 ml azijn dus voordat je dat gezoet hebt!!! Smullen zometeen!!! Thanks
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 02-03-2013 19:54:41
Goed proeven, dan weet je precies of je de volgende keer minder azijn moet gebruiken
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Jacq39  schreef op: 13-03-2013 21:15:41
Het was goddelijk, bedankt voor alle tips echt een aanrader!!!!
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Moniquemvjent  schreef op: 14-03-2013 08:19:01
WIe wil mij het recept geven van zoervleisj, ik heb er ontzettend veel zin in, maar geen recept. Ik wil het dit weekend gaan maken.
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 14-03-2013 09:54:02

Quote Moniquemvjent:
WIe wil mij het recept geven van zoervleisj, ik heb er ontzettend veel zin in, maar geen recept. Ik wil het dit weekend gaan maken.



jij als limburger??
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Moniquemvjent  schreef op: 14-03-2013 11:20:05
Ja erg he , kan er niks aan doen. Heb het nog nooit zelf gemaakt, mijn moeder wel en dan was het altijd smikkelen als het voor mijn neus stond, maar ik wil het nu wel weer eens zelf maken.
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 14-03-2013 11:24:50
ik pb je wel straks, nu ff fee halen
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Caithy  schreef op: 14-03-2013 11:31:31
Sis: Je kan ook gewoon wat spek toevoegen, dan wordt je vlees ook lekker zacht! (maar goed ik ben geen limburger....)
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 14-03-2013 13:27:24
het gaat niet alleen om het zacht maken van het vlees , maarde azijn is ook voor de smaak, spek is not done in zuurvlees

ik ga het dit weekend ook weer maken , zooooooo lekker
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Moniquemvjent  schreef op: 14-03-2013 15:55:20

Quote spatje:
ik pb je wel straks, nu ff fee halen



Gezien en thx...ik weet al wat dit weekend op het menu staat 
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Angelique  schreef op: 14-03-2013 16:09:49
nou ga t van de weke ook weer ff maken krijg er zin in door jullie
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Myself  schreef op: 14-03-2013 16:14:41
Spatje, wil je mij het recept ook eens pben? Ben erg benieuwd na dit gerecht inmiddels door alle topics hierover, wil het binnenkort ook eens uitproberen.
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Gewoon Ik  schreef op: 14-03-2013 16:16:23
Ik ben ook wel heel erg benieuwd naar het recept
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 14-03-2013 16:22:50
Zit nu op foon, stuur het straks door
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Inky69  schreef op: 14-03-2013 16:23:41
Ik wil het recept ook!!!!

Eet je dit alleen in de winter of het hele jaar door?
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 14-03-2013 16:37:46
Hele jaar door , wordt gegeten op friet met mayo en sla

Ik maak het zondag, zal er een foto van maken
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Inky69  schreef op: 15-03-2013 22:39:38
SPATJE!!!!!!! Waar blijft het recept!!!!!!
 
Quote
RE: Limburgs zoervleisj
Spatje  schreef op: 16-03-2013 07:58:44
ohhhh sorry helemaal vergeten komt er nu aan
 
Quote
Navigatie


Reageren op Limburgs zoervleisj
Naam
Bericht