Menu
 

Topic:

ik weet niet wat ik moet doen...

Debbel79  schreef op: 01-03-2013 11:36:41
ik heb nog een paar maanden de tijd, maar ik weet op dit moment echt niet wat ik moet doen..


fiene is 17 januari 5 jaar geworden.
vorig jaar is zij direct na de kerstvakantie gestart in groep 1. dus van januarie tot augustus heeft ze in groep 1 gezeten, wat gezien werd als soort van 0 groepje.
dat klasje is gestart met 6 kinderen en later kwamen er meer bij.
na de zomervakantie is ze dus doorgestroomd naar groep 1 (combi1/2) alle 6 de kindjes zijn meegestroomd, maar 2 ervan zijn vóór 1 januari jarig, en die zitten dus aan de andere kant van de leeftijdsgrens en die zijn dus doorgestroomd naar groep 2 van datzelfde combiklasje. (dus dezelfde strartdag in groep 1 gehad, qua leeftijd 3 weken ouder, en de grens ligt op 1 januari, maar wel een klas hoger nu)

op zich allemaal heel logisch en prima, maar nu schijnt fiene in de klas erg ver voor te zijn. sinds een paar weken is ze doorgestroomd naar groep 2. is wel dezelfde klas, alleen doet ze wat meer andere werkjes en gaat ze nu ook vrijdagochtend naar school.

dit vind ik ook nog wel prima, maar nu willen de juffen dat ze na de zomervakantie doorstroomd naar groep 3!
en dan gaan bij mij de alarmbellen al rinkelen.
fiene is namelijk nog zo'n knuffelfrutje. kruipt elke dag lekker bij de juf op schoot, is echt nog lekker aan het spelen in de speelhoek met de poppen. knutselt en kleurt ontzettend graag. vaak smorgens bij het wegbrengen hangt ze nog aan mijn been te hangen dat ik niet weg mag. dus ik heb eigenlijk zoiets van, laat ze nog lekker even kleuteren met de rest van de klas mee. (van haar hele klas zijn er maar 3 kindjes die van vóór 1 januari zijn en dus naar gr3 gaan)

dus ik was er al wel uit, gewoon groep 2, zoals het eigenlijk ook de bedoeling was na aankomende  zomdervakantie.

maar nu hebben we afgelopen week oudergesprekken gehad, en zeggen ze ons dat als we fiene niet door laten gaan naar gr 3 we haar echt tekort zouden doen, en ze wrs in de problemen zal komen in grope 2 ivm verveling.

het schijnt zo te zijn dat zodra ik smorgens weg ben, fiene de sterktste schakel van de klas is. ze schijnt op een heel ander niveau te liggen dan haar klasgenootjes. ze ligt enorm goed in de groep, (wordt ook gek van de kinderfeestjes) en ze schijnt emotioneel enorm sterkt te zijn.

ze hebben wat testen en toetsen gedaan. niveau groep 2, en daar liggen haar scores heel ver boven het gemiddelde. terwijl ze thuis nog geen letter (op de f van fiene na) kan lezen!

ik snap er werkelijk geen drol van. op school schijnt fiene een totaal ander kind te zijn dan thuis.
de verhalen van thuis, het hangen en piepen, en zeuren en jengelen kennen de juffen totaal niet bij haar. ze waren uiterst verbaasd over sommige dingen hoe ze thuis is.

wat moet ik nou? alles in mijn schreeuwt  groep 2! maar de juffen waarschuwen me echt dat dat geen goede keuze zou zijn.

(ook gezien nora, die had hetzelfde, en bleek hoogbegaafd te zijn, maar die was thuis net zo pienter als op school, dus dat was en is een ander verhaal, nora las op fiene's leeftijd al de tekst op een pak melk bijvoorbeeld) en dat kan fiene echt nog niet.


wat is jullie advies?? ik weet het echt niet meer... ben zooo bang dat ze in groep 3 ondergesneeuwd raakt en er veel te hard aan moet trekken.... mijn hart breekt als ik dat snuitje avhter zo'n bureautje zie zitten...

wat is wijsheid...??
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: ik weet niet wat ik moet doen...
Jolanda1974  schreef op: 03-03-2013 20:56:15
Goed zo lieverd  het komt goed met f.iene! Dat weet ik zeker! 
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op ik weet niet wat ik moet doen...
Naam
Bericht