Menu
 

Topic:

ik heb het gedaan.

Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 28-02-2013 09:06:09
Eerste stap gezet, voor een cluster 2 indicatie.

Stan zit met veel plezier op een sbo. Tijdens het 10 min gesprek kwam duidelijk naar voren wat zijn probleem is. Zij hebben hier weinig ervaring mee maar zijn zeer gemotiveerd. Goed om te horen maar mijn zoon heeft zo'n communicatie probleem. Dat ik eigenlijk de meest ideale leer omgeving wil.
Het was aankijken en kijken voor een rugzakje. Dit moest eerst overlegd worden met ib 'er. Levi zit natuurlijk ook op een cluster 2 school, waar wij zeer tevreden over zijn. Ik dacht altijd dat je hiervoor een gemiddeld intelligentie niveau moest hebben. En stan met een IQ van 79 te laag zou zitten.
Ik ga het gewoon proberen. Nee heb ik en ja kan ik krijgen.

Bij Levi was zijn logopedisch onderzoek en IQ test voldoende. Onderwijsrapport was niet nodig.en had binnen 2 weken akkoord. Deze testen zijn van stan ook bekend...

Ik heb altijd al getwijfeld.

Maandag word ik terug gebeld. Ik weet van Levi dat je gewoon zelf initiatiefmoet nemen. En het vaak voor derden onduidelijk is wat de normen zijn.

Ik ben natuurlijk ook een tikkeltje eigenwijs.
 
Quote
Navigatie
RE: ik heb het gedaan.
Myself  schreef op: 28-02-2013 10:17:16
Ik ben zelf niet thuis in 'dit wereldje' maar wil je veel succes wensen met alle stappen die je moet nemen.
Je zal inderdaad veel zelf moeten ondernemen, aankaarten ed, dat hoor ik tenminste van mijn vriendin.
Afwachten is niet de beste houding, maar zoals je hier overkomt, denk ik dat dat wel goed komt met jou, vind je assertief genoeg om dingen te regelen.
 
Quote
RE: ik heb het gedaan.
Bepje  schreef op: 28-02-2013 10:20:33
Gelijk heb je, niet geschoten is altijd mis toch ? Succes gewenst.
 
Quote
RE: ik heb het gedaan.
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 28-02-2013 10:49:34
Tot nu toe zijn alle aanvragen positief en simpel geweest. Maar ik ken ook veel andere situaties.Ik heb echt geluk gehad.

Ik hou niet van afwachten. Onze tweede zoon mag straks weer terug naar normaal onderwijs. Ik weet zeker wanneer wij naar de basisschool hadden geluisterd, dat hij nooit zoveel had bereikt.

Ik hoor dat mijn zoon leerbaar zijn, hij is gedreven en een fijn kindje in de klas. Hij is totaal onverstaanbaar  en dat remt hem in zijn ontwikkeling.

Wij hebben een fijne logopediste. Ook zij deelt onze mening, dat het de meest ideale plaats is. Indicatie is tegenwoordig zo zwaar. Dat het afwachten is.  En zijn IQ is ook aan de lage kant.
Bij mijn andere zoon was het veel duidelijker.

Maar inderdaad proberen kan altijd. En dan vraag ik het mezelf ook nooit meer af.
 
Quote
RE: ik heb het gedaan.
Visiroda  schreef op: 28-02-2013 14:19:08
Hier in het midden van het land moet je een iq hebben van minimaal 70 voor cluster 2 onderwijs.
Succes! Mooi dat je het zelf oppakt, volgens mij kan je alles maar beter zsm. geregeld hebben met het oog op het passend onderwijs in 2014!

Groet
 
Quote
RE: ik heb het gedaan.
Een Mama  schreef op: 28-02-2013 14:54:08
Spannend! Waarvoor word je terug gebeld? Moet je de aanvraag niet schriftelijk doen?

ik zit er ook over te twijfelen, maar dan voor cluster 4 ( leo kanner school voor autisme) mijn zoontje zit nu ook op sbo, maar er zitten daar vooral kinderen met laag iq en leerproblemen, en daar heeft hij juist geen problemen mee. Hij gaat nu waarschijnlijk als vroege leerling naar groep 3. Maar de sbo zit hier 5 min vandaan en de leo kanner school denk ik zo een 45 min en zal hij met taxi-vervoer moeten. Op de sbo willen ze nu eerst 'groep 3' proberen..


 
Quote
RE: ik heb het gedaan.
Liva  schreef op: 28-02-2013 16:29:24
Spannend Deborah. Ik dacht minimaal 80... dus dan zou het erom spannen. Weet natuurlijk niet hoe nu de testen afgenomen zijn, maar je zult van Levi weten dat ze kindjes met ESM anders testen. Mocht er een afwijzing komen obv het IQ dat nu bekend is, kun je hem uiteraard opnieuw laten testen, wie weet... is hij net genoeg gegroeid.

Wat mooi trouwens dat hij zo leerbaar is! Hoop echt voor je dat ook Stan naar cluster 2 onderwijs mag!

Hoe doet Levi het nu eigenlijk?
 
Quote
Navigatie


Reageren op ik heb het gedaan.
Naam
Bericht