Menu
 

Topic:

Erfenis en dan?

Even Zo  schreef op: 26-02-2013 10:57:23
Mijn schoonvader is in het buitenland overleden en er is recht op een erfenis samen met zijn huidige vrouw. Zij heeft dit ter plekke bij een soort notaris neergelegd en hier hebben we ook het eea moeten regelen. Maar hoe gaat de afwikkeling in zijn werk? De erfgenamen kunnen ter plekke de erfenis afhandelen oftewel mijn man en broer moet naar het land waar schoonvader heeft gewoond. De notaris daar kan iemand aanwijzen die hun belangen behartigd, kunnen ze dus gewoon hier blijven en hoeven ze niet daarheen te vliegen (brengt ook weer kosten met zich mee).

Wie heeft hier ervaring mee? Kun je ook een nederlandse tussenpersoon aanwijzen (notaris?). Of moeten we erop vertrouwen dat de Notaris daar een betrouwbaar iemand inhuurt.

Wat is wijsheid, als het daar geregeld wordt is er geen zicht op en moet je maar hopen dat alles eerlijk wordt afgehandeld. Natuurlijk wordt er op toegezien door de autoriteiten daar maar toch.

Wie heeft dit wel eens bij de hand gehad en hoe regel je dit allemaal?

Alvast bedankt.
 
Quote
Navigatie
RE: Erfenis en dan?
Lonneke  schreef op: 26-02-2013 11:15:13
Gewoon even hier een notaris bellen die weet dat allemaal
 
Quote
RE: Erfenis en dan?
Even Zo  schreef op: 26-02-2013 11:28:15
Lonneke, dat hadden we zelf ook wel bedacht Maar wilde eerst even uitvogelen wat onze opties zijn en wie weet heeft er iemand hier ervaring mee......
 
Quote
RE: Erfenis en dan?
Ikke  schreef op: 26-02-2013 11:29:21
Ik denk dat het er ook aan ligt of er een testament is. Is er een testament dan lijkt me de afwikkeling een stuk gemakkelijker, daar heeft de notaris zich aan te houden.
 
Quote
RE: Erfenis en dan?
Ano  schreef op: 26-02-2013 11:31:41
is het ook niet afhankelijk van het land?
 
Quote
RE: Erfenis en dan?
Ffzo  schreef op: 26-02-2013 11:36:04

Het hangt er ook helemaal van af of het onder Nederlands recht valt, wellicht wordt er in dat land wel hele andere regels gehanteerd. Is er een testament ? Zonder dit te weten kom je niet veel verder.

Op zich zijn alle mensen die belast zijn met het afhandelen van notariele stukken beeidigd en mag je ervan uitgaan dat dit zorgvuldig gebeurt. (tenzij het een heel corrupt land is). ffzo

 
Quote
RE: Erfenis en dan?
Radijsje  schreef op: 26-02-2013 12:43:24
als het goed kan het allemaal verstuurd worden, zodat je alles per volmacht regelt (volmacht aan het notariskantoor) zodat je niet naar het land heen hoeft!
 
Quote
RE: Erfenis en dan?
Slabbertje  schreef op: 26-02-2013 15:12:15
als je schoonvader zelf een testament had dan neemt deze notaris contact op met de erfgename, je kunt hem dan opdracht geven om jouw deel af te handelen, daar moet je dan wel voor betalen.

ik weet alleen niet of je iets van extra belastingen moet betalen omdat het in buitenland is, ik zou toch even bij een notaris in nl informeren
 
Quote
RE: Erfenis en dan?
Even Zo  schreef op: 26-02-2013 16:14:24
Klopt slabbertje we kunnen de Notaris daar inhuren vroeg me alleen af of het dan betrouwbaar is, geen idee wat een notaris in Nederland ervoor vraagt. We gaan van de week even bellen met een notaris in nederland, bedankt allemaal!
 
Quote
RE: Erfenis en dan?
Mam Van Twee  schreef op: 26-02-2013 16:23:23
Let ook even op de belastingregels - successierecht heet dat - rond erfenissen.

Het kan zijn dat de belastingregels in het buitenland anders zijn en als dat land een verdragsafspraak met Nederland heeft, dat direct in dat land met de belastingdienst daar wordt afgehandeld.

Gebeurd dat niet dan kan het zijn dat je het geerfde bedrag hier moet aangeven bij de belasting en dat je er hier successierecht over moet betalen.

Dus goed uitzoeken voordat je keuzes maakt. Je weet tenslotte niet of die notaris in het buitenland verstand heeft van de belastingafspraken met Nederland.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Erfenis en dan?
Naam
Bericht