Menu
 

Topic:

kinderslaapkamer op zolder

Dikkertje-dap  schreef op: 25-02-2013 11:24:35
Ik zit zooo in dubio, en mijn man volgt mij (heeft hij een andere keus )
We zijn nu 24 weken zwanger van ons derde kindje en hebben 3 slaapkamers op de middenverdieping en 1 op zolder (is echt een slaamkamer met vervarming, deur tussen de voorzolder met wasmschine en velux dakraam.

Even de situatie zoals die nu is: Zoontje van 2 slaapt op kleinste slaapkamer, dochter van 6 op grootste slaapkamer, en wij liggen op de laatste slaapkamer (ruimte die daar is een beetje tussen de grote en de kleine in)

Nu komt ons derde kindje erbij en we weten zowiezo zeker dat hij eerst een tijd bij ons op de kamer zal slapen met een co-sleeper. Maar nu, een kast en commode past op onze slaapkamer niet, de commode en cosleeper zou met passen en meten en buik inhouden wel lukken. Dan zou de baby kast met ons zoontje kunnen delen, in zijn kast is nog genoeg ruimte. maar praktisch is het al met al niet.

Toen dachten we erover dat wij naar zolder zouden gaan met onze slaapkamer,  dan zou de baby onze kamer krijgen (is in eerste instantie dus alleen voor commode en kast )maarja dan heb je alle kinderen beneden slapen en ons zoontje van 2 is nog heeeel vaak wakker s nachts door ernstige reflux, ook niet echt ene optie dus.
 Zoontje naar zolder kan echt niet omdat hij ook een prikkelverwerkingstoornis heeft dus zijn kamer blijft zowiezo zijn kamer, hij begint het ein-de-lijk te zien als zijn kamer, en daar is het hele gezin bijgebaat

Nu zitten we in dubio of we van een kind van 6 mogen vragen of we haar kamer mogen "inpikken" als babykamer, en zij dus naar zolder zou verhuizen, ik vind t zo zielig, zij was er eerst... En het is daar natuurlijk veel warmer van de zomer, is dat niet heel zielig??

Maar anders weten we ook niet waar de spullen te laten dus dubiooooo!!!
 
Quote
Navigatie
RE: kinderslaapkamer op zolder
Dikkertje-dap  schreef op: 25-02-2013 11:25:26
Sorry voor de spelfouten
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Ikke  schreef op: 25-02-2013 11:26:09
Ik vind dat niet zielig hoor, wie weet vindt ze het superleuk om een nieuwe kamer te krijgen. De meeste kinderen vinden het stoer om op een zolder te slapen. Stel het eens voor zou ik zeggen
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Boudina  schreef op: 25-02-2013 11:30:38
wij hebben ook doorgeschoven.. de oudste is naar zolder gegaan, de middelste naar haar kamer en de jongste op het over gebleven kamertje.. zo konden we ook mooi de kamers op knappen omdat er steeds een kamer leeg was
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Caithy  schreef op: 25-02-2013 11:31:05
Hoi,

Hier precies hetzelfde (al is onze zolder nog niet klaar) en ik ben bijna 7 wkn zwanger! Ik heb gewoon aan mijn dochter gevraagd of zij boven wilde spelen (grotere kamer etc) nou dat hoefde ik niet een tweede keer te zeggen en we gaan samen de slaapkamer inrichten etc! Wordt gewoon gezellig en leuk!
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Angelique  schreef op: 25-02-2013 11:31:11
kind van 6 zou dat super stoer vinden denk ik wat leuke nieuwe dingen zelf behang enz uitkiezen denk dat ze super vind


wij hebben gekozen om zelf boven te slapen hebben op eerste alleen 2 slaapkamers
jayden was nog druk bezig zinderlijk te worden dus de beide jongens slapen op de eerste
wij op zolder
en ja ryan slaapt ook nog wel is bij ons en is ook snachs nog wel is aan spoken en ja das niet altijd even hanidg maar joh een deur verder of ff snel de trap af maakt ook niet zo heel erg veel uit
we hebben babyfoon met camera dus ryan zien we sowieso goed

enige nadeel van zelf boven slapen is angst als er brand is moet je langs de jongens dus niet zo erg maar als er inbrekers ofzo zijn dan zijn ze eerst bij de jongens
maar goe ben nog steeds blij met deze keus
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Corine  schreef op: 25-02-2013 11:32:53
Hier zo het er aan liggen hoe we het brengen
Zeg; baby moet p jou kamer, jij naar zolder-> foute boel
Zeg; jij krijgt een nieuwe kamer, je mag helpen behang uitzoeken enz, mag de baby dan straks op jou oude kamer-> grote kans van slagen haha
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Dikkertje-dap  schreef op: 25-02-2013 11:36:13
Ik heb het al eens voorgesteld, en ze had er diep over nagedacht en ik mocht kiezen we wonen hier pas 2 jaar dus haar slaapkamer is helemaal naar haar wensen ingericht (groene muren..) en een natuurkamer, ze vond het goed als we die dan boven precies zo zouden maken, tja..dat kan..maar was niet echt overtuigd dat ze zich niet weggeschoven zou voelen. ze laat de keus dus aan ons zolang we het maar net zo groen maken haha.. Maar dat vind ik dus best wat om te beslissen voor een kind, een eigen plekje is zo belangrijk..
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Mama Van Drie  schreef op: 25-02-2013 11:40:11
Nou...ik zou er niet moeilijk over doen hoor, een trauma zal ze er echt niet aan overhouden.
Als ze zegt dat jullie mogen beslissen san zou ik haar dus naar zolder doen, zij is de oudste en ze is er later ( en dat komt al heel snel) vast maar wat blij mee.

Hier slapen onze jongens op zolder, ieder een eigen kamer daar, ze konden alleen kiezen welke kamer op zolder maar niet of ze op de 1e verdieping of op zolder konden slapen.

Toen mijn jongste geboren moest worden woonden we in een ander huis en moest er een kamer gemaakt worden nog op zolder, daar is toen mijn oudste ook naar toe gegaan, vaak is het zo dat de oudste naar zolder gaat.

 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Pacific  schreef op: 25-02-2013 11:42:11
Hie rhebben we hetzelfde, ons zoontje is nu 6 mnd en slaapt bij osn op de kamer maar zo langzaam wordt het wel tijd dat hij een eigen kamertje krijgt.  Wij hebben de grootste kamer mn zoon van 8 de middelste kamer en mn oudste van 10 de kleinste(niet echt klein hoor. Mn zoon van 8 blijft in iedergeval op zn eigen kamer(ivm autisme), maar wij wilde dus ook dat onze oudste naar zolder zou gaan en de baby op zijn kamer. Maar dat wilde hij gewoon echt niet, ook niet omdat het dan stoer zou zijn, alles zelf uitzoeken enz. Dus ja dan zou ik het zielig vinden als een kind niet wil, maar stel het aan haar voro misschien vind ze het wel leuk, en laat haar voorlopig nog aan het idee wennen.


Wij gaan het nu dus zo doen dat mn zoon onze kamer krijgt de baby op zijn kamer en wij naar zolder. Hij wilde namelijk wel onze kamer maar niet naar zolder.
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
C.  schreef op: 25-02-2013 11:44:58
Wij hebben er voor gekozen zelf op zolder te gaan slapen, ik ben een behoorlijke doemdenker en zat heel erg in mijn mag dat als er bv brand zou zijn ik voor 1 kind naar boven zou moeten rennen. Nu rennen we me zn 2-en naar benenden en schreeuwen er 2 wakker om te komen en kan de ander grijpen en zo allemaal naar beneden.

Inbrekers heb ik ook over nageacht maar daar ben ik minder bang voor deze laten kinderen wel met rust denk ik dan..
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Mafkees  schreef op: 25-02-2013 12:02:32
Inderdaad...leuk en gezellig brengen!
Hoe leuk is dat? grote zus worden en op zolder mogen slapen!
stoer hoor!

ik zou persoonlijk zelf nooit op zolder durven slapen, dat is mij te ver bij de kinderen vandaan.
ik ben gedeeltelijk doof, dus zou het niet goed kunnen horen en het idee...

maar dit is strakke oplossing TO!
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Moossie33  schreef op: 25-02-2013 12:09:12
Waarom zielig?
Ik bedoel in de winter kun je overdag verwarming aan doen, met slapen extra denken/kruikje
En in de zomer zet je er een fan neer overdag of een airco..

Mijn dochter slaap ook boven en is trots op haar grootste kamer. ( ze was 7 toen ze naar boven ging)
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Katootje  schreef op: 25-02-2013 12:15:06
Toevallig hadden wij het er gister over met onze jongste van 5,5. Zijn kamer is net gepimpt alleen viel het hem tegen dat zijn kamer niet ineens veel groter geworden was. Toen zei mijn man, als je straks groter bent mag je wel op zolder slapen daar is het kamertje groter. Maar dat wou hij beslist niet! 

Laatst hadden we het er ook met onze oudste over (8jr ), zijn kamer wordt straks ook gepimpt en dan zou hij een tijdje op zijn bed op zolder kunnen slapen. Maar ook hij wil dat beslist niet en ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook niet fijn zou vinden. Ik ben dan altijd bang dat ik ze niet hoor als ze wakker worden en het beangstigd mij een beetje zeg maar.
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Femke  schreef op: 25-02-2013 13:35:23
Wij zijn zelf op zolder gaan slapen, vind ik veel rustiger, voor de baby ook, hoef je niet bang te zijn dat hij je zoontje van 2 wakker maakt..Zelf kun je ook veel beter tegen de warmte en over een paar jaar is het ook alleen maar lekker. Zou nu dus gewoon blijven zitten zoals je zit. Lekker alles op 1 etage. Toen de jongste snachts goed doorsliep, zindelijk was zijn we de zolder gaan opknappen en daar gaan slapen..vind het ideaal...ook geen vriendjes en neefjes/nichtjes meer die op onze kamer lopen te klieren. In het weekend kun je lekker omstebeurt uitslapen zonder dat je elke keer wakker wordt van de kids beneden..Oja ik wordt van alles wakker..hoor ze prima, onze deur staat gewoon open op zolder en hoor hun meteen. 
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Anmv3  schreef op: 25-02-2013 13:38:32
Bij ons ging de oudste ook naar zolder toen de jongste onderweg was. 
Ze kreeg daar een kamer die 2 keer zo groot is en heeft helpen met uitkiezen van alle
kleuren etc.
Ik vind het een logische keuze, zeker als je de ruimte op zolder overhebt.
Zo doet praktisch iedereen het toch die meerdere kindjes heeft ?
Ik zou het wel ruim van te voren voor elkaar maken zodat ook echt alles af is en ze echt
even heeft kunnen wennen !
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 25-02-2013 13:39:32
Jarno verhuisd dalijk naar de zolder, Ilse blijft op haar eigen kamertje en de baby krijgt de kleinste kamer, die waar Jarno nu in slaapt..

Ik wilde niet boven omdat ik de kinderen dan niet goed genoeg hoor, en het idee dat als er ingebroken wordt ze eerder bij mijn kinderen zijn dan bij mij ik ook niet prettig vindt...

Wij hebben de hr ketel op zolder dus mijn voorwaarde was wel dat er op zolder een koolmonoxide meter komt...Anders had niemand er mogen slapen!
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Mvi  schreef op: 25-02-2013 14:25:23
onze oudste is met 3 jaar naar zolder verhuisd voordat haar broer werd geboren. op zolder staat noet de cv ivm brandgevaar en bovendien zou ik nooit als ouders op zolder gaan slapen ivm inbrekers en brand.
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
M.m.  schreef op: 25-02-2013 14:37:31
Wij slapen zelf op zolder. En ik vind het heerlijk!

Ik ben er jaaaaaaren tot 6 keer per nacht uit geweest voor ons zoontje. En ook nu nog minstnes 1 keer per nacht voor onze dochter. En ja, dan moet ik een trap af. En als ik moet plassen ook.

Maar ik vind het ook weer heel fijn dat zolder echt  van ons is. En in het weekend kunnen zij lekker naar elkaar toe, makkelijk naar de wc (ook 's nachts eens een keer, zonder trap te lopen), en wij horen dat boven echt wel, maar omdat het net iets verder weg is lig ik toch rustig.

Als er vriendjes komen spelen: iedereen weet: zolder is van papa en mama, daar ga je niet met vriendjes naar toe. We hebben niets te verbergen, maar ik vind dat gewoon fijn.

M.M.
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Bloemblaadje  schreef op: 25-02-2013 14:48:26
Bij ons ligt ook 1 van de kinderen op zolder en als ik hel eerlijk ben heb ik er nooit zo over nagedacht (en ga dat ook niet doen)
Het is gewoon een kamer in ons huis en aangezien er geschoven moest worden ging hij als  gewoon naar zolder.
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Debbel79  schreef op: 25-02-2013 16:07:36
wij slapen sinds vorig jaar ook op zolder. ik heb wel babyfoons aangeschaft zodat ik elk zuchtje kan horen boven, en het bevalt super hoor.
als je dochter zooo blij is met haar nieuwe kamer, zou ik haar persoonlijk daar laten en zelf naar de zolder verhuizen.
er veranderd straks al zoveel voor haar.

als ze het juist kei stoer zou vinden en helemaal blij ervan zou worden, zou ik haar naar de zolder doen, maar als ik jou verhaal zo hoor, blijft ze liever op haar eigen kamer.
 
Quote
RE: kinderslaapkamer op zolder
Miepie1972  schreef op: 25-02-2013 16:11:06
Mijn dochter van 6 is vorig jaar ook verhuisd naar de zolder en ze vindt het zelf helemaal leuk!
het is ook echt haar stekkie geworden en is er ook veel te vinden met haar vriendinnetjes.
 
Quote
Navigatie


Reageren op kinderslaapkamer op zolder
Naam
Bericht