Menu
 

Topic:

Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?

Liefje   schreef op: 21-02-2013 09:10:00
Oke ik wil meningen van andere van wie de kinderen afgelopen 5 jaar op zwemles hebben gezeten. Mijn zoon zit er sinds oktober op en ik zie nog niet echt dat hij ook maar iets van zwemmen kan.

Daarbij vind ik dat de juf het totaal niet overzichtelijk houdt aan de kinderen vraagt of iedereen geweest is (en mijn zoon steekt dan mooi niet zijn vinger op). Bij oefeningen zegt ze bv tegen mijn zoon en nu dit doen en draaid zich dan meteen om naar een ander kind waardoor mijn zoon het bv niet doet als hij het niet wil en de juf het al niet meer belangrijk vind.

Tijdens de zwemles zwemmen de kinderen maar een beetje om haar heen en dan moeten ze haar na doen ze houdt het groepje niet echt bij elkaar.

Kortom we mochten afgelopen week weer een x 20 min kijken (normaal kun je niet kijken) en ik was eigenlijk heel boos.

En nu wil ik dus weten hoe de zwemlessen bij jullie kids verlopen, en hoeveel vorderingen er binnen bepaalde tijd worden gemaakt. (en nou weet ik dat ieder kind anders is maar gewoon om een gemiddeld beeld te krijgen)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mariel71  schreef op: 21-02-2013 09:14:04
Nou mijn zoontje zit vanaf augustus op zwemles en ik zie ook nog niet dat hij er ook maar iets van kan.......hij zit nog steeds in het ondiepe 1e en 2e bad.......

Ik word er ook heel boos van hoor.... ik vraag mij echt af waar ze mee bezig zijn.... mijn andere twee kids hebben ze ook al zo lang aan het lijntje gehouden.... Ik vind het gewoon geldklopperij!
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mariel71  schreef op: 21-02-2013 09:15:43
Ja ik heb ook al gewacht tot mijn zoontje 5 was dan zijn ze in ieder geval iets sterker, mijn jongste zoontje was vier en ook nog eens heel tenger en licht en daar heeft het echt bijna twee jaar geduurd voordat hij A had.... daarom heb ik bij mijn dochtertje en mijn jongste zoontje ook bewust gewacht tot ze vijf waren dan zijn ze toch al wel wat sterker..... 


maar dan nog!!!!!
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Blauwtje  schreef op: 21-02-2013 09:18:16
Mijn dochter is al ruim 2 jaar bezig onderhand. Maar dat komt ook omdat ze ondergewicht heeft en daardoor sneller moe is.
Ik hoop dat ze in april mag afzwemmen voor dr A.


 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Jessmv3  schreef op: 21-02-2013 09:19:07
Mijn zoon zit ook op zwemles en bij hem mogen we gelukkig altijd kijken, hij is hier gelukkig ook niet door afgeleid.
Bij ons is het zwembad verdeeld in meerdere delen en in elk deel zwemt dan een groepje.
Meestal zitten er ongeveer 6 tot 8 kindjes bij 3 of 4 begeleiders. Dus continue veel ogen om alles in de gaten te houden en veel handen om kinderen te helpen.
Mijn zoon is ondanks de adviezen van 5 jaar begonnen met 4 jaar en 3 maanden, maar hij wilde enorm graag en ziet het ook als een hobby en niet iets wat moet. Hij gaat dan ook elke week met veel plezier heen en geniet van het zwemmen.
Voor ons maakt het dus ook niet uit hoe lang het duurt omdat hij geniet.
Hij zit er in april straks een jaar op en zwemt nu in het diepe, kent de zwemslagen en is nu enkel nog met de netheid bezig.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mafkees  schreef op: 21-02-2013 09:19:52
Mijn oudste is 6 jaar en zit al heeeeel lang op zwemles.
Hij is met 4,5 jaar erop gegaan. Hij is motorisch heel handig, dus ik dacht...kan ie zo!

Hij kan zwemmen. Dat is een feit. Hij leerde snel. Waarom het verder niet lukt is dat hij te weinig kracht heeft. Het is een klein tenger mannetje en het kost hem heel veel kracht.

Hij vindt het zwemmen geweldig. Kan het ondertussen dus wel. Ik zie het maar als zijn sportuurtje elke week.

Voordat ie 18 is zal ie zn A wel hebben gok ik
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Boterbloem  schreef op: 21-02-2013 09:21:25
Mijn dichter zit vanaf Januari erop. Heb 2 keer gekeken en zoals het eruit ziet leren ze eerst wat technieken. Goed drijven, met en zonder zo'n lange piepschuimen buis zeg maar, op de rug drijven terwijl de juf eerst je hoofd vasthoud en daarna dat ze loslaat. Door hoepels onder water gaan, speeltjes van de grond rapen, trappelen met een buis die ze vasthouden en ga zo maar door. Ze zit nog in eht eerste badje, daar was mijn zoon zo door, maar die moest veel leren in het tweede badje. Mijn dochter is nu al behoorlijk veilig in water, ik sta er echt van te kijken. Hier wel goed overzicht. Kinderen moeten allemaal aan de kant zijn voor de volgende uitleg komt, hele snelle kinderen gaan gewoon op aanwijzing van de juf nog een keer extra.
Maar ik verwacht dat ze over 2 maanden toch echt wel wat kan zwemmen, dat deed mijn zoon tegen die tijd ook al. Eigenlijk doen ze dat nu al, die piepschuimen (of wat het ook maar is) buis vasthouden en trappelen, zo lang mogelijk. Ze mogen nu de grond nog raken maar dat zal steeds minder worden. Zie ik het badje erachter (1 en 2 zitten in 1 bad) dan zwemmen ze daar al behoorlijk! 
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mo27  schreef op: 21-02-2013 09:22:25
Ik ben met Kyra begonnen met 5,5 jaar en ze is nu 7,5. We zijn nog bezi voor haar A. Maar einde is in zicht. Ik denk dat ze voor de zomer wel haar a en haar b diploma heeft(hoop ik ook heel erg)

Maar ik moet wel zeggen dat Kyra haar grove motoriek ook niet zo  heel erg goed is. ze fietste ook pas met 6 jaar  zonder zijwielen.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mam Van Tweejjj  schreef op: 21-02-2013 09:22:45
Hier heeft de oudste ruim 1,5 jaar over haar A gedaan. En die is met 4 begonnen.
Hier mogen we altijd erbij zijn en zien precies wat ze doen.

Het heeft wel ff geduurd voor het kwartje mbt de schoolslag gevallen was, maar dat kwam echt door de leeftijd en haar iets beperkte motoriek. We hebben ook best veel zelf geoefend ivm haar motoriek.

Ze was helemaal watervrij toen ze begon en is totaal nergens bang van geweest.

De lesmethode die ze hier hanteren is vanuit zelf drijven en met een buis beenslagen of armslagen doen naar de slagen toewerken. Dat werkt op zich goed, maar het duurt wel ff voor je resultaat ziet. Het lijkt veel gerommel en pas na een tijdje zie je dat ze als ze aan de slagen gaan werken dat ze ineens best veel kunnen. Meestal na driekwart jaar ongeveer.

Een andere methode is met hulp van drijfmiddelen eerst de slagen aanleren en dan toewerken naar zonder hulpmiddelen zwemmen.

Wel vervelend dat je niet mag kijken en dat je er een slecht gevoel bij hebt. Misschien eens vragen bij de juf of het hoofd hoe hun methode is opgebouwd. Hier krijgen ze ook stickers bij bepaalde mijlpalen [zed en sop van optisport].
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Liefje   schreef op: 21-02-2013 09:23:56
Hier dus 1 begeleider op zon 6 kindjes. En zoontje vind het ook wel leuk maar ik wil dat hij leert zwemmen daarvoor zit hij erop! Als hij kan zwemmen en hij wil daarnaar nog 100 jaar op zwemles prima zolang hij t leuk vind.

Maar het gaat nu niet om het leuk vinden het gaat om het leren zwemmen.

Mijn zoontje was bijna 5 (op 1 maand na) toen hij op zwemlessen ging. Heeft een goede bouw met genoeg kracht. Als wij met hem gaan zwemmen houdt hij het met gemak de hele dag vol om door het zwembad heen te rennen en van alle blijbanen af te gaan dus genoeg kracht.

Oh merk dat als ik eraan terug denk alweer helemaal boos wordt. Ik zit eraan te denken om naar een andere zwemschool te gaan maar wil niks overhaast doen en hij vind het daar wel leuk.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Moontje Mv 2 Meiden  schreef op: 21-02-2013 09:24:58
Mijn dochter is net na haar 5de verjaardag begonnen.
Ze heeft April,mei en juni in badje 1 gezeten.
Na de vakantie September, Oktober, November en een halve maand December in badje 2.
En is nu sinds half Januari na de Kerstvakantie in badje 3 (het diepe) begonnen.

Badje 4 is bij ons het afzwembadje.

Misschien heb je er iets aan.

Je mag bij ons niet binnen kijken, maar kan wel van buiten naar binnen kijken.
Moet zeggen dat het er behoorlijk gestructureerd uit ziet!
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Ikke  schreef op: 21-02-2013 09:27:41
Mijn oudste 2 deden 2 1/2 jaar over hun A !!! Daarna volgde wel snel B en C. Zij zaten op een particuliere zwemschool.
Mijn 1 na jongste heeft in december zijn A gehaald, hij heeft er op 2 maanden na maar liefst 3 jaar over gedaan ..het gaat nu wel weer hard sinds hij A heeft dus ik denk dat B binnenkort volgt. Maar alle 3 mijn kinderen hebben er dus heel lang over gedaan helaas. Mijn 1 na jongste zwemt bij een andere zwemvereniging dus dat maakt kennelijk ook geen verschil.

Ik hoor/lees altijd overal dat ze gemiddeld anderhalf jaar over A doen, tja mijn kinderen niet dus

Mijn jongste is onlangs op zwemles gegaan dus we zitten er nog zeker 3 jaar aan vast  ..als hij klaar is hebben we er ruim 13 jaar zwemles opzitten
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Cindy  schreef op: 21-02-2013 09:30:09
Hier bij ons vanaf april en sinds vorige week in groep oranje.
Maar ik heb me er ook zo vaak boos overgemaakt.
Veel te grote groepen en 1 leider op meer dan 10 kinderen.
Ja en elke keer een andere leraar of een stage jongen, nou die is zelf heel onwennig.
Dan denk nou zeg ik dus al ja weer een les voor niks.
Tuurlijk hun moeten t ook leren maar, hij pist half nog in zen broek.

idd geldklopperij vind ik het ook.

ik wilde haar er eerst afhalen en naar een ander zwembad doen, daar zijn ze gewoon veel gehaaider de leraren.

oja en hier is t van 16.45 wat dus gewoon 16.55 wordt tot 17.20 vrij spelen is tot half 6.
Zo ga ik en nu nog meer ouders er al om 16.35 in om om te kleden, agh ben zo vaak terug geroepen, dan is t nou dan gaan we toch naar het andere zwembad, en dan zijn ze al stil.
Moet je me man horen dan, van houd je koest.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mama2  schreef op: 21-02-2013 09:31:15
Robin zit sinds september op zwemles heeft nu ongeveer 10 lessen gehad ( paar keer ziek geweest) en hij kan nu al zwemmen zonder bandjes , ze leren bij de 1 e les als door het gat te zwemmen.

Als hij zo doorgaat kan hij waarschijnlijk al voor de zomervakantie afzwemmen .. hier zijn groepjes van 6 tot 8 kindjes en 2 soms 3 zwemjuffen.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Blauwtje  schreef op: 21-02-2013 09:31:53

Quote MaFKeeS:
Mijn oudste is 6 jaar en zit al heeeeel lang op zwemles.
Hij is met 4,5 jaar erop gegaan. Hij is motorisch heel handig, dus ik dacht...kan ie zo!

Hij kan zwemmen. Dat is een feit. Hij leerde snel. Waarom het verder niet lukt is dat hij te weinig kracht heeft. Het is een klein tenger mannetje en het kost hem heel veel kracht.

Hij vindt het zwemmen geweldig. Kan het ondertussen dus wel. Ik zie het maar als zijn sportuurtje elke week.

Voordat ie 18 is zal ie zn A wel hebben gok ik



hier dus exact zo!
Door het gat gaan enzo is geen probleem, ze vindt het ook geweldig zelfs. Het is puur kracht en uithoudingsvermogen.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Boterbloem  schreef op: 21-02-2013 09:32:03
Denk dat lang zwemles niet zo heel verkeerd is. Iets waar je lang mee bezig bent verleer je minder snel als dat het binnen een paar maand gebeurd.
Tenminste: tenzij de ouders vaak gaan zwemmen. Maar wij zwemmen niet elke maand dus vind het wel prettig dat ze het langzaam leren en niet erin rammen.

Zelf neem ik het net als de basisschool. Eerst spelend leren, waarbij ze echt wel leren maar op een spelende manier, en dan ineens gaan ze de theorie doen, wat na een poosje ook begrijpelijker is.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Boterbloem  schreef op: 21-02-2013 09:33:17

Quote mama2:
Robin zit sinds september op zwemles heeft nu ongeveer 10 lessen gehad ( paar keer ziek geweest) en hij kan nu al zwemmen zonder bandjes , ze leren bij de 1 e les als door het gat te zwemmen. Als hij zo doorgaat kan hij waarschijnlijk al voor de zomervakantie afzwemmen .. hier zijn groepjes van 6 tot 8 kindjes en 2 soms 3 zwemjuffen.



Door een gat zwemmen of door een gat gaan? Want zwemmen met armen en benen is volgensmij motorisch behoorlijk moeilijk, als je dan ook de eerste les al moet duiken EN met armen en benen moet zwemmen dan zijn er denk ik weinig die dat echt kunnen. 
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Caithy  schreef op: 21-02-2013 09:34:37
Hier is mijn dochter vorig jaar in januari gestart en heeft lang gespeeld in het waterrvrij maken (13 wekn...) en daarna ging het snel. Deze januari mocht ze op voor haar A diploma, zelf had ik de indruk dat dit veel eerder kon maar goed. 
Totaal een jaartje hier (2x in de week).

Hier mag je van veraf kijken, ik snap uberhaupt niet dat je je kind op zwemles doet, maar je niets kan zien. Je selecteert toch ook een school niet vanuit papier, daar ga je toch ook kijken?

Afijn, ik zou er zeker iets van zeker iets van zeggen en anders naar een ander zwembad.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Nina1  schreef op: 21-02-2013 09:36:37
Hier is er maar 1 bad waar ze niet kunnen staan. Watervrij maken isdusmeteen ook al in het diepe. Niet eerst waar je kunt staan ed. Watervrij maken wil ook zeggen; wat kan water allemaal, wat doet water en wAt foet mijn lichaam als ik bijv rustig ga liggen. Stuwvlakken leren gebruiken, voeten handen ed. Heel belangrijk. Er zo in durven springen maar nog veel belangrijker er uit kunnen komen. Zelfs op jonge leeftijd en de erdte les. In en uit het water gAan. Voor ouders lijkt het alsof ze geen vorderingen maken maar dat doen ze wel. Hierdoor heb je later in de zwemlessen veel profijt en gaat het vervolg iets sneller. Want met meerdere baden moeten ze ook telkens even wennen dat ze niet meer kunnen staan ed.
Leren zwemmen is dus meer dan alleen slagen en techniek aanleren.
Bovendien vind ik 1 begeleider op 6 kinderen prima. Is te overzien.

Hier dus 1 bad. Afzwemmen moeten ze in een ander zwembad. Gaan ze 6x zwemmen voordat ze diploma hebben.
Zoonlief is in december begonnen. Heeft gehad flipperen, draaien in het wAter. Springen eruit gaan. Ondergedrukt worden door de leraar( hoort er ij wNt wat gebeurd er als iemand mij onder drukt, is anders dan dat je zelf onder gaat) drijven, beenslag rug nu mee bezig en duiken nu mee bezig. Begin duik vanaf een matje in een hoepel. Al met al nog wel een jaar bezig.

 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Cindy  schreef op: 21-02-2013 09:36:53
de kijk dsgen vind ik zoiso al minder.
Als er kinderen zijn afgeleid.
Hier zijn wel 2 leraren die echt top zijn, maja.
hier is het bad ook in 3 stukken verdeeld nu zit ze dan in bad oranje, en dan als laatste is het grote diepe bad.

B hebben ze meestal in een aantal periodes
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Lin77  schreef op: 21-02-2013 09:55:03
Daphne heeft er zo'n 2 jaar over gedaan.
Ze zat lang in bandje blauw en geel en ging daarna heel snel door de andere 'kleuren
Ze was vooral niet watervrij,vond het hoofd onder water houden erg eng.
Toen ze eenmaal begon met duiken duurde het niet lang voor ze de afstand voor diploma b bereikte
Ze heeft een allinclusive programma gevolgd,2 keer door de week tussen schooltijd.Was 250 euro kwijt
Ze leerde vooral doordat ze op vakantie met een jongetje onderwaterspelletjes speelde.Daardoor vond ze het echt leuk worden.Moet er nog bij zeggen dat ze ook nog een gebroken scheenbeen had opgelopen na een val uit de schommel en dat ze daardoor langer erover deed om zo het water in te springen.Af en toe was er kijkles maar in het grote bad mocht je op de tribune zitten.
Tessa mag binnenkort beginnen,ze wordt in juni 6.Ze gaat 1 keer in de week zwemmen,3 kwartier lang.We hebben bewust wat langer gewacht en besloten haar niet na schooltijd op zwemles te doen.
Daphne zat met 4,9 jaar op zwemles
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mariette35  schreef op: 21-02-2013 09:57:10
Onze zoon is begin september met zwemlessen begonnen, hij was toen 5 jaar en 2 maand, hij zit in een groepje van 10 kindjes en 1 badjuf. Al bij de 1ste kijkles, na 4 weken zwemles te hebben gehad, konden we zien dat onze zoon al netjes op zijn rug kon zwemmen, ik was helemaal verbaasd dat het zo snel ging.
Inmiddels zit hij in het 2de bad en kan nu ook goed op zijn buik zwemmen, eerst had hij er nog zo'n lange buis bij zodat ze niet koppie onder kunnen gaan maar inmiddels gebruikt hij die niet meer. Als het in deze tempo doorgaat verwacht ik dat hij voor de zomervakantie zijn A diploma heeft
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mirandamvtenl  schreef op: 21-02-2013 10:01:24
Mijn dochter is met 4,5 jaar begonnen. Van te voren is ze met 4 jaar begonnen bij het watervrijzwemmen. Dit heeft ze 5 maanden gedaan. Hier leren ze spelenderwijs. Er zijn 6 tot 8 kindjes met 1 juffrouw. Mijn dochter leert op haar rug zwemmen, buikzwemmen, haar beenslagen, van de kant afspringen en dan met hoofd onderwater. Door een gat zwemmen. Onderwater kijken, ringen van de bodem oprapen. Ze kunnen hier wel staan in het water. Wij mogen elke les kijken en eens in de 6 weken is het kijkdag en mag je de laatste 10 minuten vragen stellen aan de juffrouw. Ze word eind mei 5 jaar. Ik hoop dat ze met haar 6 jaar der A-diploma heeft, maar dat zien we dan wel weer. Ik heb een bedrag betaald voor ABC-diploma, dus het maakt mij niet zoveel uit hoe lang ze er over doet, maar ze moet wel goed kunnen zwemmen straks. Wij gaan zelf elke zondagochtend zwemmen met de kinderen, dus ze zijn hier veel in het water.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Worteltje  schreef op: 21-02-2013 10:07:54
Mijn kids begonnen met  7 jaar en hun klasgenoten zaten al aantal jaar op zwemles. De klasgenoten zaten allemaal in et sportfondsenn bad en wij in een heel klein partuculier zwembad. Binnen 7 maanden hadden ze hun a diploma en in hetzelfde schooljaar ook hun b. Ik ben express pas met 7 begonnen en nog hadden ze eerder diploma dan hun klasgenoten. Hier hielp dat kleine zwembad wel mee, werd gerund door een echtpaar die zelf ook in het water les gaven, nooit aan de kant gingen staan, en ze hadden ook zwemleraren in dienst. Waren kleine groepjes van 5 leerlingen ongeveer. Als ze nog bestaan gaat Layla er ook heen als ze 6/7 is.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Lisje  schreef op: 21-02-2013 10:12:54
Ik zie dat het per kind zooooo verschillend is én dat bij het zelfde zwembad. Mijn dochter had het in 1.5 jaar, mijn zoontje is al jaar bezig en zit in badje 2 maar die is motorisch altijd zwak geweest.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
K  schreef op: 21-02-2013 10:25:48
Mijn oudste heeft in 2 weken snelcursus zijn A diploma gehaald en heeft vervolgens een jaar over zijn B gedaan. Zo'n snelcursus is prettig, je leert het heel snel, maar je leert ook snel af. Na de zomervakantie waarin we wel degelijk recreatief gezwommen hadden had hij bij de eerste les B heel erg veel moeite boven te blijven met kleding aan. Dat B dus lang duurde verbaasde me niet. Hij is nu bezig met C en gaat waarschijnlijk komende maand afzwemmen. Mijn oudste was 6,5 toen hij begon met A, erg lang uitgesteld vanwege ziekte.

Mijn jongste heeft een schooljaar gedaan over zijn A, maar dan met 2 uur les per week. Hij heeft 5 maanden over B gedaan en is nu ook net bezig met C. Hij zal hier nog een tijd over doen, hij heeft moeite met de nieuwe technieken die hij nu moet leren.

Bij de lessen was ik nooit aanwezig, op een enkele kijkles na. Nu met het C zwemmen kan ik wel kijken, maar dat doe ik maar af en toe. Wat me opvalt nu (maar ook tijdens de kijklessen bij A en B) is dat de groep steeds instructies krijgen en de docent dan 1 op 1 aanwijzingen geeft aan een kindje uit de groep. Soms door uitleg, soms door het voor te doen, soms door mee in het water de beweging te oefenen. Het allereerste begin was bij beide zonen lastig, het watervrij maken was niet zo'n probleem, maar de eerste aanzetten tot een schoolslag duurden lang. Wel zag ik veel spelletjes, waarmee kinderen uitgedaagd werden, die dan later weer gebruikt werden in de uitleg.

Advies: ik zou met de juf in gesprek gaan over dat je graag zou willen weten op welke wijze de lessen opgebouwd zijn en dat je nu de indruk hebt dat je zoon in het groepje onzichtbaar is en te weinig wordt aangesproken om mee te doen en te leren.

Tot slot: je geeft aan dat je kind voldoende kracht heeft, omdat ie een middag kan rondrennen en zwemmen in een zwembad. Dat konden die van mij ook vanaf dat zij een peuter waren. Maar zwemles en de kracht gebruiken om technieken aan te leren is echt iets anders. Oke, mijn kinderen hebben bij het A allebei een "verzwaarde" lesvorm gedaan (langer les, mijn oudste 4 uur achter elkaar, mijn jongste 2) maar ze waren dan echt uitgeput.
Ik heb de indruk dat je andere verwachtingen hebt dan wat reeel is bij leren zwemmen.

Succes
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Dikkertje-dap  schreef op: 21-02-2013 10:32:07
Er zit per kind gewoon heel veel verschil in denk ik!
Is een kind erg gemotiveerd om zwemmen te leren, hoe is de motoriek, hoe oud is het kind, hoeveel kracht heeft het, hoe snel pikt het kind nieuwe dingen op, is het angstig? allemaal dingen die meespelen.

Mijn dochter (gestart met 5 jaar en níet watervrij) zit vanaf maart op zwemles en zit nu in t laatste bad, heeft een bad geheel overgeslagen en is de andere baden vrij snel doorgegaan, hoewel ze hier en daar liep te spelen en er met haar pet naar gooide heeft zij het geluk dat ze heel pienter is en dingen dus heel snel oppikt, ze is ook totaal niet bang aangelegd dus deed alles zo na. Ik heb ook moeders gesproken waarvan de kindjes al 2 jaar op zwemles zaten daar! Die zaten dus bij haar in t groepje, en ook die lieten we achter ons, lag niet aan de meester of de manier van les geven maar hoe lullig ook aan het kind... hij vond er geen bal aan en deed zolang de meester niet naar hem keek dus ook helemaal niks.
Mijn dochter zit in groepjes van 10 tot 12 kinderen met 1 meester of juf!

Wel denk ik dat het heeeel belangrijk is dat je het bespreekbaar maakt, heb je al eens een gesprekje met de badmeester gehad over zijn vorderingen en je twijfels erover? hier is het 1x in de 4 weken kijkweek en daarna gaat de meester alle ouders af om even kort te bespreken hoe het gaat, wat de aandachtspunten zijn enz.

Wat er hier ook gezegd werd is dat het heel belangrijk is om zelf regelmatig met je kind te gaan zwemmen, dat uurtje in de week gaat het hem niet doen, daar leren ze de technieken, hoe meer je zelf gaat hoe makkelijker ze het op zwemles doen



 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Valorei  schreef op: 21-02-2013 10:38:18
Dominiek heeft er bijna een jaar over gedaan! En dat vond ik al belachelijk lang! Hij is tegelijk met zijn vriendje gestart, die is binnen 6 maanden afgezwommen en heeft zijn B in 5 maanden gehaald. En Dominiek lieten ze maar aanmodderen. Tot hij in een andere groep geplaatst werd met een andere juf, toen had hij binnen een paar weken zijn A, Nu hoop ik dat hij dan zijn B in een week of 6 haalt want echt, dit grapje is duurder dan een autorijbewijs.
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Jill1234  schreef op: 21-02-2013 10:52:52
Hier mag je altijd kijken. Ze beginnen in badje 1, dan 2,3 en 4 en diploma A en verder.
Mijn zoon is nu een jaar bezig en bijna klaar met badje 2. HIj heeft een half uur les per week.

Je kunt natuurlijk niet verwachten dat ze meteen kunnen zwemmen he..
Hier hebben ze een stickerkaart per badje. In badje 1 kunnen ze 6 stickers verdienen en dan door naar badje 2.
In badje 2 kunnen ze 5 stickers verdienen. Ik zal even op de kaart kijken:
Door gat in zeil zwemmen, borstcrwal benen, rugcrawl benen, schoolslag benen en rugslag benen.
Hij moet nog 1 sticker en kan dan door naar badje 3. Ik vind die stickerkaarten wel handig, zo zie je ook wat het doel is van het bepaalde badje. Ik ben erg tevreden. Je kan niet verwachten dat de zweminstructeur 1 op 1 met jouw kindje steeds bezig is. Er zitten er misschien wel 15 in de groep...
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Jill1234  schreef op: 21-02-2013 10:54:14
Ik snap nooit waar die verhalen vandaan komen dat zwemles duur is...
Ik betaal 50 euro per kwartaal, dus zeg 17 per maand, is nog geen eens 4,50 per week....
 
Quote
RE: Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Mamsie  schreef op: 21-02-2013 11:01:44
Wij hebben ze op een alternatieve manier leren zwemmen, een andere zwemschool dan de norm..
Lisa is begonnen met 6 jaar, ze was wel begonnen eerder bij de "normale" zwemschool, maar kreeg pfeiffer, en wij moesten gewoon doorbetalen....daarnaast s het e grote groep en vergat de badmeester onze stille meisje...

Via de alternatiee manier had ze binnen 5 maanden haar A diploma, hier werd ook met stickers gewerkt,groepjes van 6 en 1 keer in de maand een extra half uur prive les. en daar leerde ze het het snelst.
Noa is met 4 jaar al op zwemmen gegaan, gewoon omdat ze dat zo graag wilde, maar had nog voor haar 5e haar zwemdiploma a en b.
Later met schoolzwemmen nog haar c gehaald.

Aan de ene kant ben ik het er helemaal mee eens dat je het beter langzaam er in kunt krijgen, maar we zijn zelf gewoon veel gaan zwemmen daarna en ik heb nog steeds waterratten.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Zwemlessen...hoe snel moet t gaan?
Naam
Bericht