Menu
 

Topic:

wokken ipv gourmetten

Boudina  schreef op: 22-12-2011 11:12:48
dit jaar met kerst wil ik gaan wokken ipv gourmetten, woktoestel heb ik al maar wat gaan we klaar maken. heb gezien dat ik op de bakplaat in ieder geval ook gewoon vlees kan bakken net als gourmetten..
welke groentes en vlees zijn nou ideaal voor het wokken
 
Quote
Navigatie
RE: wokken ipv gourmetten
Dicha  schreef op: 22-12-2011 11:16:16
Je kunt heel veel groenten wokken.. ik wok meestal alle harde groenten, zoals wortels, courgettes, prei, koolsoorten.
Alle soorten vlees kunt je wokken... behalve vlees dat langer nodig heeft om gaar te worden, zoals rundvlees...
 
Quote
RE: wokken ipv gourmetten
Son  schreef op: 22-12-2011 11:30:18
haha toevallig ! Wij gaan ook wokken ! Alleen dan met de kleine pannetjes net zoals gourmetten zeg maar !

Leuk, ik lees even mee !
 
Quote
RE: wokken ipv gourmetten
Innie  schreef op: 22-12-2011 11:56:11
Rundsvlees kan perfect in de wok hoor! Je met het gewoon in heel dunne, kleine lapjes snijden!
 
Quote
RE: wokken ipv gourmetten
Onsjanneke  schreef op: 22-12-2011 11:59:35
Ik wok altijd alles (nou ja zo ongeveer), dus doe met kerst liever iets anders

Als groente:
courgette, aubergine, broccoli, champignons, paprika, tauge, spruitjes (met gember en kleine stukjes appel jammie), wortel, ui, bloemkool, spinazie etc.....

Als vlees:
spekjes, kipfilet, runderreepjes, kleine blokjes varkensvlees (of een pakje nasi/bami vlees).

Vis:
garnalen, kabeljauw, zalmsnippers

oftewel: volgens mij is alles te wokken.

Ik houd zelf van aziatisch/indisch eten en zou alles dus in die stijl marineren.

Wikrijst er bij, soort versgemaakte rijsttafel.
 
Quote
RE: wokken ipv gourmetten
Onsjanneke  schreef op: 22-12-2011 12:00:55
wikrijst = wokrijst.

Even voorverwarmen in de magnetron en dan in de wok mikken...

oh ja, en veel plezier natuurlijk.
 
Quote
RE: wokken ipv gourmetten
Patriciia*  schreef op: 22-12-2011 14:30:11
Je kan ook gewoon rijst klaar maken. Je hebt ook noodles en mihoen van Amoy. Is al kant en klaar kan je zo in je pannetje gooien.

Ik heb altijd prei,champignon, wortel, ui, paprika erbij.

Weet je welke saus erg lekker is???? Oester/knoflook van Amoy. Zit in een zakje en die is zooooooooooo lekker.

Nou ja bijna alle soorten vlees kan je gebruiken behalve suddervlees hihi.


 
Quote
Navigatie


Reageren op wokken ipv gourmetten
Naam
Bericht