Boudina schreef op: 22-12-2011 11:12:48 |
dit jaar met kerst wil ik gaan wokken ipv gourmetten, woktoestel heb ik al maar wat gaan we klaar
maken. heb gezien dat ik op de bakplaat in ieder geval ook gewoon vlees kan bakken net als
gourmetten.. welke groentes en vlees zijn nou ideaal voor het wokken |
Quote |
Dicha schreef op: 22-12-2011 11:16:16 |
Je kunt heel veel groenten wokken.. ik wok meestal alle harde groenten, zoals wortels, courgettes,
prei, koolsoorten. Alle soorten vlees kunt je wokken... behalve vlees dat langer nodig heeft om gaar te worden, zoals rundvlees... |
Quote |
Son schreef op: 22-12-2011 11:30:18 |
haha toevallig ! Wij gaan ook wokken ! Alleen dan met de kleine pannetjes net zoals gourmetten zeg
maar ! Leuk, ik lees even mee ! |
Quote |
Innie schreef op: 22-12-2011 11:56:11 |
Rundsvlees kan perfect in de wok hoor! Je met het gewoon in heel dunne, kleine lapjes snijden! |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 22-12-2011 11:59:35 |
Ik wok altijd alles (nou ja zo ongeveer), dus doe met kerst liever iets anders ![]() Als groente: courgette, aubergine, broccoli, champignons, paprika, tauge, spruitjes (met gember en kleine stukjes appel jammie), wortel, ui, bloemkool, spinazie etc..... Als vlees: spekjes, kipfilet, runderreepjes, kleine blokjes varkensvlees (of een pakje nasi/bami vlees). Vis: garnalen, kabeljauw, zalmsnippers oftewel: volgens mij is alles te wokken. Ik houd zelf van aziatisch/indisch eten en zou alles dus in die stijl marineren. Wikrijst er bij, soort versgemaakte rijsttafel. |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 22-12-2011 12:00:55 |
wikrijst = wokrijst. Even voorverwarmen in de magnetron en dan in de wok mikken... oh ja, en veel plezier natuurlijk. |
Quote |
Patriciia* schreef op: 22-12-2011 14:30:11 |
Je kan ook gewoon rijst klaar maken. Je hebt ook noodles en mihoen van Amoy. Is al kant en klaar kan
je zo in je pannetje gooien. Ik heb altijd prei,champignon, wortel, ui, paprika erbij. Weet je welke saus erg lekker is???? Oester/knoflook van Amoy. Zit in een zakje en die is zooooooooooo lekker. Nou ja bijna alle soorten vlees kan je gebruiken behalve suddervlees hihi. |
Quote |