Saskia70 schreef op: 16-02-2013 10:49:06 |
De titel zegt het al! Wie weet er iets lekkers te maken van witte kool? ik kreeg er 1 van mijn
moeder en eigenlijk eet ik het nooit. Ik ben benieuwd naar de recepten! |
Quote |
Boterbloem schreef op: 16-02-2013 10:52:52 |
gehakt rulbakken, witte kool erbij roerbakken, kerrie zout en peper erover en dit door de
aardappelen stampen. Of gehakt rulgebakken onderin de ovenschaal (met zout, peper) kort gekookte witte kool er bovenop (met wat kerrie is wel lekker) aardappelpuree daar bovenop (met eventueel wat kaas erdoor) heerlijk! |
Quote |
Kim schreef op: 16-02-2013 11:17:02 |
Zoals boterbloem zegt heb ik hem laatst ook gemaakt. Erg lekker! Wat ook lekker is, gewoon koken met een melksausje. Of kipstukjes bakken, witte kool erbij met evt nog wat andere groenten en op smaak maken met ketjap. |
Quote |
Irma Mv T En B schreef op: 16-02-2013 11:30:24 |
Soep van maken. 2 uien 4 tenen knoflook 1/2 winter wortel 2 aardappels 1 witte kool Alles in stukken snijden en aanfruiten in een grote pan ongeveer 5 minuten. daarna 2 liter kippen boulion erbij doen en 30 minten koken. Alles fijn maken met een staafmixer. Pak spekjes uitbakken en die door de soep doen. Eet smakelijk. |
Quote |
Suzan schreef op: 16-02-2013 11:39:51 |
Was gister bij de makkelijke maaltijd van Rudolph van Veen een lekker recept: pittige biefstuk met
romige kool, legde ook uit wat je met witte kol kan doen. Zal kijken of ik het terug kan vinden.. |
Quote |
Elin schreef op: 16-02-2013 11:41:52 |
Gehakt, witte kool, ketchup en geraspte kaas door elkaar, vinden wij hier heerlijk. |
Quote |
Spatje schreef op: 16-02-2013 11:51:14 |
spitskool in reepjes snijden ( zoals ijsbergsla), dan koken met wat zout totdat die gaar is, dan
koud water erop, want je moet de vocht eruit knijpen, dan maak je een roux en dan de spitskool
eronder, geloof me, dat is heerlijk, aardapel erbij , stukje vlees en jus, heerlijk |
Quote |
Suzan schreef op: 16-02-2013 11:58:33 |
krijg de link niet geplakt mrt mn telefoon maar je kunt er op
googlen |
Quote |
Saskia70 schreef op: 16-02-2013 13:45:28 |
Hartstikke bedankt allemaal, het ziet er allemaal lekker uit! Nu nog kiezen |
Quote |
Debbel79 schreef op: 16-02-2013 18:53:31 |
Ik doe het altijd in de wok met spekjes en uitjes. Dus spekjes en uien aanbakken. Op het laatst de eitte kool fijngesnefen erbj. Lekker wat peper erovet en klaar. Heerlijk met krieltjes en een gordon blue |
Quote |
Saskia70 schreef op: 16-02-2013 20:19:16 |
Tal daar zat
ik ook aan te denken! Ook dat van jou Debbel klinkt goed! |
Quote |