Menu
 

Topic:

ADHD - ADD? ervaringen aanvraag

Lonneke  schreef op: 15-02-2013 10:32:50
Mijn zoontje nu 8,5 jr, een lekker spontaan knuffel kind.

Hefet sinds aantal jaar een rugzakje op school ivm erstige spraakachterstand. Het gaat eigenlijk goed op school met de nodige hulp , hoort bij de gemiddele leerling.

Toen we ooit alles in gang hebben gezet om het te laten onderzoeken (iq, spraakachterstand, gehoor enz enz) kwam adhd niet aan het licht.

Maar nu laatste 2 jaar wordt hij drukker en drukker en nu de laatste maanden pfffff...

Hij is echt heel druk kan niet 1 min stil zitten, ook niet met eten. Moet altijd bewegen achterste voren zitten , gek doen met het bestek enz... Wij hebben alles geprobeerd maar krijgen hem niet rustig aan tafel. En zijn zusjes gaan steed smeer mee doen.

-Hij kan niet tegen gillen van zn zusje , dan "flipt"hij echt wordt boos en agressief niet persee met haar iets doen maar echt heel boos en slaan op bank en vol woede roepen/ schreeuwen.

-Kon hij voorheen altijd goed alleen spelen ook dat is veel minder wil niet alleen even op zn kamer spelen.

-Luistert nooit gelijk als ik hem roep.

-een kleine verandering is echt iets waar hij totaal van in de rats kan zitten... vb een nieuw leeslampje

- erg onzeker

- is wel heel geconsentreerd met computeren/tv kijken : ds-en & wiien & op tablet spelen & reken sommen op de pc

- beweegt heel de dag veel, aan dingen frummelen . ook op bank is stil zitten moeilijk

- buitenspelen vind hij heerlijk als hij maar bezig is/ voetballen doet hij 3 keer per week



Nou moet ik wel zeggen dat zijn opa al maanden op sterven ligt en dat hij het hier heel moeilijk mee heeft. Kan soms elke dag echt erom huilen en is er heel erg mee bezig en zegt vb . Ik vind het zo oneerlijk dat mijn zusje maar 3 jaar van opa heeft mogen genieten en ik 8 jaar.
Dus daarin denkt hij heel erg na.

Hij is altijd heel erg aanhankelijk en knuffelig, en zegt ook heel vaak dat hij veel mij van mij houd.   



Dit even zover. Wat denken jullie , is het tijd om aan de bel te trekken of zal het allemaal extra te maken hebben ook rondom opa?

Hoe gaat een eventuele tst precies in werking ...

Lekker om dit eens even van me af te typen






 
Quote
Navigatie
RE: ADHD - ADD? ervaringen aanvraag
Nina1  schreef op: 15-02-2013 10:36:27
Geen idee meid. Hier aanvraag gedaan voor test op autist en toen een psych buro gebeld ( voor kinderen) en toen veel papieren in moeten vullen en op observatie geweest zowel op school als daar.

Kan natuurlijk te maken hebben met opa.
Maar ik zou wel aan de bel trekken.
Sterkte!
 
Quote
RE: ADHD - ADD? ervaringen aanvraag
Lonneke  schreef op: 15-02-2013 10:38:04
Ja hij wordt al begeleid op school door iber en ambulant begeleider. 

op school is hij met tijden erg druk moeilijk bij de les te houden en dan juist weer wel 
 
Quote
RE: ADHD - ADD? ervaringen aanvraag
Valorei  schreef op: 15-02-2013 10:59:24
adhd ia natuurlijk veel meer dan 'alleen' druk zijn.

Ik zou add hebben, en toch herken in me niet in wat je schrijft. Als je mij ziet (ook als kind) was ik dus juist rustig (maar ik had dan ook niet de H van ADHD), altijd wel praten, maar verder niet in beweging te krijgen. Niet erg onzeker (en dat ondanks dat ik enorm gepest werd op school), wilde niet knuffelen, liep extreem voor in taalgebruik (volgens mijn moeder sprak ik als een volwassene rond de 5e verjaardag, niet alleen woordgebruik en sindsopbouw, maar ook gespreksonderwerpen).

Maar ja wat hoort bij de stempel? Wat hoort bij je kind? Wat is gekopieerd van een ander?

Als hij hinder ondervind van zijn gedrag zou ik hem inderdaad door een proffessional laten testen. Maar dat hier nu een duidelijk beeld uitspringt dat ik herken, nee.
 
Quote
RE: ADHD - ADD? ervaringen aanvraag
Ano  schreef op: 15-02-2013 11:17:05
Als er mogelijk emotionele problemen spelen zou ik niet zo snel een adhd diagnose  opzoeken. Een goede psychiater gaat daar ook niet in mee. Veel problemen kunnen adhd achtige klachten veroorzaken maar blijken geen adhd te zijn als de problemen opgelost zijn.Wat zegt school en de ambulant begeleider. Hebben zij dezelfde vraag? Je kan wel contact leggen met een psycholoog of een orthopedagoog om hem te helpen meer duidelijkheid te krijgen over het gedrag. Vergis je ook niet over de impact van taalproblemen hoor. Het is heel frustrerend als je hét wel begrijpt maar niet goed kan vertellen.....daaar wordt je ook druk en onrustig van.
 
Quote
RE: ADHD - ADD? ervaringen aanvraag
Mama-van-aimy  schreef op: 15-02-2013 11:45:59
Het lijkt wel alsof je mijn zoontje omschrijft. Tot het knuffelige aan toe!

Hij heeft de diagnose PDD-NOS gekregen toen hij nog net geen 4 jaar. Hij heeft toen ook vrij snel een rugzakje gekregen.

Hij is nu ook onrustiger aan het worden. Zowel thuis als op school.

School, de AB en de IB gaven aan om hem medicatie te geven zodat hij rustiger en geconcentreerder kon worden.

Aangezien er ook vermoedens waren voor ADD (hij is niet hyperactief dus geen ADHD), gaan we hem opnieuw laten testen. In 4 jaar tijd kan er veel veranderen en 4 jaar is ook erg jong om te testen. Hij is nu trouwens bijna 8 jaar.

Pas als hij een eventuele nieuwe diagnose heeft, gaan wij in overleg met de psychiater besluiten of er medicatie gebruikt kan worden.

Het kan zijn dat het drukkere gedrag bij je zoontje komt door de situatie van zijn opa. Maar je geeft aan dat het drukkere gedrag al 2 jaar is en de situatie met opa pas een paar maanden.

Ik zou eens met school en je arts praten wat verstandig is.
 
Quote
RE: ADHD - ADD? ervaringen aanvraag
K  schreef op: 15-02-2013 18:06:56
Wanneer er bijzondere omstandigheden zijn in het gezin / de familie is het niet het beste moment om zaken te onderzoeken.

Persoonlijk zou ik eens op googlen naar tips in de begeleiding van kinderen met ADHD en kijken of je die kunt toepassen (dag en activiteiten structureren, beweging en rust afwisselen, rustige activiteiten (zittend) begeleiden, communicatie aanpassen, niet teveel opdrachten in een opdracht, duidelijk je verwachting tav zijn gedrag vooraf uitspreken, goed gedrag nadrukkelijk belonen, etc, etc, etc.) Mocht dit tot verbetering van het gedrag leiden, dan is dat mooi meegenomen.
Blijkt dat zijn bovengemiddelde drukte blijft ook wanneer het in jullie familie na het overlijden rustiger wordt (de spanning van terminaal zijn is dan in elk geval weg), dan kun je altijd nog nader onderzoek laten doen.

Succes!!
 
Quote
RE: ADHD - ADD? ervaringen aanvraag
Angel*  schreef op: 21-05-2013 18:32:37
Het lijkt wel of je mijn kind omschrijft Lonneke

Ik wil mss mijn kind ook laten testen....
 
Quote
RE: ADHD - ADD? ervaringen aanvraag
Mama-van-aimy  schreef op: 21-05-2013 18:35:53
Lonneke, heb je hem nog laten testen en wat is er uit gekomen?

 
Quote
Navigatie


Reageren op ADHD - ADD? ervaringen aanvraag
Naam
Bericht