Menu
 

Topic:

relacteren

Meelezer  schreef op: 13-02-2013 10:55:45
Oke....
Ik heb even flink uitgehuild en ga er weer tegen aan.
In een ander topic schreef ik over tepelkloven.
Ik open nu een nieuw topic omdat de vraag nu echt anders geworden is.

Gisteren hapte madame mijn tweede tepel in een keer helemaal tot bloedens toe stuk.
Klaar...
Ik kan niet meer voeden zonder het uit te gillen en dat is geen optie meer, ik heb nu 2,5 week gevochten voor de bv, maar het gaat serieus niet zonder slag of stoot.

Overlegd met de lactatiedeskundige en nu besloten alles te kolven en dan in een flesje te geven.
Dan over een kleine week weer te gaan kijken of de tepels nu goed geheeld zijn.
De huid is nu zo kwetsbaar en dus dat gaat nu gelijk weer stuk.

Mijn vraag is dus, wie heeft er ervaring met stoppen met aan de borst leggen, wel bv maar dan gekolfd geven en dan weer terug aan de borst?
Ze zeggen dat het mogelijk is.
Ik hoop het zo, ik wil het zo ontzettend graag.
Ik heb geen strijd geleverd om op te geven, ik wil dit doen laten slagen, maar dan wel op een acceptabele manier.
Wie helpt me?
Wie heeft hier ervaringen mee?
Ik lees wel positieve verhalen op het internet, maar wil ook niet al teveel gaan googelen.
Wie helpt me op weg?

*Slikt nog maar even haar tranen weg.....man wat heb ik het hier moeilijk mee, ben zo niet klaar met bv geven...(heb niet eens een foto van haar aan de borst). Ik wil deze uitdaging aangaan en winnen, voor mijn kleine stoere meid en voor mezelf... Ik pak nog maar even een doos tissues erbij.....*
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: relacteren
Spatje  schreef op: 13-02-2013 11:08:28
nou dit heb ik dus ook gedaan bij beide dames, het is alleen zoooooooo vermoeiend omdat alles dubbel gaat, maar ik had goede hulp van mijn man, ik kolfde en ondertussen gaf hij de voeding van de keer ervoor, zo kon ik ook wel eens een nachtje blijven liggen ( was smorgens dan wel zo vol dat ik met een handdoek moest slapen)

na een aantal weken waren mijn tepels wel nog gevoelig, maar kon ik weer voeden, totdat ik weer kloven kreeg en dat verhaal bespaar ik je, want je hebt er toch niks aan

gelukkig hebben mijn dames nooit last gehad van tepel/speen verwarring, zolang er wat uitkwam was het prima
 
Quote
RE: relacteren
Dikkertje-dap  schreef op: 13-02-2013 11:09:12
Ik heb er ervaring mee! Sterkter nog, ik was zelfs 5 dagen volledig gestopt met borstvoeding geven, onze kleine knul reageerde echter zo heftig op flesvoeding (kwam er met golven achter elkaar uit! ) dat ik toen weer begonnen ben en na 2 dagen kreeg hij weer volledig de borst, geen gemiep naar een fles niks! Uiteindelijk heeft hij totaal 2 jaar borstvoeding gehad

Mijn moeder is kraamverzorgster en zij doet het ook vaker hoor, kolven om de moeder rust te geven en de tepels te laten genezen en dan weer terug aan de borst, op deze leeftijd gaat dat over het algemeen nog vrij makkelijk!

Niet stressen, dat is slecht voor je productie
Niemand kan je beloven dat het gaat lukken, maar als jij het zo graag wil, en er moeite voor wil doen dan kan het haast niet mislukken!
geef je tepels wat rust, let op met kolven dat je tepel niet dubbel zit en de kolf er goed opstaat, neem je rust, laat je borsten aan de lucht drogen, en ik ben erg fan van de purelan zalf van medela, heft mij heel goed geholpen.

Krijg je met weer aanleggen nog hulp van je lactatiekundige? Denk dat dat wel heel belangrijk is om niet weer terug bij af te belanden.
 
Quote
RE: relacteren
Dikkertje-dap  schreef op: 13-02-2013 11:11:06
o, en een hele dikke knuffel uiteraard, zou zo bij je langskomen om je te helpen, voel je verdriet!!


En wat spatje zegt is inderdaad wel een hele goede, het is meer vermoeiend dus geef het voeden met de fles zo nu en dan uit handen

Sterkte!
 
Quote
RE: relacteren
Grietje  schreef op: 13-02-2013 11:12:26
Ach jee, wat heftig allemaal! Alvast een dikke knuffel!
Weet je al wat de oorzaak is van de kloven? Dit zijn mogelijke oorzaken:
- verkeerde houding
- verkeerde drinktechniek (tepel-speenverwarring?)
- spruw
- te kort tongriempje (en daardoor niet goed kunnen happen)

Ben je begeleid door een echte lactatiekundigenmet IBCLC achter haar naam?

Ik heb zelf geen ervaring met alles kolven en daarna terug aan de borst, maar ik weet dat het zeker mogelijk is. Als je baby nog heel jong is, geef je idealiser geen flesje maar een cupje of fingerfeeding. Dat is wel wat intensiever, zeker als de baby grotere hoeveelheden gaat drinken. Als je na het herstel van je tepels weer gaat aanleggen, is het mogelijk om dat dan onder begeleiding van een goede lactatiekundige te doen? Want mocht er daar iets mis gaan, dan zit je binnen not-time weer met kapotte tepels. Dat zou zo jammer zijn.

Op www.borstvoeding.com kun je ook heel veel lezen over aanleggen (met foto's en links naar filmpjes).

Heel veel succes!
 
Quote
RE: relacteren
K  schreef op: 13-02-2013 11:12:50
Bij mijn tweede moest ik stoppen met BV geven in de eerste week, niet vanwege kappotte tepels, maar vanwege het feit dat we een hittegolf hadden, het een heel groot kind was (5 kilo) en hij zijn temp niet goed kon vasthouden. Na 2 dagen viel hij teveel af en vreesde de verloskundige dat hij niet voldoende vocht binnenkreeg met de BV. Ik heb toen 2 weken gekolfd en dit gegeven met vingervoeden. Reden was dus enkel om precies te weten hoeveel hij binnenkreeg.
Na anderhalve week ook weer begonnen met aanleggen en met een beetje hulp wat betreft happen ging dat goed.

Ik heb je andere topic niet gelezen, maar zie dat je hulp hebt van een lactatiekundige. Ik zou zeggen, laat haar dan meekijken met het weer gaan voeden wanneer de wonden geheeld zijn en de huid weer tegen een stootje kan.

Heel veel succes! En nog gefeliciteerd met de kleine meid!
 
Quote
RE: relacteren
E Mv 2  schreef op: 13-02-2013 11:13:04
Ik heb je andere topic niet gelezen maar ik kon het gewoon niet hebben aan mijn borsten en heb met een tepelhoedje gevoed,werd ook afgeraden enz enz maar werkte wel goed bij ons en zo hield ik het wel vol
 
Quote
RE: relacteren
Spatje  schreef op: 13-02-2013 11:13:53
maar meelezer hoezo zou het volgens jou niet kunnen? tepel/speenverwarring? want zolang je kolft blijft de productie gewoon op gang, goed leegkolven, tijdens het kolven goed je borsten meemasseren zodat ook de achterste voeding er goed uit komt
 
Quote
RE: relacteren
K  schreef op: 13-02-2013 11:15:05
kappotte = (natuurlijk!!) kapotte
 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 13-02-2013 11:31:02
Pffft meiden wat ben ik blij jullie verhaal te lezen!
*Sleept de tissues maar weer aan, stomme hormonen en vermoeidheid ook...*
Heb net gesproken met de lactatiedeskundige, die zegt ook, doorkolven en we gaan later weer verder kijken en helpen met aanleggen.
Dat kan wel twee weken duren voordat ze weer aan de borst zelf gaat, het moet nu echt goed gaan helen, anders is het een gebed zonder eind.

Ik kolf en de ene keer krijgt ze een flesje en de andere keer vingervoed ik haar, anders is het ook voor mij niet vol te houden.
Gelukkig staat mijn man achter me, maar die kan ook niet de nachten elke keer meehelpen, die zit momenteel met wisselende diensten, dus er komt veel op mij terecht.

Ik ga er voor, zeker na jullie positieve verhalen, dat doet me echt heel erg goed, mijn dank is heel erg groot meiden, jullie zijn even een hele grote steun voor me!!!!!
 
Quote
RE: relacteren
Mam Van Twee  schreef op: 13-02-2013 11:35:13
Tip 1: www.borstvoedingsforum.nl
Tip 2: lees en kies wat bij jouw past
Tip 3: ga op je eigen gevoel af en kijk goed naar je kindje

Hier ook ervaring met een mix van kolven en voeden en kapotte tepels.

Bij de eerste wel een tepelhoedje gebruikt en gekolfd om het te laten helen. Ik kolfde en gaf het daarna direct aan de kleine. Dan koste het niet zoveel extra tijd. Ik kolfde dan ook heel makkelijk.
Ook kolfde ik wel tussen 2 voedingen door, zodat ik het rustig kon doen, zonder een kindje dat al hongerig was.

Ik gebruikte aventflessen en spenen. Die zijn mooi breed en ik lette er op dat ze dus echt haar lipjes naar buiten krulde om de speen heen en dus haar lipjes om het brede deel had. Ik duwde de speen desnoods iets verder zodat ze wel groot moest happen. Zeg maar met een borstvoedingshap aan een flessenspeen zuigen. Daarnaast gebruikte ik heel lang een speen met een klein gat zodat ze er echt moeite voor moest doen om er wat uit te krijgen.

Het is echt een andere drinktechniek fles of borst. De oudste kon dit prima verwerken.

Vingervoeden is in het begin ook een optie via Eurolac zijn er spuitjes met slangetje te krijgen. Ik heb dat ook even gedaan totdat ze goed de borsttechniek snapten. Pink erin, goed laten zuigen en dan pas langzaam voeding geven.

Met de jongste veel gekolfd omdat ze slecht en slordig hapte en last had van reflux. Daar heb ik altijd een mindere borstvoedingsrelatie mee gehad dan met de oudste. De oudste kon enorm gelukzalig en voldaan zijn en die dronk ook overdag op de creche maar minimaal en haalde dat in als we thuis waren. Die lag echt te tanken en viel dan helemaal blij in slaap. De jongste had meer een houding van het is functioneel en het maakt me niet echt uit of het uit een borst of fles komt. De oudste wilde ook echt geen fles van mij of als ik maar in de buurt was. Die wilde het uit mama.
De jongste heeft dat nooit gehad.

Veel sterkte en echt het wordt beter. Bekijk het dag voor dag. Jullie moeten ff op elkaar ingespeeld raken. Je moet het aanleggen onder de knie krijgen, het zit soms in hele kleine dingetjes. bijvoorbeeld hoe recht tegenover je borst is het mondje/hoe hoog houd je je kindje. Rugby houding mbv goed borstvoedingskussen [die van de hema is lekker stevig, dan zakken ze niet makkelijk weg itt de bolletjes kussens] of liggend voeden kunnen allemaal helpen om minder last te hebben van je tepels.

Balen dat ze al kapot zijn voordat je uitgevonden hebt wat voor jullie werkt.
 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 13-02-2013 11:38:44
Dank je wel mam van twee.
Fijn dat jullie zo de moeite nemen om te helpen en jullie verhaal te doen!
Het helpt om de verhalen te lezen en de verschillende ervaringen te delen, zo word je eigen visie ook weer wat breder.
Ik houd mezelf gewoon voor dat het gaat lukken, veel bij me houden werd me net verteld, veel huid op huid contact en veel knuffelen, wat een straf

Ze is nu19 dagen jong en het lijkt al veel langer, kun je nagaan wat er gebeurd is in die 19 dagen, te veel.

Ik ga even rusten en kijk straks weer naar de reacties, nogmaals, mijn dank is erg groot dames!!
 
Quote
RE: relacteren
Alice  schreef op: 13-02-2013 11:56:43
Het is zeker wel mogelijk om haar straks weer terug aan de borst te krijgen. Maak je daar nog maar niet druk over, is van latere zorg. 
Nu is het gewoon op zijn zachtst gezegd even K*T.. maar het lichtpuntje is dat het maar tijdelijk is en dat het nog steeds goed kan komen. 

Was ze misschien heel hongerig toen je haar gisteren aanlegde en ze je tepel kapot maakte? Heb je nu natuurlijk niet veel meer aan, maar wellicht helpt het als ze de volgende keer al wat gehad heeft op een andere manier, voordat je haar aanlegt. Een hongerige pasgeborene kan ongelooflijk hard zuigen! 
Als het echt je huid is, die gewoon dun is, dan zou ik 's overleggen met je lactatiekundige over tepelhoedjes. Je moet er zeker niet meteen zomaar mee beginnen, maar soms is het wel DE oplossing en kun je jaren op die manier voeden. 

Heel veel succes! Zeker niet opgeven als je je er zo bij voelt, het kan echt allemaal best nog lukken. Kun je straks heel trots terug kijken op deze periode! 
 
Quote
RE: relacteren
Spatje  schreef op: 13-02-2013 12:04:30
gaat zeker goedkomen
 
Quote
RE: relacteren
Danna  schreef op: 13-02-2013 12:30:16
Bij mijn oudtse heb ik vanwege hele heftige spruw in de kraamweek ook een week gekolfd en daarna weer aan de borst. Ik begon toen met steeds minder kolven en dan de laatste slokken uit de al gekolfde borst geven. Dat maakte het aanhappen makkelijker voor mijn dochter (een zachte borst hapt makkelijker dan een harde), en ze was niet boos omdat ze honger had, waardoor ik beter kon proberen goed aan te leggen.
Ik heb in je vorige topic gezien dat je al heel veel geprobeerd hebt met een lactatiekundige, weet je zeker dat het toingriempje niet toch kort is, en dat het echt geen spruw is? (ik had heftige spruw terwijl het nauwelijks te zien was).

Ik zou voor een flesje kiezen voor een fles met zo'n brede speen waar ze de borstvoedingshap zeg maar op kunnen doen (OK, klinkt vreemd ). dan zou ik het gevoel hebben dat de kans op tepel-speenverwarring zo klein mogelijk was. Of met een cupje voeden.

Succes en hou in je achterhoofd dat je nu deze keuze maakt omdat het even niet anders kan. Mocht het straks niet lukken haar weer aan de borst te krijgen, kan jij daar niets aan doen. Je hebt al langer geprobeerd dan menigeen zou doen.

(nog even over die lactatiekundige, is het echt een goede met een certificaat of eentje via het kraamcentrum, dat verschil namelijk vaak erg, op borstvoeding.com kun je adressen van 'echte' vinden)
 
Quote
RE: relacteren
Danna  schreef op: 13-02-2013 12:30:16
Bij mijn oudtse heb ik vanwege hele heftige spruw in de kraamweek ook een week gekolfd en daarna weer aan de borst. Ik begon toen met steeds minder kolven en dan de laatste slokken uit de al gekolfde borst geven. Dat maakte het aanhappen makkelijker voor mijn dochter (een zachte borst hapt makkelijker dan een harde), en ze was niet boos omdat ze honger had, waardoor ik beter kon proberen goed aan te leggen.
Ik heb in je vorige topic gezien dat je al heel veel geprobeerd hebt met een lactatiekundige, weet je zeker dat het toingriempje niet toch kort is, en dat het echt geen spruw is? (ik had heftige spruw terwijl het nauwelijks te zien was).

Ik zou voor een flesje kiezen voor een fles met zo'n brede speen waar ze de borstvoedingshap zeg maar op kunnen doen (OK, klinkt vreemd ). dan zou ik het gevoel hebben dat de kans op tepel-speenverwarring zo klein mogelijk was. Of met een cupje voeden.

Succes en hou in je achterhoofd dat je nu deze keuze maakt omdat het even niet anders kan. Mocht het straks niet lukken haar weer aan de borst te krijgen, kan jij daar niets aan doen. Je hebt al langer geprobeerd dan menigeen zou doen.

(nog even over die lactatiekundige, is het echt een goede met een certificaat of eentje via het kraamcentrum, dat verschil namelijk vaak erg, op borstvoeding.com kun je adressen van 'echte' vinden)
 
Quote
RE: relacteren
Mikmvg  schreef op: 13-02-2013 12:54:10

Quote E mv 2:
Ik heb je andere topic niet gelezen maar ik kon het gewoon niet hebben aan mijn borsten en heb met een tepelhoedje gevoed,werd ook afgeraden enz enz maar werkte wel goed bij ons en zo hield ik het wel vol



Hier dacht ik ook aan, ze kunnen het wel afraden, maar ik heb 6 maanden met een tepelhoedje gevoed. Niet vanwege kloven, maar ik ehb ingetrokken tepels en dit werkte gewoon veeeeeel beter.
 
Quote
RE: relacteren
Ivy  schreef op: 13-02-2013 12:55:09
Heb geen wijze woorden voor je, maar wel een     Met jouw instelling komt het vast goed!  Sterkte!
 
Quote
RE: relacteren
Pup78  schreef op: 13-02-2013 12:55:18
Mijn dochter is met 4 wk opgenomen, een week later geopereerd aan haar hart

Zij is 5 wk vd borst geweest, kreeg sonde omdat ze te uitgeput en verzwakt was.
Na 5wk probeerde ik de borst en hapte meteen aan en dronk! Toen ze 6mnd was wederom opname en sonde. Twee wk later weer probleemloos terug aan de borst
Ik kolfde en dit kreeg zij via sonde. Soms kreeg ze het met de fles als ze een goede dag had.

Mijn dochter deed het dus probleemloos, was ik zo blij mee. Ik was zo verdrietig toen ze adviseerden in het ziekenhuis om te stoppen en alles via sonde te doen! Ze moest zoveel moeite doen en dan lukte t niet, was ze uitgeput en niets binnen gekregen.
 
Quote
RE: relacteren
Cora38  schreef op: 13-02-2013 13:48:26
Er is nog hoop hoor. Mijn zoontje wilde bij geboorte niet goed aanhappen en toen ben ik ook gaan afkolven en in een flesje geven. Na een maand afkolven en af en toe proberen aan te leggen is het gelukt en heb ik hem nog tot 9 mnd oud BV gegeven.
Geef de moed nog niet op en laat het eerst rustig helen.

Sterkte
 
Quote
RE: relacteren
Marie8  schreef op: 13-02-2013 15:22:59
Het is natuurlijk niet echt relacteren, want je productie blijft op gang met het kolven.

Mijn oudste was na zijn geboorte ziek en te zwak om te drinken, waardoor ik ook ben gaan kolven. 
En om antwoord op je vraag te geven: JA, dat is helemaal goed gekomen!!

Ook bijna 2 weken, alleen was het denk ik toch wel beter geweest als we met een cupje ofzo gingen voeden ipv een flesje. Mijn zoon wist daarna niet meer hoe hij aan de borst moest drinken. Toen hij wat opknapte in het ziekenhuis ben ik daar wel super geholpen. Eerst begonnen met eerst aan de borst en dan pas gekolfde melk geven. En dit zo weer opebouwd. 
Ik moet wel eerlijk zeggen dat het best pittig en vermoeiend was, maar de moeite waard. Ik heb 16 maanden bv gegeven!

Bijkomend voordeel was wel dat ik de productie wat hoger had door het kolven en daarmee een flinke voorraad had opgebouwd! Dat was handig!

Heel veel succes!!
 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 13-02-2013 19:29:08
Wat een mooie en positieve verhalen allemaal.
En wat een kanjers dat jullie er allemaal zo hard voor geknokt hebben!
Ik ben inmiddels wat rustiger en wat meer gerustgesteld.
We gaan ervoor!!!!!!

De grand dame ligt nu heerlijk bij mij te slapen.
Ik pak nu wel meer mijn genietmomenten, die vergat ik gewoon door alles......
Wat is ze prachtig!!

Ik blijf jullie verhalen lezen.
Dank je wel klinkt zo afgezaagd, maar weet niet hoe anders het te zeggen
Ik ben erg blij met jullie!
 
Quote
RE: relacteren
Mam Van Twee  schreef op: 13-02-2013 22:37:50
Dat is ook iets wat je moet ervaren en moet kunnen. Gewoon ff de boel de boel laten en lekker met je kindje op bed liggen of op de bank hangen. Je kunt ze als ze zo klein zijn echt niet verwennen. Ze heeft tenslotte 9 maanden in de baarmoeder gezeten met allerlei geluiden als hartslag enzo om zich heen. 

Vraag eventueel hulp in je omgeving voor praktische zaken als een maaltijd of ff de was weg vouwen of wat boodschappen meenemen. Je hoeft als pas bevallene echt niet alles zomaar perfect te kunnen. Voor je gevoel doe je dan misschien weinig, maar je doet het meest nuttige van alles: er zijn voor je kindje en zorgen voor supervoeding.

Ik heb met de jongste 6 weken op de bank gekampeerd. Die voelde zich erg ellendig en had last van refluxklachten, was best licht ca 2800 gr en wilde vaak elke 2,5 uur drinken en 's avonds steeds kleine slokjes drinken (dat noemen ze clusteren en is heel normaal). Plat wegleggen ging slechts een paar uurtjes laat op de avond, begin van de nacht. Dan kon ik als ik mazzel had 3-4 uur slapen en voor de rest sliep ik hazeslaapjes. 
Ik kon daar gelukkig goed tegen omdat ik in mijn vorige baan 6 uur op 6 uur af werkte gedurende 1,5 maand achter elkaar, maar eenvoudig is het niet. Wij zijn snel bij een osteopaat terecht gekomen die de jongste goed geholpen heeft. Daarna ging het stukken beter. Ze heeft nog wel heel lang in de kinderwagenbak geslapen voor ze gewend was aan haar ledikantje. Ze zocht geborgenheid totdat ze zich echt lekker voelde - daarna is het een grote energiebubbel geworden en nu wil ze nog geen minuut rustig op schoot zitten!! 

Geniet van de kleine momentjes en over een week, twee weken is het al weer anders. Die ukkies groeien en ontwikkelen zich zo snel. 
 
Quote
RE: relacteren
Ans Mv J.k.d  schreef op: 14-02-2013 09:35:46
ja hier ik had hier een flesje van dokter brown dat was een nabootsing van de tepel, en als ik niet totaal uitgeput zou zijn van de chemo dan was mijn productie ook wel op gang gebleven en had hij zonder problemen aan de borst kunnen drinken. Dus een goede kolf lenen of huren en goed leegkolven. suc6
 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 14-02-2013 10:33:50
We zijn de nacht weer door.
Ze kan enorm spugen ineens.
Ik heb zelf het idee dat de fles te snel gaat en dat ze teveel krijgt.
Aan de borst zie je niet hoeveel ze binnen krijgen en ze hameren er nu op tussen de 80 en 100 ml per voeding.
Haar buikje is ronder dan rond en ik heb het idee dat ze het niet kan verwerken.
Ook met vingervoeden, ze heeft een enorme zuiggehoefte en daarna boeren en toch ook spugen.
Het is en blijft zoeken en lastig het juiste te vinden of te doen.

Verder is ze heel tevreden nu, de luiers zijn vol en ze slaapt heerlijk.
Ik heb nu als advies gekregen de calma flessen van medela te gebruiken, die bootsen ook de borst na.
Maar ze drinkt wel maar er gaat best veel langs haar mondje weer weg.
Haar mond ligt er goed omheen en op de een of andere manier weet ze toch behoorlijk wat weg te laten lopen.
Nogmaals, het is zoeken...
Ze zoekt ook steeds naar mijn borst en is dan best geirriteerd als ze de fles dan krijgt, ze blijft haar hoofd stevig in de richting van mijn borst draaien.
Ook als ze op me ligt dan kruipt ze gewoon naar beneden richting borst.
Kan niet wachten om het straks weer goed te gaan proberen.
Het is zo omslachtig en tijdrovend allemaal, ik begin aardig moe te raken nu.

Ik zet gewoon nog door, ga er vanuit dat we straks allebei beloond worden, mijn dochter heerlijk de borst en ik die heerlijk de borst mag en kan geven, wat zou dat heerlijk zijn.

Ik heb nu inderdaad een kolf gehiird, dubbele kolf.
Tis best werk elke keer, alles weer schoonmaken, goed bijhouden wat wanneer er gekolfd is etc etc.
Ben met een voeding toch wel ruim een uur bezig.
Maar het is voor een prachtig doel. We geven niet op!


 
Quote
RE: relacteren
Mam Van Twee  schreef op: 14-02-2013 13:10:50

Allereerst natuurlijk een dikke knuf voor zo'n supermama!!

Dat zoeken enzo ken ik wel van de oudste die wilde ook alleen maar aan de borst bij mij en geen fles van mij!
Lastig, maar ik probeerde rustig te blijven en haar ook te vertellen dat het nu echt nodig was op deze manier.

Ook het uit een mondhoek weglopen van melk herken ik van de oudste. Dat komt echt door de borstvoedingshap aan een fles. Dus is eigenlijk een goed teken - ze doet haar mondje op de goede manier eromheen, maar de flessenspeen vormt nu eenmaal niet zo mooi mee. Vandaar het lekken.

Wat kan helpen om haar langzamer te laten drinken is de fles wat meer horizontaal houden.
Mijn oudste begon gewoon een worstelpartij omdat ze niet in de klassieke fleshouding achterover wilde drinken uit de fles, maar op een borstvoedingsmanier. Dus iets meer op haar zij en horizontaal gedraaid hoofdje.

De leiding op de creche hield haar ook wel met haar ruggetje tegen hun buik/borst aan en dan de fles in je hand aan de buitenkant. Dus die was dan eigenlijk gericht naar je toe. Eigenlijk borstvoedingshouding, maar dan van je af gericht en met de fles horizontaal als borst. Beetje lastig uitleggen maar het werkte wel. Misschien wil ze ook wel liggend op haar zij of in het wipstoeltje de fles van je drinken. Dan kan ze wat minder bij jou zoeken.

Succes met ontdekken en ik hoop dat de boel snel heelt

 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 14-02-2013 13:47:59
@ Mam van twee
Dankjewel.
Die knuffel is aangekomen.

Wat fijn dat je ook zo uitgebreidt reageerd.
ik ga die houding eens proberen, kijken of dat werkt.
Zometeen komt nogmaals het consultatiebureau.
Die was zo benieuwd en mijn verhaal bleef haar bezig houden.
We gaan dus zo mijn dame wegen en kijken of ik gelijk heb met het aankomen en waarschijnlijk "overvoeden".
Ben benieuwd.
Ik laat het nog wel even weten!

bedankt weer voor het advies en het meedenken, super!!!!!!!!!!!!!!!
 
Quote
RE: relacteren
Mam Van Twee  schreef op: 14-02-2013 14:08:04
Graag gedaan hoor en hopelijk klopt je gevoel! Bevestiging daarvan geeft altijd weer energie.
 
Quote
RE: relacteren
Jacq39  schreef op: 14-02-2013 14:27:40
Tijdens een hele heftige borstontsteking kon ik ook mijn zoon niet aan de borst hebben, kolven was zo mogelijk nog pijnlijker. Wat mij ook heeft geholpen is een tepelhoedje dat was echt een uitkomst, en daarna gewoon weer zonder ging ook prima.....

Succes en je gaat het vast redden, je bent zo gemotiveerd!!
 
Quote
RE: relacteren
Meelezer  schreef op: 15-02-2013 11:17:40
Ze is gisteren gewogen en ze is nu in een week 290 gram aangekomen!
En dat terwijl na de bortsontsteking de voeding bijna nul was.
ik kolf nu tussen de 120-170ml per voeding, dat was eerst 35ml.
We gaan vooruit en mijn meisje dus ook.

Ik ben blij met jullie lieve woorden en adviezen.
ik heb nu de fles van dr browns, die gaat wel redelijk goed.
Ze knoeit de helft minder dan met de medela calma.
Ik ga gauw weer voeden, ze roept me ;-)

 
Quote
RE: relacteren
Spatje  schreef op: 15-02-2013 11:18:41
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op relacteren
Naam
Bericht