Menu
 

Topic:

Raar of niet?

Jessmveliah  schreef op: 12-02-2013 20:41:42
Mijn man en ik zitten net even te praten. Op dinsdag en woensdag gaat E.liah naar mijn moeder. Omdat ik hem wegbreng (we hebben maar 1 auto) moet ik hem vroeg wakker maken, zo rond 6.15 uur. Mijn man werkt in 3-ploegendienst en daarom blijft E.liah als mijn man ochtend en nachtdienst heeft bij mijn moeder slapen zodat hij er niet weer vroeg uit moet. Vandaag dus ook weer. Mijn man zegt zojuist dat hij zich maar vreemd voelt als E.liah er niet is, hij mist hem. Ons normale ritme is weg, wij eten dan ook wat makkelijks en doen vrij weinig. Ik zeg dat ik dat juist heerlijk vind om even niks te 'moeten' maar dat vond hij maar raar. Natuurlijk mis ik hem ook, en als ik straks naar bed ga ik ook gewoon even kijken op zn kamertje maar toch vind ik dat niksen 1 avondje heerlijk!
 
Quote
Navigatie
RE: Raar of niet?
Jolanda1974  schreef op: 12-02-2013 20:44:56
Wij hebben dat ook gedaan met onze kinderen. Die waren op dinsdag en woensdag bij mijn ouders. Die bleven op dinsdag slapen. Ik vond er niks aan maar voor onze kinderen en mijn moeder was het DE oplossing. Zo hoefde ze maar 1 dag vroeg hun bed uit.. later gingen ze al op maandagavond heen omdat onze jongste het niet trok om zo vroeg op te moeten staan. Mijn man vond het juist wel fijn en ik dus niet. Wel fijn was dat we gewoon op dinsdag naar de bioscoop konden voor € 6,00 pp. Dat hebben we dan ook regelmatig gedaan in die tijd.
 
Quote
RE: Raar of niet?
Jomi  schreef op: 12-02-2013 20:48:20
Ik vind het PERSOONLIJK raar dat je kind standaard twee dagen en een nacht niet thuis is. ik zou er geen fijn gevoel bij hebben.
 
Quote
RE: Raar of niet?
Jessmveliah  schreef op: 12-02-2013 20:56:27
@Jolanda. Grappig dat jullie het andersom hadden. Helaas hebben ze bij ons niet zo'n leuke actie bij de bios

@Jomi. Dat mag je zeker vinden, voel me ook niet aangevallen hoor. Maar voor E.liah is dit fijner dan 2 dagen om 6.15 uur op staan.
 
Quote
RE: Raar of niet?
Jomi  schreef op: 12-02-2013 20:57:55
Dat het in jullie situatie voor hem fijner is, dt vind ik ook hoor.

Maar zelf zou ik er nooit voor kiezen, ik ben nu eenmaal een enorme moederkloek
 
Quote
RE: Raar of niet?
Jessmveliah  schreef op: 12-02-2013 21:03:56
Jomi, misschien heb ik dat moederkloekgevoel dan niet zo als jij. Wel fijn dat je de reden begrijpt
 
Quote
RE: Raar of niet?
Chantal31  schreef op: 12-02-2013 21:07:32
Vind het niet raar hoor...ok denk dat veel moeders het niet zo zouden doen maar het is een fijne oplossing. Ik zou het ook zo oplossen ook al ben ik een moederkloek haha. Onze dochter slaapt elke week 1 nacht bij oma zonder reden trouwens. Oma vind het fijn mn meisje is helemaal happy en papa en mama hebben een heerlijk avondje samen.
 
Quote
RE: Raar of niet?
Kaatje490  schreef op: 12-02-2013 21:09:58

Quote Jomi:
Ik vind het PERSOONLIJK raar dat je kind standaard twee dagen en een nacht niet thuis is. ik zou er geen fijn gevoel bij hebben.Mee eens, maar ik ben dan ook een echte moederkloek
 
Quote
RE: Raar of niet?
Joltje  schreef op: 12-02-2013 21:16:39
Ik ben ook zo een moederkloek, maar vooral omdat ik het zo belangrijk vond dat ze hun rust hadden en hun slaap konden krijgen, bleven mijn kinderen ook regelmatig bij mijn zus slapen van woensdag op donderdag, als mijn man in het hotel zat ergens in holland, dus ik helemaal alleen was met de kids. Ik moest ze dan zo vroeg uit hun bedje halen, dat ik dat gewoonweg zielig vond. Ik miste ze enorm, maar vond het belang van hun rust voorop staan. 

 
Quote
RE: Raar of niet?
Kim  schreef op: 12-02-2013 21:18:30
Mijn man en ik hadden hier toevallig straks ook over dat wij er eigenlijk beide niets aan vinden als de meiden er niet zijn. Van de ene kant vindt ik het ook wel lekker om niets te moeten maar toch vindt ik het anderzijds helemaal niks.
De meiden hebben we vanmiddag naar mijn ouders gebracht omdat we morgen beide moeten werken. Normaal heeft mijn man op woensdag vrij maar nu een keer niet. Omdat de kinderen vakantie hebben konden ze een keer bij opa en oma logeren (normaal komt de buurvrouw 's morgens als wij moeten werken).
Het was de bedoeling dat ik ze morgen vanuit het werk weer op zou halen maar de meiden hadden zelf bedacht om 2 nachtjes te blijven. Opa en oma vonden dit geen probleem dus nu halen we ze pas donderdag laat in de middag op.
Leuk voor de meiden en opa en oma, maar hier is het toch stil in huis.
Maar goed, ik ga lekker genieten van de rust. Wetende dat de meiden het bij opa en oma heel leuk hebben.
 
Quote
RE: Raar of niet?
Femke  schreef op: 12-02-2013 21:25:04
Ik zou mijn moederkloek gevoelens op zij gezet hebben, 6.15 trekken mijn kids echt niet, maar zou wel kijken hoe ik het anders kon gaan combineren...dus zelf vervoer regelen, zelf zonder auto wegbrengen, zou dit niet zo elke week willen..
 
Quote
RE: Raar of niet?
Jessmveliah  schreef op: 12-02-2013 21:44:51

Quote :
Ik zou mijn moederkloek gevoelens op zij gezet hebben, 6.15 trekken mijn kids echt niet, maar zou wel kijken hoe ik het anders kon gaan combineren...dus zelf vervoer regelen, zelf zonder auto wegbrengen, zou dit niet zo elke week willen..Het gaat ook niet om hoe wij de opvang hebben geregeld, maar om het feit dat man en ik anders met het feit omgaan dat E.liah er nu niet is. Deze manier van opvang werkt het beste voor ons, gelukkig is niet iedereen hetzelfde
 
Quote
RE: Raar of niet?
Satekroket  schreef op: 12-02-2013 22:13:20
Ik vind het prima geregeld. Hij is bij jouw moeder! Dat is toch heel erg fijn dat dat zo kan.
Ik zou er van genieten hoor, lekker een avondje met je man samen.

Onze kinderen hebben nog nooit ergens anders geslapen, maar wij hebben ook geen familie in de buurt wonen.
En helaas ook geen ouders.

Snap niet dat er zo gereageerd wordt. Hij is toch lekker bij oma.
 
Quote
RE: Raar of niet?
Liefje  schreef op: 12-02-2013 22:18:41
In het begin hadden wij dat ook moesten we heel vroeg eruit...mijn mama kwam dan gewoon op dat moment bij ons en kon ons mannetje gewoon nog lekker verder slapen. Mijn mama ging dan op onze bank nog dutten.

Als hij dan lekker wakker was ging ze meestal met hem naar haar huis.
 
Quote
RE: Raar of niet?
Debby1977  schreef op: 12-02-2013 22:23:04
Oh, ik zou willen dat Iris 1x per week bij mijn moeder ging slapen

Ik ben niet zo'n moederkloek dus en zou het weleens lekker vinden. Mijn man is nu nog iedere dag thuis dus is het ook niet nodig.
 
Quote
RE: Raar of niet?
Femke  schreef op: 12-02-2013 22:27:46
Maar misschien begreep ik het inderdaad verkeerd, maar je man vind het volgens mij leuker als het niet nodig zou zijn, hij mist hem..dus ik begrijp je man zijn gevoelens volledig en misschien wil hij het toch liever anders..
 
Quote
RE: Raar of niet?
Belske  schreef op: 12-02-2013 22:31:52
Je zit gewoon lekker in een luxe positie, je weet dat je kindje goed bewaard is en daar geniet je van. Of wij dat nu raar vinden of niet, dat doet toch niet ter zake? Een stresskip als ik zou er niet happy mee zijn, al geloof ik dat mijn lichaam me anders probeert te vertellen... Onze kinderen zijn nu 11 en 12 jaar en ik vind ze nog steeds erg vermoeiend, dus als het zou kunnen... en ik zou zeker zij dat ze in goeie handen zijn... waarom dan niet?
 
Quote
RE: Raar of niet?
Made  schreef op: 12-02-2013 22:50:13

Dat deed ik 2 jaar geleden ook met Demi....en ik vond het heeeeeerlijk. En voor Demi gaf het meer rust, maar ook voor mij en mn moeder...iedereen happy


En nog hoor....ik ben knettergek met mn dochter, maar af en teo even handen vrij is ook heerlijk.


Laatst zei mn vader tegen Demi: wanneer kom je weer bij opa en oma logeren?
Haar vader direct...nou zaterdag maar doen dan? Kunnen wij uit eten 
Quote
RE: Raar of niet?
Minou  schreef op: 12-02-2013 23:08:50
Hier sliep Amber de eerste 2 jaar standaard zo op ma bij mijn ouders. Puur omdat ik 6:15 naar het werk moest en man nog eerder.

 
Quote
RE: Raar of niet?
Jessmveliah  schreef op: 13-02-2013 06:44:54

Quote :
Maar misschien begreep ik het inderdaad verkeerd, maar je man vind het volgens mij leuker als het niet nodig zou zijn, hij mist hem..dus ik begrijp je man zijn gevoelens volledig en misschien wil hij het toch liever anders..Nee hoor Femke, je begrijpt het goed. Hij heeft hem liever thuis. En ik ook hoor! Maar hij weet gelukkig ook dat dit een betere oplossing is.

@Liefje, soms komt mijn moeder ook hierheen. Maar mijn ouders hebben ook maar 1 auto en mijn vader werkt ook wisseldiensten. Mijn moeder zou dan op de fiets moeten komen en dat is ong. een halfuur fietsen. Geloof niet dat ze dat ziet zitten om 6 uur smorgens
 
Quote
RE: Raar of niet?
Mamajaxx  schreef op: 13-02-2013 07:17:19
mijn kinderen slapen op zondag altijd bij oma.. heb er 1 woord voor.. heeeeeeerlijk!!!
Oma past op maandag op, en daar slapen is makkelijker dan sochtends met ze slepen want mn vriend en ik werken gewoon.
 
Quote
RE: Raar of niet?
Myself  schreef op: 13-02-2013 10:20:42
Wat fijn dat dit zo opgelost kan worden.

Zou mijn keuze ook niet zijn, ook een moederkloek hier.
Maar waar ik dan zo benieuwd naar ben voor de andere moederkloeken, ben je dat omdat je weinig oppas hebt in je omgeving, waardoor je niet beter weet dan dat je het zelf op moet lossen met het kdv, of zit het gewoon in je?
Ik denk dat k het opzich wel al in me had, maar dat het versterkt is doordat we niet vaak kunnen rekenen op onze omgeving.
Met een paar keer per jaar houdt het eigenlijk wel op.
 
Quote
RE: Raar of niet?
Bepje  schreef op: 13-02-2013 11:15:20
Wij vinden er beide niks aan als ze logeren zijn maar mijn man vind het veel erger dan ik. Het is wel de ideale oplossing voor iedereen zo. 
 
Quote
RE: Raar of niet?
Mama_anja  schreef op: 13-02-2013 18:50:19
daarom werk ik ook niet ik trek het zelf ook niet met kinderen om 6 :15 uur er uit te moetn

nee ff zonder gekheid als onze kids een nachtje weggaan om wat voor reden dan ook dan missen we ze ook maar je moet deon wat het beste voelt voor jullie en de kleine  en hoe een ander  er  over denkt ja maakt niet uit 
elke situatie is anders  en elke situatie heeft zijn eigen oplossing daar van 
zolaang jullie er goed bij voelen doen 
als dat anders word dan kan je kijken naar een andere op lossing
 
Quote
RE: Raar of niet?
Jessmveliah  schreef op: 13-02-2013 20:48:23

Quote Myself:
Wat fijn dat dit zo opgelost kan worden.

Zou mijn keuze ook niet zijn, ook een moederkloek hier.
Maar waar ik dan zo benieuwd naar ben voor de andere moederkloeken, ben je dat omdat je weinig oppas hebt in je omgeving, waardoor je niet beter weet dan dat je het zelf op moet lossen met het kdv, of zit het gewoon in je?
Ik denk dat k het opzich wel al in me had, maar dat het versterkt is doordat we niet vaak kunnen rekenen op onze omgeving.
Met een paar keer per jaar houdt het eigenlijk wel op.Dank je myself! Maar ik vind dat best een goede vraag van je!
 
Quote
RE: Raar of niet?
Vera  schreef op: 13-02-2013 20:55:12
Ik ben een onwijze moederkloek maar ik heb mijn kinderen vanaf jongs af an naar mijn ouders laten logeren. Niet eens met een speciale reden maar het was voor hun goed om te wennen zodat ik geen probleem had in noodgevallen en ook was het soms heerlijk om een nacht door te kunnen halen.Daar werd ik alleen maar een beter moeder van. Nu is het hier vakantie en ik ben er regelmatig wel eens 1,2, of alle 3 kwijt. Ook benut ik die tijd goed om zelf even bij te trekken of om de anderen even extra aandacht te geven. Ik ben wel alleen op mijn gemak als ze bij mijn ouders zijn, bij anderen heb ik ze net zo lief thuis. (zeker als ze zonder reden gaan logeren is het op initiatief van de kinderen)
 
Quote
RE: Raar of niet?
Made  schreef op: 13-02-2013 21:04:25
Wel interessante vraag inderdaad.
Hier dus andersom, maar het wordt ook vaak aangeboden, dus ik ben er dan ook makkelijk in.

BV vanmiddag.
Morgen past mn moeder op. Moet hier om kwart voor 9 zijn en ik ga om 9uur weg. Demi gaat om 12.15 naar de psz tot 15.00uur. Ik ben om 18.00uur pas vrij.

Ik weet dat mn moeder het allerliefst in haar eigen huis oppast, maar dat is niet naast de deur en psz zit bij mij dus niet handig.
Vanmiddag kwam mn vader na zn werk ff langs om een krant te halen dus stelde ik voor dat ze direct mee kon, dan is mn moeder morgenvroeg in dr eigen huis en hoeft ze pas smiddags deze kant op.

Dit zou ik nooooit voorstellen aan mn schoonmoeder, die heeft nl naast Demi nog 5 kleinkinderen waar ze allemaal op past. Mijn ouders hebben alleen Demi dus die vinden het een hele feest als ze komt en zij ivnd het een feest om daarheen te gaan....prima oplossing en mama kan morgen iets langer liggen en even een avondje alleen... Maarja ik ben ook 2x een week zonder haar op vakantie gegaan (1x was werk)...zouden ook heel veel moeders niet doen. En ik had er niet eens heel veel moeite mee

Maar hou wel zielsveel van dr hoor...lijkt nu net of het me niks interesseert
 
Quote
RE: Raar of niet?
Jomi  schreef op: 13-02-2013 21:08:23
Wij hebben twee oma's om de hoek wonen, maar wij hebben de kinderen gewoon het liefste thuis. De kinderen gaan heel erg graag naar oma, iedere dag wel even langs, maar dat is anders dan moeten vind ik.
 
Quote
RE: Raar of niet?
Jessmveliah  schreef op: 13-02-2013 21:16:25

@Vera, dat was ook mijn insteek. Ik heb ook maar een paar mensen die oppassen: mijn ouders (di/wo), E.liah's peetouders (ma) en in geval van nood (als de anderen ziek zijn bv) kan hij naar mijn vriendin. Hij is nu 18 maanden dus hij zal het zelf nog niet vragen hahaha! Maar ik denk idd ook (in mijn geval) dat een avondje mn eigen ding doen ook een betere moeder van mij maakt.

@Made, zo zou ik het dus ook doen. Kind en oppas kunnen beide iets langer blijven liggen, is voor allebei lekker. Toen E.liah 3 maanden was zijn we getrouwd en op "huwelijksreis" geweest, een weekendje Maastricht. Ondanks dat we hem vreselijk misten en we meerdere keren per dag mijn ouders belden was het toch erg fijn met zn 2tjes. Ik denk dat ik ook niet zo'n moeite zou hebben met een weekje vakantie Mijn man dus wel!

 
Quote
RE: Raar of niet?
Jessmveliah  schreef op: 13-02-2013 21:21:26

Quote Jomi:
Wij hebben twee oma's om de hoek wonen, maar wij hebben de kinderen gewoon het liefste thuis. De kinderen gaan heel erg graag naar oma, iedere dag wel even langs, maar dat is anders dan moeten vind ik.Tuurlijk, dat snap ik. Ik kan hem ook wel halen, maar ik ben pas om 16.30/17.00 bij mijn moeder. Dan moet ik hem (eigenlijk gelijk) in de auto zetten, naar huis rijden, eten koken (indien mijn man daar nog niet aan begonnen is), eten, in bad en naar bed. Dat vind ik zo'n onnodig gehaast dat ik hem dan 'liever' bij oma laat. Maar we hopen binnen 2 jaar terug te verhuizen naar onze oude woonplaats en dan woont oma een stuk dichterbij
 
Quote
RE: Raar of niet?
Made  schreef op: 13-02-2013 21:26:38

Ik heb haar ook altijd overal mee naar toe genomen qua visite, en is daar heel flexibel van geworden.
Nu zou ik haar buiten mn ouders en enkele keer schoonmoeder niet snel ergens heen brengen, maar in geval van nood zou Demi er geen probleem van maken.


2 weken geleden had ik kaarten voor Bert Visscher....knap persoon die mij tegen kan houden om niet te gaan, ben echt mega fan....maar  had dus geen oppas. Mn moeder had al wat, dr vader ging mee, mijn vader ging mee, mn zus ging mee. En schoonmoeder moest bij haar andere zoon thius oppassen op zijn dochter. Dus Demi daar ook heen gebracht en die is in slaap gevallen op de bank, maar toen ze wakker werd was oma al weg en schoonzusje terug van dr werk...vond ze geen probleem (die heeft ze natuurlijk ook wel vaker gezien). Dit was echt even een noodoplossing en zou niet snel weer gebeuren, maar wilde er maar mee zeggen dat het Demi niks uitmaakt, die kan ik bij een wildvreemde nog achterlaten om te logeren. Met haar nichtje die 2 jaar ouder is hoef je dat niet te proberen, dat wordt drama.
Maargoed ieder zijn eigen ding , wij voelen ons hier niet slecht bij en zo te zien onze dochter ook niet.

 
Quote
Navigatie


Reageren op Raar of niet?
Naam
Bericht