Myself schreef op: 11-02-2013 09:04:33 |
Mijn kind wil cupcakes trakteren, kan zelf erg leuke dingen maken maar is daar wel een poos mee
bezig. Kan je dat van te voren maken, op een schaal in de vriezer bewaren en de dag voordat je trakteerd laten ontdooien en op de cupcake plaatsen? Denk het wel toch? Zou wel goed uitkomen, kunnen we het in het weekend alvast maken, hebben we lekker de tijd ervoor. |
Quote |
Angelique schreef op: 11-02-2013 09:05:59 |
als je ze met taart en al in kan vriezen lijkt me zonder taart invriezen geeen probleem ![]() |
Quote |
Myself schreef op: 11-02-2013 09:09:01 |
|
Quote |
Angelique schreef op: 11-02-2013 09:10:51 |
nou ja zoals ik al zei fondant is dus wel inte vriezen denk dat als jij ze op tijd eruit haald dat
ze alweer zacht zijn voor j ze op de cc gaat plakken dat dat prima gaat ennne waarom anders niet een testen ? |
Quote |
Mama-van-aimy schreef op: 11-02-2013 09:13:47 |
Maar je kan de versiering toch gewoon van te voren maken en in een luchtdicht bakje bewaren zonder in te vriezen? Op die manier is marsepein en fondant als het goed is nog erg lang houdbaar. (dat is wat ik tenminste heb geleerd tijdens een CupCake Workshop). |
Quote |
Myself schreef op: 11-02-2013 09:14:49 |
Wat ben jij wakker! Kan ik nog een voorbeeld aannemen, stom dat ik daar niet aangedacht heb. Ik ga nu een tester maken en invriezen. Thanx ![]() |
Quote |
Mama-van-aimy schreef op: 11-02-2013 09:20:10 |
Bewaar marsepein altijd buiten de koelkast.
Bewaar fondant altijd buiten de koelkast. Als er vocht bij de fondant komt, smelt het! Als je minder nodig hebt, zorg er dan voor dat je het restant in een
goed afgesloten plastic zakje stopt, met daaromheen nog een plastic zakje. |
Quote |
Angelique schreef op: 11-02-2013 09:24:38 |
idd dan gewoon luchtdicht verpakken buiten de koelkast bij vriezen komt er altijd vocht bij ![]() |
Quote |
Myself schreef op: 11-02-2013 09:28:16 |
Oh, kom net terug van de vriezer, het proefding staat er nu in. ![]() Ja, nu weet ik het even niet meer haha. Misschien toch maar iets korter van te voren maken en dan idd goed luchtdicht maken. |
Quote |
Mama-van-aimy schreef op: 11-02-2013 09:37:25 |
Maar het is na bewerken nog maanden houdbaar!! Zolang het maar luchtdicht verpakt is. Je moet alleen tijdens het bewerken uitkijken dat er geen vocht bijkomt (zoals glazuur of botercreme etc.). Ik weet niet wat ze precies wilt maken, maar anders kan ze toch wel vast alle onderdelen maken. En die dan de dag van te voren in elkaar maken met glazuur. Ik heb van de week voor mijn dochter uit marsepein allemaar cijfertjes 6 en hartjes uitgestoken. Die had ik in een luchtdicht bakje gedaan. Gisterenmiddag cupcakes gebakken en gisterenavond de cupcakes versiert met de cijfertjes 6 en vastgezet met glazuur. Vervolgens die in een luchtdicht bakje gedaan en vanmorgen op een grote schaal gezet en mee naar school genomen. Straks gaat ze die voor haar 6de verjaardag uitdelen. |
Quote |
Kyla schreef op: 11-02-2013 09:57:17 |
Antwoord is al gegeven, ik wilde al roepen, neeeeee niet in de vriezer!. Fondant is ook als het
bewerkt is, nog maanden houdbaar, mits luchtdicht verpakt. Als ik een bruidstaart met bv strik maak,
zet ik ook altijd de taart zonder strik in de koelkast. |
Quote |
Myself schreef op: 11-02-2013 11:13:16 |
Oké, dan gaan we het luchtdicht verpakken, zal huishoudfolie aanschaffen om de schalen mee in
te pakken. Hij wil clowns maken, heeft het al wel eens gedaan, was heel leuk. |
Quote |
Daniel schreef op: 05-10-2017 00:08:35 |
Weet dat het bericht al oud is, maar voor de volgende lezers die meer info willen over fondant bewaren.
|
Quote |
Myself schreef op: 05-10-2017 11:55:26 |
Die is zseker al oud ![]() Inmiddels al weer wat jaartjes gestopt met deze hobby. |
Quote |