Menu
 

Topic:

Zoon 9 jaar en verkering

Ladyb  schreef op: 09-02-2013 22:39:53
Mijn zoon van 9,5 jaar heeft sinds een paar dagen 'verkering'. Hartstikke leuk dat een meisje verliefd op hem is maar ze is wel 11 jaar en haar vriendinnen ook. Eerst vond ik het wel grappig maar nu ?
Die meiden nodigen hem allemaal uit op Hyves en gaan dan met hem chatten, met vragen als:
- mis je ...
- hoe was het zoenen
- ga je mee naar de manege

En dan kreeg hij ook nog een briefje van haar met erop; ik hou van jou en blijf je altijd trouw. Die kinderen weten amper waar ze het over hebben. 

Ik ben al geen fan van hyves/chatten maar dit voelt niet fijn. Het blijkt dus dat hij haar een zoen op de wang gegeven heeft, maar ik ben dan weer bang dat hij dit doet omdat haar vriendinnen hier op aandringen.
En dat missen ? Ze zien elkaar elke dag in de klas. Het word allemaal zo serieus genomen. 

Het is een knul van 9,5 maar in zijn hoofd heeft hij nog zeker niet deze leeftijd. Ben bang dat haar vriendinnen de boel een beetje opjutten want zijzelf chat niet met dat soort vragen. 

Hoe leidt ik dit in goede banen, zondat dat hij denkt/voelt dat ik hem dingen wil verbieden. 


 
Quote
Navigatie
RE: Zoon 9 jaar en verkering
Mirella  schreef op: 09-02-2013 22:47:06
Open zijn naar hem toe. Niks verbieden maar aangeven dat hij niks moet doen wat hij niet wil. Ik vind vet leeftijdsverschil best zorgelijk, meisjes zijn al wat verder vaak. Mijn dochter is 11 en weet er al behoorlijk wat van.
 
Quote
RE: Zoon 9 jaar en verkering
Mamsv4  schreef op: 09-02-2013 22:48:40
Lastig zeg, mijn zoon is bijna 9 maar totaal niet met dit soort dingen bezig.
Ik denk dat het wel belangrijk is dat je in de gaten houd wat hij op hyves doet.
Verder weet ik eigenlijk ook niet wat je er tegen kan doen.
Moet me hier toch eens wat meer in gaan verdiepen want het kan dus zomaar ineens zover zijn.
Sterkte ermee
 
Quote
RE: Zoon 9 jaar en verkering
Annie  schreef op: 09-02-2013 22:49:03
Klinkt onschuldig en zou me er niet te druk om maken. Als die vriendinnen aan het opjutten zijn, is hij/zij dat snel genoeg zat. Dan stopt of de verkering of het gedrag van die vriendinnen wel.

Maar altijd goed om het gesprek met je zoontje aan te gaan. Gewoon terloops over hoe het met zijn verkering is, of ze leuke vriendinnen heeft? Beetje vissen maar niet te opvallend. Als hij dan zelf over dat chatten begint kun je er toch op doorgaan en zeggen dat als hij het niet leuk meer vindt hij dat best mag aangeven of het er met zijn vriendin over kan hebben.

 
Quote
RE: Zoon 9 jaar en verkering
Son  schreef op: 10-02-2013 00:17:45
mijn dochter "mist" haar vriendinnen ook als ze net een uur thuis is

Ik zal er niet te veel achter zoeken en het wel bespreekbaar proberen te houden.
 
Quote
RE: Zoon 9 jaar en verkering
Alice  schreef op: 10-02-2013 09:19:24
Mijn eerste vriendje en ik (beide 10 toen) schreven elkaar elke dag een brief en daarin schreven we dat we heel veel van elkaar hielden en misten. Bijna een jaar lang. 
Maar dat was het dan ook wel. Meer dan een kus op de wang is er nooit geweest. Dus ja.. wil er maar mee aangeven dat het wel heftige teksten zijn, maar dat het feitelijk misschien niet veel hoeft voor te stellen. 

Wat betreft het chatten enzo... ik zou hem zeggen dat als hij het niet leuk vindt, dat hij dat best mag zeggen. Kan me voorstellen dat het voor zo'n mannetje best indrukwekkend is, paar van die grote meiden die hem zo opjutten. Heb je het idee dat hij zich daar niet prettig bij voelt, of is het meer jouw gevoel? 



 
Quote
RE: Zoon 9 jaar en verkering
Spatje  schreef op: 10-02-2013 09:31:58
mijn dochter wordt over een maand 9 en ze heeft ook al een half jaar een vriendje, ze lopen arm in arm op school en zo nu en dan krijgt ze een kusje op de bang, als ze thuis is heeft ze het over niks anders, en ja ze wordt ook opgejut door haar vriendinnen, maar ach, ik laat het zo

ik zou hem duidelijk maken dat hij idd geen dingen moet doen die hij niet wilt, maar zou het echt zo'n vaart allemaal lopen?
 
Quote
RE: Zoon 9 jaar en verkering
Satekroket  schreef op: 10-02-2013 11:21:22
Onze dochter is 8 en heeft een vast vriendje op school. Ze krijgt af en toe een zoen op haar wang.
Wanneer ik ernaar vraag, dan is hij gewoon een vriendje zoals ze ook vriendinnen heeft. Ze spelen samen in de pauze. En hij stuurt haar briefjes met hartjes.

Ik zou je zoontje zeggen, dat hij het moet zeggen, wanneer hij het niet wil.
Maar het is allemaal nog onschuldige (denk ik!)
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zoon 9 jaar en verkering
Naam
Bericht