Menu
 

Topic:

heftige menstruatie

Cir  schreef op: 09-02-2013 16:03:36
ppfff, vandaag is het wel heel erg. Heb me nu al voor de 2e keer vandaag verschoont, dwars door nachtmaandverband, jogginbroek en ochtendjas heen ( heb ook griep dus vandaar de outfit) weer op nieuw nachtmaandverband en dit keer tampon erbij, na een uurtje weer doorgelekt! jeez.
Maar wat ik me nu afvraag he.. kan je ook teveel menstrueren? Moet ik me zorgen maken? Is er nog iets wat ik er tegen kan doen?
 
Quote
Navigatie
RE: heftige menstruatie
Mieps01  schreef op: 09-02-2013 16:19:58
Heb je ijzertekort? Van te weinig ijzer ga je heftiger menstrueren, en van heftiger menstrueren heb je sneller ijzertekort.  Ik vind het ook wel veel had je de vorige keer ook zo'n heftige periode? Want je bent natuurlijk ook nog niet zo lang geleden bevallen. Ik zou anders toch maandag even de huisarts WillWill
 
Quote
RE: heftige menstruatie
Xsara  schreef op: 09-02-2013 16:20:46
ik heb jaren last gehad van hele hevige mentruaties en dat was inderdaad zoals je beschrijft. je zou er bloedarmoede van kunnen krijgen maar ik heb het nooit gehad. ben je rond die periode ook erg moe en echt futloos dan kun je natuurlijk altijd even bij je ha langsgaan.. als je doorverwezen wordt naar de gyn dan moet je een menstruatie dagboek gaan bijhouden. daarna komen ze met een advies. voor mij was het een spiraal.. ik heb het niet gedaan. ben bijna 50 kilo afgevallen en sinds dien is mijn cyclus minder hevig geworden.. is dit de eerste keer dat het zio hevig is??
 
Quote
RE: heftige menstruatie
Cir  schreef op: 09-02-2013 16:44:10
Ik ben dan eind juli 2013 bevallen, 8 weken lang bloedverlies gehad. Borstvoeding gegeven. Ik ben vanaf dat C. 3 maanden oud was ongeveer de bv gaan afbouwen. toen heb ik ook een aantal weken bloedverlies gehad.
Dit is volgens mij m'n tweede menstruatiecyclus. Ik weet nog wel dat, na mijn derde bevalling, die cyclus de eerste 2 keer ook erg heftig waren. Maar zo erg als dit heb ik het nog niet mee gemaakt. Heb ook echt wel buikpijn nu terwijl ik dat normaal ook niet echt heb. Maar alles is ook een beetje een chaos nu want mijn darmen zijn ook al dagen van streek door die griep.
 
Quote
RE: heftige menstruatie
Cir  schreef op: 09-02-2013 16:45:48
Oja, ijzer is in dec. gecontroleerd, toen was dat prima dus lijkt me niet dat dat nu opeens anders zou zijn.
 
Quote
RE: heftige menstruatie
Bloemblaadje  schreef op: 09-02-2013 17:38:16
Ik heb dit ook gekregen na de bevalling van de jongste en heb uiteindelijk een novasure gehad vorig jaar en nu helemaal niks meer sinds die tijd Had het net zo erg als jij en ging dan ok nergens naar toe wanneer het zover was en dat iedere 2 weken....
 
Quote
RE: heftige menstruatie
Cir  schreef op: 09-02-2013 21:23:05
Bloemblaadje, iedere twee weken zo'n menstruatie? jeetje, dan loop je echt leeg! Ik vind zo'n behandeling behoorlijk heftig klinken maar ik snap wel dat je op een gegeven moment toch die stap neemtom het telaten doen.

Misschien ga ik maandag toch even naar de huisarts er mee. Ik kijk wel even hoe het morgen gaat. Tot nu toe blijft het flink stromen. Zit op dag 2 zeg maar.
 
Quote
Navigatie


Reageren op heftige menstruatie
Naam
Bericht