Menu
 

Topic:

Man wil derde/ ik twijfel

Ikki  schreef op: 08-02-2013 17:21:29
Ik ben net 37 en heb twee kids van 9 en 5. Altijd gedacht dat wij klaar waren met kinderen krijgen. Alles is goed en fijn en we hebben gewoon een mooi leven  zo.

Ik heb 5 jaar geleden een mirena geplaatst en was en ben er superblij mee. Wat een superding, geen ongesteldheid meer.
In maart moet deze vervangen worden. Mijn man zei ineens. Wil je nog meer kinderen? Waarop ik hem  verbaast aan keek.....hij was diegene die zei neeeee 2 is echt genoeg bla bla bla en ik vindt het ooK genoeg. Tot laatst dus. Moet zeggen dat het mij wel eens door mij hoofd spookte, maar ik verwierp het altijd weer. Hij zei ineens mmmm wel cool...... ???????????

En als ik nu zeg prima, doen we dan is het ok en gaat de mirena eruit. Maar ik twijfel . Wil ik wel nummer 3. Stiekem wel dus, maar als ik denk aan alle tegens ( en dat zijn er helaas meer) dan denk nee geen goed idee.  Weet niet wat ik mee wil. Van mij af schrijven denk ik.
Ik weet het gewoon niet. Daarbij ben ik nu 37 dus kan ook geen jaren meer wachten......

 
Quote
Navigatie
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Jolanda1974  schreef op: 08-02-2013 17:27:47
wat zijn dan de tegens???
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
K  schreef op: 08-02-2013 17:29:20
Als je stiekem wel wilt, en de tegens met name praktische bezwaren zijn (in elk geval geen medische) dan zou ik serieus (het proberen voor) een derde gaan overwegen.

Ik zou wel willen, maar medisch gezien zijn er bezwaren en daarmee houdt het gewoon op. Ik kan daar prima vrede mee hebben, tel mijn zegeningen van het hebben mogen krijgen van twee gezonde kinderen en klaar!
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Ikke  schreef op: 08-02-2013 17:38:58
Mijn ouders en schoonouders paste / passen op. Kan ze wel opzadelen met nummer 3?
TrekKen wij het financieel?
Trek ik het qua me-time? ( man heeft eigen bedrijf dus is vaak 7dagen in de week aan het werk, de kinderen doe ik zeg maar meer) ik heb gewoon echt tijd voor mij zelf nodig.
Ik werk ook nog 3 dagen, ik vindt het nu al moeilijk te combineren mét deze twee. Stoppen is geen optie.


Medisch geen probleem. Was zo zwanger en heb altijd prima zwangerschappen gehad. Ben wel erg bang voor problemen ( ik zie gewoon beren op de weg) omdat het nu zo goed gaat. Straks is er iets niet goed met nummer 3. ik weet het gewoon nog niet.....
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Angelique  schreef op: 08-02-2013 17:51:06

je twijfeld dus ergens knaagt t wel
ik zou zeggen ga om de tafel en praat
praat met je man en evt met schoonouder ivm oppas
tuurlijk zul je de eerste jaren weer eigen tijd in moeten leveren maar naar maten ze ouder worden worden ze weer meer zelfstandig
maar goed je bent zelf de enige die de keus kan maken samen met jou man

 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Mafkees  schreef op: 08-02-2013 18:04:25
Als ik alleen op basisvan wat ik lees een advies zou moeten geven zou ik zeggen: niet doen!

Alsje zo sterk de behoefte hebt aan tijd voor jezelf....met nummer 3 zal dat er voorlopig niet inzitten.....

Neem vooral de tijd om te denken en je twijfels te bespreken samen
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Mar80  schreef op: 08-02-2013 18:13:25

Jij bent inderdaad de enige die samen met je man) deze keuze kan maken.

Dat als er medisch geen bewaar is er 'gewoon' voor gaan ben ik het niet mee eens. Zelf hebben we 2 gezonde kinderen (bijna 6 en 3,5). Medisch niets aan de hand. Werd snel zwanger en ben nog 'jong' . Financieel hebben we het niet ruim, maar gewoon goed.

wij kiezen ervoor om het zo te laten. We hebben een fijn leven, Huis is niet megagroot, maar ze hebben allebei wel een eigen kamer. We rijden in een kleine auto en dat gaat prima zo. Als ze straks allebei op school zitten heb ik ook weer eens wat tijd voor mezelf. 2x een ochtend want ik werk ook 3 dagen.
Kortom, ik ben zo tevreden. Maar mocht ik binnenkort nog 'ns de jackpot winnen kan alles zomaar weer veranderen.  

Succes met jullie keuze!

 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
K  schreef op: 08-02-2013 19:40:29

Quote :

Dat als er medisch geen bewaar is er 'gewoon' voor gaan ben ik het niet mee eens. 




ik gaf aan dat als er medisch geen bezwaar is en het wel kriebelt, het een serieuze overweging waard is, niet direct ervoor gaan.....

Op basis van de extra info - veel alleen zijn vanwege mans werk, zelf 3dagen werken en sterke behoefte aan tijd voor jezelf -kan ik me voorstellen dat TO dit gesprek samen met man zal moeten voeren. Om zeker te zijn dat de kriebels van nu niet de spijt over 10 jaar zijn. 
Zelf begrijp ik je behoefte aan tijd voor jezelf met kinderen die nu net een stukje zelfstandiger zijn. Ik kan me je twijfel voorstellen en bij mij zou het zeker geen vanzelfsprekendheid zijn om voor een 3e te gaan. 

Succes met het bespreken
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Liefje   schreef op: 08-02-2013 21:47:49

Je kunt het vooraf niet voorspellen kijk ik wist ik wou een tweede maar oudste was al 4 jaar en ik dacht ik heb nu net wat meer vrijheid en die moet ik dan inleveren....maar uiteindelijk is me dat allemaal meegevallen. Geluk met een makkelijke baby die ik overal mee naar toe kan nemen, overal slaapt en snachts ook slaapt en al die dingetjes maakt het gewoon een stuk relaxer.

 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
H.  schreef op: 09-02-2013 10:38:32
Zelf hoef je er niet zo nodig nog eentje lees ik en vind je het prima zo. Je man is heel vaak weg dus het komt op jou neer. Bij twijfel niet doen zou ik zeggen. Ik heb alle 2 mijn kinderen op school en deze week er eentje ziek thuis, je kunt meteen nog zo weinig, ben blij dat hij volgende week op school zit. Dat je eerder zo zwanger was zegt na je 35e overigens niet zo veel meer, dan wordt de kans al heel wat kleiner. Geen overhaast beslissingen nemen nu!
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Krumelke  schreef op: 25-02-2013 10:08:04
als ik alles lees zou ik zeggen dat je hart wel wil, maar je verstand zegt nee ik ben klaar en geniet van mijn 2 kinderen. in je hart is er zeker plaats voor een kindje erbij, maar dat wil niet zeggen dat die er ook moet komen.

denk even terug aan de tijd dat je 2e geboren werd. hoe heb je die tijd ervaren. want tijd voor jezelf kun je vergeten. althans dat is hier wel zo met een huilbaby met diverse problemen. begin nu wat rustiger te worden hier. maar op basis van hoe het hier nu gaat is bij ons nu de keus geen 3e meer. weet niet hoe we daar later over gaan denken. maar nu zeggen we nee 2 is meer dan genoeg. en dat terwijl er in ons hart zeker nog plek is voor een 3e hoor.

praat er samen over wat jullie voors en tegens zijn. in het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst, zo ook met snel of niet snel zwanger zijn.
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Krumelke  schreef op: 18-03-2013 11:15:21
hoe is het nu?
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Ikki  schreef op: 24-03-2013 14:49:16
sorry late reactie. wij hebben het er eigenlijk niet meer over gehad. ondertussen gaat mij hoofd steeds voller zitten met die derde.
apart. heb zelfs dromen over een jongensbaby en heb zelfs al een meisjesnaam.

stiekem wil ik het dus wel, maar als ik dan denk aan mijn vrije tijd denk ik pfffffff nee ik kan er nu al niet tegen om niet spontaan weg te kunnen. en de kinds zijn al groter.

dus geen idee nog.   dan hoor ik ineens een verhaal over die derde wordt een tweeling ( hier gelezen ) ahhhhh . ( maar wel gaaf hoor een tweeling !!)    
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Liefje  schreef op: 24-03-2013 16:19:33
Ja weet je je zult er heel wat voor op moeten geven maar je weet wat je ervoor terug krijgt. Is dat genoeg? En daarbij ben je al ietsie ouder dus moet je goed nadenken over wat als...?

Als ik op mijn 37ste nog weer zwanger zou willen worden zou ik wel de testen willen zoals vruchtwaterpunctie enz.
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 25-03-2013 07:26:37
Ik zou er goed over nadenken...Ook ivm je leeftijd. En het overleggen met je schoonouders..Hun zijn inmiddels ook 9 jaar ouder als toen jullie oudste geboren werd...Willen en kunnen hun de zorg nog dragen voor een baby..

En ja, ik ben de moeder die graag een derde wilde en nu dus in verwachting is van een tweeling.
Hou er rekening mee dat hou ouder je wordt hoe meer kans je hebt op een tweeling en het dan echt schakelen is en je je vrije tijd en werk dan echt kunt vergeten..
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Joanna  schreef op: 03-06-2013 13:20:32
Ik ben het helemaal eens met Linda, de leeftijd is zeker een punt als je er al een hebt van 5 eerder dat de 3e er is is deze 6 of al ouder. Dan heb je je eigen leeftijd natuurlijk. Vanaf je 37 is mij altijd verteld dat je dat de kans alleen maar hoger is op complicaties. En het punt van een tweeling is ook nog daar ik weet niet of je daar veel mee te maken hebt in de familie maar anders zou ik het zeker als optie meenemen. Denkje dat je minder gelukkig bent als je 2 kinderen hebt en je leven zo verder leeft? Of mis je echt iets?
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Caithy  schreef op: 03-06-2013 13:31:09
Hier worstel ik met dezelfde vraag, al zijn onze kids bijna 4 en 6,5 jr. Na mijn ongeplande zwangerschap en mk ook al die vragen en twijfels.
Nu de vakantie eraan komt, vind ik het wel fijn, geen derde, meer vrije tijd en meer tijd om zelfstandige dingen te doen! Ik geniet heeel erg van de kids op dit moment, ze ontdekken en ontdekken!

Het oppas probleem ken ik gedeeltelijk; hier zou er een oppas aan huis komen (via een buro ivm kinderopvang toeslag). Deze kan de baby verzorgen maar als de andere kinderen thuis komen, ze opvangen (of ophalen).
Hier ook een eigen bedrijf (waarvan tussen 6-8 's avonds de man niet aan het werk is) en soms in het weekend. Mijn man is gelukkig erg flexibel qua tijden.

Hier genoeg geld, ruimte in huis en hart en ook de twijfel! Ik kan je niet helpen, je kan me altijd pben!



 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 03-06-2013 13:40:24
Hier precies hetzelfde, mijn kinderen zijn 6,5 en bijna 2. mijn vriend is 5 dagen in de week al de deur uit als wij opstaan (rond 7.30) dus ik moet alles alleen doen op de fiets. Wij hebben geen familie in de buurt wonen die op kan passen. En ik ga straks mijn stagejaar in van mijn opleiding, ik moet vanaf september nog 2 jaar naar school. Wij hebben een rijtjeshuis met 3 vrij kleine slaapkamers. maar toch knaagt het, met 3 kindjes is ons gezin echt compleet. En bij ons zitten tweelingen in de familie (de moeder van mijn vriend is tweeling en mijn tantes) Maar ik wil zoooo graag een derde, ik lig zelfs wakker van het nadenken wat nou de juiste beslissing is, ik word er echt gek van. Mijn vriend wil ook graag een derde, maar de zorg zal 5 dagen in de week op mij aankomen behalve het 's avonds naar bed brengen.
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Caithy  schreef op: 03-06-2013 13:51:46
o ja, wat het makkelijk maakt NOT, mijn man maakt het niet uit.
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Anoniema  schreef op: 03-06-2013 14:09:41
Mijn motto is :

keuzes maak je met je hart, niet met je hoofd.
Je hoofd is er om je keuzes te begrijpen, niet om ze te maken.

Maar ik kan me voorstellen dat dat in sommige situaties niet opgaat.
Als je zoveel waarde hecht aan tijd voor jezelf zou ik het niet doen.

Ik heb er 4 ( oudste is 7 en de jongste 8 maanden ) , mijn man werkt veel en ik heb amper tijd voor mezelf

mijn leven bestaat uit 5 x de waterkoker opnieuw aanzetten en uiteindelijk nog koude thee, wassen, strijken, voeden, 4 x op en neer naar school daar tussen, 2 x wandelen met de hele handel om de honden uit te laten en rommel opruimen hahaha Maar ik doe het met alle liefde !

Ik vind me-time best lekker af en toe maar het is geen must.

Tsja en je leeftijd......? dat is discutabel natuurlijk. Mijn keuze zou het niet zijn , maar mijn schoonzus was 41 toen ze haar eerste kreeg ( 42 bij de 2e en 43 bij de 3e )
Het risico op afwijkingen is groter, maar hoeft niet.

dat zijn afwegingen die je zelf zult moeten maken .
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Spatje  schreef op: 03-06-2013 14:14:49
iemand zei ooit tegen me, van een baby zul je nooit spijt hebben, wel van het feit dat je het niet geprobeerd hebt, want dan ga je je zelf vragen stellen van wat als ...........

tja
 
Quote
RE: Man wil derde/ ik twijfel
Anoniem  schreef op: 03-06-2013 16:12:33
Als ik jouw verhaal zo lees dan zou ik het niet doen. Een kind kost sowieso veel tijd en je hebt natuurlijk ook altijd een kans op een kind waar wat mee is. Als je "pech" hebt kun je dus ook een kind krijgen wat je veel en veel meer tijd gaat kosten dan de kinderen die je nu al hebt.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Man wil derde/ ik twijfel
Naam
Bericht