Menu
 

Topic:

nub te zien?

Anoniem  schreef op: 21-12-2011 13:46:56
 
Quote
Navigatie
RE: nub te zien?
Spatje  schreef op: 21-12-2011 13:58:41
hmmm weet niet of het de nub is, zoja dan zeg ik een meid
 
Quote
RE: nub te zien?
Patriciia*  schreef op: 21-12-2011 14:42:14
Ik zie niks.......ik zie wel een foto, maar hij is een beetje te klein
 
Quote
RE: nub te zien?
Myself  schreef op: 21-12-2011 14:45:51
Wat is NUB? Een ander woord voor het geslacht?
Ik ken dat woord niet en zie het wel vaker voorbij komen en ben nu heeeeeeeeel nieuwsgierig
 
Quote
RE: nub te zien?
Nimmie  schreef op: 21-12-2011 14:49:59
niet het een of het ander hoor..

maar ik zie een echt vanaf de zijkant hoe weet je dan waar de NUB zit lol
 
Quote
RE: nub te zien?
Anne  schreef op: 21-12-2011 14:50:21
.
.Voorspel het geslacht van je ongeboren baby. Met de nub-theorie kun je al in de 12de week het geslacht van je kindje voorspellen, met 75% zekerheid. .
...De nub-theorie
.

Sta je te popelen om het geslacht van je baby te weten? En vind je de periode tot aan de 20-wekenecho véél te lang duren? Dan biedt de nub-theorie uitkomst: daarmee kun je namelijk bij je 12-wekenecho al behoorlijk goed voorspellen of je baby een jongen of een meisje is. Al moet die kleine in je buik dan wel meewerken en er goed bij liggen..
.. .Waar staat 'nub' voor?
.

Tot de eerste negen, tien weken van een zwangerschap ontwikkelen mannelijke en vrouwelijke embryo’s zich hetzelfde. Bij zowel jongens als meisjes groeit er een soort uitsteekseltje tussen hun beentjes.

Dat uitsteekseltje wordt in het Engels een ‘nub’ (bobbel) genoemd, vandaar de naam ‘nub-theorie’. Vanaf ongeveer elf weken begint het uitsteekseltje zich bij een jongensfoetus tot een penis te ontwikkelen. Bij een meisjesfoetus ontwikkelt het zich tot een clitoris met daaromheen de schaamlippen.

Die ontwikkeling richting penis of clitoris gebeurt onder invloed van geslachtshormonen die het kindje zelf aanmaakt..
.. .Hoe werkt de nub-theorie?
.

Vanaf ongeveer elf weken is er al duidelijk verschil in de ‘nub’ van een jongen en de ‘nub’ van een meisje: ze zien er allebei qua vorm nog hetzelfde uit, maar ze wijzen in een andere hoek omhoog.

Bij een jongen wijst het uitsteekseltje meer omhoog (het is niet voor niets een jongetje), het maakt een hoek van 30 graden ten opzichte van zijn ruggengraat. .
.. .


.
.
Bij een meisje loopt het uitsteekseltje meer evenwijdig aan haar ruggengraat, in een hoek kleiner dan 30 graden..
.. .


.
.De juiste houding
.

Natuurlijk moet je baby wel meewerken om de nub-theorie te kunnen toepassen: hij of zij moet plat op de rug liggen, met de beentjes opgetrokken en het uitsteekseltje goed zichtbaar. Het werkt het beste als je je kindje vanaf de rechterzijkant ziet. Ga je voor een echo, dan kun je de echoscopist vragen een foto te (proberen te) maken als het kindje in precies die houding ligt. .
.. .95% kans
.

Bij een 11-wekenecho kan het nog lastig zijn om de nub-theorie toe te passen; bij niet alle jongens is dan al een duidelijke hoek van 30 graden te zien of bij meisjes een kleinere hoek. Maar daarna gaat de ontwikkeling van de genitaliën hard en zie je al snel verschil.

Op 12-wekenecho’s is de voorspelling juist in 75% van de gevallen, op 13-wekenecho’s zelfs in 95% van de gevallen.

Helemáál zeker weet je het nooit met de nub-theorie, maar de kans dat je hiermee het geslacht goed voorspelt is een stuk groter dan wanneer je een trouwring over je buik laat draaien, op de vorm van je buik afgaat of op het wel of niet misselijk zijn in de ochtend. Want bij die klassieke bakerpraatjes is de kans nooit meer dan 50% …
google
 
Quote
RE: nub te zien?
Nimmie  schreef op: 21-12-2011 14:50:27
echt is echo zucht!!
 
Quote
RE: nub te zien?
Mem89  schreef op: 22-12-2011 20:50:04
ik zie geen nub
 
Quote
Navigatie


Reageren op nub te zien?
Naam
Bericht