Menu
 

Topic:

Werken in het buitenland, wonen in NL

Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 06-02-2013 23:42:51
Mijn vriend kan een baan krijgen in het buitenland. De lonen liggen daar(Zwitserland) 2 a 3 keer zo hoog als in Nederland. Wij blijven wel in Nederland wonen, het is zo'n 8 a 9 uren rijden. Hij zal dan 10 dagen weg zijn en 4 dagen thuis. Misschien is er hier iemand die hier ervaring mee heeft? Waar moet ik om denken, wat zijn de voor/nadelen die ik misschien nog niet bedacht had? Grootste nadeel is natuurlijk dat de kids papa 10 dagen moeten missen en dat ik er alleen voor sta (mijn ouders wonen op ongeveer 1,5 uur rijden en werken nog allebei.) Het grote voordeel is dat hij natuurlijk veel zal verdienen. Wij moeten nog een beslissing nemen.
 
Quote
Navigatie
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 06-02-2013 23:50:02
Hoe zit het met belasting en dat soort dingen,hier in nl hebben ze altijd van die rare geintjes.
Ik denk dat je echt moet kijken of je het red alleen ,kwa kids werk huishouden enz.
En daarnaast kan je zonder je man,hoe zelfstandig sta je in het leven.
Want als je elkaar zo weinig ziet,ga je allebei een eigen leven lijden en kunnen jullie dat en is jullie relatie 
Daar tegen bestemd.

Daarnaast hoe oud zijn je kids,want als ze heel jong zijn raken ze eraan gewend dat je alleen met ze bent.
Hoe gaan ze ermee om als papa soms thuis is.
Kwa.gedrag ,troosten enz accepteren ze papa dan zegt maar die 4 dagen(begrijp je wat ik bedoel)
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Inky69  schreef op: 06-02-2013 23:51:27
Oef......moeilijk....4 dagen maar thuis, dat is natuurlijk niet veel omdat hij ivm de reistijd laat de bv vrijdag thuiskomt en s´maandags weer optijd weg moet. Je houd dan niet zoveel tijd met elkaar over.

Ik zou de afstand dus te groot vinden om zo vaak heen en weer te moeten gaan rijden. Ik zou er dan voor kiezen om mee te gaan naar Zwitserland.

Heel veel succes met jullie beslissing.
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Liefje  schreef op: 07-02-2013 00:03:16
ik zou zoiets best prima vinden maar als de baan daar voor blijvend zou zijn zou ik op den duur ook naar zwitserland willen vertrekken (of in ieder geval binnen redelijke rij afstand van zwitserland)
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Izzthan  schreef op: 07-02-2013 00:59:57
Hoi, ik heb 11,5 jaar in Zwitserland gewoond.....de lonen liggen inderdaad 2 tot 3 keer hoger MAAR de kosten van huur en levensonderhoud zijn ook 2 tot 3 keer hoger. Verkijk je dus ajb niet op het hoger loon. 

Van dat hogere loon moeten jullie in principe twee huishoudens onderhouden, tenzij zijn nieuwe baas een bedrijfs appartement of hotel aanbiedt. Ook moet hij in Zwitserland VERPLICHT een particuliere ziektekostenverzekering afsluiten. Aardig prijzig....gaat yijn baas dat betalen (sommige bedrijven doen dat wel)?

Wat betreft de belasting...de belasting is een stuk lager in Zwitserland MAAR (ja, er zijn er een paar haha!) is ook aardig complex. Om in Zwitserland te mogen werken heeft je vriend een "Permit B" nodig...een verblijfs/werkvergunning. In principe geen probleem als hij een Europees paspoort heeft aangezien Zwitserland weliswaar geen EU lid is maar wel een bilateraal handelsverbond heeft met de EU. Als jullie een koophuis hebben in Nederland telt dat dadelijk wel mee voor zijn belasting in Zwitserland terwijl jullie daar in Nederland natuurlijk ook belasting over betalen! Iets om zeker even goed naar te kijken!

Voel jij er trouwens niets voor om met de kinderen ook naar Zwitserland te gaan? Het is echt een geweldig land voor gezinnen en wij zijn er heel gelukkig geweest!

Sorry dat ik het alleen maar over de praktische zaken heb gehad maar ik dacht dat dat misschien ook belangrijk kan zijn in jullie overwegingen

Waar in Zwitserland is die baan trouwens als ik vragen mag?

 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Jarofe  schreef op: 07-02-2013 06:23:47
Tja ik zou het niet doen, maarja dat ben ik.
Een hoger salaris zegt mij eigenlijk niet zoveel ja het is makkelijk meer geld maar word je daar automatisch gelukkiger van.
Hier zou ik liever voor mijn kinderen en mijzelf minder salaris willen en terug kunnen vallen op mijn man dan andersom, kijk heb je geen keus in de zin van geen baan hier en dit is de enige mogelijkheid dan snap ik het.
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Debbel79  schreef op: 07-02-2013 06:58:23
om alleen voor meer geld dit te doen?? nee... dat zou ik nooit doen..

zo'n stap zou ik alleen maken als het een droombaan is waar hij al jaren over droomt, en hij dus al jaren over alle consequenties heeft nagedacht en zich er al helemaal in verdiept heeft. maar niet omdat hij het aangeboden krijgt en het veeeel meer verdiend.
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Mama Van Drie  schreef op: 07-02-2013 07:40:52
Ik zou meegaan!! Of wil je dat niet? Of biedt die baan daar geen mogelijkheid voor?
Ik denk dat je verder alles heel goed uit moet zoeken zoals izzthan zegt, die heeft al wat praktische zaken op een rijtje gezet.

 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
E Mv 2  schreef op: 07-02-2013 08:20:10
Is het bij een Nederlands bedrijf maar dan in Zwitserland werken?
Mijn man heeft een poos in de kost gewerkt bv in Engeland,was dan zondagavond weg en vrijdagavond terug....in het begin was het erg pittig maar je went er aan moet ik zeggen.
Al veranderd het jezelf ook wel heel erg,ik werd nog zelfstandiger en bij terug komst had mijn man het gevoel ovebodig te zijn.
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Satekroket  schreef op: 07-02-2013 08:31:20
Waar gaat je man wonen? Is er een goedkoop personeelhuis of iets dergelijks? Anders komt er nogeens huur bij voor een woning voor hem.
En de ziektekostenverzekering moet je nagaan. Bij jullie verzekering vragen of de dekking ook in Zwitserland geldig is.

Ik heb in 1995 in Zwitserland gewoond en gewerkt een jaar lang.

De benzine is natuurlijk ook veel geld,  om heen en weer te rijden! Dan is het misschien wel goedkoper om te vliegen. Maar dat zijn ook kosten die erbij komen.

Zijn pensioengeld wordt op een rekening gezet in Zwitserland en dat krijg je dan pas wanneer je met pensioen gaat.

 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Mafkees  schreef op: 07-02-2013 09:09:36
waarom gaan jullie niet mee?

het klinkt als het verdient zoveel meer en daarom gaat ie.

ik zou het niet doen. ik vind meer verdienen absoluut geen reden om mn gezin uit elkaar te trekken.
de kinderen wennen er heus wel aan, maar wil je dit?
wil je het 10 dagen alleen doen en dan weer 4 dagen je man erbij?

ik vind kinderen alleen opvoeden mega zwaar! en dat allemaal aangaan voor een baan?
ik niet dus....
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Chloe  schreef op: 07-02-2013 09:35:38
Ik ken de situatie van een collegaatje en van een kennisje. Beiden hebben het uiteindelijk niet volgehouden, beide mannen zijn nu gewoon weer in Nederland aan het werk. Ze hebben een tijdje lekker verdiend, maar het is wel een zware aanslag op je gezinsleven. Het geld zou aantrekkelijk zijn, maar ik zou het nooit willen/ kunnen.
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Even Zo  schreef op: 07-02-2013 09:58:04
Mijn vader deed dat, mijn moeder was full-time thuis, als hij dan thuis was hij hartstikke moe, moest de klusjes doen en de familiebezoekjes afleggen...weinig band met hem opgebouwd, mijn man zou dat ook nooit willen en zou dat ook niet voor mijn kinderen willen.  Dus hoeveel is hij nu bij de kids betrokken? Als hij nu doordeweeks ook altijd laat thuis is, op zaterdag in de sportclub zit, tja dan zou ik denken ga maar, kunenne in ieder geval misschien lekkerder op vakantie, maar als je een betrokken vader wil dan zou ik niet doen
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Sabrah  schreef op: 07-02-2013 10:33:15
Dit zou voor mij een no brainer zijn. Of gezin verhuist mee of het gaat niet door. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom je hier voor zou kiezen. Alleen maar voor meer inkomen? T is maar geld hoor. De kinderen hebben meer aan een vader die er voor ze is. De kans is groot dat ze later alleen maar terugkijken op een jeugd waar papa er nooit was. Ze zullen echt niet denken, oh wat hadden we het goed.
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Mama Van Drie  schreef op: 07-02-2013 12:18:32
Niet te dramatisch doen over een vader die er nooit is...geen band kan opbouwen...menig vader is ieder dag thuis maar dat wil niet zeggen dat die een superband opbouwen.

Mijn vader was vroeger alleen het weekend thuis, maandagmorgen rond 5 uur ging hij alweer weg en kwam pas vrijdag eind van de dag thuis, mijn moeder moest alles alleen doen.
We hadden vier kinderen thuis en het liep allemaal prima, als kind en tiener had ik weinig met mijn vader maar nu ik volwassen ben is het juist andersom, wij wonen helaas ver weg van mijn ouders maar ik heb zelden mijn moeder aan de telefoon, altijd mijn vader.
Dus geen band vind ik echt onzin.

Ik zou wel alle voors en tegens op papier zetten en dan maar eens kijken hoe het uitpakt.

 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Isabelle  schreef op: 07-02-2013 13:22:53
Is het geen optie om te vliegen? Dat is toch minder vermoeiend als rijden.
Scheelt misschien ook weer. Of je moe van de reis aankomt of lekker uitgerust.
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Sabrah  schreef op: 07-02-2013 13:27:46
Ik doe er helemaal niet 'dramatisch' over. Ik ben alleen van mening dat de kinderen liever een vader hebben die vaker thuis is. 10 dagen weg elke keer is echt veel. En soms kan het misschien niet anders, maar in deze kunnen ze er voor kiezen. Ik zou daar dus niet voor kiezen. Ik legde dit aan mijn man voor en die zou dit dus echt niet willen. Hij gaf meteen aan dat hij dan teveel van de kinderen zou missen. Zit je nou zonder werk dan is het een ander verhaal, maar daar is in deze geen sprake van.
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 07-02-2013 13:37:55
Nee ik zou dit niet willen. Onder geen enkele voorwaarde ( ook niet als het zijn droombaan is).
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Ania  schreef op: 07-02-2013 14:48:16
Ik zou meegaan, als dat mogelijk was!

Wij hebben 7 jaar in China gewoond, als carrieremogelijkheid voor mijn man, en er geen dag spijt van gehad.

Hij heeft een aantal jaren ook nog 1 maand NL - 1 maand China gedaan, maar dat was best zwaar.
Niet zozeer dat hij de kids niet zag, want we hadden veel contact via MSN en telefoon, maar meer dat hij zo moe werd van dat reizen en werken, en er bijna geen vrije dagen voor hem waren.

Ik zou denk ik eerder per vliegtuig gaan, gaat sneller en zo heeft hij meer tijd om bij jullie te zijn, en op adem te komen.

Zoals Izzthan zegt, kijk ook goed naar de feitelijke problemen, en zoek dat goed uit!
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Mieps01  schreef op: 07-02-2013 15:25:12
als je het doet zou ik meegaan. MijN man heeft een half jaar iedere maand twee weken in de VS gezeten. Ik vond dat heel zwaar. Vergeet niet dat er in die 4 dagen dan ook dat hele stuk heen en terug gereisd moet worden... Elke keer weer. Dat zijn toch twee volle werkdagen reistijd. Je krijgt daar natuurlijk ook de kosten van wonen en leven daar. Je man is er veel niet in je gezin.. En als laatste, hoe zit het met de pensioenopbouw ? Wij hebben twee jaar in Spanje wel afdrachten moeten doen, maar kunnen door de complexe regelgeving nooit beroep doen op uitkering van pensioen vanuit Spanje. Wij zijn daarvoor goed gecompenseerd, maar dat gaat ook om een flinke mep.
ik ben na dat half jaar met mijn man zoveel in de VS, maar meeverhuisd. En dat terwijl ik al gewend was dat mijn man al heel veel reisde voor zijn werk.
geld is leuk, maar als je op dit moment "genoeg" hebt, dan rechtvaardigd het niet alles....
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 07-02-2013 15:38:43
Ik ga daar zeker niet wonen. Het gaat om een baan in de bouw, hij is de maanden december januari februari vrij en dus thuis in NL. De hele maand juli was ik van plan daar op een camping te staan zodat hij gewoon "thuis" kan komen na zijn werk. En dan hebben we daar achteraan nog de vakantie in de bouwvak, 3 weken met z'n 4en.

Ze gaan met 3 collega's rijden, dus ieder 2,5 a 3 uren rijden. Appartement kost 300 per week gedeeld door 2 (of 3, weet niet of ze daar met z'n 3en willen zitten)


Het wordt hier in nederland stees slechter, hij is 2 jaar geleden ontslagen en werkt voor een uitzendbureau, maar nu kan het zijn dat hij over een paar weken weeeer thuiszit. En het is niet voor altijd, we denken eerst aan een jaar en als het dan nog bevalt zien we verder.
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Satekroket  schreef op: 07-02-2013 15:55:52
Wie niet waagt wie niet wint. Wanneer het niet goed gaat, dan kan hij toch gewoon terug komen. En werkervaring in het buitenland is waarschijnlijk voor zijn cv ook een positief punt. Beter dan werkeloos zijn.

Pensioen is in Zwitserland goed geregeld. Een gedeelte van je salaris wordt gewoon op een bankrekening gezet, je krijgt er rente over. Ik werkte in 1995 in Zwitserland. In 2030 kan ik mijn geld gaan halen of over laten maken. Dan komt het vrij.
Ik werkte er een jaar en heb een rekening met 7000 Euro aan pensioengeld. Dus dat is echt wel ok.

Waar in Zwitserland zou het zijn?
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Deborah Mv Priscilla
,levi,stan
  schreef op: 11-02-2013 10:04:36
Dat klinkt al heel anders... dan zou ik toch maar doen! Een hele ervaring.
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Mamavonn  schreef op: 11-02-2013 10:43:14
Die van mij heeft in Belgie gewerkt. Maar man wat een gedoe allemaal zeg. Zeker met de belastingen. Kijk daar goed naar! Laat je hier over informeren want je kunt voor vervelende verrassingen komen te staan.
 
Quote
RE: Werken in het buitenland, wonen in NL
Spatje  schreef op: 11-02-2013 10:45:34
het feit dat papa veel weg is daar wennen de kids wel aan, mijn vader is internationaal touringcar chauffeur en die was vaak en is vaak 3 weken weg en dan 3 dagen thuis en weer 3 dagen weg, we weten niet beter, zou me meer zorgen maken om de rompslomp wat belastingen en zirgverzekering betreft, lijkt me een heel geregel en gedoe, maar ach als dat eenmaal loopt dan loopt het ook, succes met je keuze
 
Quote
Navigatie


Reageren op Werken in het buitenland, wonen in NL
Naam
Bericht