Menu
 

Topic:

Kid

Maar Even Niet  schreef op: 06-02-2013 13:49:21
Moet het toch even van mij afschrijven, mijn hoofd loopt over en de emoties vliegen alle kanten op.

Na jaren lang in de MMM, hebben we onlangs wederom
bevestigd gekregen dan mijn man steriel is.
Hele kluif om te verwerken weer, aangezien we toch weer opnieuw hoop hadden.

Wij staan nu voor de keus om te gaan voor donorzaad

De inseminaties zouden dan volgens de gegevens die wij nu hebben dmv een cupje gaan, krijg dan een cupje met semen in de schede geplaatst wat zich een weg naar het eitje dient te zwemmen en ik na een aantal uur weer moet verwijderen,zelf heb ik wat moeite met het cupje, voelt gevoelsmatig nu aan als onhygienisch, al is het natuurlijk allemaal hardstikke steriel, gewoon het idee dat je met een cupje semen loopt van een ander, terwijl de wens zo groot is, we willen al 5 jaar niets liever dan samen zwanger zijn, samen de geboorte, samen het kindje opvoeden, samen alle emoties door en samen genieten van ons dan complete gezinnetje.

Mijn man is heel nuchter en wil er gewoon voor gaan,zijn mijn emoties dan zo van de rel dat ik het niet realistisch genoeg kan zien en niet verder dan dat cupje kan kijken?terwijl we al zoveel hebben doorstaan?
Ik zie mega veel beren op de weg terwijl man die niet ziet.
Stomme is dat het cupje misschien ook eigenlijk wel het enige is waar ik tegenop zie, het kindje zou zo welkom zijn en zo geliefd worden.

Was er maar een pas klaar antwoord.................
 
Quote
Navigatie
RE: Kid
Mama-van-aimy  schreef op: 06-02-2013 13:51:46
Maar is het dan niet mogelijk om de inseminatie via een spuitje te doen ipv een cupje?

Plaatsen ze het cupje in het ziekenhuis?

Heb je je bezwaren ook kenbaar gemaakt aan het ziekenhuis?
 
Quote
RE: Kid
Misbren  schreef op: 06-02-2013 13:52:14
Heb geen antwoord voor je maar wil je even een knuf geven
Heel veel succes.
 
Quote
RE: Kid
Baby2  schreef op: 06-02-2013 13:53:36
Als het enige wat je tegenhoud dat cupje is (wat ik me eerlijk gezegd best voor kan stellen, is toch semen van een ander) kun je dan niet informeren of er andere methodes zijn. Bijvoorbeeld IUI. Dan word het zaad rechtstreeks in je baarmoeder gebracht en misschien is dat gevoelsmatig toch anders dan dat je zelf een cupje in moet brengen en daar een poosje mee moet lopen en daarna zelf weer verwijderen.
 
Quote
RE: Kid
Ans Mv J.k.d  schreef op: 06-02-2013 13:58:13
O meid eerst een dikke knuffel Jullie willen dit al zo lang ga er dan voor. Vraag idd of ze het niet kunnen doen met een spuit. Als je man er zo over denkt en dit kindje is zo gewenst.
Gewoon doen meis jullie hebben wel wat geluk verdiend na al die jaren.
 
Quote
RE: Kid
Maar Even Niet  schreef op: 06-02-2013 14:07:29
Jullie zijn lief

Het cupje wordt inderdaad via het zieknhuis geplaatst.
Helaas zullen ze niet starten met iui/ivf/icsi ivm de kosten, wat logisch is, als het in de eigen cycles op die manier kan, willen ze het eerst zo doen.

Het is gewoon echt het cupje wat gevoelsmatig zo tegen staat, terwijl wij al zoveel overwonnen hebben en al zover in ons proces zitten wbt de verwerking en het openstellen voor een zwangerschap met donorzaad, het toekomstige kindje voelt al als eigen, waarom kan ik de semenen in dat cupje dan niet gewoon als ons kindje alvast zien?
 
Quote
RE: Kid
Ans Mv J.k.d  schreef op: 06-02-2013 14:11:25
Het is natuurlijk ook wel heel moeilijk om dit los te zien maar als dit de enige obstakel zou zijn voor jou wellicht helpt het om dan een foto meetenemen van een baby zodat je het kan visualiseren?
 
Quote
RE: Kid
Jessica  schreef op: 06-02-2013 14:14:03
Maar het is toch geen gewoon sperma, maar alleen de zaadcellen die in dat cupje zitten. Dus door de arts "samengesteld" en in een steriel cupje geplaatst?

Maar goed, je kunt je gevoel niet tegenhouden... ik zou het met de arts bespreken, misschien mag je het insemineren met een spuitje, maar eigenlijk blijft dat hetzelfde natuurlijk.

Sterkte, probeer je doel voor ogen te houden, ivf is ook geen pretje...
Succes!
 
Quote
RE: Kid
Maar Even Niet  schreef op: 06-02-2013 15:41:19
Er gaat in de cupjes een rietje semen, dus niet alleen zaadcellen.
Het cupje moet je na gebruik ook omspoelen en weer meenemen voor de volgende ronde.
Ivf/icsi/iui lijkt mij ook zeker geen pretje, al zou ik er nu acuut voor tekenen als dat in zou houden dat mijn man dan ook biologisch gezien vader zou worden.
Hebben inmiddels al een flink traject ( 5 jaar) erop zitten, waarbij mijn man al meerdere geopereerd is, hebben er echt alles aan gedaan om het mogelijk te maken, helaas heeft dit niet mogen baten.

Ik denk dat ik de kliniek nogmaals ga bellen, snap mijzelf ook niet dat ik zo moeilijk kan doen over een cupje?
De wens is zo sterk, dan zou ik mij daar toch gewoon overheen moeten kunnen zetten?
Zeker als je bekijkt wat mijn man allemaal al doorstaan heeft en hoe hij er nu nog letterlijk rondstrompelt van de laatste operatie.
Voel mij zo schuldig naar hem toe, terwijl hij het volkomen begrijpt en zelf het idee van een cupje ook niet fijn vind.
Er ligt ook nog zo'n taboe op donorzaad, terwijl eiceldonatie inmiddels al in de maatschappij beter bespreekbaar is.
Kunnen het ook niet kwijt ons gevoel, alleen bij mijn schoonouders, verder is er niemand op de hoogte dat ook de laatste operatie niet gelukt is, gezien de voorgaande reacties daar bewust voor gekozen, maar maakt het wel moeilijker.


 
Quote
RE: Kid
Ans Mv J.k.d  schreef op: 06-02-2013 15:50:15
Als je bent wie ik denk dan weet je dat je me ook altijd mag mailen, gewoon om je ie kwijt te kunnen
 
Quote
RE: Kid
Ans Mv J.k.d  schreef op: 06-02-2013 15:50:38
ie is ei
 
Quote
RE: Kid
Baby2  schreef op: 06-02-2013 15:58:14
Misschien is het ook niet zozeer het ''cupje'' wat je tegenhoud, maar het idee dat je zwanger raakt van iemand anders???
Lijkt mij een geen makkelijk besluit. Je begint over eicel donatie, ook al is dat hetzelfde (het eitje is niet genetisch van jou) misschien is het gevoelsmatig toch anders omdat je als vrouw zijnde de zwangerschap en bevalling zelf beleeft waardoor het ook meer als je eigen kind voelt??? Ik bedoel dit niet verkeerd, maar kan het zijn dat deze gevoelens bij jou toch wat meespelen? Denk dat je dat voor jezelf op een rijtje moet krijgen. Lijkt me al met al niet gemakkelijk. Het is toch een proces wat je af moet sluiten, een volledig ''biologisch'' kind van jullie allebei zit er niet in en dat lijkt me al met al erg heftig. Ik denk dat je er allebei voor 100% achter moet staan om over te gaan op zaaddonatie. Heb je ook andere opties overwogen, bijvoorbeeld kiezen voor een bekende donor (familie of  vrienden?) of bijvoorbeeld adoptie?
Heel veel sterkte in ieder geval.
 
Quote
RE: Kid
Maar Even Niet  schreef op: 06-02-2013 19:09:01
Ans dank je wel je vermoeden zit inderdaad goed.

Baby2, daar hadden wij zelf inderdaad ook aan gedacht, of het niet dat idee is waar ik niet aan kan wennen, echter zie ik het kindje wel als van ons samen, net zo goed als dat we samen zwanger zouden zijn, waarom kan ik dat cupje dan toch niet zo zien?
Nu is het ook wel zo, dat we hier echt al een tijd mee bezig zijn en er al rekening mee hadden gehouden en het er al zo vaak over gehad hebben.
Alleen nu het dichterbij komt, schrikt dat cupje mij zo af, het idee dat ik daar een paar uur mee moet rond lopen om hem daarna zelf eruit te halen, ben er een soort van "vies"van.
Heb ook smetvrees, dus misschien dat het daarvan komt? Al weet ik ook wel dat het steriel is.
Lijkt wel of ik niet logisch meer kan redeneren wbt het cupje.

Bekende donor hebben we overwogen, maar zijn bang voor de verhouding tussen donor en het kind, het zal voor de donor niet makkelijk zijn om het kindje wel te zien, zonder dat hij daar teveel gevoel bij neer kan leggen.
Al sluiten we het nog niet uit.

Adoptie valt voor mijn man echt af, we voeden nu samen mijn "kindje"op uit een eerdere relatie en het doet hem soms echt verdriet dat hij niet bij de zwangerschap en geboorte was, het lijkt hem zo mooi en bijzonder, wat het natuurlijk ook is.
 
Quote
RE: Kid
Ans Mv J.k.d  schreef op: 07-02-2013 08:12:47

Maar hoe moet je dat dan eruit halen? Zit er dan een koordje aan? En wat als je het dan niet voor elkaar krijgt kan de huisarts het dan eventueel er dan niet uithalen? Ik bedoel dat lijkt me dan nog wel iets dat te regelen moet zijn? Ik heb hier een super lieve huisarts en die zou het zonder meer voor mij willen doen. En voor de rest meid . Denk er nog goed overna dit kindje is zo gewenst en deze obstakel kan jij overwinnen.

 
Quote
RE: Kid
Satekroket  schreef op: 07-02-2013 08:43:28
Waarschijnlijk is de kans op een zwangerschap d.m.v. dat cupje (krijg er een soort nespresso beeld bij) voor jullie zo groot als nog nooit tijdens de afgelopen 5 jaar. Ik zou proberen om het positief te zien.
Wanneer het gaat om dat cupje en niet om het feit, dat het zaad van een andere man is. Je man staat achter jullie besluit.
Ik denk, dat je jezelf met je gevoel moet openen. Heeft het ziekenhuis waar je onder behandeling bent een psychotherapeut waar je een gesprek mee zou kunnen hebben?
Ik denk, dat een gesprek zou kunnen helpen om je gevoelens duidelijk te krijgen voor jezelf.
Deze behandeling laten doen, terwijl je er zelf niet achter staat, lijkt me geen goede uitgangspositie.
Succes!!
 
Quote
RE: Kid
Krumelke  schreef op: 07-02-2013 13:55:17
misschien is het niet zo zeer het cupje, maar gewoon het idee dat de kans nu gewoon groot is. na al die teleurstellingen van de afgelopen jaren komt een kindje wel heel dicht bij op deze manier. en ishet jouw verstand/gevoel dat een loopje met je neemt. gewoon stukje angst voor het onbekende.

dit maakt het niet minder natuurlijk. maar ik zou eens vragen of ze het ook met een spuitje kunnen doen (heel eerlijk als je zelf vrijt dan komt het ook met kracht eruit en hoeft het zaad ook niet uit een cupje de goede kant op te zwemmen).

praat er eens over met de behandelend arts hoe je er nu tegen aan kijkt. wie weet ben je niet de enige die er zo ineens over denkt.

meid, onwijs succes en sterkte hiermee !!!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kid
Naam
Bericht