Menu
 

Topic:

'Agent moet zelf hoogte van boete bepale

Boterbloem  schreef op: 05-02-2013 08:43:14

'Agent moet zelf hoogte van boete bepalen'




RIJSWIJK - Een agent zou zelf de hoogte van een verkeersboete moeten bepalen. 


Foto:  ANP

Dat zegt voorzitter Pieter van Vollenhoven van de Stichting Maatschappij en Veiligheid dinsdag in De Telegraaf.


''Bij verkeersovertredingen heeft de politie nu twee keuzes: een waarschuwing of een boete waarvan de hoogte vaststaat'', aldus Van Vollenhoven.



 


 


Waarschuwing


 


''Vaker komt de verkeersovertreder er met een waarschuwing vanaf, omdat de boete in de ogen van de agent te hoog is.'' Door politiemensen zelf de hoogte van een boete te laten bepalen, hoopt de voorzitter een einde te maken aan de aarzeling bij agenten om bekeuringen uit te delen.


Als een agent voor een bepaalde overtreding uit drie bedragen zou kunnen kiezen, past de boete beter bij de situatie.


''Zo wordt het optreden van de politie meer geaccepteerd. Bovendien kan het gezag van agenten toenemen. Dus waarom niet de beslissingsbevoegdheid van de politie vergroten?'', zegt Van Vollenhoven in de krant.


 

Door: ANP
 
Quote
Navigatie
RE: 'Agent moet zelf hoogte van boete bepale
C@th  schreef op: 06-02-2013 08:57:27
aan de ene kant vind het wel goed dat ze zoiets doen. Laat de agenten hier in nl maar eens wat te vertellen hebben zoals in bijv amerika. daar hebben ze respect voor de mannen in blauw. en hier is totaal geen respect voor deze mensen die "de wet handhaven" als je iets verkeerd doet dan moet dat bekeurd worden. klaar, in sommige gevallen (bijv noodsituaties waarin je echt niet anders kan zoals bijv bij sis ) dan vind ik dat ze best even anders naar de situatie kunnen kijken. 

aan de andere kant, tja als een agent de pik op je heeft krijg je mooi een hogere boete, en dat is nou net weer niet de bedoeling.
 
Quote
Navigatie


Reageren op 'Agent moet zelf hoogte van boete bepale
Naam
Bericht