Menu
 

Topic:

Geen warm eten willen eten

Melissa  schreef op: 01-02-2013 13:27:21

Valentijn eet al heel lang geen avondeten, ja zolang het pizza, patat, pannekoeken zijn wel, anders houd hij zijn lippen stijf op elkaar. Ik denk dat dit nu al anderhalf jaar speelt.

Hij eet overdag wel fruit en eet ook wortel en komkommer.

Maar als het tijd is voor avondeten ... niets, nada noppes.

Valentijn is dus begonnen met eten toen hij 6 maanden was, uit de hand, gewoon grotere stukken waar hij zelf wat kon afhappen, is altijd goed gegaan en nooit problemen gehad.

EN toen hij anderhalf was begon hij ineens te 'eisen' dat zijn eten geprakt werd (grote broer en ikzelf eten het ook geprakt), prima dat ook gedaan, toen werden het prakjes. Maar ook daar stopte hij snel mee en toen was het nog goed als ik de staafmixer erdoor haalde en het echt smurrie maakte.

Het eerste half jaar hebben we er geen druk op gelegt. hij kreeg een bordje eten en lieten hem aan tafel zitten terwijl wij aten, af en toe vroegen we of hij een hapje wilde, en dat wil hij niet, dan niet.

Toen geprobeerd dat hij ten minste een hapje moest proeven, maar dat weigert hij echt.

Toen uiteindelijk de fout gemaakt om te dwingen een hapje te proberen, manlief hield hem vast en ik smeerde wat in zijn mond, dat werd uitgetuft en sindsdien word hij ook nog eens boos als we wat op zijn bord leggen.

Als ik een smakeloos olvaritpotje koop eet hij het vaak wel, maar als ik mijn eigen eten in het potje stop en het hem dan geef proeft hij het direct ....

Belonen werkt niet, toetje beloven bij eten werkt niet, spelletjes om hapjes in het mondje te krijgen heeft niet gewerkt.

Nou ben ik niet wanhopig, hij eet voldoende fruit en ook uit de wortel en komkommer zal hij ook nog wel wat halen.

Het enige wat tot nu toe een paar keer heeft gewerkt (maar ik heb er geen goed gevoel bij) is hem steeds weer hetzelfde bord voor te zetten. Dan kook ik in de ochtend, eten we tussen de middag warm (en dan zorg ik dat hij sinds zijn ontbijt niets heeft gehad), dan weigert hij, krijgt hij tijdens fruitmoment weer zijn bordje warm eten, dan weigert hij nog steeds, en als papa dan thuis is en die warm gaat eten heeft hij zo'n honger dat hij het wel eet.

Maar om dat nu elke dag te doen.

Dus we zijn nu weer terug naar 'het negeren' , ik wil er niet te veel druk op leggen, hij moet wel aan tafel blijven zitten tijdens de maaltijd maar is niet verplicht te eten. Wel zet ik hem een bordje voor, maar zowel aardappels, vlees, groentes, pasta's hij eet het niet!

Mensen nog tips?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Geen warm eten willen eten
Melissa  schreef op: 01-02-2013 14:13:12

Quote diedoes:
[...]

Dan maak je er wel een erg ingewikkelde saus van. Ik maak het altijd zelf (behalve de lasagnebladen dan) maar maak het juist vaak omdat het vrij snel klaar is. Met spinazie, heerlijk!

Maar hoe maak je de saus dan? Of doe je er alleen spinazie in?

Ik doe dus echte italiaanse bolognese saus:

150 gram Parmaham of andere rauwe ham
150 gram wortel
150 gram bleekselderie
150 gram ui
50 gram ontbijtspek
600 gram rundergehakt (moet tartaar zijn, maar ik pak gehakt)
2 eetlepels melk
1,5 deciliter droge witte wijn
6 deciliter runderbouillon
1 blikje tomatenpuree (140 gr)
zout en peper uit de molen naar smaak
4 eetlepels olijfolie
40 gram boter

Nou dat volgens recept maken, dan ongeveer 5/6 uur laten sudderen,

dan als dat klaar is de bechamelsaus maken (roux maken van boter en bloem, als de roux gaar is langzaam melk toevoegen tot je een egale saus hebt, daar zout, peper en nootmuskaat aan toevoegen)
Dan de lasagne opbouwen, en dan een klein uurtje in de oven.

En ik verstop dus vaak meer groentes in de saus dan in het recept staat.

kan trouwens wel 2 keer eten van dit recept.

 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Suus  schreef op: 01-02-2013 14:13:46
Ik negeer. Je kan eten wat de potschaft en anders niks.
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Made  schreef op: 01-02-2013 14:16:14
En als je nou op een zondagmiddag de lasagne maakt en dit in kleine Valentijn-porties in vriest? En hem dat geeft?

Ik zou er persoonlijk geen voorstander van zijn, hier eet ze maar wat de pot schaft en anders maar niks, maar misschien staan jullie hier anders tegenover?
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Inky69  schreef op: 01-02-2013 14:35:15
Hier ook een lastige eter in huis. Als het de spuigaten uitloopt dan krijgt ze de volgende dag geen lekkers. Alleen s´ochtends fruit en s´middags helemaal niets meer.

Ik denk dat Valentijn overdag teveel eet en aan tafel dus geen honger meer heeft.
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 01-02-2013 14:42:06
Tja, hier doe ik er dus niks aan. Mijn zoon van 6 lust niks qua avondeten. Die eet al ruim 4 jaar geen avondeten. Prima, dan niet. Tussen de middag eet hij sinds kort 4 broodjes iplv 2, dus hij heeft over de dag op zich genoeg. Hij kan na het eten een stuk fruit pakken, verder krijgt hij niks. Hij mag 1 gerecht uitkiezen wat hij echt niet lust en krijgt dan brood. Dat is boerenkool, dus als we dat eten krijgt hij brood, anders niet.

Mijn jongste eet of zijn hele bord leeg, of niks. Die geef ik dan voor het slapen nog een papfles want hij eet ook bijna geen brood.

Hier hebben we nooit gepusht, het komt vanzelf wel. Patat en pannenkoeken eten ze uiteraard wel
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Claudia  schreef op: 01-02-2013 14:44:52
Mm ik heb hier een poos een strijd gehad, maar ging eigenlijk niet eens om het eten zelf want ze lust vanalles maar het was gewoon puur klieren/strijd aan gaan. Maar dat is al jaren geleden en omdat ik toen de strijd ben aan gegaan ipv negeren moet ik het afmaken ook. Heeft een paar maand geduurd, maar uiteindelijk de strijd gewonnen.

Sinds dat gebeuren ga ik om eten de strijd echt niet meer aan. Was het eigenlijk niet waard, maarja als je eraan begint zal je wel door moeten gaan. Uiteindelijk was het doorgedrongen en was het een wereld van verschil.
Het is hier nu gewoon eten wat er op tafel staat, en anders maar niet. Maar dan ook geen toetje/snoepje..hier is een toetje geen onderdeel van de maaltijd, maar gewoon als wat lekkers na.
Dus eigenlijk een hele simpele/makkelijke regel. En als ze niet eet, dan wel netjes aan tafel totdat ik klaar ben.
Kwa vlees mag ze trouwens zelf weten hoeveel ze ervan eet, de groente =moet op, aardappels/rijst hoeft ook niet helemaal op (ik schep vaak ruim op, bij de keren dat ik denk: dit moet je echt wel op kunnen, eet ze ook zo haar bordje leeg). Dus ja als ze in mijn ogen goed gegeten heeft, groente is helemaal op dan is het prima.

Ik heb vanaf het begin dat ze van die potjes met groente enz mocht, zelf eten gemaakt en gemaald. Dus heb eigenlijk nooit die potjes olvarit gekocht. En ze eet veel...ze is alleen niet dol op grote stukken paprika, champignon,sla en witlof is niet favoriet maar eet ze wel.
Bij champignonnen gruwelt ze echt, dus dat hoeft ze van mij ook echt niet te eten..proeven mag wel altijd en als ze het dan echt niet lekker vind mag ze het gerust NETJES uitspugen.


Zo hebben we tussen de middag samen gerookte zalmfilet met dille zitten snoepen

Broccoli, bloemkool, sperziebonen, andijvie, witlof, spruitjes, wortels (favoriet bij haar), paprika in kleine stukjes door een maaltijd heen, uitje, spitskool, boerenkool eet ze allemaal tegenwoordig wel en beetje bij beetje gaat ze steeds meer eten. Ik denk dat het vanzelf wel komt hoor. Ik zou het niet teveel gaan pushen, want daar word je ook echt niet gelukkig van (weet er alles van). Hangt dan al een bepaalde sfeer als je het net op tafel zet en dat moet je echt zien te voorkomen.

Maarja is lastig he TO, je wil zo graag dat ze lekker genieten van de maaltijd die je gekookt hebt..

Is het misch een idee, weetnie of iemand het al neergezet heeft, om de schalen/pannen op tafel te zetten? En dat je samen of hij zelf mag opscheppen? Vaak maakt dat het eten wat leuker, het zelf doen. Als hij dan een beetje op zijn bordje heeft, word het misschien wel aantrekkelijker en tzt als het in de smaak valt pakt hij nog een portie..? Heeft hier wel gewerkt toen het weer even moeilijker begon te worden met het avondeten..
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Mus  schreef op: 01-02-2013 14:54:53
Hier hebben we het ook gehad. Ik heb niks gedaan. Gewoon lekker laten zitten en eet hij of zij niet, dan niet. Maaaar, daarna is er ook niks anders. En klaagde hij of zij over honger ging hetzelfde bordje weer de magnetron in. Misschien hard maar het voorkwam veel stress en zo konden we binnen no time weer gezellig samen eten. En borden hoeven hier niet leeg en ze moeten niet alles eten, alleen wel proeven. 
Ik zou dus echt geen andere moeite doen, of dingen erdoorheen gooien. Geen druk op leggen en negeren. Dat werkt het beste, is wel moeilijk ik weet het. Succes ermee!

p.s. En kinderen verhongeren echt niet hoor! Ze gaan vanzelf eten!

 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Satekroket  schreef op: 01-02-2013 14:57:28
Ik zou hem ´s avonds een potje olvarit geven, en veel van die bolognesesaus maken en in porties invriezen. Een klein schaaltje en je hebt zo lasagna gemaakt voor hem.
Ik vind dat hij heel veel wel goed eet. Brood en fruit is toch ook prima.
Die bolgonesesaus over de aardappels misschien? Lijkt me ook lekker. En over spagetti natuurlijk.

Ik maak ook wel eens bolognesesaus en maak er een soort mousake mee met aardappel, courchette en aubergine.

Dat iedere avond maar groente en aardappels eten is zo nederlands. In andere landen hoeven kinderen dat ook niet en groeien ook prima.

Ik maak ´s avonds vaak iets zoets als avondeten. Heel ongebuikelijk in Nederland, maar hier heel normaal.
Ik maak zoete ovenschotels met kwark, ei en griesmeel. Dat lust ieder kind. Of knödels met fruit erin.
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Claudia  schreef op: 01-02-2013 15:03:10
Ik weet niet hoe oud het zoontje is, maar ik zou juist stoppen met die potjes. Gewoon hup normaal eten voor zijn neusje.
Want ook met die speciale potjes halen leg je toch de nadruk erop.
Gewoon alles gewoon doen, het eten komt echt vanzelf wel...en zoals ik hier ook las: overdag toch minder laten eten. Want dat heb ik dus met mijn dochter gehad..die was zo slim om overdag zoveel te eten, zodat ze het avondeten gerust kon overslaan. En sjah sochtends geen ontbijt geven doe je ook niet he. Dat had zij dus heel goed in de gaten.

En 1,5 uur voordat jullie gaan eten, niks meer eten(ook niet teveel drinken want ook dat vult de maag).
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Famke  schreef op: 01-02-2013 15:09:55
Melissa als je de saus zo lang laat sudderen zit er toch geen vitamien meer in?
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Jolanda1974  schreef op: 01-02-2013 15:13:43
Nee die zijn dan er wel uit inderdaad.. Ik denk toch dat je man gelijk  heeft en je hem overdag minder moet laten eten. Fruit lijkt gezond maar dat is het zeker niet. Fruitsuikers zetten ook aan. 2 stuks is meer dan genoeg per dag. Zeker voor zo'n klein mannetje. en 7 broodjes is ook veels te veel.. Ik eet over de hele dag 3 soms 4 broodjes. 
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Dropje  schreef op: 01-02-2013 15:14:41
Misschien eet hij wel als je er mosterd of knoflooksaus bij doet  
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Boterbloem  schreef op: 01-02-2013 15:15:16

Quote Satekroket:

Ik maak ´s avonds vaak iets zoets als avondeten. Heel ongebuikelijk in Nederland, maar hier heel normaal.
Ik maak zoete ovenschotels met kwark, ei en griesmeel. Dat lust ieder kind. Of knödels met fruit erin.



Zoete ovenschotels? Kun je eens een voorbeeldrecept neerzetten? Lijkt me leuk als afwisseling!
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
F.  schreef op: 01-02-2013 15:25:49
Ik zou het loslaten en alleen positief belonen, overdag een normale intake, dus niet laten compenseren en lekker aan de rauwkost...ik zie niet echt het probleem, hou zelf ook echt niet van warmeten maar ook alleen van rauwkost..
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Melissa  schreef op: 01-02-2013 15:34:57

Quote Jolanda1974:
Nee die zijn dan er wel uit inderdaad.. Ik denk toch dat je man gelijk  heeft en je hem overdag minder moet laten eten. Fruit lijkt gezond maar dat is het zeker niet. Fruitsuikers zetten ook aan. 2 stuks is meer dan genoeg per dag. Zeker voor zo'n klein mannetje. en 7 broodjes is ook veels te veel.. Ik eet over de hele dag 3 soms 4 broodjes. 

Hij krijgt ze niet hoor, maar als het aan hem lag at hij de hele dag door brood en fruit, zo bedoelde ik het. Hij eet nu 'gemiddeld':

Ontbijt: 2 boterhammen zonder korsten (krijgen we er ook echt niet in die korsten) en twee kleine bekertjes koemelk
Tussendoor: twee stuks fruit
Lunch: 2 boterhammen zonder korsten en beker roosvicee of KC
tussendoor: koekje/fruit.broodje oid
Avondeten: niets


Dat is gemiddeld ongeveer wat hij per dag eet.
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Onsjanneke  schreef op: 01-02-2013 15:45:40
Mijn lasagnesaus heeft ongeveer dezelfde ingredienten maar is na ee 20-30 minuten pruttelen echt wel klaar.

Houd hij wel van shakes/zelfgemaakte fruitdranken?

Ander kan je nog proberen om groente te pureren tot een sapje en dat geven. Krijgt hij iig een goede afwisseling aan vitaminen en mineralen binnen. Wie weet went hij zo langzaam aan verschillende smaken.

Lastig dat hij niet eens wil proeven. Anders kan je idd gaan experimenteren met kruiden en recepten uit andere delen van de wereld. We hebben hier in huis ook geen aardappeleters Maar ja, dan moet hij daar wel voor openstaan.
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Laura  schreef op: 01-02-2013 15:46:25

Ik zou ook miks anders voor zetten, hier eten ze wat er op tafel komt of niet . Mijn zoon dus meestalniet... Mjn zoon krijgt trouwens wel eens brood als avondeten...gewoon zodat hij tenminste wat eet op een dag. Wij beslissen dan trouwens wel van te voren dat hij brood (beslissing is niet aan hem) krijgt en dat is niet elke avond. Maar goed, bij hem is inmiddels duidellijk dat hij zichzelf wel kan uithongeren....

 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
F.  schreef op: 01-02-2013 15:54:14
Tja ik heb op zijn dieet ook altijd geleefd als kind, pas met een jaar of 20 is mijn smaak wat breder geworden, zolang hij niet ondervoed raakt...denk dat hij zich goed aan het afzetten is tegen jullie, dat deed ik ook  en echt niets hielp en elke vorm van druk maate het erger, als je als ouders er druk overmaakt wordt de band tussen jullie slechter..
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Melissa  schreef op: 01-02-2013 16:09:08
Ik denk dat dit ook 'gewoon' een zwaar geval van peuterpuberen is, hij lust het wel, maar heeft nu 'macht' door nee te zeggen. Lekker eigenwijs.

Ik ga ook geen aparte pannetjes koken, doe ik voor D ook niet (met uitzondering als we brocolli eten dus, want dat is het enige wat hij niet lust).

Maar V ... pffff

Ik hou er ook geen rekening meer mee met keuze wat we eten, want wat het ook is, hij eet het toch niet.

Lasagne met mijn saus eet hij wel, spaghetti met mijn saus eet hij niet ...

Onsjanneke, als ik hem na 30 minuten van het vuur zou halen is de saus bij mij nog niet 'stukgekookt' en heb je er allerlei stukken (harde knapperige) in zitten, dat lust ik zelfs niet. Vooral de wortel en de bleekselderij blijven nog heel lang hun structuur behouden.
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Alice  schreef op: 01-02-2013 16:09:40
Eet hij wel soep? 
Wij doen hier regelmatig tussen de middag een bordje soep. 

Mijn zoontje heeft iets tegen bepaalde vormen en kleuren of structuren. Terwijl hij de smaak wel echt lekker vindt. Dus probeer dat soms wat te verbloemen. Hij eet bvb helemaal geen stamppot, maar als wij hutspot eten, dan bak ik voor hem "reepjes" hutspot in een beetje olie, dan is het knapperig en dan lust hij het wel. Je kunt het eventueel ook nog paneren. 

Is hij niet te moe als het tijd is voor jullie avondeten? Kan soms ook ervoor zorgen dat ze niet of niet goed eten. 

Verder is negeren denk ik het enige wat je kunt doen. Echt volledig negeren, dus ook niet juichen als hij wel eet. 
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Melissa  schreef op: 01-02-2013 16:12:09

Quote Alice:
Eet hij wel soep? 
 

Nee, geen hap!

Het is zelfs zo 'erg' dat als ik bijvoorbeeld gebakken aardappels eet, hij niet wil (en hoe ik ook roep dat het gewoon patat in een andere vorm is, hij eet het niet, ook geen pommes parrisien (of hoe je het ook schrijft) of wat voor frituursel wat er niet uit ziet als de normale patatjes ....

Hij is gewoon stronteigenwijs (van wie zou hij dat nu hebben zeg? )
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
F.  schreef op: 01-02-2013 16:15:01
Helaas denk dat je het wel buiten het peuterpuberen kunt houden, zou mooi zijn als het nog overgaat maar de meeste blijven zo...totdat ze bij hun toekomstige schoonouders aan tafel zitten en niet durven te zeggen dat ze het niet lekker vinden, hoop voor jullie dat hij eroverheen groeit! Veel sterkte ermee, hou het gezellig aan tafel, maak grapjes en geef ook gewoon een toetje en als het dan eens heel gezellig aan tafel is en je hebt toevallig een lekker toetje/ijsje in huis kunje altijd vragen of hij wil proeven voor een lekker toetje....eh omkopen dus, maar hou het vooral gezellig, dat is wat je wil dat hij zich later herinnerd en niet een zeurende bezorgde moeder toch?
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Claudia  schreef op: 01-02-2013 16:16:04
ja precies, waarschijnlijk is het echt een machtsspelletje hoor. En daar moet je proberen niet in mee te gaan..ik heb dat hier wel gedaan en was er 3 a 4 maanden mee bezig. Wat een drama's en vooral: zoveel stress!! Het hele avondeten was maanden lang verpest, had zelfs geen zin meer om te koken!  En door dat gedoe ging mijn eigen eetlust ook weg.

Haal je nog steeds van die potjes voor hem? Dat zou ik echt niet meer doen hoor. Door ze niet te halen, haal je de aandacht ook weg.

En wat vind hij van vis dan? Je hebt bijv ook van iglo vissticks voor in de oven..stuk minder vet enz dan bakken in de pan.

En ik zou (als je dat nog niet doet/gedaan hebt) hem zelf eens wat laten opscheppen..al zijn het 5 sperziebonen...als er maar een beginnetje is  toch.
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Alice  schreef op: 01-02-2013 16:16:46
Dan zou ik het echt volledig negeren. 
Hem overdag uithongeren zodat hij 's avonds wel eet... hmm.. zou kunnen dat het werkt, maar misschien heb je dan nog een groter probleem en gaat hij overdag ook koppig doen. 

Misschien kun je "reversed psychology" gebruiken... zeggen dat hij iets niet krijgt, omdat hij nog te klein is ofzo.. 
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Onsjanneke  schreef op: 01-02-2013 16:19:23
Ik hou wel van knapperige groente

Maar even voorkoken of de staafmixer er op? 8 uur pruttelen vergt wel een goede planning. Kan me voorstellen dat je daar niet altijd zin in hebt.

Als je echt denkt dat het peuterpuberen is zou ik het er voorlopig bij laten. Lekker de dingen geven die hij wel lust en verder pech. Peuterpuberen gaat bij de meeste mensen wel weer over
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
S@ssefr@s  schreef op: 01-02-2013 16:26:08
Ik heb geleerd van mezelf. Wij hebben 3 kinderen en alledrie kwamen ze in deze fase van niet eten.

Oudste hebben we van alles geprobeerd en gedwongen, hielp niet. Hij heeft jarenlang moeite met warm eten gehad. Nu hij 17 is begint hij weer dingen te proeven.

Door ervaring wijs geworden hebben we dat bij de volgende 2 anders aangepakt. We gingen gewoon aan tafel, schepten een klein beetje op en gingen rustig zitten eten. Als we klaar waren ruimden we alle borden af en zetten het toetje op tafel. Beide kinderen gingen uiteindelijk vanzelf weer eten. De jongste heeft alleen vanaf zijn geboorte al moeite met rijst en macaroni, dat eet hij dan ook niet, maar aardappelen, vlees en groente gaan prima.
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Made  schreef op: 01-02-2013 16:27:58

Quote Alice:


Misschien kun je "reversed psychology" gebruiken... zeggen dat hij iets niet krijgt, omdat hij nog te klein is ofzo.. 



dat doe ik ook nog weleens....je mag alles van het bordje eten, maar absoluut NIET de groenten...en jahoor zo eigenwijs als ze zijn...die gaan er dan juist wel als eerste in ze trapt er alleen niet iedere keer in
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Cora38  schreef op: 01-02-2013 16:30:30
Ik weet niet of ik wat toe te voegen heb, maar het is denk ik belangrijk dat je kijkt hoe je kind is en daar op in speelt. Maar dat doe je al als ik het zo lees.
K.van nu 6 wilde ook geen warm eten. Wij hebben altijd de regel gehouden dat ze in ieder geval van alles één hapje moeten eten. Later werd dat 6 hapjes (naar de leeftijd) en sinds kort scheppen wij of hij op (dat is dan weinig) en moet hij zijn bord leegeten. Hij zit naast mij en ik leg nog vaak het eten op de lepel klaar, dan hoeft hij het alleen nog naar zijn mond te brengen. Hij heeft iig een hekel aan warm eten. Ook benaderukken wij het dat het heel belangrijk is om goed te eten, want daar krijg je sterke spierballen van.
Vorig jaar ging K. naar logopedie en daar is gebleken dat zijn gevoel in zijn mond anders is dan bij de meeste kinderen. Door zijn slappe mondmotoriek en tong ervaart hij structuren van voedsel anders dan normaal. Zo vind hij druiven heerlijk,maar heeft aversie tegen de hele druif in zijn mond.

Ik lees hier van kinderen waar er aan toe is gegeven en die al 10 zijn en nog niet goed eten. Een grote nicht van K. (nu 24 jaar) is ook altijd in meegegaan met niet warm eten en die doet het dus nog niet. Zelf schaamt ze zich er inmiddels best wel voor, maar ze heeft net als K. een ander gevoel in haar mond en daar is bij haar als kind zijnde niets aan gedaan. 
Mocht je dus denken dat dat het is, dan zou ik ernaaar laten kijken als ik jou was.
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Beetje  schreef op: 01-02-2013 16:39:41
Mijn zoontje wilde ook nooit eten, gewoon negeert, ja.. wel 2 jaar!
Nu is hij bijna 6 jaar en sinds hij op school zit gaan alle borden leeg!
 
Quote
RE: Geen warm eten willen eten
Mieps01  schreef op: 01-02-2013 17:12:48
En zelf aan tafel bouwen met het eten? Wij eten bijv eenmaal in de week fajita's en dan kiezen ze zelf wat ze in hun fajita's rollen.ik doe er dan ook een schaaltje met appel partjes bij. 
en broodje kaas met een groentesoepje ofzo?

Ik zat te denken dat je dat natuurlijk sowieso ook alle avondmaaltijden kunt doen hè, dat je wat dingetjes als bijgerecht neerzet die hij wel eet. Al is het een sneetje toast, een worstje/ kaasje en een rauw worteltje.. Als hij dan daar wel wat van pakt is het meteen weer wat gezelliger en hij eet weer op het eetmoment van avondeten..hij heeft zich dit nu aangewend, waarschijnlijk heeft hij ook gewoon geen honger op het moment van eten..

de dingen die je maakt, die hij wel lust, staafmixer daar gewoon zijn portie groente doorheen.. In tijden dat ze hier slecht eten doe ik dat altijd, even wat powergroente door de pastasaus...krijgen ze ongemerkt toch meer binnen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Geen warm eten willen eten
Naam
Bericht