Menu
 

Topic:

ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil

Even Zonder Naam  schreef op: 01-02-2013 11:15:57
Ik heb een zoon en dochter van 8 en 5 jaar oud. Heel lang had ik het gevoel dat ons gezin compleet was, en ik geniet ook van de vrijheid die we met wat grotere kids weer terug hebben. Op vakantie gaan ze lekker hun eigen gang enzo. Ze zitten beide lekker op school.
Maar nu mijn Mirena binnenkort vervangen moet worden, begint het ineens weer te kriebelen. Maar als we nu voor een 3e zouden gaan, zit er zeker een jaar of 6 tussen.

Wie heeft hier ervaring mee? Viel het erg tegen om weer "opnieuw" te beginnen? Of het je het juist als leuk ervaren?
 
Quote
Navigatie
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Cir  schreef op: 01-02-2013 11:27:05
Ik had een vergelijkbaar verschil toen wij aan een derde begonnen. Mijn kids zijn nu 11.5, 9, 3.5 en 6mnd.
Wat me het meest tegen viel was dat heen en weer gerij met die baby naar school/clubjes/feestjes/vriendjes/sport. Dat gesleep de hele tijd. En borstvoeding er tussendoor plannen.
Er blijft echt weinig tijd voor jezelf over. Dus als je ook de andere wensen hebt (opleiding beginnen ofzo) dan kom je daar niet echt aan toe is mijn ervaring.
Nu kwam er onverwachts bij ons ook nog een 4e kindje maar dat is een ander verhaal.

De oudsten kunnen goed opschieten met de kleintjes. Het is wel een gezellige bende vind ik zelf. 
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Mamavankristel&anouk
&daan
  schreef op: 01-02-2013 11:28:37
Hier ervaring, alleen ben ik door de pil heen zwanger geraakt van de derde. We hadden 2 meiden van 7 en bijna 5. Toen werd ons zoontje geboren. Ja we hebben heel erg moeten wennen. Weer van voor af aan beginnen. Weer alles op uur en tijd. Ik keek hem vooral de eerste maanden echt groot. Maar ik genoot er ook wel van, de meiden konden zichzelf helpen en vermaken. En ik had tijd voor ons Ukkie .  De meiden genieten ook echt van hem en helpen mee. Ik vind het alleen soms best sneu voor ze, want ze krijgen heel vaak te horen, nee dat gaat niet, want Daan moet....nu ishij ook geen makkelijke slaper, dus alleen in zijn bedje tukt hij. En ik vind het nog lastig met het brengen en halen van school! Speelafspraakjes, clubjes etc. Maar goed dat is niet voor eeuwig. Als ik dan kijk naar de gezelligheid, nu al aan tafel. Wij zouden hem niet meer willen missen. Ons cadeautje, die à.s maandag alweer 1 jaar wordt. 

 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Melissa  schreef op: 01-02-2013 11:30:32
Wij hadden er 4 jaar tussen zitten, maar Dominiek is altijd wel heel wijs geweest voor zijn leeftijd. Dus toen had ik al een groot gedeelte van mijn 'vrijheid' weer terug. Ik heb het leeftijdsverschil altijd als heerlijk ervaren. Grote broer is zelfstandiger, wijzer. Kan meehelpen als het nodig is en kan dingen worden uitgelegd waarom de baby soms voor gaat. En nu had ik geluk, baby nr2 was er eentje die het liefst in de draagdoek de hele dag op mijn borst sliep, dus ik had er geen kind aan, helemaal niet het gevoel gehad dat ik een stukje vrijheid moest inleveren. Ik ben benieuwd hoe het nu zal gaan, met uk nr3
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Ingrid  schreef op: 01-02-2013 11:32:08
Mijn dochter was 6 1/2 toen onze zoon geboren werd. Heerlijk die leeftijds verschil. Ik heb alle tijd voor  mijn zoontje en mijn dochter is redelijk zelf standing. Ze komt sinds een jaar ook zelf vanuit school naar huis.
Mijn dochter is nu 9 en ons zoontje 2. Ze spelen ook echt samen maar ook wel alleen. Mijn dochter vind het helemaal geweldig en mijn zoontje vind zijn grote zus natuurlijk ook helemaal geweldig.
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Sabje Mv Jm En ??  schreef op: 01-02-2013 11:36:47
Ik heb op 1 dag na 10 jaar verschil.
En ik vond het zwaar ,helemaal opnieuw alle vrijheid weer weg.
Mijn dochter was bijna oud genoeg ,zodat ik een leuke baan kon zoeken en een opleiding kon doen.

Maar de kids vinden het super,ze zijn zo blij met elkaar.
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
S@ssefr@s  schreef op: 01-02-2013 11:38:52
Ik, maar dan 5 jaar. De babytijd was heerlijk. Alle tijd om met mijn baby te tutten en te knuffelen, badjes, wandelen naar de winkel, alles zonder andere kinderen die ook je aandacht vragen. Die 3e kon er ook gewoon heel makkelijk bij, het ging naadloos in elkaar over. De oudste 2 hebben het ook bewust meegemaakt, dat was ook ontzettend leuk. Nu is mijn baby alweer 10 en de oudste 2 17 en 15. Voordeel is dat ik nu niet alleen middenin de pubers zit. De jongste houdt me zegt maar jong.

Nadelen waren en zijn er ook. De zwangerschap ging slecht en dat is een moeilijke periode voor het hele gezin geweest. Ik heb bijna 3 weken in het ziekenhuis gelegen en hun broertje mocht na de geboorte ook niet mee naar huis. En toen hij dan thuis was, werd hij na 6 weken weer voor 2 weken opgenomen. Heel verwarrend en moeilijk voor hen. De oudste is dikke maatjes met de jongste, ondanks het leeftijdsverschil, maar ze maken ook ruzie. Middelste irriteert zich geregeld aan haar broertje, ze zit zelf natuurlijk ook in een heel andere fase. Jongste wil alles doen wat de oudste 2 ook doen, wil evenveel zakgeld, lang opblijven en dat kan natuurlijk niet. dagjes uit zijn best onhandig. Waar vind je iets waar iedereen zich voor interesseert? Nu wordt het ietsje makkelijk wat dat betreft, jongste is leergierig, dus we gaan dit jaar een museumjaarkaart kopen, dat is geschikt voor iedereen.

Zelf geniet ik nog van dat, voor mijn gevoel`kleine mannetje`en ben veel relaxter dan toen die andere 2 die leeftijd hadden. Bij de oudste was ik 19 toen ik zwanger werd, de jongste is geboren op mijn 27e. Ik was altijd een jonge moeder, maar nu bij de jongste ben ik ineens niet zo jong meer. Over een paar jaar heb ik mijn huis nog niet leeg, de jongste mag nog een paar jaar bij ons blijven wonen
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Son  schreef op: 01-02-2013 11:44:14
hier 9 jaar verschil.
het is zooooooo leuk. je b3leefd het zooo intenser als met nog een ukkie.
de oudste is ook zo gek op dr broer en alles is zo bewust meegemaakt.

maar...er zijn ook nadelen. met kleine naar ballorig/kinderboerderij... de oudste zegt dan saaaaaaaaai
en nu merk ik ook wel dat die oudste zo zelfstandig is ik wel eens denk...ooh nu alles weer overnieuw.
zwemles, elke dag naar school brengen en halen,feestjes, sportclubjes.
maar ja, dat is ook wel weer heel leuk hoor 
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Ikke  schreef op: 01-02-2013 12:30:08

Hier ook aardig wat verschil ertussen maar ik heb er wel 4 dus er zit er altijd 1 tussen. Mijn oudste is 14 jaar, wordt 15 aan einde van het jaar mijn jongste is net 5 geworden. Daartussen zit er nog 1 van bijna 12 jaar en 1 van net 8.


Ik vind het juist leuk dat ik van alle leeftijden wat heb. Ik heb een puber op de middelbare school, straks nog 1 na de zomer en nog een ukkepuk in de kleuterklas.


Wel idd lastig met uitjes nu ze ouder worden alhoewel ik de oudste 2 nooit hoor klagen hoor . Wat wij weleens doen is dat we soms een dagje inplannen met de jongste 2 en later nog een keertje apart met de oudste 2.   Met de oudste 2 naar het Tikibad , met de jongste 2 naar Ballori ofzo

Juist omdat ik ze niet achter elkaar heb gekregen heb ik echt de tijd van ze gehad als baby, normaal had ik er ook optimaal ervan genoten erbij gezet maar het is helaas niet altijd een roze wolk geweest omdat ze allemaal een medisch probleem hebben gehad waardoor de kraamtijd en eerste jaren spannend waren maar goed tuurlijk heb ik er ook van genoten En juist omdat het niet zo van een leien dakje ging was het lekker dat er ook wat tijd tussen zat.

 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Mama Van Drie  schreef op: 01-02-2013 12:34:11
Mijn zoons waren 8 en 10 jaar toen mijn dochter geboren werd.

Wat ik vooral heel jammer vind is dat er toch een moment komt dat zij nog alleen mee moet op vakantie bv...dat zij  alleen overblijft in huis terwijl har broers de deur uitgaan ( samenwonen etc)....en dan is zij nog best jong, ook heeft ze oudere ouders in ons geval, want ik was 37 toen zij geboren is, mijn man 39.
Zoals haar broers heel veel samen hebben gespeeld ( zat twee jaar tussen) en gezamelijke herinneringen hebben aan vakanties etc dat heeft zij dus niet.
Mijn oudste is vorig jaar voor het laatst mee geweest op vakantie n oke...hij was erbij maar daar heeft zij dus weinig aan, wat ze wel heel leuk vondt was de vele vrienden die langs kwamen waaien op de camping en de meiden want er was er 1 bij die haar nagels mooi lakte met streepjes enzo.......de vrienden vonden haar alleen maar cute haha......

Ik heb er niet voor gekozen om er zoveel leeftijdsverschil ertussen te hebben, het wennen omdat je weer opnieuw begint ging eigenlijk wel heel soepel, je rolt er zo weer in.
De onderbroken nachten vielen wel tegen weer.
En de zwemlessen.....die hebben we hier alweer achter de rug maar dat vond ik ook minder leuk, het halen en brengen en ohhh.....straks weeeeeeer met een kind topografie leren, ze zit nu in groep 5 dus dat komt volgend jaar ook weer.....ach.....zo blijf je een beetje bij haha....
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Spatje  schreef op: 01-02-2013 12:36:56
wij hebben 5,5 jaar ertussen en ik vond het heerlijk, als de oudste naar school was kon ik lekker tutten, enoge nadeel wat ik vond was dat als ik de oudste van school moest halen ik de beeb moest wakker maken, maar daar was ik na 2 weken ook uit, ik legde haar gewoon gelijk in de koets
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Jomi  schreef op: 01-02-2013 13:12:33
Hier precies hetzelfde als bij.Spatje, alleen lag die van mij maar in een gewone wagen en niet in een koets
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Tamaramvc&f  schreef op: 01-02-2013 13:13:16
Mijn zoon word in maart 6, zijn zusje is nu 6 maanden. Ik vind t fijn dat mn zoon zichzelf bezig kan houden, speelt bij vriendjes of vriendjes hier en hij is helemaal hoteldebotel op zn zusje, helpt met de fles geven soms, geeft r een aai over dr bol. Heel lief. Hij maakt alles dua bewust mee en dat vind ik echt mooi. Soms is t lastig als de kleine meid slaapt en ik naar school moet om mn zoon te halen of te brengen. Maar dat word ook makkelijker nu ze ouder word. Als t.gevoel er bij jullie allebei is en t kan zou ik ervoor gaan!
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
C@th  schreef op: 01-02-2013 13:18:56
tussen mijn 1e en 2e zit 5,5 jaar. ik vind het heerlijk  
nu zit er ruim 6,5 jaar tussen. ik kan nog niet zeggen hoe het gaat want de kleine man moet nog geboren worden, maar de eerste keer vond ik het erg prettig, 1 op school en de ander bij mij. 

straks heb ik dus 1 van 12 en 1 van bijna 7. lekker zelfstandig, kunnen meehelpen en maken alles erg bewust mee. 

de kinderen vinden het geweldig om alles mee te maken. en kunnen niet wachten op hun broertje die binnen nu en max 4 weken geboren wordt 

ik zie dus alleen maar voordelen (maarja ik ken ook niet anders haha)
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Liefje   schreef op: 01-02-2013 14:08:01
Hier zit er 5 jaar tussen baby is nu 3 maanden. Ik vind het niet lastig baby gaat gewoon overal mee naar toe en ik ga straks ook weer een opleiding doen en dat zal ook lukken.
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Moon  schreef op: 01-02-2013 17:37:47
Hier ook 14 8 en 8 mnd nu met de laatste is het voordeel dat de andere twee op school zitten en zelfstandig zijn maar het nadeel is is dat de kleine wel overal mee naar toe moet het nu toch meer heen en weer slepen. De kinderen maken het wel heel bewust mee dat is wel erg leuk!
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Debby1977  schreef op: 01-02-2013 17:43:56

Quote Jomi:
Hier precies hetzelfde als bij.Spatje, alleen lag die van mij maar in een gewone wagen en niet in een koets



Niet te zien he dat Spat een limburgse is

Hier 13 jaar verschil, de oudste is 17 en de jongste is 4. Vond het wel erg wennen na zo'n lange tijd, maar ik zou haar niet meer willen missen.
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
3prachtkinders  schreef op: 01-02-2013 19:58:20
Hier 2 kinderen van 10 jr en 8 jr en een kleine pruts van net een jaar.

Moet zeggen, dat ze graag willen helpen...en ruzie maken, wie haar uit bed mag halen of de wandelwagen (voorheen kinderwagen) mag duwen...
Vinden het leuk om met haar te spelen, onder de douche ook...

Met regelmaat zeg ik wel eens jongens nu is het even klaar laat dr doen...En als die 2 oudsten weg zijn naar school...heerlijk nog even tutten, kroelen...Samen spelen, zelf laten spelen....Heerlijk gewoon.
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Son  schreef op: 01-02-2013 20:07:01

Quote :
[...]

Niet te zien he dat Spat een limburgse is

Hier 13 jaar verschil, de oudste is 17 en de jongste is 4. Vond het wel erg wennen na zo'n lange tijd, maar ik zou haar niet meer willen missen.



Dat moest er nog eens bijkomen
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Spatje  schreef op: 01-02-2013 21:03:15
Whahaha ja zo praten wij he, net als dat wij de wc aftrekken en naar de vroom gaan
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Emv3  schreef op: 02-02-2013 20:15:05
Ah ,

Nou de oudste word sep 15 , de middelste morgen  6 en de jngste volgende week 2.
En ik ben nu zwanger van nummertje 4.
En ik heb nu juist het omgekeerde, de kleinste is nog zo druk en eist veel begeleiding, hoe moet dat nu straks?????

Er zijn heel veel nadelen, inderdaad wat ik zelf ook als groot nadeel ervaar met zoveel verschil in leeftijden dat het bijna onmogelijk is om iets te gaan doen wat iedereen echt leuk vind.
Veel voordelen heeft het ook, de groten zijn al lekker zelfstandig en je kunt dingen uitleggen.

De oudste is echt "groot" wil graag oppassen!
De middelste vind het moeilijk om elke keer belaagd te worden door kleine broetje...
Ach die kleine vind het geweldig!
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Debby1977  schreef op: 02-02-2013 20:22:20

Quote spatje:
Whahaha ja zo praten wij he, net als dat wij de wc aftrekken en naar de vroom gaan



 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Krumelke  schreef op: 04-02-2013 13:30:17
4 jr en 7 mnd zit er hier tussen.

vooral het gesjouw met de jongste vind ik erg zwaar. en gebrek voor jezelf als ik eerlijk ben maar heb wel enorme huilbaby (10 uur per dag de eerste maanden en daarna nog maanden 3 tot 6 uur). pas sinds ze 7 mnd is gaat het beter (ze is nu 8 mnd). dus ben continue voor de kinderen bezig.

de oudste is heel zelfstandig en dat is erg fijn, maar aan de andere kant "vergeet" ik hem daardoor soms. dat hij alleen speelt en in het weekend ineens zegt ben blij dat jij thuis bent papa want mama is altijd met mijn zusje bezig....OEPS !!!!

heb totaal geen spijt hoor, vind het heerlijk 2 kinderen.

als het gevoel bij jou en je man/vriend er is zou ik er zeker voor gaan. de liefde tussen broer en zus hier is meer dan enorm groot en geweldig om te zien (SMELT SMELT).

denk dat aan elke leetijd wel nadelen en voordelen zitten. het is voor de kinderen ook maar net waarin ze opgroeien.
 
Quote
RE: ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Even Zo  schreef op: 04-02-2013 13:44:39
Hier 10 en 8 jaar ertussen. Onze jongste is nu 5 mnd.

Eerlijk gezegd is het wel weer wennen, dan merk ik je pas welke 'vrijheid je weer had. Het gelseep met spuleln als je weggaat, rekening houden met voedingen etc. Ook de nachten was weer wennen. Echt een ritme krijg ik er niet in met hem ivm schooltijden etc. Maar zelf heeft hij daar niet zoveel last van.

Voor mn gevoel maak ik het nu wel allemaal bewuster mee, of ik ben het het vergeten na al die jaren Zn broers zijn stapel gek op hun borertje en slepen hem overal naartoe, spelen met hem enz. Echt super om te zien, dan geniet ik wel hoor.

Spijt heb ik niet, zou hem voro gene goud willen missen, zo'n lief mannetje,  maar het doet me wel beseffen dat hij echt de laatste is. Ik zou niet nog een keer weer van voor af aan willen beginnen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op ervaring met 6 jaar leeftijdsverschil
Naam
Bericht