Menu
 

Topic:

Help, wie legt mij zzp-er uit?

Worteltje  schreef op: 31-01-2013 16:39:57
Ik heb een baan aangeboden gekregen. Outbound bellen vanuit huis. Helemaal leuk, mag volgende weekal op training daar.
Maar ..... Nu moet ik kiezen. Ik mag in loondienst of als zzp-er aan de slag.
Waar moet je als zzp-er allemaal rekening mee houden? Wat zijn de voor- en nadelen? Ik heb er zo geen verstand van. Zijn er hier zzp-ers die het mij uit willen leggen?
Ik mag zelf bepalen hoeveel uur ik ga werken en wanneer.
 
Quote
Navigatie
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
Joltje  schreef op: 31-01-2013 16:52:42
ik werk als zzp-er binnen de thuiszorg.  Of de regels waar ik mee te maken heb geldt voor alle takken dat weet ik niet, maar bij mij is het zo dat ik minimaal 3 opdrachtgevers moet hebben, dat ik een gedegen administratie voer. dat ik minimaal 1225 uur op jaarbasis moet werken om als zzp-er gezien te worden ( dat komt neer op ongeveer 20 uur per week) Ik mag van die 1225 150 uur  aanvoeren als zijnde tijd besteed aan administratie en 75 uur aan reistijd. Dus ik moet 1000 echt gewerkte uren heb, of uren die gezien kunnen worden als dat ik met mijn "bedrijfje "ben bezig geweest, hier mag ik bijv. de tijd voor tellen die ik gebruik voor een cursus, bespreking op kantoor etc etc,
Als ik aan al deze eisen voldoe dan heb ik recht op de belastingvoordelen die er zijn voor beginnende ondernemers. 
Ik heb een accountant, die helpt mij met de belasting dingetjes, maar die wist mij bijv. ook te vertellen dat ik beter een leaseautootje kon pakken toen ik een nieuwe auto nodig had.kost wel iets per jaar, maar het is zijn geld waard. 
Belasting eist trouwens ook een fatsoendelijke werkplek ( kantoorruimte), met afsluitbare dossierkast, maar dit is dan in mijn geval omdat ik toch alle gegevens hier heb liggen van mijn clienten.
Het werken als zzp-er vind ik geweldig, is wel meer werk dan dat ik in loondienst was, maar ik vind het heerlijk dat er geen baas boven mij staat! 
 
Quote
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
Mamami  schreef op: 31-01-2013 16:53:48
Als ZZP-er heb je te maken met;
- geen recht op WW
- je moet voldoende opdrachten binnen halen (je kunt niet altijd voor hetzelfde bedrijf blijven werken, dan wordt het ene verkapt loondienstverband)
- je bent zelf verantwoordelijk voor het afdragen van belasting
- je bent niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid.

Voordeel is wel dat je zelf je tijd in kan delen en je uurtarief kan vaststellen.
 
Quote
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
Harleysmama  schreef op: 31-01-2013 16:54:28
Als ZZP-er moet je je inschrijven bij de kamer van koophandel volgens mij, want je wordt een zelfstandige zonder personeel. Je bent zelf ook verantwoordelijk voor de belastingen die je betaald en je hebt een hele goede verzekering nodig mocht je onverhoopt arbeidsongeschikt worden. Volgens mij zijn er genoeg site's die info geven wat het inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Succes met de keuze die je maakt.
 
Quote
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
Joltje  schreef op: 31-01-2013 16:55:31
ik vergeet het belangrijkste...je moet ingeschreven staan bij de kamer van koophandel, bij ziekte geen inkomen, tenzij je verzekerd bent. je bouwt geen pensioen op....geld wat binnekomt is bruto en niet netto
 
Quote
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
Linnie  schreef op: 31-01-2013 16:55:43
Persoonlijk zou ik er niet voor kiezen als je ook in loondienst kan komen. Dan sta je heel wat sterker als je ontslagen wordt. Een zzp-er kunnen ze per dag op straat zetten.
Verder moet je zelf alle BTW en andere belastingen doorgeven (of laten regelen door een boekhouder) Verder moet je zelf ook een werkeloosheidsverzekering (als je dat wilt ) regelen en de zorgverzekeringskosten zijn ook voor jezelf.

Natuurlijk zul je meer verdienen als zzp-er, maar wat onder de streep overblijft zal hetzelfde zijn of minder en dan heb je dus veel minder zekerheid/ vastigheid bij het bedrijf..
Verder kan ik je ook niet zo heel veel vertellen, mijn man en ik hebben samen een VOF en om dan een zzp-er in te huren is aantrekkelijk als het voor korte termijn is, of als er minder werk komt. Dan heb je geen kosten als je hem/haar niet nodig hebt, omdat -zoals ik al zei- per direct kunt 'ontslaan'

Succes ermee

misschien kan een ander nog meer vertellen
 
Quote
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
Jo  schreef op: 31-01-2013 16:56:41
http://www.zzp-nederland.nl/artikel/stappenplan
 
Quote
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
Bepje  schreef op: 31-01-2013 22:47:47
Informatie zoeken bij de kamer van koophandel, er zitten wel haken en ogen aan, je moet goed opletten of het voor jouw situatie handig is. Bij de een wel en de ander niet. Succes.
 
Quote
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
Jolanda1974  schreef op: 31-01-2013 22:49:39
alleen voor de rompslomp eromheen zou ik al voor loondienst kiezen. Als ZZP-er moet je alles zelf regelen en mag je volgens mij niet rekenen op 1 opdrachtgever.
 
Quote
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
K  schreef op: 31-01-2013 23:09:11
Dat lijkt me een makkelijke keuze als je volgende week al wilt/kunt starten: in loondienst natuurlijk.
Naast de voordelen die het leven als ZZP-er met zich meebrengt, zijn er ook nadelen. Het feit dat je hier weinig van afweet maakt dat je deze keuze en de gevolgen ervan niet binnen een week kunt overzien.
Je kunt eventueel aangeven dat je voorlopig in loondienst wilt komen, bijv. met een jaarcontract. En dat je die tijd wilt benutten om je in de materie te verdiepen en misschien te zijner tijd altijd nog ZZP-er te worden.

Wel heel tof dat je gewoon een baan aangeboden krijgt waarbij je alle vrijheid hebt om het in te delen hoe je wilt, van het aantal uren, tot de dagen, tot de contractsvorm! Gefeliciteerd!
 
Quote
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
Nimmie  schreef op: 31-01-2013 23:56:24
Mij wilde ze ook zzper laten werken als alfahulp.
Geweigerd heb ik het toch maar.

Omdat mijn contract naar onbepaalde tijd niet verlengd word vanwege bezuinigingen.
Ennu schijt ik 7 kleuren strond want ben bang dat mn ww nu geweigerd gaat worden.

Zoiezo heb in 2008 een keuring gehad. Ik mag geen leidinggevende functies uitvoeren. Brief heb ik nog van het uwv.
Ook heb ik beperkingen. Heb allerlei verslagen liggen.

Maar pfffff wat een klote tijd. En zoiezo ben ik erg onzeker.

 
Quote
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
Joltje  schreef op: 01-02-2013 06:54:08
Volgende week beginnen als zzp-er is dan sowieso onmogelijk. De inschrijving bij de kamer van koophandel heb je meestal wel vrij snel rond, maar de VAR verklaring ( verklaring van de belasting dat je bij hun geregistreerd staat als zijnde zzp-er) dat duurt eventjes.  Als je als zzp-er wilt gaan werken, moet je daar even wat tijd voor nemen. Kamer van koophandel geeft ook vaak avonden waar je naar toe kan gaan en waar dan de voor en nadelen van het zzp-er zijn uitgebreid worden besproken. 

succes met je keuze. 
 
Quote
RE: Help, wie legt mij zzp-er uit?
Worteltje  schreef op: 01-02-2013 09:20:29
Dank jullie wel dames. Ik dacht al die dingen idd wel. Ga ook gewoon voor loondienst. 
In ieder geval bedankt voor alle info, ben ik op dat gebied ook weer wijzer, maar dat is niks voorr mij dat zzp-er 
Nu hopen dat de training goed gaat en dan kan ik gaan werken, joepie! hihihi
 
Quote
Navigatie


Reageren op Help, wie legt mij zzp-er uit?
Naam
Bericht