Menu
 

Topic:

Wat moet ik hier van denken

Mama-van-aimy  schreef op: 30-01-2013 21:40:25
Vandaag iets meegemaakt en ik weet even niet wat ik er mee aan moet.


Vanmiddag was mijn dochter bij haar vriendinnetje aan het spelen. Meisje is een paar dagen ouder dan mijn dochter. Dus ook bijna 6 jaar.

Mijn man ging haar aan het einde van de dag ophalen en de meiden waren boven aan het spelen. Ze waren zich aan het verkleden en hebben daarbij ook hun kleding uitgedaan begreep ik van mijn dochter.

Mijn dochter kwam dus naar beneden en toen hadden de meiden een discussie over het onderbroekje van mijn dochter. Of die wel van haar was .
Mijn man heeft zich er weinig van aangetrokken en dochter is mee naar huis gegaan.

Ik was op dat moment net thuis gekomen en de discussie over haar onderbroekje ging nog even verder tussen vader en dochter.  Ik vroeg wat er aan de hand was en dochter vertelde dat haar vriendinnetje haar onderbroek bij haar had uitgedaan toen ze aan het "nepslapen"was.  

Ik heb doorgevraagd of er verder nog iets gebeurd is, maar dochter zegt dat er niks gebeurd is.


Ik weet gewoon even niet wat ik ermee aanmoet. Ik ben in zulke gevallen (al dan niet terecht) mega beschermend en haal gewoon de gekste dingen in mijn hoofd.



Als kindjes bij mij thuis komen spelen en zich gaan verkleden in een prinsessenjurk, dan wil ik ook absoluut niet dat het betreffende kindje haar kleertjes uitdoet. De jurk moet maar over de kleertjes heen.


Wat moet ik hier nu mee. Gesprekje met de betreffende moeder aangaan, of juist schouders optrekken en niks van aantrekken.
 
Quote
Navigatie
RE: Wat moet ik hier van denken
Jen9  schreef op: 30-01-2013 21:43:04
Over het algemeen is dat op deze leeftijd nog normaal.. Ik zou t even tegen de moeder zeggen, zo van joh, dit en dat is er gebeurd. En het verder hierbij laten. Tegen je dochter zeggen dat ze zich alleen bij jullie, bij zwemles en bij de dokter uit mag kleden.. en that's it...
 
Quote
RE: Wat moet ik hier van denken
Worteltje  schreef op: 30-01-2013 21:51:58
Ik herriner mij nog dat ik met buurjongen, 5 waren we, bloot zaten buiten. Ik kreeg straf toen mijn moeder het zag en wist echt niet waarom. Het is zo onschuldig met die leeftijd. En ook heel normaal. Ik zou tegen je dochter zeggen dat het niet hoort en dat je dat niet wilt, maar voor de rest zou ik mijn schouders optrekken.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier van denken
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 30-01-2013 21:53:55
Gewoon tegen je dochter zeggen dat ze zich alleen thuis mag uitkleden, niet bij vriendinnetjes thuis. Ik zou er niet veel van denken eerlijk gezegd. Hier ook veel verkleedkleren en ik heb er nooit bij nagedacht om te zeggen dat kinderen het over de kleding heen moeten aantrekken dat deden ze al.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier van denken
Jolanda1974  schreef op: 30-01-2013 21:53:56
Ik zou het ook alleen met je dochter bespreken over wat wel en niet kan/mag tijdens het spelen.
 
Quote
RE: Wat moet ik hier van denken
Dikkertje-dap  schreef op: 30-01-2013 22:00:04
Kinderen doen daar niet zo moeilijk over als wij, denken daar ook echt nog heel anders, bij geen schaamte, geen angst, niks!
Ik denk dat het goed is eens rustig en luchtig met je dochter het onderwerp aan te snijden, heb je dat al eens gedaan?
Mijn dochter (6) weet bijvoorbeeld heel goed dat haar onderbroekje ten aller tijde aanblijft bij spelen of waar het niet nodig is uit te doen,  en ook dat haar vagina alleen van haarzelf is en niemand daar aan mag zitten alleen zijzelf of een dokter als mama of papa erbij is. Verder niet eens hoe en waarom, maar gewoon, dat is iets van jezelf!! Ook niet aanzitten bij een ander dus, want dat is van dat kindje.

Ik weet toevallig dat het bij mijn dochter op school ook in een soort lesprogramma zit en ze dus ook "stop hou op!" geleerd is als ze zich in welke situatie dan ook of het nu pesten of is aanraken terwijl je dat niet wil, het is hier dus iets waar gewoon over gepraat kan worden, ik denk dat dat heel belangrijk is.

Met de moeder kan je het zowiezo wel even terugkoppelen toch? Gewoon van goh had jij dat nog meegekregen? En wat vind jij daarvan?

 
Quote
RE: Wat moet ik hier van denken
Sabrah  schreef op: 30-01-2013 23:42:03
Op die leeftijd is het volgens mij echt nog onschuldig hoor...op school word er idd ook aandacht aan gegeven. Verder moet ik eerlijk bekennen dat er met verkleden hier gewoon kleren uit gingen op die leeftijd. Nooit over nagedacht eigenlijk. Met gymen op die leeftijd is dat ook vaak nog in ondergoed. Mijn dochter is nu 10 en doet dit soort dingen nu niet meer omdat ze zich nu meer bewust is van haar lichaam. Ik persoonlijk vind dat het ze beladen word als je gaat roepen dat verkleedkleding over hun eigen kleding moet. 
 
Quote
RE: Wat moet ik hier van denken
Vanity  schreef op: 31-01-2013 10:04:16
Hier ook het Stop, Hou op! ( en dan met de hand naar voren, echt als stop teken ) als ze iets niet willen en dat doet ze allemaal. Ik zou het ook even aangeven en het daarbij laten. Met verkleden mag Ash zich van mij best uitkleden ( hemdje en onderbroekje aan laten! ) 


 
Quote
RE: Wat moet ik hier van denken
Trotsemama  schreef op: 01-02-2013 19:19:21

Ik denk ook dat het onschuldig zal zijn. Mijn dochter vindt het op het moment ook erg interessant allemaal. Gewoon onschuldig. Ik heb haar uitgelegd, dat ze ten alle tijde haar ondergoed aanhoudt. En dat ze alleen thuis in haar bootje mag zijn. Tenzij papa of mama erbij is.
Gewoon over praten en antwoord geven op eventuele vragen.

 
Quote
RE: Wat moet ik hier van denken
Jess  schreef op: 06-02-2013 22:05:22
nou, ik ga dan ook doordenken en dan denk ik:
waarom trekt dat meisje een onderbroekje uit als ze aan het "slapen" is.
is dat dan wel eens bij dat meisje gebeurt??

maar goed, ik zie ook spoken geloof ik.
(moet je me net geplaatste topic maar lezen "ben ik de enige")
 
Quote
RE: Wat moet ik hier van denken
Mama-van-aimy  schreef op: 06-02-2013 22:28:34
Ik ga er ook vanuit dat het onschuldig is.

Maar mijn dochter vertelde dat ze dus aan het "nepslapen" was. Later vertelde ze mij dat ze vader en baby aan het spelen waren.
Mijn dochter was in dit geval dus de baby (die lag te slapen) en het vriendinnetje was dus de papa. En de papa deed dus het onderbroekje bij de baby uit.

Mijn dochter heeft echt eerlijk verteld dat er niks verders gebeurd is.

Maar toch blijft het mij wel een beetje bezighouden.

Ik heb nog wel gesproken met de moeder. Ze vertelde eerst dat de meiden allemaal kleding uit de kast hadden getrokken en een puinhoop op de kamer hadden gemaakt.
Toen ik dus aankwam met wat mijn dochter had verteld, schrok ze zichtbaar. Ze wist namelijk helemaal niet dat dat gebeurd was.

Ik heb mijn kinderen nogmaals op het hart gedrukt dat ze nooit hun ondergoed uit moeten doen als papa en mama er niet bij zijn (als ze bij vreemden zijn.).
Dat hun "plasser/piemel" alleen voor hunzelf is.



 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat moet ik hier van denken
Naam
Bericht