Menu
 

Topic:

Tweedehands kopen

Vanity  schreef op: 30-01-2013 18:34:50
Ik wil voor mijn dochtertje ( en evt voor Ashton ) ook weleens graag tweedehands kopen maar ik durf nooit zo goed. Zie soms ook door de bomen het bos niet. Waar let je allemaal op? Hier zijn best veel dames die t doen toch?
En doe je t vooral op MP of zijn er ook andere sites?

Groetjes!
 
Quote
Navigatie
RE: Tweedehands kopen
Jolanda1974  schreef op: 30-01-2013 18:43:22
Wat wil je 2e hands kopen? Kleding koop ik zelden 2 hands (we krijgen heel veel) 
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Satekroket  schreef op: 30-01-2013 18:45:45
Wat wil je kopen dan?
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
C@th  schreef op: 30-01-2013 18:46:38
meestal koop ik via mp en via hier (vroeger via bb) 

vooral bij mp kijk ik of ik het kan halen. zodat je weet dat het schoon is heb nml al eens meegemaakt dat het echt vies was of niet zoals de foto.

 
Quote
RE: Tweedehands kopen
C@th  schreef op: 30-01-2013 18:47:20
en dan heb ik het over speelgoed en kleding

 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Maya  schreef op: 30-01-2013 18:49:18
Ik heb in het verleden al veel via mp gekocht, ik koop niet vanwege een bepaald merk, maar of ik het mooi vind of niet en dat kan ook non-merk zijn. Verder ga ik tot een bepaald bedrag en niet hoger (ligt er  aan wat).
Ook kijk ik naar de overige advertenties van de verkoper en vooral hoe worden de kleren aangeboden, als ze op de grond liggen hoef ik ze dus al niet.
Ik moet zeggen dat ik echt nog nooit een miskoop heb gedaan en ik ben ook nog nooit opgelicht, dus daar heb ik misschien geluk mee gehad.

Overigens koop ik het liefst op rommelmarkten, jaarmarkten en in 2e handswinkels zoals een kringloop of op een kledingbeurs, daar zie je echt wat je koopt en of het er nog goed uitziet of niet, ik heb al heel wat mooie, vaak ook merkkleding gevonden in kringloopwinkels en dan echt voor maar een paar euro per stuk.
Moet wel zeggen dat het merendeel in de kledingkast van mijn zoon gewoon nieuwe kleding is, maar soms kom je echt zomaar hele gave dingen tegen.
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Jen9  schreef op: 30-01-2013 18:50:44
Zeg hier marktplaats en t huis stort in haha.. vooral veel meubels.. Tweedehandkleding koop ik niet veel, ik zie gewoon niet veel waarvan ik de prijs goed genoeg vind. Ik ben er bepaald niet vies van, dat is t niet. ik neem van bekenden van alles aan, en geef ook veel weer weg....
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Mamaloes  schreef op: 30-01-2013 19:06:07
Ik koop bijna alle kleding voor mijn jongens tweedehands. Heel af en toe zit er een miskoop tussen, maar meestal is het gewoon nog mooi spul wat hier weer door 2 jongens gedragen wordt en dan vaak weer verkocht wordt!

 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Vanity  schreef op: 30-01-2013 19:19:23
Om kleding ja! Een kennis van me is er echt "goed" in! Ik vind het een beetje eng, haha
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Susanne-mv-daj  schreef op: 30-01-2013 19:20:32
@maya, waarom koop je geen kleding als het op de grond ligt?
Als ik een pakket aanbiedt ,maak ik meestal de foto op de grond(laminaat)
Omdat het hier boven ligt en ik er anders geen ruimte voor heb
Ik vindt dat overzichtelijker dan bv op een druk dekbed
wat ik vervelend vindt is dat mensen een pakket kleding aanbieden en dan een foto plaatsen met alles netjes op een stapel, je hebt dan geen inzicht in hoe en wat je koopt
ikzelf probeer het meestal uitgespreidt te fotograferen

enne merk , nee kijk ik niet echt naar
wel idd of er evt nog meer advertenties zijn en hoe dat er uit ziet

Pakketen meestal tot 20 a 30 euro inc verzenden

Mijn eigen pakketen gaan ook voor deze prijsjes weg omdat ik er liever iemand voor weinig blij mee maak dan bv de afvalbak,en weggeven soms aan mijn overbuurvrouw voor haar dochtertje, heel soms hier,liever dan bv op marktplaats , daar zitten ook veel aasgieren
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 30-01-2013 19:33:04
Ik koop geen kleding via Marktplaats, maar VERkoop wel op marktplaats.

Ik merk wel dat gemiddeld dure merkkleding (Z8, Vingino, Kiezeltje, Molo) nog goed verkoopt, maar duurdere merken (D&G, Armani etc) niet, omdat ik dan nog voor een zomerjasje wat 3 keer is gedragen zonder vlekken 30 euro vraag (wat ik voor 120 heb gekocht) en dat vinden de meeste mensen toch nog te duur voor tweedehands, want de meeste mensen die tweedehands kopen hebben het geld niet voor het product nieuw. H&M hema etc verkoopt ook niet echt goed omdat de meeste mensen dit wel gewoon nieuw kunnen betalen. Maar goed, wat ik verkoop ziet eer vaak nog heel goed uit aders zet ik dit er wel bij
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Danimvsenna  schreef op: 30-01-2013 19:36:58
Ik koop ook veel 2ehands.

Hier of via MP.

Ik let er altijd op dat er een duidelijke foto is, zo niet dan haak ik af.
Als het er op de foto goed uit ziet, doe ik een bod of stuur ik een mailtje.
Per mail vraag ik nog eens hoe het eruit ziet, of het vlekken/gaten vale plekken etc heeft.

En als ik het dan nog wil hebben, maak ik via internet bankieren het geld over.
Heb nog nooit gehad dat iets niet is binnen gekomen. En 2 keer dat er een kledingstuk niet in de staat was, van wat was aangegeven. Maargoed, heb ondertussen heeel wat kleding gekocht, dus valt mee.

Ik koop trouwens niet voor meer dan +/- €20,-
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Nellemv2  schreef op: 30-01-2013 19:49:02
Ik koop heel veel via MP, het is een soort hobby zelfs. Vind het leuk dat mijn kinderen in mooie kleding loopt die niet iedereen draagt op dat moment, zoals van hema ed.. ik koop via MP alleen merkkleding,omdat ik het nieuw gewoon te duur vind nu ze nog klein zijn. Ik zoek ook op merk,dus vind snel wat ik zoek. Nog nooit misgegaan.

Omdat ik het relatief goedkoop koop, geef ik het daarna bv weer door of verkoop het voor een prikkie weer op MP.

 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Minou  schreef op: 30-01-2013 19:51:36
Kledingpakketten via hier ( altijd top geweest!) als ik een leuk pakket voorbij zie komen.

Soms speelgoed vis MP ( laptopje voor 7,50 zulke soort dingetjes)
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Mvl&d  schreef op: 30-01-2013 20:00:16
Ik verkoop zelf veel maar koop ook af en toe. Ik vind foto's gemaakt op een bed niet echt aantrekkelijk en pakketten kopen doe ik ook niet. Ik zoek op merk, een duidelijke foto en een duidelijke tekst. Krijg ik op een bod een kortregelig mailtje terug zonder hallo en afzender, dan haak ik af. De paar keer dat ik kleding kocht waar iets aan mankeerde, was het altijd afkomstig van dit soort mensen die de moeite niet nemen om een nette mail te schrijven.
Ik vraag inderdaad ook altijd nog even voor de zekerheid of het schoon en heel is voordat ik geld overmaak.

Ik let trouwens er ook op of de verzendkosten wel kloppen. Omdat ik zelf verkoop weet ik ondertussen wel wat iets ongeveer weegt. Moet ik voor een t-shirtje 5 postzegels verzendkosten betalen, dan weet ik ook genoeg: dan krijg ik dat shirtje dus opgestuurd met drie postzegels, wil de verkoper er gewoon een euro extra aan verdienen. Daar hou ik niet van - zeg dat dan gewoon ! - dus haak ik ook af.
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Monica Mv 2  schreef op: 31-01-2013 09:00:18
Kleding eigenlijk nooit meer. Ik ben via mp echt een aantal keer bedonderd dat ik vieze, verwassen gekrompen of kapotte kleding kreeg. Dus als ik al op mp koop moet het nieuw zijn of zgan en dan beoordeel ik de foto en de rest van haar advertenties.

Ik heb wel een vriendin die ver weg woont, haar zoontje draagt dezelfde maat als mijn zoontje en als zij uitgekeken is op iets of het staat haar zoon niet, dan wil ik het nog wel eens overkopen. Dan weet ik waar het vanaf komt.

Heel soms andere spullen maar die wil ik dan ophalen. Heb een enkele keer via hier of bb gekocht (bedenk me dat ik je nog een foto moet mailen  :lol

Maar via hier of destijds via bb heb ik er het volste vertrouwen in dat het goedkomt en zo is het ook iedere keer gegaan.

Gewoon op je gevoel afgaan hoor.

Waar ik persoonlijk helemaal op afknap zijn broeken waar de knieën niet van in beeld staan of gerepareerde of kapotte kleding. Bijv. de Vingino broek is helemaal goed, zgan als nieuw er zit alleen een heel klein gaatje in de knie. brrrr daar kan ik zo slecht tegen. 1 advertentie van die er tussen en ik kijk geeneens de rest van dr advertenties
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Vanity  schreef op: 31-01-2013 09:23:31
Haha ja inderdaad Monica! Ja ik deed het voorheen ook wel via BB, dat voelt toch veiliger dan he. Ik ben voor Lo nu pas naar die merken aan het kijken en vind het zo leuk, maar heb geen 80 euro over voor een jurkje voor een 2 jarige  
Ik moet nog even uitvinden welke merkjes dan leuk zijn ( dat Mim Pi bijvoorbeeld vind ik GEWELDIG! En Z8 vind ik ook leuk! ) en hoe dat dan valt en wat dan redelijke prijzen zijn!

 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Ania  schreef op: 31-01-2013 10:51:59
Ik koop eigenlijk alleen maar op ML, omdat ik de meeste dames hier ken.
En ik koop los, maar ook pakketten.
Is nog altijd goed gegaan!
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Linnie  schreef op: 31-01-2013 12:29:38
Zelf kijk ik meestal alleen naar kleding die ´zo goed als nieuw´is. Af en toe nieuw, maar dat is soms de moeite van het verzenden dan niet meer. Dat blijft best duur.

Verder koop ik voornamelijk losse kledingstukken omdat ik bij een pakket meestal met aardig wat kledingstukken bleef zitten die ik echt niet leuk vind. 

Ik heb ook een aantal merken die ik meestal wel leuk vind, daar zoek ik dan ook speciaal op. Dan weet ik dat het goed past bij onze boys (zijn vrij smal) .En in de buurt, zodat ik het op kan halen, is soms ook wel fijn, zeker als het een wat hoger bedrag is.

Succes ermee!
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Mari�tte35  schreef op: 31-01-2013 12:41:43
Wij kopen ook heel veel van MP, kleding, meubels en andere dingen.
2 jaar terug een heel mooi gaaf Gaastra zomerjasje gekocht voor 30 euro was ook maar een paar keer gedragen boven de 25 euro halen we trouwens wel zelf op. Ik koop ook vaak bousjes en vestjes van Mc Gregor, Vingino of Gaastra.
Eigenlijk hebben we nog nooit een miskoop gehad
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Maya  schreef op: 31-01-2013 15:45:01
[quote]@maya, waarom koop je geen kleding als het op de grond ligt?
Als ik een pakket aanbiedt ,maak ik meestal de foto op de grond(laminaat)
Omdat het hier boven ligt en ik er anders geen ruimte voor heb
Ik vindt dat overzichtelijker dan bv op een druk dekbed
wat ik vervelend vindt is dat mensen een pakket kleding aanbieden en dan een foto plaatsen met alles netjes op een stapel, je hebt dan geen inzicht in hoe en wat je koopt
ikzelf probeer het meestal uitgespreidt te fotograferen

Dat is een hele vreemde afwijking van mezelf, maar ik heb een tik met vloeren, ik vind een vloer al snel vies. Het is echt een rare afwijking vind ik, maar het idee dat iedereen daar gelopen met misschien wel schoenen aan en wie weet waar hij in gestaan heeft enz. Ook al is die vloer misschien wel brandschoon, ik vind het toch een vies idee (dit heb ik dus alleen met vloeren) Ik was natuurlijk wel alles wat ik koop, maar toch heb ik dit met vloeren.
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Maya  schreef op: 31-01-2013 15:48:54
Oh ja en opengeslagen bedden vind ik ook vies als daar kleding op ligt, want ja wie weet hoe lang het geleden is dat de bedden verschoond zijn.
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Susanne-mv-daj  schreef op: 31-01-2013 15:57:22
ja maar kleding die jullie via mp kopen , gaat toch wel eerst door de wasmachine heen?
maar goed ieder zijn ding

Merk wel dat ik de laatste tijd slecht kan slagen , mensen willen graag overal de hoofdprijs voor , jammer hoor

 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Monica Mv 2  schreef op: 31-01-2013 16:07:56
Nou of andersom. Dat mensen het voor een duppie willen.

Ik heb nieuwe broeken op mp staan. Maat 116, merk broeken en Guus nog veeeeeeel te lang. Ik heb al wat zielige mailtjes en belachelijke biedingen gehad.

Ik heb er een prijs bijgezet en mensen gaan minstens 2,50 of zelfs 5 euro lager zitten. Ik kan daar slecht tegen. Ben dan ook een slechte verkoper denk ik
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 31-01-2013 16:23:22

Quote monica mv 2:
Nou of andersom. Dat mensen het voor een duppie willen.

Ik heb nieuwe broeken op mp staan. Maat 116, merk broeken en Guus nog veeeeeeel te lang. Ik heb al wat zielige mailtjes en belachelijke biedingen gehad.

Ik heb er een prijs bijgezet en mensen gaan minstens 2,50 of zelfs 5 euro lager zitten. Ik kan daar slecht tegen. Ben dan ook een slechte verkoper denk ik



Wat ik mij afvraag waarom wil je de broeken verkopen dan een spijkerbroek kan toch altijd aan of het nu zomer of winter is .
Hij groeit toch vanzelf in de maat .
Nu ga je duur aangeschafte broeken verkopen om ze vervolgens over een tijdje zelf weer nieuw te moeten kopen .
Ik heb eigenlijk altijd wel een aantal broeken al in de kast liggen voor mijn zoon die nog te groot zijn en waar hij nog in moet groeien  , als ik voordelig een broek kan kopen neem ik die dan gewoon alvast mee .
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Mama2  schreef op: 31-01-2013 18:09:31
Monica verkoopt die broeken omdat guus heeeeel langzaam groeit , en ontzettend dun is en de broeken dus veeeel te lang zijn en te breed . Dan zij ze beter verkopen en daarvan weer passende broeken kopen voor nu.
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Monica Mv 2  schreef op: 31-01-2013 21:51:21

Ja idd. Ik heb ze nog niet zolang geleden gekocht. Dacht dat mijn zoontje die al 2 jaar in 110 zat nu wel eens zou doorschieten naar 116.


Maar dat gaat echt nog heel lang niet gebeuren. Dus ik kan beter broeken in 110 ervoor gaan kopen.

Bovendien is mijn zoontje heel erg dun geworden en zijn de broeken, die een normale pasvorm overigens hebben veel te lang en veel te wijd. Dan kan ik idd beter op zoek gaan naar passende broeken.

 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Moossie33  schreef op: 05-02-2013 09:58:52
Ik verkoop al jaren 2dehands kleding. Heb ook 3 jaar lang een webwinkel gehad.
Via de webwinkel verkocht ik een beetje, maar op mp bleef hetgoed lopen.

Kleding wordt dan aangebracht ( meestal door moeders die geen tijd hebben om het zelf te verkopen, en werken)

Nu heb ik een beetje spijt dat ik gestopt ben. Ik kan wel weer zo beginnen. Het is veel werk, maar zo leuk.
Het is echt een passie, hobby.

Leuk om tevreden klanten te hebben. En dingen te verkopen, die gewoon echt zeker nog een ronde makkelijk mee kunnen. Het is ook goed voor het milieu... etc.

Kriebel kriebel....
 
Quote
RE: Tweedehands kopen
Spatje  schreef op: 05-02-2013 13:57:10
en nu maar hopen dat je de kleren in het echt ook nog mooi vindt maar ach voor die prijs wat ik reken kun je je geen breuk vallen
 
Quote
Navigatie


Reageren op Tweedehands kopen
Naam
Bericht