Menu
 

Topic:

Sorry

M�anne  schreef op: 30-01-2013 13:35:04
Ik weet wat de meeste gaan zeggen maar ik moet het even kwijt!!!

Ik ben zo boos, zo ontzettend boos en dit keer ga ik wel de politie bellen

Mijn zoon is weer door een leraar hardhandig beet gepakt, de nagels van de inval leraar staan in zijn arm en hij heeft hem voor de klas uitgescholden!!!!

Hij had een houding van wat mot je en ik heb niets gedaan.

Natuurlijk denk ik ook waarom mijn zoon weer....vorige keer was het met een inval juf. 

Heb met de directeur gesproken en die leraar wil zijn excuus aanbieden....

ik be zo boos en voel me machteloos
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Sorry
Jen9  schreef op: 30-01-2013 18:32:19
Kan je kind misschien niet beter naar het Speciaal Onderwijs, als hij daar niet zit? Je kan niet van alle leraren verwachten dat ze alles weten rondom bijvoorbeeld adhd.. wel een beetje uiteraard.. Daar krijgt hij misschien de aandacht en begeleiding die hij verdient...
 
Quote
RE: Sorry
Jill  schreef op: 30-01-2013 18:32:49
Boterbloem verwoort een stuk helderder wat ik bedoel
 
Quote
RE: Sorry
Boterbloem  schreef op: 30-01-2013 18:47:57

Ook bij een chirurg zeg ik: het is een mens. Hij kan fouten maken. Je kan niet verwachten dat een chirurg NOOIT een fout zal maken. En dan hoop ik dat de fout meevalt.


Net als bij de leerkracht. Nu heeft hij te hard beetgepakt waardoor nagels in de arm stonden. Het had ook kunnen zijn dat hij een kind doodgeslagen had (even voor de vergelijking hierna).

Een chirurg kan een steekje verkeerd zetten, maar hij kan ook een fout maken waardoor je overlijd.

Dus ja, ik zeg dat bij elke beroepsgroep. Helaas maken mensen fouten, en daar moet je rekening mee houden. Een chirurg die met zijn talent 1000 levens heeft gered hoeft van mij niet een strafblad als een steekje niet goed genoeg is gezet wat opgelost kan worden.


 


Oh trouwens, het is niet verboden bij de wet een kind stevig aan te pakken. Dus om te bewijzen moet een arts constateren dat er letsel is, en dan pas kan er wat gebeuren. Dus dan zou je naar de arts moeten gaan met de plekken van de nagels in de arm, die moet hier een verslag oid van maken, en dan pas kunnen ze eventueel iets tegen hem doen.

Een wedervraag: als jij je kind te hard beetpakt en het heeft de nagels in de arm staan, geef je jezelf dan aan? Want het mag niet, als er schade is en de arts kan dat bewijzen dat er letsel is, moet je je zelf in de gevangenis laten gooien. Of doe je het dan niet?


 
Quote
RE: Sorry
Jen9  schreef op: 30-01-2013 18:52:04
Ik vind t wel heel wat anders of je nu zelf aan je kind komt, of iemand die beroepshalve met kinderen werkt. Ik gedraag me thuis ook anders dan voorheen voor de klas, en nu op t kinderdagverblijf...
 
Quote
RE: Sorry
Ano  schreef op: 30-01-2013 19:01:02
ik schrik wel van een aantal reacties..... een kind moet maar naar het speciaal onderwijs omdat de inval leerkracht er niet mee om kan gaan.... zal druk worden op het SO....

Ik denk dat dit een situatie pure pech is... onrustige groep en toevallig flipt zoonlief net als de lkr flipt....tja wie is er dan fout. In mijn ogen de leerkracht omdat dat de volwassene is net als dat je thuis flipt als je kinderen stront vervelend zijn....Als ik thuis flip krijg ik bezoek van AMK... begeleiding en hulp om niet meer te flippen. Van een leerkracht verwacht ik een professionele houding. Hij is opgeleid. Bij een eerste keer kan er begeleiding op komen, een tweede keer is einde verhaal.

Daarnaast denk ik dat er toch echt wat moet gebeuren op deze school...een kleine klas en dan zo moeizaam... hoe komt dat...wat gaat er hier mis ten aanzien van het pedagogisch klimaat.

Voor TO: maak een afspraak voor je zoon als er een invaller voor de klas staat. Naar wie kan hij gaan als het mis gaat. Misschien standaard al naar een andere groep...wat ik er van begrijpt is het alleen maar een probleem als er een invaller is.

 
Quote
RE: Sorry
Boterbloem  schreef op: 30-01-2013 19:03:17
Jij hebt het erover dat het strafbaar is .Daarin is geen onderscheid gemaakt in de wet of het je eigen kind is of die van een ander. Vind je dat zo belangrijk dan vind ik dat je het ook moet toepassen op jezelf.

Ik denk overigens dat als iedereen zo zou reageren dat er snel geen nieuwe leerkrachten meer bijkomen. Die willen het risico niet meer lopen. Het zou maar ergens verkeerd gaan, wat een ellende.

Maar wie zegt dat deze man het expres heeft gedaan? Dat is ook nog niet bekend. Daarom ben ik ook voor praten. 


Maarreuh, zorgen dat ie alleen uit een rietje kan drinken vind ik echt dom. Leuk zeg! Ben je als kind mogelijk stout geweest, gaat een leerkracht te ver en moet je moeder de gevangenis is. Wat een onmenselijke druk leg je dan op je kind. 

Als je hierbij al uit je dak gaat moet je eerder naar jezelf kijken dan naar een leerkracht die een kind te hard heeft beetgepakt, en dat meen ik ook serieus. Want dat staat in geen verhouding. Dan is het mogelijk beter om aan je verleden te werken zodat je agressie leert te beheersen in plaats van dit te botvieren op iemand die mogelijk een fout heeft gemaakt die onbedoeld was, of misschien dat het zelfs helemaal niet is gebeurd (want dat hoor je ook nog wel eens, heb het nu totaal niet over de zoon van TO)

Ik zeg nergens dat een ander het recht heeft te verwonden als je het zelf doet. Wel zeg ik: als je zelf je bloedeigen kind al per ongeluk pijn kunt doen, je eigen vlees en bloed, dan kan het een ander ook gebeuren.

En ik vind expres een kind heel hard knijpen zodat het in de arm staat wat anders als het verhaal hier waarvan we niet eens weten wat de reden was. Je trekt het totaal uit zijn verband, mogelijk om je verleden en dat het je heel erg raakt. Maar je gaat nu dingen roepen die ik niet zeg en die hier niet staan 




 
Quote
RE: Sorry
Liefje   schreef op: 30-01-2013 19:03:54
Nier alles gelezen maar ik weet 1 ding welke leraar het ooit aandurft met zijn handen aan een van mijn kids te zitten daar doe ik aangifte tegen.

Ik hoef zijn verhaal niet te horen boeit me totaal niet iedereen heeft met zijn poten van mijn kinderen af te blijven.
Snap ook niet wat daar eigenlijk moeilijk aan is van kinderen blijf je af!
 
Quote
RE: Sorry
Ano  schreef op: 30-01-2013 19:07:07
eeeh boterbloem, de nagels staan in zijn armen wordt er geschreven door TO.... lijkt mij toch wel pijn gedaan hebben....

 
Quote
RE: Sorry
Jen9  schreef op: 30-01-2013 19:09:47
Nee hoor Ano.. zo gemakkelijk was mijn antwoord niet, TO heeft het hier al vaker over gehad.. en er is eerder aangekaart dat de leraren niet met de specifieke klachten van haar zoon om kunnne gaan.. Dat kunnen ze beter op het SO.. vandaar.. Dit ging echt niet alleen over dit topic...
En ik zeg ook niet.. je kind is daar beter fa, maar als er zoveel klachten zijn, omdat leerkrachten niet met het probleem van je kind om kunnen gaan, kan je dit altijd eens in je gedachten mee laten gaan..

Zo beter omschreven???
 
Quote
RE: Sorry
Jen9  schreef op: 30-01-2013 19:16:37
Dat kan hoor.. ik vroeg t al in een eerder berichtje....
 
Quote
RE: Sorry
Deborah Mv...  schreef op: 30-01-2013 19:22:48
Ik vind het geen veilige leer omgeving voor je kind.

Als iemand aan mijn kind komt... Dan zou ik niet zo rustig kunnen reageren. Knap TO!
 
Quote
RE: Sorry
M�anne  schreef op: 30-01-2013 19:26:02
Mijn jongste zit op SO.

Dit gaat om mijn oudste en die is te goed voor SO. Hij heeft wel ambulante begeleiding gehad maar ook dat was snel klaar want hij doet het alles wat hij hoort te doen dus de juf, rm en de ambulant vonden het niet nodig voor hem.

Ik kom later terug, bedtijd voor de jongste
 
Quote
RE: Sorry
Jen9  schreef op: 30-01-2013 19:39:10
Te goed waarin? er zitten ook hoogebgaafde kidneren op t VSO.. Ligt een beetje aan de school..
 
Quote
RE: Sorry
Suus  schreef op: 30-01-2013 19:53:52
Ik zou een open gesprek met de lk aan gaan. Ik kan mij best redenen voorstellen waarin dit gebeurt. Dat is geen excuus maar een reden.
 
Quote
RE: Sorry
Marie8  schreef op: 30-01-2013 20:24:52
Ongelofelijk, niet de eerste keer en andere leerkracht...
Nee hoor, hoe vervelend, irritant, tenenkrommend je zoon ook is, de leerkracht moet zijn handen bijhouden. 
Mag je een fout maken...mwa, er zijn fouten en fouten en zelfs al mag je ze maken, er zitten ook consequenties aan. 

 
Quote
RE: Sorry
Boterbloem  schreef op: 30-01-2013 23:01:30

Quote SismvNick&Demi:
En trouwens bloem, jij blijft maar aangeven praten, dat heeft TO nu 2x geprobeerd, wat moet ze nu dan nog meer doen? Elke dag bellen en naar school gaan in de hoop dat de leraar wel wil praten?



Als eerste nog even over de nagels, dat kan zeker. Als je een arm beetpakt en de ander trekt hem net terug dan kunnen je nagels erin staan als je de ander in reflex toch vast wilt houden. Zit geen kwade wil achter. Zou ik dan beschuldigd worden dat ik een kind geknepen zou hebben dan zou mijn eerste reactie ook zijn: ik heb dat helemaal niet gedaan. Alleen zou er wel een verklaring zijn voor de nagels.

Daarom ben ik benieuwd naar het verhaal van zijn kant. Wat ik begreep heeft ze 1 keer gepraat en wil hij nu excuses maken maar wilde TO naar de politie. Dan zeg ik: eerst het excuus en zijn kant horen en dan eventueel naar de politie.

En als je iemand om zoiets zo in elkaar kan meppen dat hij enkel door een rietje kan eten dan heb je je agressie niet in de hand  nagels in een arm hebben staan en iemand verlamd slaan staan totaal niet in perspectief (voor zover je daar zelf al mee bezig moet zijn).

Nagels in de arm, kom op zeg. Besef je echt wel goed wat je hier zegt? Ik snap serieus niet dat je daarvoor zelf de gevangenis in wilt gaan. Wat een schuldgevoel geef je je kind dan mee. Want jij kunt wel 100 keer zeggen dat die leraar van hem af had moeten blijven, maar een kinderbrein werkt vervolgens zo dat hij denkt: maar... had ik nies gezegd dan had mijn mama dit niet gedaan en was ze thuis geweest.

Als jij dat doet, zitten die gevolgen er voor jou aan. En daarom kan ik ook met zekerheid zeggen dat je dan agressie niet in de hand hebt. Ik zou wel een verschil zien met een ouder die door het lint gaat omdat haar kind is vermoord, verkracht of wat dan ook. Dat je in een blackout zoiets doet (nog niet goed te praten overigens) maar als je blind voor de ogen wordt om zoiets...
 
Quote
RE: Sorry
Jasmina33  schreef op: 30-01-2013 23:09:19

ben het helemaal met boterbloem eens...en vergis jullie niet een kras of nagels in arm kan zo gebeuren..


een keer mijn zus die gaf een standje aan haar zoontje en uit opstanigheid draaide hij snel zijn hoofd weg, terwijl ze zijn gezicht vasthield om zijn aandacht en terwijl hij dat deed schaafde haar nagel over zijn gezichtje..nou echt een hele kras op zijn gezicht. Als je niet beter wist zou je echt denken dat ze dat expres gedaan had. Dus zulke dingen kunnen echt zonder slechte bedoelingen gebeuren...


praat erover met zowel de leerkracht als je zoon

 
Quote
RE: Sorry
Nellemv2  schreef op: 30-01-2013 23:17:57
Ik heb eerlijk gezegd niet alles gelezen,so correct me if i'm wrong, maar het is voor zowel mijn man en mij een grooote angst dat zulke dingen kunnen gaan gebeuren op bv school.. bah.. nagels in de armen staan?? Nou nou..dat vind ik nogal wat,absoluut niet goed te praten!

Ik ken de precieze situatie en jouw zoon niet,maar zulke dingen mogen gewoon niet gebeuren op een plek waar een kind (een kind!) zich veilig hoort te voelen!
 
Quote
RE: Sorry
Sabrah  schreef op: 30-01-2013 23:35:02
Ik kan me alleen maar helemaal aansluiten bij boterbloem. Zoals ik het nu lees is die leerkracht hartstikke fout bezig geweest. En dan heb ik het niet eens zozeer over het voorval zelf maar over de nasleep. Ik kan me ergens best voorstellen dat er een situatie ontstaat waarbij een leerkracht iets doet wat hij/zij niet had moeten doen. Maar wees dan wel zo fair om daarna met de ouder en het kind in gesprek te gaan er erover te praten. Het lastige in deze is dat er alleen altijd 2 kanten zitten aan een verhaal. Ik persoonlijk vind het nogal vreemd dat de leerkracht in dit verhaal bewezen liegt tegen de ouder en de directeur. Als dit werkelijk zo gegaan is kan ik me niet voorstellen dat de directeur hier geen werk van maakt. Ook zijn wij er allemaal niet bij geweest. Niet bij het voorval en ook niet bij het deel dat TO een gesprek wilde. Misschien kwam ze wel briezend binnen (sorry zie Sis voor me  ) en ging die man meteen in de verdediging of zo. Ik zeg niet dat dit inderdaad zo gegaan is maar nogmaals, wij zijn er niet bij geweest.


 
Quote
RE: Sorry
M�anne  schreef op: 31-01-2013 08:42:27
Ik zal mijn kant nog eens proberen duideljk te verwoorden.

Mijn zoon verteld meester heeft mij geknepen, ik vraag waarom neeft hij dat gedaan??
Ik ging niet zitten toen hij dat vroeg, van hun eigen juf mogen ze zonder te vragen hun punten slijpen en dat wilde mijn zoon gaan doen. Terwijl de meester er iets van zei viel hij hem in de rede om te zeggen dat het bij de juf wel mag. Hij duwt mij zoon voor de klas en pakt zijn arm en knijpt en scheld hem uit voor de klas.

Verhaal van mijn zoon....

Ik bel school krijg de directeur en die geeft mij geljk de meester. Die zegt ik heb niets gedaan waarop ik zeg ik kom nu naar school en dan praten we erover.

Terwijl ik op school aan kom loop ik naar zijn juf, die zag ik zitten maar stuurde mij naar de meester. 
Ik loop naar het lokaal en wil mij nog voorstellen, hij zei gelijk wie zegt dat ik dat gedaan heb en laat maar eens zien. Terwijl mijn zoon zijn arm laat zien houd hij zijnnagels erbij.....en zegt tja kan gebeuren waarop ik zei nee dit mag niet gebeuren. 
Toen ben ik weg gelopen omdat ik woede voelde komen.

Heb tegen een leraar gezegd dat een directeur mij moest bellen en dat heeft hj gedaan.

Hij had de meester gesproken en tegen heb gezegd dat hij het wel gedaan had en erkende zijn fout.

Ik moet er nu over nadenken of de meester maandag zijn excuus kan aanbieden
 
Quote
RE: Sorry
Boterbloem  schreef op: 31-01-2013 09:51:59

Eeerlijk is eerlijk, ik vind het echt een foute opmerking als hij heeft gezegd: tja, kan gebeuren.


Want alhoewel het inderdaad iets is wat kan gebeuren, is het niet iets wat zo van de tafel geveegd kan worden met die opmerking. Als je je bewust bent dat je dat hebt gedaan terwijl je beroep met kinderen werken is, kun je daar heel anders op reageren. Want het kan gebeuren, maar het is nooit goed. Wat Suus eerder al zei: geen excuus, maar een reden als je een gesprek voert.


Dus ik zou maandag wel dat gesprek aangaan waarbij hij excuus kan maken MAAR met de directeur erbij, en goed voorbereiden (desnoods op papier) wat je heeft gestoord, waarom je boos werd (kan ik me voorstellen bij die houding) wat je twijfels nu zijn en wat hieraan gedaan kan worden enzovoort.

Want ik blijf erbij, nagels in de arm kan inderdaad gebeuren, MAAR het gaat er om als zoiets per ongeluk gaat hoe je er daarna mee omgaat. En zoals jij het verteld vind ik de eerste reactie op z'n zachts gezegd bijzonder (hij heeft ook tijd gehad om na te denken, voelde hij zich aangevallen? ben wel benieuwd waarom hij zo reageerde)

Succes!

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Sorry
Naam
Bericht