Menu
 

Topic:

Weer mijn moeder

Mamavonn  schreef op: 29-01-2013 21:12:04
Weer een topic over mijn moeder.

Mijn moeder is een moeilijk mens. Ze is altijd negatief. Kan alleen maar klagen. Klagen over haar werk, mijn zus, tegen mijn zus over mij. tegen mij over mijn zus en haar vriend, over mijn oma, over haar gezondheid, over hoe druk ze het wel niet heeft.

Ze manipuleert. Speelt in op je schuldgevoel (als je niet komt met kerst/pasen/pinksteren/whatever zit ik alleen en ik heb toch altijd alles voor je gedaan? Het zou je mooi staan als je zou komen enz).

Ze speelt mensen tegen elkaar uit, vertelt verhalen over mij tegen anderen die totaal niet waar zijn. Verdraait verhalen zodat zij er als slachtoffer uitkomt. Ontkent dingen keihard die ze gezegd heeft.

Mijn moeder is van mening dat ze een geweldige moeder is  en  alles wat ik zeg over haar gedrag is of niet gebeurd (ik heb alles verzonnen), of volgens haar heel anders is gegaan (haar versie van het verhaal is de waarheid!) of ik er zelf naar gemaakt heb. (eigen schuld dikke bult)

altijd doe ik wat zij zegt. ze weet het altijd zo te draaien dat zij het slachtoffer is.

Ik heb haar zondagavond gebeld na een voorval op de verjaardag van mijn oudste met de mededeling dat het afgelopen moet zijn en dat ik het niet meer accepteer. Maar het kwartje lijkt niet te vallen want nu is ze alleen nog maar zieliger. Want waar heeft ze zo' dochter aan verdiend?

Ze is niet in staat om naar haar eigen gedrag te kijken. Altijd ligt de schuld bij anderen. Ze belt elke dag en zeurt en klaagt alleen maar. Maar (zoals ik al had voorspeld) heeft ze nu al 2 dagen niet gebeld. Zo wil ze me dan laten voelen dat ik fout zit.

Herkent iemand dit?
 
Quote
Navigatie
RE: Weer mijn moeder
Minou  schreef op: 30-01-2013 21:09:39
Het lijkt wel dat zij pas kan leven als er ellende is..zie mij het eens zwaar hebben en kijk eens wat ik allemaal kan en doe...





pff meisje..





 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Kriebel  schreef op: 30-01-2013 21:16:15
Het komt mij ook bekend voor..
ik wil er liever niet openbaar op doorgaan, maar door haar loop ik nu bij de psycholoog.
mocht e meer willen weten mag je me pben.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 30-01-2013 21:25:17
Doe ik kriebel maar niet meer vandaag. Ik ga zo naar bed. Krijg er koppijn van.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Minou  schreef op: 30-01-2013 21:29:25



slaap lekker meis
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Debby1977  schreef op: 30-01-2013 21:55:12
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
E Mv 2  schreef op: 30-01-2013 23:38:32
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Saskia70  schreef op: 31-01-2013 08:20:43
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 31-01-2013 16:29:38
Nog steeds geen reactie....
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 31-01-2013 16:37:16
Hoop dat ze morgen weer gaat werken dan kan mijn zusje me bellen.

 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Kriebel  schreef op: 31-01-2013 19:45:07
Sterkte!
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Minou  schreef op: 31-01-2013 20:43:55



 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 31-01-2013 20:46:55
Ze houdt het goed vol moet ik zeggen.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Minou  schreef op: 31-01-2013 21:54:16
Misschien ook een van de trekjes...nou ja..laat het haar maar volhouden
Hopelijk is ze morgen ff weg, dat je zusje je kan bellen...


 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Suus  schreef op: 31-01-2013 22:00:13
Ik kan mij hier zo niks bij voorstellen..... Mijn mama was verschrikkelijk lief en haar meisjes stonden altijd op 1. Mijn sm daarentegen heeft zichzelf op 1 en toen wij nog contact hadden kon ik verschrikkelijk boos worden uit onbegrip voor het op deze manier handelen van een moeder.

ik wil je heel veel sterkte wensen. Ik denk dat er maar 1 manier is om mee om te gaan. Grenzen aangeven en bewaken als een tijger..... Vreet energie helaas....
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
K  schreef op: 31-01-2013 23:19:54
Misschien niet zo leuk...... maar het feit dat je je zo bezig houdt met hoe lang je moeder de "Silent Treatment" volhoudt geeft wel aan hoe moeilijk jij afstand kan nemen.
Het zou bij mij zomaar kunnen voorkomen dat ik mijn ouders meer dan een week niet spreek of zie, zonder dat ik dat zelfs maar echt doorheb. Zeker doordat ze zo'n claim legt op jou en je zus zou ik genieten van de tijd dat ze je met rust laat en het loslaten voor nu.

Maar goed, ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan.....
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Orange  schreef op: 01-02-2013 08:31:41
Ben het eens met het stukje van K. Jij bent waar ik ook een tijdje was.. 
Moeilijk uit te leggen en je zo te zeggen maar als ze belt dan zou ik haar aangeven dat je haar niet wilt spreken. Je moet een keer een statement maken. Zijzelf doet dat ècht nooit. Denk aan jezelf. Niemand mag zo'n negatieve impact hebben op jouw leven. 
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Femke  schreef op: 01-02-2013 15:42:37
Wij hebben na een hele boel gedoe afstand van mijn schoonmoeder genomen, niet het contract gebroken, maar veel afstand, we bellen heel af en toe en doen de de verjaardagen, een korte kerst en af en toe een kort bezoek...Klinkt alsof jij  ook wat afstand moet nemen, het moeilijkste was dat om haar dat duidelijk te maken, schoonmoeder heeft vak huilend op de bank gezeten, heeft ook geroepen dat ze ons nooit meer wilde zien, maar wij zijn alltijd rustig gevleven, zijn nergen op in gegaan en hebben haar meermaals duidelijk gemaakt dat we haar niet uit ons leven willen missen maar dat we erg verschillend zijn en haar willen blijven zien maar niet te vaak en niet te lang...gaat nu wat beter, moeten nog regelmatig bij haar op de rem trappen.. Je moet voor jezelf een beeld scheppen hoe je het wel zou willen hebben en dat moet je doen. Het feit dat je je nu al zo zit op te vreten wanneer ze nu zal gaan bellen zegt dat je je toch nog heel erg aan haar hangt, misschien niet helemaal de juiste term. Maar afstand creeert lucht en dan kun je al zo veel meer van elkaar hebben, sta boven haar vreemde gedrag, geef aan wat je van haar verwacht en ga verder met je eigen leven..
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 01-02-2013 15:48:44
Zus belde net.

Ze was gisteren naar een soort verpleeghuis gaan kijken waarin je wel een eigen appartement hebt. Ligt op 10 minuten van het huis van haar vriend en een half uur rijden vanaf mijn moeder. Ze had er wel een goed gevoel bij. Maar ze durft geen keuze te maken vanwege mijn moeder. Die roept als het haar uitkomt dat ze wegmoet en als ze dan wil gaan dan hoeft ze ineens niet meer weg.

Heb haar geprobeerd aan het verstand te peuteren dat ze moet doen wat ze zelf wil. Dat 90% van de redenen waarom mijn moeder wil dat ze blijft eigenbelang is. Dan heeft ze nl reden om te klagen. En voor de schone schijn van de buurt natuurlijk.

Verder hoorde ik dat ze boos was dat ik zondag op de verjaardag niet mee naar buiten was gelopen met haar en mijn oma toen ze naar huis gingen. Ze gingen meteen nadat zij het eten op hadden. De rest was nog aan het eten en ik was aan het rennen met drinken enzo dus ik heb er ook niet echt bij nagedacht. Maar goed dat vond ze dus schandalig.

Ze vond het ook debiel dat mijn man mij had verteld wat hij gehoord had. Ze vond het kinderachtig dat hij dat had doorverteld. Ze gaat me ook niet bellen omdat ze vindt dat ik maar moet bellen. Maar ik weet precies hoe dat gaat. Als ik als eerste bel dan gaat ze heel kortaf doen, en als ik dan vraag wat er is dan krijg ik de volle laag. Daar heb ik geen zin in.

En ik weet ook wel dat het in andere gezinnen heel anders gaat, dat daar niet elke dag gebeld wordt maar zo ging dat hier nou eenmaal.

Ik heb er lang over nagedacht en ik wil dit gedrag niet meer accepteren. Ik weet dat ik haar niet kan veranderen maar ik kan wel mezelf veranderen. Zij zal moeten accepteren dat ik haar niet meer naar de ogen kijk en niet meer zal springen als zij zegt dat ik dat moet doen. Dat dit dan haar reactie is vind ik niet leuk maar dat is iets wat ik zal moeten accepteren. Veranderen zal ze toch niet.

Ik ga geen ouwe koeien uit de sloot halen. Ik ben er tenslotte al die jaren zelf bij geweest en heb het laten gebeuren (alhoewel, als je zo opgevoed wordt dan weet je ook niet beter) en de keren dat ik geprobeerd heb voor mezelf op te komen viel dezelfde behandeling als nu me ten deel. Maar dan bond ik altijd in voor de lieve vrede. Ik ga dus vanaf nu haar telkens op haar gedrag aanspreken als ze iets doet wat mijn grens over gaat.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 01-02-2013 15:53:13
Femke,
Wat naar dat jullie dat ook meemaken.

Voor mijn gevoel heb ik de afgelopen maanden al veel afstand genomen. De gesprekken waren van mijn kant uit heel opervlakkig. Zo weet ze bv niet dat ik een burnout heb en aangepast werk heb op het werk. ik ben er achter dat hoe meer ik vertel hoe meer het tegen me gebruikt wordt. zij heeft ook in de gaten dat ik afstand neem want ze klaagt schijnbaar tegen iedereen die het wil horen dat ik zo raar doe. Dat ze echt niet weet wat er met mij aan de hand is.

Haar vriendin komt wel eens haar kleinkind ophalen die op dezelfde school zit als die van mij. Het is altijd hartstikke druk op het plein. Nou schijn ik dus een keer niet hallo tegen haar gezegd te hebben (heb haar niet gezien, want waarom zou ik anders niets zeggen?) en zij heeft zich dus bij mijn moeder beklaagd. Elke normale moeder zou zeggen: dan zal ze je wel niet gezien hebben. Nee die van mij gaat zich dan eens goed over mij beklagen en zeggen dat ze ook niet weet wat er met mij aan de hand is.

Gevolg: die vriendin kijkt me nu dus helemaal niet meer aan.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Femke  schreef op: 01-02-2013 16:04:17
Tja het is toch niet jouw vriendin..je moet er echt boven staan, je moet er echt vanaf stappen dat je maar iedereen tevreden moet houden, weet ik is ook echt moeilijk, kan het met haar nu goed maar dat is ook een proces van een jaar of 5 geweest. Wij vertellen ook helemaal niks meer houden het heel kort en koel en lekker oppervlakkig, maar in het begin van het losmaakproces zo lastig, heb ook menig slapeloze nachten gehad. Maar ze klinkt erg onstabiel en ook dat ze eigenlijk zelf helemaal geen eigenleven heeft waar ze zich druk om kan maken.  Misschien moet je heel luchtig reageren als ze belt, als je rustig blijft en er boven staat kom je uiteindelijk veel sterker over dan dat je emotioneel reageert. En tja dat ze tegen de familie en haar vrienden klaagt vonden wij in het begin ook heel vervelend, maar ze kennen haar zelf ook, en als je er geen contact mee hebt, heb jij daar geen last van. Familie die jouw beoordeeld op haar uitspraken daar moet je ook boven staan. Wij hebben voor ons eigen gezin en eigen geluk gekozen, en wisten daarbij dat wij niet gelukkig zouden zijn als we het contact zouden verbreken en zowaar nu een paar jaar verder lijkt het wel of ze zelfs misschien weer iets dichterbij ons komt..
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Eefje  schreef op: 01-02-2013 16:24:55
Het is al een grote en goede stap in de juiste richting als jij inderdaad in kan zien dat je haar niet kunt veranderen, maar dat jij zelf wel kunt veranderen!
Wij doen het net zo als bij Femke, oppervlakkig conact. Dus haar niet compleet negeren, maar met gepaste afstand contact houden. En ook niet te lang, want dat gaat niet goed....

Sterkte!
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mamavonn  schreef op: 01-02-2013 16:29:25
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ze heeft gebeld. En ze klonk normaal. 5 minuten gebeld en over koetjes en kalfjes gepraat. Ze was bij mijn oma geweest en haar zus was er ook. Ik ken mijn tante, die zegt gewoon waar het op staat dus ik vermoed dat ze zich beklaagd heeft en dat zij gezegd heeft dat ze zich niet zo moet aanstellen.

Ik voel dit niet als een overwinning maar ik blijf wel bij mijn standpunten.
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Bepje  schreef op: 01-02-2013 17:16:29
Moeilijk hoor, je wil net als de meeste mensen een normale band met je moeder en dat kan dan niet door haar gedrag. Knap dat je je grenzen nu aangeeft, ik hoop voor je dat je dat vol weet te houden. Veel sterkte .
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Minou  schreef op: 01-02-2013 17:29:14

Quote MamaVonn:
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ze heeft gebeld. En ze klonk normaal. 5 minuten gebeld en over koetjes en kalfjes gepraat. Ze was bij mijn oma geweest en haar zus was er ook. Ik ken mijn tante, die zegt gewoon waar het op staat dus ik vermoed dat ze zich beklaagd heeft en dat zij gezegd heeft dat ze zich niet zo moet aanstellen.

Ik voel dit niet als een overwinning maar ik blijf wel bij mijn standpunten.



dit is al een begin
 
Quote
RE: Weer mijn moeder
Mirdepir  schreef op: 01-02-2013 21:15:20
 
Quote
Navigatie


Reageren op Weer mijn moeder
Naam
Bericht