Menu
 

Topic:

Facebook

Claudia  schreef op: 28-01-2013 22:28:57
paar maandjes geleden begon mijn dochter, toen 6, zo ineens over facebook. Of ik dat ook heb, en veel kinderen in haar klas hebben dat. Ik heb dus geen facebook..en ook uitgelegd waarom IK daar niks mee heb en ik vind dat je voorzichtig moet zijn met wat je op internet neerzet (en persoonlijk vind ik het dus ook helemaal niks voor kinderen van deze leeftijd).

Vanavond begon dochter (nu net 7 ) er ineens weer over. Dat het hardstikke leuk is, want IEDEREEN van haar klas heeft dat hoor! En je kan er ook nog leuke spelletjes opdoen etc...

Mmz...ben ik nou zo;n raar mens dat ik het maar niks vind? En facebook nog het liefst zo lang mogelijk wil uitstellen?

Zitten jullie kids op facebook?

Ik heb het 1,5 jaar geleden ongeveer een maand gehad en toen had ik zoiets van: sjah dit slaat nergens op. Ik kan mensen bellen, foto's laat ik persoonlijk wel aan mensen zien..ik sms regelmatig met mensen. Ik wist gewoon niet wat ik er allemaal op moest zetten en wat ik ermee moest.
Dus ja ...ik vind het niks.

Stond er vooral van te kijken dat begin groep 3 dit al het onderwerp van gesprek is. Had ik niet verwacht..
 
Quote
Navigatie
RE: Facebook
Boterbloem  schreef op: 29-01-2013 12:20:00
wij moesten wel de leeftijd ophogen op facebook. Nadeel met die leeftijdsgrens is dat ze op die leeftijd zelf een account kunnen aanmaken, en ondanks dat je ze dan thuis nog kunt begeleiden erin zullen ze ook bij vriendjes komen te zitten vrij op de computer mogen en kunnen ze hun eigen gang gaan.
Dus eigenlijk ben ik helemaal niet zo voor die leeftijdsgrens. Want tegen die tijd is het veel moeilijker er zicht op te houden en ben je eigenlijk al te laat met het begeleiden in dit soort dingen naarm ijn mening.


 
Quote
RE: Facebook
Alice  schreef op: 29-01-2013 12:35:10
Hoewel ik op zich niet echt tegen ben, vind ik het ook niet echt geschikt voor kinderen. 
Het ligt ook misschien aan de vrienden en de vrienden van vrienden die je kinderen toevoegt. 
Mijn neefje van nu 8 zit bvb ook op FB en het is leuk om met hem contact te hebben, maar hij heeft ook een aantal mensen in zijn lijst die er (terecht) geen rekening mee houden dat er ook kinderen op FB zitten en nog wel 's iets wil posten wat echt niet geschikt is voor kinderen. 
Heb zelf ook wel 's dat ik denk.. oh wacht, dat kan ik niet zeggen, want mn neefje kan dit lezen (bvb met Sinterklaas ofzo)
 
Quote
RE: Facebook
Son  schreef op: 29-01-2013 12:37:28

 Mijn dochter mag het niet omdat ze anders mijn statussen kan lezen En soms schrijf ik gewoon dingen die haar niks aangaan. Maar zodra ze 13 is..tsja, dan moet het maar en dan zal ik ook ook nog steeds wel streng toezien hoe het daar gaat. En zodra ik zie dat het mis gaat, dan is het gewoon klaar. Maar ik durf wel te zeggen (ik weet het, naief en je weet het niet zeker) dat ze er wel goed mee om kan gaan.

Op hyves zit ze vaak met haar klasgenootjes te chatten of met haar buurmeisje. Ook speelt ze spelletjes en surft ze beetje rond. Maar merk wel dat als je de touwtjes een beetje laat vieren dat ze steeds verder kijken dan hun neus lang is...
Nu was ze vrienden geworden met een of andere fanclub. Dus ik gechecked. Geen gekke dingen,maar een ander (die ook vriend was) die had dus allemaal moppen, waar ook sexmoppen stonden..niet heel schokkend, maar zo zie je maar, het is zo gepiept.
Dus toevallig gister zei ik dat we haar hyves gaan opschonen, dus geen "vrienden van kennisen van je nichtjes" meer.


Ze begint nu ook al over twitter...ik zeg, man daar is echt geen hol aan...(vind ik tot nu toe ook nog steeds niet...) ik zal wel iets verkeerd doen denk ik.

 
Quote
RE: Facebook
Boterbloem  schreef op: 29-01-2013 12:42:13
Haha twitter is leuk!!

Maar met hyves hebben ze ook een begin waarin je kan begeleiden, ik vind het belangrijkste dat ouders erin begeleiden. En wat mij betreft kun je daarin niet vroeg genoeg beginnen.
 
Quote
RE: Facebook
Wilmamv2  schreef op: 01-02-2013 15:55:38
Mijn dochter van 7 jaar zit niet op facebook sterker nog ik heb haar er nog nooit over gehoord!
Mijn zoon van 13 jaar heeft natuurlijk wel FB maar hij zit liever op twitter. Ik volg hem niet maar ik kijk wel even elke dag wat hij er op schrijft en waar hij op reageert of is dat hetzelfde.
 
Quote
RE: Facebook
Mama_anja  schreef op: 01-02-2013 16:19:52
als ze van school af zijn en niet eerder  zo wel hyves alls facebook
 
Quote
RE: Facebook
Ivy  schreef op: 01-02-2013 16:34:21

Mijn oudste (13) heeft een FB-account, maar hij vindt er niets aan.  Hij ziet zijn vrienden liever IRL.


Ik vind zelf voor mij een FB-account ideaal, omdat ik veel vrienden in het buitenland heb, maar de kinderen krijgen hem hier niet zo lang ik dat kan uitstellen.  Oudste moest een account openen voor zijn online school, dus ik neem aan dat de rest er ook 1 moet hebben vanaf 13.  Vind ik dan vroeg genoeg

 
Quote
Navigatie


Reageren op Facebook
Naam
Bericht